Close
Faqja 5 prej 11 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 107
    i/e regjistruar Maska e Skorpioni
    Anëtarësuar
    18-12-2010
    Postime
    206
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Mos harro se asnje civilizim sado i zhvilluar qe do te krijonte mendje te medha nuk do te mund te krijonte nje shembull si Jezusi. 'Duajini armiqte tuaj, lutuni per ata qe ju perndjekin...' keto kane kuptim vetem nese ekziston Perendia dhe Jezusi eshte Ai qe ka pretenduar. Kjo teori qe Jezusi eshte 'kopjuar' nga mitologjite e popujve nuk ka kurrfare argumenti e kurrfare prove. Nese lexon nje tregim miti shume lehte edhe nje femije 10 vjecar do ta kuptonte qe eshte i pavertete. Jezusi i Bibles eshte person historik, ska dyshim per kete, sikur qe ekzistoj une e ekziston ti ne toke ka jetuar Jezusi.

Jezusi meson kunder lakmise dhe egoizmit, e si mund qe politikanet qe shumica jane egoiste e lakmitare ta krijojne Jezusin i cili predikon kunder egoizmit e lakmise?! Andaj ato qe i the me lart jane fatmiresisht spekulime, ato i has edhe ne veb faqet e ateisteve qe nuk kane kurrfare argumenti. Teologjia e besimit krishtere eshte shume e thelle dhe shpirterore dhe asnje njeri nuk do te mund ta shpikte nga vetja.

1. Ti qenke absolutisht i paafte ti kuptosh politikanet (nuk eshte diçka e re, keshtu si ti jan te gjith fetaret ... nuk i kan dy lidhje me krye se çka eshte politika dhe çfar njerz jan politikanet)

2. Une as nuk jam ateist (une e ndjej dhe besoj qe ka diçka te mbinatyrshme qe na rrethon dhe na kontrollon neve, diçka qe tejkalon shum larg perceptimin/logjiken/mendjen e njeriut), as nuk jam teist (une nuk besoj qe Perendija eshte person) e as agnostik qe te them "se di a ka apo nuk ka diçka te mbinatyrshme".

3. me pelqen shum Supermeni

4. edhe pse me pelqen shum Supermeni, une e di qe ai kurre nuk ka ekzistuar ne boten reale dhe as qe do te ekziston ndonjehere.

5. te gjith ata njerz qe ju i quani profete, te derguar nga Zoti, pejgamber, bir i Zotit etj. kan qene politikan ATEISTA ... sepse vetem nje ateist qe nuk ndjene kurrfar frike nga ndonje fuqi e mbinatyrshme/Perendija (nuk friksohet qe e denon Zoti, pasiqe nuk beson qe ka, keta njerz friksohen vetem kur ia bene shum te kjarte qe une ta mar shpirtin ose kur ia fute pistolen ne fyt), eshte i afte te genjen gjoja se eshte profet, i derguar nga Zoti, pejgamber, bir i Zotit etj. dhe eshte i afte t'i beje te gjitha ato marrezira, poshtersira e gjera te keqe qe i bien ndermend ti beje.

6. secili eshte i lire te beson ne çka te don, qofshin ato edhe perralla te 1001 neteve ... mirpo ... secili njeri duhet te jete gjithmone ne dioni qe liria e tije perfundon aty ku fillon lirija e tjetrit.
    Religion Is Curable

Ore nje gje nuk kuptoj une me keta myslimane qe bejne pretendime te tilla... Beni ndonjehere ju detyra shtepie, per te pare ne qofte se keto pretendime jane te sakta??

Ja ku e keni pergjigjet se late name:

The '1,500' Year Old 'Bible' and Muslim Propaganda
    ☻/
    /▌
    / \ ...this is ... pergjigje.org

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Citim Postuar më parë nga Skorpioni Lexo Postimin
    1.

5. te gjith ata njerz qe ju i quani profete, te derguar nga Zoti, pejgamber, bir i Zotit etj. kan qene politikan ATEISTA ... sepse vetem nje ateist qe nuk ndjene kurrfar frike nga ndonje fuqi e mbinatyrshme/Perendija (nuk friksohet qe e denon Zoti, pasiqe nuk beson qe ka, keta njerz friksohen vetem kur ia bene shum te kjarte qe une ta mar shpirtin ose kur ia fute pistolen ne fyt), eshte i afte te genjen gjoja se eshte profet, i derguar nga Zoti, pejgamber, bir i Zotit etj. dhe eshte i afte t'i beje te gjitha ato marrezira, poshtersira e gjera te keqe qe i bien ndermend ti beje.

