Close
Faqja 7 prej 10 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 95
    i/e regjistruar Maska e saura
    Anëtarësuar
    07-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    3,498
    Citim Postuar më parë nga Marya Lexo Postimin
    Saura gjithe shqiperine njihke moj vajze
    Marya ve syzet moj çupe
    E degjova ne televizor dje mbasdite mbas ores 18 e 30 kishin bere nje emision ...
    Media e shkruar dhe vizive po informon keto dite ...
    dhe une nuk mjaftohem vetem me informacionin e forumit :P
    degjoj ,lexoj...
    Kam shkruajtur qe nuk e degjova te gjithin sepse me erdhen njerez .....

Ps. Per te njohur njoh goxha fatmirsisht ...
    Ndryshuar për herë të fundit nga saura : 28-03-2012 më 08:48
    L'invidia e la forma piu sincera di ammmmirazione.

Anëtarësuar
    07-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    3,498
    Përfundon protesta e grave për pronën

Shtatë gratë që kërcënuan mëngjësin e së hënës se do të hidhen nga tarraca e një pallati nëse nuk respektohet kontrata e firmosur tre vjet më parë me ndërtuesin Namik Pelivani, kanë përfunduar protestën e tyre.

Në një lidhje direkte për emisionin ‘Pasdite në Top Channel’, ato vazhdojnë të kërkojnë zbatimin e kontratës. Sipas tyre, pronari i ka mbajtur tre vjet me premtime dhe gënjeshtra.

Po në emisionin e pasdites, zoti Namik Pelivani sqaroi se banoret që kërcënuan me vetëvrasje nuk janë pronare të tokës, por kishin ndërtuar shtëpitë e tyre pa leje.

“Ato nuk janë pronare të tokës. Pronarët janë dy familje tiranase”, u shpreh Pelivani duke treguar dokumentet e pronësisë.

“Zotërinjtë që ankohen janë ndërtues pa leje që kanë ndërtuar mbi tokën e pronarëve të ligjshëm. Kanë aplikuar për proces legalizimi, por ajo zonë nuk është legalizuar”, shton Pelivani dhe më pas lexoi ligjin 9482 sipas të cilit nuk legalizohen ndërtimet pa leje të ngritura mbi pronat private.

“Unë ndjek ligjin. Në momentin që pallati ndërtohet këta zotërinj duhet të interesohen për tu legalizuar dhe më pas do të marrin metrat që i takojnë. Por, duhet të jenë në rregull me ligjin sepse unë ndjek vetëm ligjin”, përfundoi Pelivani.

Ndërsa banoret u përgjigjën duke thënë se me legalizimin janë në rregull: “Ai e dinte që ne nuk ishim pronarë të tokës kur na prishi shtëpitë dhe bëri kontratën. Zotëria gënjen.”

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar më parë nga BlueBaron Lexo Postimin
    Bossi pallateve e ka ditur hilen dhe prandaj i ka peshkuar keto 7 hajdutet. Hajdute jane te dyja palet ne kete rast, si ndertuesi edhe zaptuesit. Por ndertuesi ka mundesine te demshpebleje pronarin e vertete te tokes, ate qe ligjerisht i takojne hyrjet ne pallat.
    Ndersa 7 hajdut-zaptuesit i kane zene mallkimet e pronareve te vertete te tokes qe kane kaluar 20 vjet dyerve te gjykatave.

Zoti eshte i madh o zoti Poetic ...
    Ai ka mundesine te demshperbleje te gjithe , mirepo mania per te bere lek sa me shume se le.
    Ku ishin keta pronaret e vertete per tere ato vite?
    Pse nuk kerkuan demshperblim nga keto 7 familje?

Ti nuk e kupton qe te quash hajdut dike qe jetoi ne ato toka per shume vjet duke ndertuar edhe shtepi mbi ato toka , eshte e padrejte.

E padrejte ne te njejten kohe eshte edhe veprimi i ketij matrapazit , mirepo matrapazet e tille , cuditerisht para ligjit , dalin te pafajshem gjithmone.

Nqs do qe drejtesia te vihet ne vend, atehere le te shembet pallati dhe te merren vesh ato 7 familje me pronaret e vertete , ndersa ky matrapazi le te demshperbleje 7 familjaret per prishjen e pronave te tyre prior te ndertimit te pallatit.

Nqs pronaret e vertete sduan qe ato familje te qendrojne ne ato toka , atehere duhet qe shteti ti demshperbleje keto familje , pasiqe ishte ky shtet ,nevermind kush parti ka qene ne pushtet, qe i lejoi keto familje te zene truall pa leje e te zene rrenje ne ato toka.
    Mbasi kjo gje te kete ndodh , atehere mund te thuhet qe drejtesia u vu ne vend.

Por jo ama , te dali ky matrapazi e te na beje si i zgjuar.

