Close
Faqja 23 prej 34 FillimFillim ... 13212223242533 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 221 deri 230 prej 333
    _____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Nga eksperience ime si nene dhe nga profesioni them se djemte jane me te veshtire. Dhe ne shkolla po te vesh, po te pyesesh mesueset do preferonin nje klase ku dominojne vajzat se djemte. Djemte nga natyra jane me agresive se femrat. Pelqejne lojerat qe kerkojne rrezik. Jane me aventurier,... etj,

E kisha fjalen se per mendimin tim femra e ka me te veshtire jeten. Te gjitha angazhimet per te mbajtur familjen dhe per te rritur femijet, e bejne jeten me te veshtire per nje femer. Po s'pati mend ne koke do vuaj dhe me teper. Mend/llogjiken femise, sidomos nga ana shoqerore, ja jep prinderi. Djemt jane egoista ne krahasim me vajzat, mbi te gjitha shohin terezine e tyre. Ndryshe vajzat.

.
    Ndryshuar për herë të fundit nga s0ni : 01-03-2012 më 23:46

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga *~Rexhina~* Lexo Postimin
    Te kuptoj, dhe e di qe po flisje per cfare do ishte ideale per ty, dhe jam dakort qe nje femije ka nevoj per prinderit e tij sidomos ne fazat e pare te jetes. Por thjesht te dhash disa raste qe dhe nese nuk je 24 ore me femijen, mund prap ti kushton shume vemendje kur kthehesh nga puna ose shkolla. Gjithashtu femia kur mbush 1 vjec ka nevoj te argetohet me femijet e tjere, dhe disa prinder qe kujdesen per ta mundohen te takohen me prinder te tjere per ndonje aktivitet ne park etje, pasi sado te ulesh dhe te mundohesh te lozesh me femijen, ne moshen 1-3 vjec ata kan imagjinaten e tyre, dhe vetem me femijet ne moshen e tyre argetohen ose imitojn me lodrat qe lozin. Keshtuqe nuk eshte dhe aq keq nese per disa ore le femijen ne daycare kur nderkohe ti punon apo shkon ne shkolle. Por sic the ti nga ana financiare, nese partneri mbulon gjithecka dhe kariera jote te jep mundesi ta shtysh 1-2 apo me shume vjet, mendoj se do ishte dicka shume positive per femijen tende gjitheashtu
    Te dy femijet e mi e kane pelqyer cerdhen e kopshtin. Kur veja te merrja cunin nga kopshti qante. LOl ora 5 e pasdites dhe akoma donte te rrinte aty. E njejta gje me ndodh me vajzen tani. Te degjosh kur i kendon kenget e mesuara ne kopsht gjysherve ne Shqiperi ne skype, thote alfabetin, numeron. Eshte vetem 3 vjec. Nje femije qe rri ne shtepi nuk zhvillohet aq shpejt si intelektualisht ashtu dhe nga ana ndeveprimit me moshataret e tij. Vetem qendrimi ne nje ambjent rrethuar me libra, lodra edukuese, ku bejne art dhe femijet nen nje vjec, stimulon zhvillimin mendor, te folurit, etj. Cuni im ka pat vonesa ne te folur. Sa filloi kopshtin shume shpejt foli rrjedhshem e s'po e pushoj dot tani.(Ne shtepi ne pergjithesi nenat si lene te perdorin lapsa, bojera, se kane hall se u behet shtepia pis, apo me shkarravina).
    Nejse secili ben zgjedhjen qe mendon qe eshte me e mire per ta.
    Ndryshuar për herë të fundit nga mia@ : 01-03-2012 më 23:25
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Te dy femijet e mi e kane pelqyer cerdhen e kopshtin. Kur veja te merrja cunin nga kopshti qante. LOl ora 5 e pasdites dhe akoma donte te rrinte aty. E njejta gje me ndodh me vajzen tani. Te degjosh kur i kendon kenget e mesuara ne kopsht gjysherve ne Shqiperi ne skype, thote alfabetin, numeron. Eshte vetem 3 vjec. Nje femije qe rri ne shtepi nuk zhvillohet aq shpejt si intelektualisht ashtu dhe nga ana ndeveprimit me moshataret e tij. Vetem qendrimi ne nje ambjent rrethuar me libra, lodra edukuese, ku bejne art dhe femijet nen nje vjec, stimulon zhvillimin mendor, te folurit, etj. Cuni im ka pat vonesa ne te folur. Sa filloi kopshtin shume shpejt foli rrjedhshem e s'po e pushoj dot tani.(Ne shtepi ne pergjithesi nenat si lene te perdorin lapsa, bojera, se kane hall se u behet shtepia pis, apo me shkarravina).
    Nejse secili ben zgjedhjen qe mendon qe eshte me e mire per ta.
    un vetem 2 jave e kam cuar vajzen ne kopesht kur duhet te mesoja per nje standardized test, dhe sadoqe ishte dite e pare, vinte me vrap te me perqafonte kur vija por nuk qante si disa femije...eshte vet femija qe pelqen te argetohet me femije te tjera...un shikoj vajzen kur mundohem te loz me te, e vetmia menyre qe argetohet eshte nese e hedh perpjet ne krevat se te ulem dhe te pretendoj te loz me lodrat e saj, jo per qamet...kurse me kushurinjt e saj, nese ata ulen te lozin kjo ben te njejten gje ....per fjalor smund te them ne fakt, se kete timen e kam birbil, thot cdo gje qe i thuash, numeron pa problem dhe kendon fjalet tamem sic i thua sadoqe sa mbushi 2 vjece. dhe se kam cuar ne kopesht, ama e di qe ne kopesht shume femije zhvillohen me shume sepse ka dikush qe i dedikohet per te mesuar alfabetin/numrat etje...kurse nje mama ne shtepi smund ti dedikoj aq shume vemendje pasi ose do bej punet e shtepi, do gatuaj, do ta ushqej etje etje
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

Pupupu ç'kam lexuar ne kete teme C'a jane keto lloj mendimesh qe keni aman.

Si ia kane dale mami im apo hallat e mia qe ishin ne pune gjer ne 3-4 dhe i jane perkushtuar familjes me thonj e me mish?? E normalisht mijra gra te tjera qe kane punuar gjithmone? Madje atehere gjerat kane qene akoma me te veshtira, psh rrobat duheshin zier e lare me dore, nderkohe qe ne tani kemi lavatriçen etj etj.

Personalisht e kam bere shkollen jo per te patur nje diplome ne xhep por per te ushtruar profesionin tim. Nuk do mundja kurre te beja shtepiaken edhe sikur milioner t'a kem burrin, te pakten nje pune part time do e beja patjeter. Sigurisht duke folur me hamendje sepse jam dakord per faktin qe gjerat mund te ndryshojne kur te behem nene, por ama e them me nje fare bindje qe maksimumi do rrija ne shpi gjer sa femija te behej nje vjeç. Nese do kene gjysherit akoma me mire, ppor nuk shoh asgje te keqe per nje femije te shkoj ne kopesht e madje edhe po te ishin gjysherit do i dergoja ne kopesht per disa ore. Kopshtet e sotme jane krejtesisht ndryshe nga ata tanet, jane te kompletuar e te mire organizuar qe i japin femijes shume njohuri e i mesojne qysh te vegjel me pranine e te "panjohurve", behen akoma me te forte e me te zgjuar.
    Jo po te rri me mamin 24 ore edhe te behet tip i "qullte". No way!!

La vita non si spiega, si VIVE!

i/e regjistruar Maska e Prudence
    Anëtarësuar
    11-03-2008
    Postime
    2,419
    Shume fare.Kam pas qene 6 vjet pa pune.Tani qe jam ne pune kuptoj sa gjera i mungojne shtepise,familjes,femijes nga mos prania ime pjesen me te madhe te dites....por c"ti besh...dhe pa pune sikur s'rri dot...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga -BATO- Lexo Postimin
    Çerdhet dhe kopshtet janë zgjidhje nga e keqja. Edukatorja e çerdhes është një nënë artificiale, por me 30 apo 40 fëmijë që ka ajo aty, as rolin e nënës artificiale nuk e luan dot. Aty fëmija i vogël është si në ushtri, në rresht për një. Të këputet shpirti kur shikon fëmijën e vogël në mëngjes, kur nëna ose babai e dorëzojnë tek edukatorja, sikur po e çojnë nizam. Qan fëmija i vogël dhe me ata sytë e tij të pafajshëm e të përlotur, shikon i trembur prindërit, se i duket sikur po e braktisin. Është torturë për fëmijën e vogël që të rrijë në çerdhe apo në kopësht gjithë ditën, nga mëngjesi deri pasdite vonë.
    Aman cna e kujtove, sa kam vuajtur nga kopshtet dhe cerdhet, e ke pershkruar shume bukur :''''(
    Eshte tamam torture.

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Si mund te torturohet nje femi ne kopesht? E cuditshme. E kuptoj ato ditet e para sa eshte fillimi, po pastaj .... Smthg's gotta be wrong with that child!

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    eh morrat e kopshtit e cerdhes kurr si harroj argetim i papam sidomos ai krahni i zi i imet e plakave e sot e ksaj dite em del en anderr.
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Epo ti do kesh qene ne Spac, Jo ne kopesht. (lol)

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Citim Postuar më parë nga PINK Lexo Postimin
    Epo ti do kesh qene ne Spac, Jo ne kopesht. (lol)
    jo ne kopesht valla lee batanija leshit ta hate qafen si dreq, e shifsha morrin tu parakalu naper ta si ne puerto rican day parade lol
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

Faqja 23 prej 34 FillimFillim ... 13212223242533 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Fjalet dhe shprehjet me te cilat njeriu komunikon me kafshet shtepiake
    Nga DYDRINAS në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 17-01-2009, 00:53
  2. Firma më e mirë për pajisjet shtëpiake
    Nga Fiori në forumin Votime dhe sondazhe
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 29-01-2007, 10:10
  3. Vetmi Gruaje
    Nga SkenderRusi në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 04-11-2005, 06:25
  4. Kafshet shtepiake
    Nga Pogradecari në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 18-05-2004, 22:54
  5. Arome gruaje...ne policine rrugore
    Nga angeldust në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 07-08-2003, 16:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •