Postuar mė parė nga
deshmuesi
Natyristh Toni qe ne kemi mirkuptim dhe paqe ne Krishtit. Tani le te vijme tek pyetjet e tua. Ne nje paragraf te shkrimit tim me siper pak a shume kam thene se, qe te vijme ne njohurine e Gjonit dhe te Palit, ne lidhje me deshmimin qe ata i bejen Jezus Krishtit, duhet te vijme ne larteisne e njohurise se tyre, e cila nuk vjen nga njeriu, por vjen nga Perendia. dhe me poshte them: " shume njerez ketu edhe gabojne."
Se pari Toni dua tju them se, me fjalen: "ketu", nuk kam parasysh besimtaret e krishtere te forumit ku ne mblidhemi. Me fjalen: "ketu", kryesisht dua te them "ketu" ne kete pike te njohurise qe ka Pali dhe Gjoni ne lidhje me deshmimin e Jezusit, ku shume te krishtere gabojne per shkak te moszbuleses qe ata kane ndaj Personit Jezus Krisht. Ky eshte nje fakt i vertete dhe duhet ta dime se, ka plot te krishtere qe nuk ecin nen zbulese te Krishtit, por ecin nen regullat fetare te religjionit, te cilat vijne si rezultat i regullave tradicionale te religjionit, dhe jo deshmise qe jep Fryma dhe Fjala e Perendise ne zmer te Besimtareit te vertete kristian. Rastet i kemi te argumentura mjaft qarte ne bibel. Kur Jezusi erdhi ne Izrael, ai foli para te gjithe hebrenjve duke deshmuar dhe vertetuar te gjitha profecite qe ishin thene per te. Duke i mesuar te gjithe me te Verteten, por shohim se jo te gjithe e pranuan dhe i besuan fjales dhe deshmise se tij. Perse? Kjo sepse ata ecnin pas regullave te religjionit, te cilat konkretisht ishin nje BLLOK qe i mbante lark se Vertetes. Krjet ndryshe vepruan apostujt. Edhe ata ishin hebrenj dhe jetonin nen ligj, por zemra e tyre u HAP ne prani te Krishtit. Kur Jezusi i pyeti ata duke ju thene: kush jam une, ata i thane: ti je Biri i Perendise se gjalle. Perballe ketij fakti Jezusi ju tregoi atyre se, kjo zbulese dhe kjo deshmi qe ju thnoi per mua, nuk vjen nga njeriu, por vjen nga Ati im qiellor.
Sic e sheh Toni, ky eshte i gjithe thelbi per pergjigjen e pyetejs tende.
Pyetja e dyte qe ju Toni beni, ka te beje me ato grupime te reme kristiane. Pra ju doni te dini se cilat jane ato.
Grupime te reme krisitane, jane te gjitha ato grupime, te cialt fshihen nen petkun e te qenit kristian. Psh, nje nga keto grupime jane deshmitaret e Jehoves, te cilet kudo paraqiten si te krishtere, por qe ne thelb jane mohues dhe baslfemues te Jezus Krishtit si Zot e Perendi. Nuk dua te hyj thelle ne kete pike, pasi jane bere mjaft shkrime edhe ketu ne kete forum.
Pyetja e trete.
Edhe peytja e trete mendoj se eshte mjaft mire e sqaruar nga pergjigja qe i jap pyetejs se dyte. Deshmitaret e Jehoves, duke mohuar ne thelb Jezusi Krishtitn dhe duke e bere ate krijese dhe jo Krijues, deshmojne fare qarte dhe hapur se ata jane jashte se Vertetes,dmth jashte Jezusit. Doktrina e tyre trgon fare qarte se ata, edhe pse perpiqen te lexojne biblen, ata nuk dalin dot ne ate perfundim qe del Kisha e Krishtit. Perse? Kjo sepse gjithshka fillon nga BESIMI, dhe jo nga LLOGJIKa e njeriut. Kur JEzusi i tha Filipti se, Ai dhe Ati jane nje, dhe kush me ka pare mua ka pare Atin, Filipi nuk vuri llogjiken si instrument per ta pranuar apo jo kete fakt. Ai thjesht i BESOI. Pese? Sepse gjithska fillon nga Besimi. Beso dhe do te maresh. Beso dhe do te kesh. Beso dhe do te shohes. Ishte pikerisht BESIMI ne te VERTETEN, qe i beri apsotujt te shohin Fjalen, ta prekin Fjalen, te shohin Jeten, ta prekin jeten dhe te deshmojne per te. Mos valle kjo menyre dhe mundesi ishte vetem per apostujt, te cilet ishin bashkekohes te tij? Jo. Kjo mundesi eshte per te gjithe KISHEN e Krishtit, qysh nga fillimi e deri ne fund, kur Jezusi te vije dhe ta mare ate. Ne nuk e njohim pesonalisht Jezusin, vetem nga cka apsotujt na deshmojne ne biblen e shenje. Nese Jezusi nuk na zbulohet personalisht ne jeten tone, ku dhe ne ta shohim dhe prekim ashtu sic apsotujt e pane dhe e preken Ate, atehere deshmia e tyre te cilen ne e lexojme ne bibel, do te mbetet thjesht nje ngjarje historike. Jezusi tha: Une do te trokas ne cdo dere, dhe kush ma HAP Porten une do te hyje dhe do te darkoj se bashku me te. Pra Jezusi ketu na flet per nje zbulese dhe bashkim persoanl, qe ne duhet te kemi me Zotin Krisht. Jezusi nuk thote psh: besoni ate cka apsotujt thone per mua, dhe kjo ju mjafton. Jo. Ai perems gojes apostolike perhapi ungjillin e Tij duke demsotruar fuqishem pushtetin dhe madheshtine e Tij, por kjo deshmi dhe ky pushtet, behen prezent ne jeten tone, kur Ai troket perosnalisht ne zemren tone, dhe kur ne i hapim Atij pesonalsiht derene e zemres, per te hyre Ai dhe per te banuar perjetesisht tek ne.
Toni77. Zoti Jezus te bekofte me hirin dhe paqen e Tij.
Krijoni Kontakt