.
    Moti skam lexu shkrim me racional ,te lumte!

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga qeveriablu Lexo Postimin

Per 1 ,2 ,3 , 4 ke 5 +.

Po lere Mesia,mos e merr seriozisht kete pallaver turke.... ja kush e publikoi kete senzacion,ky palo ministri...Ertugrul Gunay "e kemi ruajtur 12 vite te fshehur ne gjyq...heheh ne gjyq ! "
    Harapet jane budallepsur moti,tani e kan rradhen Turqit e Erdoganit..."Na ishte nje here nje Kemal Ataturku,do i tregonte ketyre Bibla dhe Kurana,,,eh !

"Na ishte nje here nje Kemal Ataturku,do i tregonte ketyre Bibla dhe Kurana,,,eh !" hahahaha, Ndodhë që edhe buadallaku sherben - bile per te qeshur.............,
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 06-03-2012 më 20:26
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

i/e regjistruar Maska e Ndoshta
    Anëtarësuar
    31-10-2010
    Postime
    247
    Postimet në Bllog
    1
    Bibla e Barnabes me duket qe esht me perfarferta dhe qe tregoni realitetin e kom lexu pak a shum si pasqyre vetem per dicka cka mu esht nevojitur me duket qe ajo esht me e sakta per dallim nga versionet qe dalin ren bibla te reja...

P.S
    kam dy pyetje per krishteret.
    1.Mu cka me brengos mese shumti,se a mundet bibla qe ta argumentoj veten dhe fjalen e vet dhe a gjindet dikun ndonje varg qe ne bibel mrena qe shkruan flet per veten e vet, P.sh Fjala bibel brenda ne Bibel ?
    Nese jo atehere nga e ka prejardhjen kjo fjale?
    Dhe fjala BIBEL a esht nga Hebraishtja nga gjuha e nenes se Jezusit,a po nga esht marre kjo fjal ?
    2. Kush e ka mbikqyr kete Bote para se me ardh Jezusi sepse ai dihet qe vetem 800 vite ka largsi nga ne ,Para tij kush e ka mbikqyr ?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Ndoshta : 06-03-2012 më 21:36
    " Injoranca është Terri më i madh në Botë "

i/e regjistruar Maska e Skorpioni
    Anëtarësuar
    18-12-2010
    Postime
    206
    Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    Moti skam lexu shkrim me racional ,te lumte!
    te falem nderit per komplimentin

por fatkeqsisht kjo eshte 'fol e rruj voe' me keta fetaret e manipuluar dhe te politizuar qe nga gishtat e kembeve e deri te kimja e fundit e kokes se tyre.

ky populli yne i moqem e i menqem thot: "çka piqet, leht nuk hiqet"

megjithse nuk duhet te jua zeme per te madhe, sepse keto ideologjite totalitare te jahudive, siç jan judaizmi, kristianizmi dhe islamizmi (jan ashtu diçka si marksizmi, leninizmi, komunizmi, stalinizmi e izma te tjera totalitare) jan psikologji manipulative te klasit te pare dhe me pervoje mijravjeqare. Keta me teknikat e tyre ta sulmojne direkt nderdijen ose pavetdijen (nderdija eshte ajo qe nuk mund ta kontrollojme ne, ajo na kontrollon neve) dhe ne kete menyre te bejne per vete, te skllaverojne e te detyrojne te jetosh e te veprosh ne ate menyre siç duan ata dhe siç munden ata te perfitojne nga ti ... funkcionon me symbole, mantra e fjale-kode hypnotike etj. (katundaret e quajn "magji" ose "sehire") dhe kso gjera te liga munden te bejne vetem ata qe nuk fikesohen qe i denon Zoti, pra ata qe jan 100 % ATEISTA.

Keto librat fetare jan te stermbushura me keso poshtersira shum te liga nga ateistet.

PS.: ti ke ndegjuar per judaizmin hellenik (nje perzierje mes judaizmit dhe hellenizmit) ... thuhet qe ka pushuar se ekzistuari. Kjo natyrisht qe nuk eshte e vertete, sepse edhe sot ekziston judaizmi hellenik, me nje emer tjeter ... sot quhet "Kristianizem". Per shembull thenja "bir i perendise" eshte thenje tipike nga hellenizmi (ne hyllenizem ka me qindra bij te Zotit. Per shembull Aleksandri i Madh ishte nje nga ta ... bir i Zotit ishte edhe i pari yne Dardani etj.).

Natyrisht qe eshte nje keqkuptim dhe keqperkthim nga ata qe i kan vjedhur keto gjera nga ne Shqiptaret, sepse ne fakt 'bir i Zotit' do te thot bir i mbretit/sunduesit. (Gods and Goddesses nuk kan ekzistuar kurre ... jan keqkuptime dhe keqperkthime ... ata kan qene Zoter dhe Zoja, pra ishin sundues e jo perendi)

T'pershendes
    Ndryshuar për herë të fundit nga Skorpioni : 06-03-2012 më 23:06
    Religion Is Curable

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anëtarësuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar më parë nga Skorpioni Lexo Postimin
    ... te gjith ata njerz qe ju i quani profete, te derguar nga Zoti, pejgamber, bir i Zotit etj. kan qene politikan ATEISTA ...
    PO.
    Ne fillim ishin Ateistet.
    Ateistet e shpiken Zotin.
    Me vone errdhen te tjer Ateist dhe thane:Zot nuk ka.
    Atehere keta qe rrinin anash (neutral) thane: Po kjo nuk ka kuptim dhe kercyen nga ura.

Ka logjik
    sepse vetem nje ateist qe nuk ndjene kurrfar frike nga ndonje fuqi e mbinatyrshme/Perendija (nuk friksohet qe e denon Zoti, pasiqe nuk beson qe ka, keta njerz friksohen vetem kur ia bene shum te kjarte qe une ta mar shpirtin ose kur ia fute pistolen ne fyt), eshte i afte te genjen gjoja se eshte profet, i derguar nga Zoti, pejgamber, bir i Zotit etj. dhe eshte i afte t'i beje te gjitha ato marrezira, poshtersira e gjera te keqe qe i bien ndermend ti beje.
    Disa prej te ashtequajterve profet as qe kane egzistuar.Mandej nje njeri te thote qe me flet Zoti ,ai njeri duhet te kete arrogance te papare te pretendon kete.Nga miliarda njerez te zgjodhi ty,perse ty ?

Mojsie - eshte e sigurte qe eshte imagjinar.I gjith tregimi eshte shkruar 600-700 vite para Krishtit (600 vite mbas atyre "ngjarjeve", apo "egzodit" nga Egjipti !).Mojsie e pa zotin ne shkurre...e kalli shkurren me zjarr ndersa shkurrja ishte kanabis dhe filloi te halucionoj dhe ja "Perendija te flet,ti je i zgjedhuri im.Ja 10 ligjet qe duhet ti respektoj populli yt "

Muhamedi - ka pasur temporal lobe epilepsi,njejte sikuse shen Pali.Tip i epilepsise qe befas i zgjon ndjenjat dhe interesin per religjiozitetin dhe filozofine.Njerezit me kete lloj epilepsije nuk jane te cmendur ,mund te jene shume te mencur.Por gjate sulmeve e tilla epileptike dhe mbas saj jane shume te hutuar dhe anojne nga religjioziteti.Ndegjojne zera (tinguj),besojne qe jane te thirur nga zoti dhe kalojne ne exstaze religjioziteti...

Jezu Krishti - per mendimin tim ka qene mesues (rabi) dhe filozof,por nxenesit e tij dhe ata qe e kane shkruar dhjaten e re i kan fryer gjerat dhe i kane dhene edhe veti mitologjike - gjysem njeri dhe gjysem hyjni ,ringjallja,i lindur nga virgjeresha...apo manipulime te llojit - "Jezu krishti ecte mbi uje" ndersa e verteta eshte kjo " Jezu krishti ecte perskaj ujit" apo "jezu krishti ecte buze detit" e jo mbi det ...Lol

Ne pergjithesi , nuk behet fjale per mashtrim te qellimshem por vjen si rezultat i paditurise dhe injorances qe kane mbreteruar para 2000 vitesh dhe nuk eshte cudi qe njerezit e asaj kohe i kane besuar ketyre "profeteve"...ka edhe sot profet te vetshpallur dhe kane mbeshtetasit e vet dhe i besojne budallelleqeve te tilla ...e jo me para 1.500 -2.000 vitesh ~!
    Ndryshuar për herë të fundit nga qeveriablu : 06-03-2012 më 23:38
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    04-03-2012
    Postime
    5
    Qeveriablu jam dakort me postimin tend.

i/e regjistruar Maska e Ndoshta
    Anëtarësuar
    31-10-2010
    Postime
    247
    Postimet në Bllog
    1
    PO.
    Ne fillim ishin Ateistet.
    Ateistet e shpiken Zotin.
    Me vone errdhen te tjer Ateist dhe thane:Zot nuk ka.
    Atehere keta qe rrinin anash (neutral) thane: Po kjo nuk ka kuptim dhe kercyen nga ura.

Ka logjik

Disa prej te ashtequajterve profet as qe kane egzistuar.Mandej nje njeri te thote qe me flet Zoti ,ai njeri duhet te kete arrogance te papare te pretendon kete.Nga miliarda njerez te zgjodhi ty,perse ty ?

Mojsie - eshte e sigurte qe eshte imagjinar.I gjith tregimi eshte shkruar 600-700 vite para Krishtit (600 vite mbas atyre "ngjarjeve", apo "egzodit" nga Egjipti !).Mojsie e pa zotin ne shkurre...e kalli shkurren me zjarr ndersa shkurrja ishte kanabis dhe filloi te halucionoj dhe ja "Perendija te flet,ti je i zgjedhuri im.Ja 10 ligjet qe duhet ti respektoj populli yt "

Muhamedi - ka pasur temporal lobe epilepsi,njejte sikuse shen Pali.Tip i epilepsise qe befas i zgjon ndjenjat dhe interesin per religjiozitetin dhe filozofine.Njerezit me kete lloj epilepsije nuk jane te cmendur ,mund te jene shume te mencur.Por gjate sulmeve e tilla epileptike dhe mbas saj jane shume te hutuar dhe anojne nga religjioziteti.Ndegjojne zera (tinguj),besojne qe jane te thirur nga zoti dhe kalojne ne exstaze religjioziteti...

Jezu Krishti - per mendimin tim ka qene mesues (rabi) dhe filozof,por nxenesit e tij dhe ata qe e kane shkruar dhjaten e re i kan fryer gjerat dhe i kane dhene edhe veti mitologjike - gjysem njeri dhe gjysem hyjni ,ringjallja,i lindur nga virgjeresha...apo manipulime te llojit - "Jezu krishti ecte mbi uje" ndersa e verteta eshte kjo " Jezu krishti ecte perskaj ujit" apo "jezu krishti ecte buze detit" e jo mbi det ...Lol

Ne pergjithesi , nuk behet fjale per mashtrim te qellimshem por vjen si rezultat i paditurise dhe injorances qe kane mbreteruar para 2000 vitesh dhe nuk eshte cudi qe njerezit e asaj kohe i kane besuar ketyre "profeteve"...ka edhe sot profet te vetshpallur dhe kane mbeshtetasit e vet dhe i besojne budallelleqeve te tilla ...e jo me para 1.500 -2.000 vitesh ~!

Ke harru me cek edhe : Qarls Darvin i cili ka bere ni qrregullim ne kokat e juaja dhe per kete gjithmon kerkoni lufte,perqarje trazira etj...
    Qarls darvin thote : "Bota eshte Arene Lufte "
    Ky ka ngatrru stilin e jetes se kafshve me te njerzve,a po jam gabim une,

Apo ky nuk ka arrit qe te evoloj dhe ka mbet ende ne PRIMITIVIZEM ?
    " Injoranca është Terri më i madh në Botë "

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    PO.

~!
    Qeveriablu ,nuk pajtohem me pershkrimin qe i ke bere Muhes,ai Muha ,ka qene i semure por jo nga ajo semundje qe e paske pershkru por i semure nga xhelozia
    Islami nuk eshte gje tjeter pos produkt i xhelozise se Muhamedit ndaj hebrenjeve ,si rezultat edhe gjet mbeshtetje nga arabet e tjere,deshen edhe arabet te jene te "zgjedhurit " e Zotit

Faqja 5 prej 11 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 21-04-2014, 11:33
  2. Profeti Isa a.s. (Jezusi) paralajmëron ardhjen e profetit Muhamed a.s
    Nga perkthyese në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 22-02-2012, 10:43
  3. Jezus Krishti
    Nga deshmuesi në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 30-08-2009, 05:32
  4. Jezus Krishti brenda nesh...
    Nga Matrix në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 08-10-2007, 17:06
  5. Kush eshte JEZUS KRISHTI?
    Nga i krishteri në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 23-08-2002, 14:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •