Close
Faqja 13 prej 34 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 333
    i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga Fringo Lexo Postimin
    Asgje nuk e zevendeson dot nenen ne edukimin e nje femije.
    Ato nena qe rrine me femijet e tyre, duhen lavderuar per sakrificen pasi nuk eshte e lehte, jo vetem nga ana monetre por dhe psikologjike, 24 ore ne dite vetem me femijen, pra sakrifikojne per te rritur femijen.
    Baballaret jane ndryshe, dhe nuk ka nene ma merr mendja qe do donte qe burri i saj te merrej gjithe diten me femijen ndersa ajo te punonte.
    Ndoshta do ta linin per nja nje jave, po pastaj menjehere kur ta shihnin inkompetencen e burrit do ktheheshin me vrap.
    Nese do bashkepunojne te dy do jene me te lumtur e me te qete psikologjikisht. Fatkeqesisht puna e nje shtepiake nuk mbaron kurre, kjo u jep mundise meshkujve te ankohen nese shikojne dicka qe nuk shkon. Meshkujt shqiptar ne pergjithesi nuk e vleresojne nje femer shtepiake. E duan shtepiake vetem per ta patur nen vete. Dhe pastaj qahen qe femrat shemtohen, trashen. Nje femer po s'pati jete shoqerore do ja vari vetes. Shtepiake tamam, jane femrat ketu, qe rrine ne shtepi dhe femijet i cojne ne daycare nje pjese dite ndersa dalin per qejf te tyre apo per pazare. Ne Shqiperi e kane per turp ta cojne ne Kopsht ndersa vet jane ne shtepi per te bere punet apo pazaret. Jane te varur e influencuar nga gjykimi i te tjereve dhe pastaj qahen.
    Ndryshuar për herë të fundit nga mia@ : 26-02-2012 më 10:46
    Feelings change - memories don't.

Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga Izadora Lexo Postimin
    Eshte per te ardhur keq qe nje femer /grua te hedhi posht gjithe ato vite shkolle.
    Mjafton dhe nje gjysem dite pune per te ushtruar profesionin tend .
    Jam kurioze te dije opinionon e siqert te kesaj gruaje , se meshkujt dihet se c'fare do thone :-D .
    Ehhh, Iza se jeten e shtepiakeve shqiptare bejne ato? Ato mund te kene pastrues, apo paguajne nje person tu shikoje femijet gjersa dalin me shoqerine apo per vete. Amerikanet te pakten 1 here ne dy jave do vejne sesben vetem per thonjte e kembeve, duarve, po parukerira, apo kane girls night out. Nuk eshte jeta e tyre aq e ngarkuar dhe monotone, sa e nje gruaje shtepiake shqiptare. Gjithsesi duhet ushtruar profesioni sikur dhe part-time sic the dhe ti, jetes nuk i dihet. Neser te le me gisht ne goje per kolegen e bukur 20 vjecare burri i dashur. Te rrofte shkolla pastaj. Femijet secili ne pune te vet, nuk te mban asnjeri edhe pse ti sakrifikove karrieren per ta. Bere detyren do thone. Ka ndodhur dhe mund ti ndodhi gjithkujt, pa perjashtim.
    Ndryshuar për herë të fundit nga mia@ : 26-02-2012 më 11:01

Djalë Drenice Maska e Lexuesi_
    Anëtarësuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    6,014
    Nuk mund te mbatet me asgja vlera e nje gruaje te ndershme, nuk po i perfshij ne pergjithesi sepse edhe grat kategorizohen po ashtu dhe meshkujt.

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Ehhh, Iza se jeten e shtepiakeve shqiptare bejne ato? Ato mund te kene pastrues, apo paguajne nje person tu shikoje femijet gjersa dalin me shoqerine apo per vete. Amerikanet te pakten 1 here ne dy jave do vejne sesben vetem per thonjte e kembeve, duarve, po parukerira, apo kane girls night out. Nuk eshte jeta e tyre aq e ngarkuar dhe monotone, sa e nje gruaje shtepiake shqiptare. Gjithsesi duhet ushtruar profesioni sikur dhe part-time sic the dhe ti, jetes nuk i dihet. Neser te le me gisht ne goje per kolegen e bukur 20 vjecare burri i dashur. Te rrofte shkolla pastaj. Femijet secili ne pune te vet, nuk te mban asnjeri edhe pse ti sakrifikove karrieren per ta. Bere detyren do thone. Ka ndodhur dhe mund ti ndodhi gjithkujt, pa perjashtim.
    Puna eshte e nevojshme per trurin , me shoqerin dhe shopping do vije nje moment qe do kthehet monotone .
    E vertete qe jemi nje shoqeri patriakale , por fatmiresisht kohet kane evoluar ne favore te femres .

ps. Tani grate te marrin gjak ne vetull
    Jeto sot se neser nuk i dihet

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261

shume dakort mia, plus ajo senci i "accompliment" qe ndien burri dhe femijet e tu qe po ushtrojn karieren e tyre, kurse nderkohe ti thjesht ke nje diplom ne xhep...ska gje me depresuese
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Citim Postuar më parë nga Izadora Lexo Postimin
    Puna eshte e nevojshme per trurin , me shoqerin dhe shopping do vije nje moment qe do kthehet monotone .
    E di ti Iza që shumica e prishjeve martesore vjen ngaqë njëri nga të martuarit lidhet me shokun/shoqen e punës? Të punosh 8 ose 10 orë në ditë, i bie që të harxhosh më shumë kohë me shokun e punës se sa me burrin.

Njeriu i shkretë ka ndjenja, e duke ndenjur e harxhuar kaq shumë kohë me dikë të gjinisë së kundërt, që në këtë rast i bie të jetë shoku/shoqja e punës, bie në dashuri. Edhe sikur të mos ketë ndërmend të tradhëtojë, në një moment dobësie ose mërzitjeje me partnerin, ndodh. Kështu ndodh shumica e tradhëtive ose prishjeve martesore.

Po të rrijë në shtëpi, nuk ka si të harxhojë kaq shumë kohë me shokun e punës. "Larg syve, larg zemrës" - thotë një fjalë e urtë, e në këtë rast fjala e urtë bëhet: "Larg syve të burrit, e afër syve të shokut".

Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga *~Rexhina~* Lexo Postimin
    shume dakort mia, plus ajo senci i "accompliment" qe ndien burri dhe femijet e tu qe po ushtrojn karieren e tyre, kurse nderkohe ti thjesht ke nje diplom ne xhep...ska gje me depresuese
    Hajde thuaja ca meshkujve kete. Eshte e veshtire ti besh te dyja rolet, dhe shtepiake dhe ne pune, por me mire keshtu se te rrish ne shtepi. Qenia njerezore pavaresisht gjinise, ka nevoje te ndihet i nevojshem jo vetem per familjen por dhe per shoqerine. Ata qe kane frike se mos i tradheton gruaja, pa merak se dhe shtepiaket tradhetojne, mbase ca me shume. Monotonia e jetes, nenvleresimi i puneve shtepiake qe ben ajo nga burri, dhe kur ata kalojne me shume kohe me shoqerine se gruan e femijet te cojne me keq ne tradheti.

e Shqipes Maska e Foleja_
    Anëtarësuar
    04-08-2004
    Postime
    1,694
    Citim Postuar më parë nga -BATO- Lexo Postimin
    E di ti Iza që shumica e prishjeve martesore vjen ngaqë njëri nga të martuarit lidhet me shokun/shoqen e punës? Të punosh 8 ose 10 orë në ditë, i bie që të harxhosh më shumë kohë me shokun e punës se sa me burrin.

Njeriu i shkretë ka ndjenja, e duke ndenjur e harxhuar kaq shumë kohë me dikë të gjinisë së kundërt, që në këtë rast i bie të jetë shoku/shoqja e punës, bie në dashuri. Edhe sikur të mos ketë ndërmend të tradhëtojë, në një moment dobësie ose mërzitjeje me partnerin, ndodh. Kështu ndodh shumica e tradhëtive ose prishjeve martesore.

Po të rrijë në shtëpi, nuk ka si të harxhojë kaq shumë kohë me shokun e punës. "Larg syve, larg zemrës" - thotë një fjalë e urtë, e në këtë rast fjala e urtë bëhet: "Larg syve të burrit, e afër syve të shokut".
    Bato , a vlene e njejta per burrin? A mund te dashurohet edhe ai ne shoqen e punes derisa gruaja e pret ne shtepi ? Kjo ska te bej me punen as kontaktin po me karakterin e secilit nga ne dhe respektin e dashurine qe kemi ndaj partnerit .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    Hajde thuaja ca meshkujve kete. Eshte e veshtire ti besh te dyja rolet, dhe shtepiake dhe ne pune, por me mire keshtu se te rrish ne shtepi. Qenia njerezore pavaresisht gjinise, ka nevoje te ndihet i nevojshem jo vetem per familjen por dhe per shoqerine. Ata qe kane frike se mos i tradheton gruaja, pa merak se dhe shtepiaket tradhetojne, mbase ca me shume. Monotonia e jetes, nenvleresimi i puneve shtepiake qe ben ajo nga burri, dhe kur ata kalojne me shume kohe me shoqerine se gruan e femijet te cojne me keq ne tradheti.
    shume dakort, plus mesiguri ata ndihen ne nje fare menyre sikur po kontribojn me shume sesa grat e tyre per punen qe bejn "un sjell parat, un po sjell ushqim ne shpi...shtepia ime, etje etje" prandaj dhe mendoj se balancia me e mire per nje familje eshte kur dy prinderit bejn nje pune jasht shtepis
    Ndryshuar për herë të fundit nga *~Rexhina~* : 26-02-2012 më 18:41
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Citim Postuar më parë nga Foleja_ Lexo Postimin
    Bato , a vlene e njejta per burrin? A mund te dashurohet edhe ai ne shoqen e punes derisa gruaja e pret ne shtepi ?
    Po sigurisht që vlen, është e njëjta gjë. Ti i lexon mirë ato që shkruaj, apo jo? Prandaj kam shkruar shokun/shoqen. Po të rrijë në shtëpi, nuk ka si dashurohet me shokun e punës, dhe as shoku nuk ka si ta shohë.

Kjo ska te bej me punen as kontaktin po me karakterin e secilit nga ne dhe respektin e dashurine qe kemi ndaj partnerit .
    Dihet që ka edhe bishtpërdredhura të cilat edhe po t'i futësh në kuti, e gjejnë rastin të tradhëtojnë, por këto janë një pakicë. Këtu flasim për shumicën. 4/5 e martesave shkojnë drejt prishjes dhe shumica e tyre tradhëtojnë ose lidhen me kolegët e punës.

Faqja 13 prej 34 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Fjalet dhe shprehjet me te cilat njeriu komunikon me kafshet shtepiake
    Nga DYDRINAS në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 17-01-2009, 00:53
  2. Firma më e mirë për pajisjet shtëpiake
    Nga Fiori në forumin Votime dhe sondazhe
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 29-01-2007, 10:10
  3. Vetmi Gruaje
    Nga SkenderRusi në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 04-11-2005, 06:25
  4. Kafshet shtepiake
    Nga Pogradecari në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 18-05-2004, 22:54
  5. Arome gruaje...ne policine rrugore
    Nga angeldust në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 07-08-2003, 16:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •