ok mia
e zejme qe une jam tolerant,nuk po gjykoj njeri sepse fundi i fundit eshte zgjedhje e tyre.
Por per çfare duhet te bejne parade?
Per çfare duhet te ndjehen krenare?
Ne rregull qe bota eshte e madhe e ka vend per te gjithe,dhe te mos gjykosh eshte teper e veshtire.
Por e gjithe kjo deshire per tu dukur e per tu shfaqur,nuk me duket normale.
Je gay,je etero,je bisex,je cfare te doje zemra,por qendro brenda rrethit tend sepse nuk ka nevoje qe te gjithe te dijne ate qe je.
Nje person gay ka nevoje qe ta dijne te gjithe,sepse ka problem me veten e tij,dhe jo sepse deshiron te shpalosi gustot seksuale ne shesh.
Nese je normal ske pse del ne parade,une nuk dal,sepse jam normal e nuk kam nevoje qe te dijne te tjeret çme pelqen.
Pra eshte nje problem i tyre,qe duan ta kalojne si rracizem e mospranim nga ana e shoqerise.
Po dalin normalet si te semure e motrat si te vuajturat e shekullit.
Quod timor cladis.
Sed intuitum amet elit vitae est
Shqipëria dhe jo Shipnia, ty si me t'pas bo 1000 t'zezat o i zi , po harro që t'majti me bukë kur e kishe bythën ngushtë. Ngele tu bo bla bla bla si plakat e kqija. Ti mesiguri do jesh pjes e atyre magjypve të Kosovës.
Ske ça të ruhesh ti jo , se ti do jesh te rreshti i parë i paradës më 17 Maj.
PS; Mëso pak shqip, se nuk të kuptohet asnjë fjalë analfabet.
Pogba, Pogba l'hano visto nella spiaggia che diceva VU CUMPRA
███
kam degjuar intelektuale gay qe jane kundra paradave te tilla...
per mendimin tim, ne rastin aktual, le te behet dhe te kaloje sa me ne heshtje.
cfare doni? te dilni ne protesta kunder kesaj parade? nese jeni kundra, le ta injoroni.
sdq se cfare bejne ne dhome te gjumit dy (apo edhe tre lol) maxhorene me vullnetin e tyre, nuk me intereson fare. le te bejne c'te duan...
jemi mesuar ne shqiptaret t'i mbajme bishtukun njeri-tjetrit.
ka aq shume trafikante droge e prostitucioni, hajdute, vrases e kriminele te tjere shqiptare...
eshte me mire te preokupoheni dhe te turperoheni per to.
ah harrova. shume njerez te tille shihen plot admirim nga nje pjese e mire e popullit "te moralshem" shqiptar.
Ndryshuar për herë të fundit nga the admiral : 24-03-2012 më 16:46
Vasudhaiva Kutumbakam
Qa Jan Keta Gay Bre, U Ben Dhe Shqiptaret Gay Pu Pu Pu Pu. Une Kam Dit Se VeQ Hoxhallaret I Pelqenin Keta
Mars 24th, 2012
“Tutorin e liroi xhaxhai i tij gjyqtar, bleu vilë trekatëshe në fshat”
Roza u mashtrua nga i dashuri, njerku e përdhunonte.
“Trafikantët kërkonin kokën time”. Kështu është shprehur në një intervistë për CNN, Mimi Charakova, autore e një dokumentari që trajton historinë e trafikimit të prostitucion të një 12-vjeçareje shqiptare. Dokumentari i saj shfaqet për herë të parë për publikun e Londrës, ndërsa në fund të vitit të kaluar, në dhjetor 2011, u nderua me çmimin për kurajën në Festivalin Ndërkombëtar për të Drejtat e Njeriut në Nju Jork. Historia tashmë ndërkombëtare është fati i keq i Rozës, vajzës nga Shqipëria, e cila pas një fëmijërie të ndrydhur, pas përdhunimit nga njerku i saj, trafikohet jashtë Shqipërisë duke u bërë pjesë e botës së dhunshme të industrisë së mishit të bardhë. “Ajo kishte veshur këmishën e saj rozë dhe sandalet e preferuara ditën kur u largua nga fshati i saj në Shqipëri. Nëna i thirri me zë të lartë përpara se të futej në makinën e kuqe ‘Mitsubishi’ të të dashurit të saj. Por ajo nuk e ktheu kokën për t’i thënë ‘mirupafshim’. Ishte 12 vjeçe dhe e nevrikosur”. Kështu shkruhet në skenarin e dokumentarit që ka për autore Mimi Charakova-n, regjisore amerikane. Dokumentari është titulluar “Çmimi i seksit”. Skenari ngërthen një histori tërësisht shqiptare, një vajzë nga fshati në adoleshencë, e cila njihet me një mashkull më të madh se veten dhe bie në dashuri. Më pas ëndrrat për një jetë të re e deri tek udhëtimi me skaf drejt Italisë dhe të papriturat e fatit atje.
Vajza shqiptare
“Quhej Roza, prej vitesh përdhunohej nga njerku. Nuk mund t’i tregonte gjë nënës, sepse e dinte që do ta largonin nga shtëpia dhe do ta shanin. Kur mbërritën në Itali, i dashuri i kërkoi që të punonte për të si prostitutë. Në fillim ajo mendoi se bënte shaka: la shtëpinë, braktisi familjen për të qenë me njeriun që donte, me të cilin ëndërronte se një ditë do të martohej. Ai ishte i rritur dhe ajo e dashuruar. Por njeriu që donte e ktheu atë në realitet. I tha sa shumë para u harxhuan për rrugën, për dokumentet false, për rrobat dhe gjithçka tjetër që e bënin atë të dukej e bukur. Ajo qau, ndërsa ai i preu gjurin me thikë në mënyrë që ajo të pushonte. Për 7 vitet që do të pasonin shenja ishte një kujtesë se ajo s’kishte njeri tjetër veç tij”. Historia e dhunshme dhe kriminale rrëfehet nga vetë protagonistja e ngjarjes, e cila tashmë ndodhet diku në një strehë ndihme për viktimat e trafikut. Vajza dëshmon se sapo i është dhënë mundësia e ka denoncuar trafikantin dhe shfrytëzuesin e saj. “Por xhaxhai i tij ishte gjyqtar”, tregon vajza shqiptare. Sipas saj, tutori i dhunshëm i saj u la krejtësisht i lirë. Ai që e kishte shfrytëzuar atë në mënyrë të dhunshme me rrahje e kërcënime në Itali dhe Belgjikë, u largua për pak kohë nga Shqipëria derisa “gjërat” u ftohën. Pas denoncimit në polici dhe tashmë kur ndodhet nën ndihmë sociale, Roza thotë se ka mësuar për tutorin e saj. Ai është i lirë, i padënuar dhe i kthyer në Shqipëri. Sipas Rozës, ky person ka blerë një vilë trekatëshe në fshatin e saj në Veri të Shqipërisë.
Braktisja
Ajo që ka ndodhur me Rozën është më se e rëndë. Familja e saj e mohoi atë, të afërmit e quajtën lavire dhe nëna e saj, ende e zhgënjyer, nuk e di se i pari që abuzoi me Rozën ishte në fakt njeriu që i kishte rrëmbyer asaj ndjenjat në një kohë. Dokumentari ilustron gjendjen aktuale të Rozës, protagonistes së historisë. Vajza mbahet e mbyllur në një qendër rehabilitimi të viktimave, ndërsa tutori i saj i pasuruar dhe i pandëshkuar endet i lirë. Autorja e dokumentarit, e shquar edhe në fushën e fotografisë, shpjegon se ka investuar histori të tilla edhe përtej Shqipërisë, megjithatë, subjekti i Rozës është i veçantë. Për realizimin e dokumentarit autorja kishte mbledhur dëshmi dhe materiale për shtatë vite me radhë deri në kompletimin e historisë.
Krimet e Rënda: Vajza u çua në Itali
Trafikoi të dashurën e vëllait, në gjyq 22-vjeçari tiranas
Krijoni Kontakt