''Jo -na thote- , banoret kane lejuar ne ato toka pa leje'' .

Po mire, mer pusht, po ty kush ta dha lejen ta ndertosh ate pallat e vesh flamurin tat ne ate toke, ti thuash ??

Apo e padrejte te ndertosh ndertesa ne token e huj , mirepo e drejte te ngresh pallatin po ne ate toke te huaj?

Habitem me cfare syri e shihni ju drejtesine , por me te vertete eshte per tu cuditur me pashpirtesine e juaj ndaj njerezve te vobekte ne kete rast.

E mos me permend pronaret e vertete si te vobektit e vertete.
    Do ishin te tille nqs do e nxirrnin koken qe ne fillim , e jo tani.

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Lol, thuaji atij baronit blue, nese kishin 20 vjet neper gjyqe Jo domosdosetisht Kane qene tokat e tyre. Nje qe ka pas toka e ka ditur gjithmone se ku I ka! Nuk pret 20 vjet ti marri.

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    pink..

nga tyjan ckemi..
    the nje dizaj se ke goxha toka ullishte pemishte rrusho kumbullishte trashegimi nga te paret e tu.. bile tha i ke rreth tirones..
    kini marre gje?

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    S'kam marre gje personalisht Brar, po nga ana mamit. Dhe po I Kane marre qe para 20 vjet e ca.

Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    Bravo ata te mamit..
    paskan qen te zote..

po ka shum qe nuku kan marre gje as deri me sot..

varet nga lloji njerzve..
    ke pa ca kalamaqer qe sa dalin ne oborr me buk me gjalp e recel ne dor.. cefesht vjen ndonji kapil kalamo tjeter e ja rremben..

njerzit nuku jan te gjith te ckathet..
    keto 7 grate ishin kucka te verteta..

kurse 7 burrat e tyre po te isha prokuror i kisha arrestuar.. si terroriste..

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Nuk eshte puna se ishin te zote, por e dinin ku kishin pronat/ tokat. Tapite e cdo gje. Ska njeri te ti hedhi poshte. Nejse nuk mbroj keto qe zaptuan tokat, ka plot si keto ne Tirane. Por duhet te shihet e gjithe ' picture' thone ketej. Ky Pelivani duhet te paguaj per mashtrime gjithashtu ! Eshte bere deti kos atje!

Anëtarësuar
    07-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    3,498
    Artikulli eshte i dates 17 mars 2012 ....
    dmth akoma nuk bien dakort per projekt ligjin ...
    imagjino te kete dale ligji per kompesimin e pronareve te ligjshem...
    epo thash kushedi dhe s'kam marre vesh gje lol

PR: Pr/ligji, jo zgjidhje për pronarët e ligjshëm

TIRANE- Partia Republikane ka kundershtuar projektligjin me te fundit te qeverise per ceshtjen e pronave, duke deklaruar se ne menyren e prezantuar ai nuk i jep zgjidhje problemit te pronareve te ligjshem.

Permes nje deklarate per mediat, nenkryerari Alfred Deshati ka bere me dije se përfaqësuesi i tyre në qeveri ka kërkuar që ligjet që janë në proces nuk mund të kalojnë pa marrë mendimin e pronarëve të ligjshëm, të cilët kanë mbetur skllevër vetëm për shkaqeve të konjukturave politike.

“Komiteti i verifikimit të titujve të pronësisë me ligjin e viti 2008 ka patur si detyrë që të verifikojë të gjitha paligjshmëritë për përfitim abuziv të tokës, sipas ligjit 7501 dhe vendimit të qeverisë për tokat e ish fermave bujqësore deri më sot nuk është bërë asgjë. Çdo dhënie e titujve të pronësisë në kurriz të kthimit dhe kompensimit fizik të pronave tek pronari i ligjshëm bie ndesh me kërkesat e ligjshme të pronarëve dhe rekomandimeve të vazhdueshme të Bashkimit Europian dhe si i tillë ky proces është i papranueshëm nga ne Republikanët”,- ka thene ai.

Reagimi vjen nje dite pas deklarates se ministrit te Inovacionit, Genc Pollo, njeheresh kreu i Komisionit Qeveritar të Tokës, qe sqaroi se do te mund te merret tapi edhe per pronat pa dokumentet perkatese. “Pronarët e tokave bujqësore, që i kanë përfituar ato me ligjin 7051, por që nuk kanë aktin e pronësisë, do të mund të marrin pronësinë e plotë në një hark kohor njëvjeçar”- tha dje Pollo.
    Ndryshuar për herë të fundit nga saura : 28-03-2012 më 10:54

Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    te mira jan ligjet por..

duhet skenderbeu te vij ti zbatoje..me shpaten e tij..

ku ta gjejm nje skenderbe..

ose nji ahmet zog..

ose te bejm dydrinasin kryeminister..

Faqja 7 prej 10 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •