hajde pastaj e mos i qero keto shkerdhatacione.plehra
hajde pastaj e mos i qero keto shkerdhatacione.plehra
hm..
keta qenkan 7 kopila e 7 kopilesha..
qenkan aty ne troje te plackitura.. kan ndertuar shtepi e dyqane plackitsoishto-bathoreisht.. ceceno-hajduterisht.. dhe kan lidhur kontrate me nje mafioz betoni me tok e mall te tjeterkujt..
pra pun hajdutesh te dyja palet .. si pelivani i mafi betonit si keta plackitesit maj tarrac-ballkonit..
po te kishim gazetare te mire do kishim reportazh te tille ne gazetat..
afrohemi me mikrofonin tone pran njeres nga grate e sulit.. sic i quan belamiu..
si quheni juve zonje..?
une quhem dave prenga..
prej nga jini?
qetu pi kashar-tiranes..
ku kini lindur?
ne fush te arrsit..
po juve zonje..
une jam shpresa myrtollari..
nga jini?
qe ketej mo jam..
po ku kini lindur..?
ne memaliaj..
po kush ju a dha token ketu?
vet ore e morrem si te gjithe..te na rroj shoku gramoz qe na tha.. futuni ku te gjeni se nuku ju thot gje kush..
po ty moj zonja dave prengu?
valla or shoq zotni namiku qe e kemi te partajs na pat than.. rrasuni ku te shihni tok bosh se ferr ne kamb ska me je hi..
pra te dashur lexuso degjues.. keta ishin grat e tarraces..
dhe poplli do thosh..
ala sjeni hudh oj kur.va hajdute e gra hajdutesh e nena hajdutesh qe kini pjell banda hajdutesh qe po terririzojn tiranen cdo dit..
kaq..
kur te benet brari krieminister do me shohin keta muan..
..
Edhe cfare pastaj qe keta njerez i kane ndertuar ato ndertesat para se te ngrihej pallati pa leje?
Pse , qeka me mire te fitoje mafiozi multi-milioner , sesa te fitojne disa mizerabil qe i bene ato akte nga deshperimi, fukarralleku?
Disa nga shqiptaret ketu nuk jane njerez , por kafshe te shpifura pa pike ndenje humane.
Mjere per ju, te pacipe.
Mund të shkëpusësh Çunat nga TIRONA, por kurrë nuk mund të shkëpusësh TIRONËN nga zemra e Çunave !!!
Grate fjeten naten e fundit me burat e tyre mbreme sa iken kamerat dhe ra eresira. Sot e kane vendosur.
O do hidhen
O s`do hidhen
Rruge te mesme s`ka !
Unë jam njeri i thjeshtë.
Kënaqem me pak.
Më mjafton më e mira.
smth poetici..
nje dizaj te pash duke turfulluar se te kishin vjedhur ventilin e gomes se bicikletes..
namin po bënje..
per nje ventil..
mendo ata njerez te mire te cilve u eshte plackitur toka.. prona e baballareve e gjisherve.. nga ca horra .. ne kte rast nga keta 7 hajdutet..
Gjysma e tiranes se sotme i kane ngrit ato shtepi te nemura ne menyre te "paligjshme" . Kur thuhet e paligjshme , ec e merre vesh cfare eshte legale a jo-legale ne ato kohera kur keto toka u zune, duke marre parasysh qe sapo dilnim nga nje vend ku ligjin e vendoste partia sipas tekave te saja duke mos marre parasysh se tokat kishin apo s'kishin pronar. Te ecesh mbrapa ne kohe e te gjesh se e kujt esht kujt, edhe dobi shume nuk ben ,sepse komunizmi si cdo rregjim , sistem qeverisjeje ishte , e pak rendesi ka ishte apo sishte i keq.
Cfare eshte e keqe , eshte fakti se 7 familje te shperngulura, jo nga qejfi por nga halli, u genjyen nga nje dallaveraxhi , ky i fundit duke e dit shume mire qe ata sishin pronare, per te rrezuar ato cfare i kishin ndertuar me djerse tere ato vite , e te perfundojne rrugeve per ti mbushur akoma me shume xhepat milioner-matrapazit.
Tjetri me lart thote qe meqe pallati eshte ndertuar , le ti japim nje kafshate buke pronareve te vertete , ndersa matrapazit lejani xhepat ti mbushi , ndersa familjaret e paligjshem te vdesin rrugeve.
Ehh cfare njerezish mban kjo toke.
Duke i nisur nga zona se ku qenka ky pallat, nuk me le te mendoj shume vecse ata banore jane te ardhur qe zune tokat me dhune, e tani duan te bejne leke nga kjo grabitje. E njoh ate zone dhe e di qe shumica e te vendosurve aty i kane zene me automatike ne dore. Tani thjesht eshte nje lufte mes grabitesve se kush e kush te marre me shume.
Prandaj ato gra te hidhen nese ua mban.
Mund të shkëpusësh Çunat nga TIRONA, por kurrë nuk mund të shkëpusësh TIRONËN nga zemra e Çunave !!!
Krijoni Kontakt