Close
Faqja 21 prej 34 FillimFillim ... 11192021222331 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 201 deri 210 prej 333
    _____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Realisht nuk ka asnje mire apo keq ne kete mes. S'ka asgje te keqe nese e dergon femijen ne cerdhe qe ne moshe te vogel.

Po ashtu nese nje nene ka kushtet dhe deshiron te rris femijet e saj sa te behen gati per kopesht atehere bravo i qofte. Kete deshire ka!! Femijet rriten shpejt, sidomos 2 vitet e para. Punen e gjen serisht ne cfare do moshe qe je.

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga skender76 Lexo Postimin
    Politikane e poshter je .

Dmth, sipas teje, kto u ben mjek/avokat/arkitekt e profesor sepse kjo u myll n'shpi?????

Nuk e imagjinoj se çfar do dalin niperit/mbesat nese edhe kto myllen te shpia....
    U ben mjek/avokate/arkitekt e profesor sepse kan pasur nje nene te mencur qe i ka shtyre femijet te bejne shkollen!! Influenca qe merr nga prinderit ka te beje shume.

ASHT E LEKS ANDRRA Maska e Hillirian-zo
    Anëtarësuar
    29-09-2006
    Postime
    965
    Citim Postuar më parë nga The Hobbit Lexo Postimin
    Sigurisht qe roli dhe rendesia e gruas ne familje eshte e madhe; qofte kjo shtepiake ose jo.
    Madje une do te tregoja nje histori per kete:
    Nje familjar pyeti dikur filozofin romak Seneka, se cilin prej femijve do duhej qe te rriste (edukonte) me me kujdes, bijte e tij apo vajzat e tij
    dhe Seneka i'u pergjigjpa ngurruar:
    Vajzat e tua. Sepse rritja , edukiimi, i nje burri eshte formimi psikologjik i nje njeriu te vetem, ndersa edukimi i gruas, eshte formimi dhe edukimi i brezave te tere!

Thjesht doja te theksoja rolin e dhe rendesine e gruas, dhe sidomos ne rastin e formimit (edukimi) te femijve. Dhe aq me teper per nje grua shtepiake kjo detyre eshte me e thjeshte, dhe me e rendesishme se gjithçka tjeter. Per mua kjo nuk eshte detyre e ulet, megjithse te privon anen monetare. Por perkundarazi, nena do te kryeje me mire rolin e saj.
    Seneka e thote mjaft bukur. Por realiteti eshte se ana monetare dhe sidomos per ne shqiptaret eshte problem kjo çeshtje.
    Pra bjondina nuk mund te thuhet se vetem burri punon, Gruaja edhe pse nuk duket, mund dhe duhet te luaje rolin e saj te rendesisheme ne familje. S'ka asnje arsye qe te ndihet indiferente (mendimi im personal)...

Pershendetje!

Ksaj teme eshte dasht ti vnohet dryni qysh pas kti postimi.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    Realisht nuk ka asnje mire apo keq ne kete mes. S'ka asgje te keqe nese e dergon femijen ne cerdhe qe ne moshe te vogel.

Po ashtu nese nje nene ka kushtet dhe deshiron te rris femijet e saj sa te behen gati per kopesht atehere bravo i qofte. Kete deshire ka!! Femijet rriten shpejt, sidomos 2 vitet e para. Punen e gjen serisht ne cfare do moshe qe je.
    Eh s0ni keta duan qe femra te rri ne shtepi tere jeten ti thua sa te vej femija ne kopsht.
    Tani nje gje s'kuptoj une per cfare e doni femren me shkolle e pastaj ta mbyllni ne shtepi? Nese e doni te mencur sa per te ndihmuar femijet tuaj me detyrat cojeni ne nja dy kurse private per matematike, gjuhe, letersi. Mjaftojne. Te tjerat i meson vet npm librave, internetit.

Apo s'jam duke pergatit nje research paper pikerisht per gender roles ne familje. Shqiptaret ne pergjithesi nga mentatileti jane akoma te rolet standarte. Ne role te percakturar dhe te prera me thike. D.m.th burri sjell leket, femra rrit femijet e ben punet lol.

Puna nuk gjendet ne cdo moshe s0ni, se s'te jep njeri pune te mire pa eksperience. Tani, ketu femrat sic e di e ndertojne resumen qe ne shkolle te mesme. Imagjino nje grua p.sh 40 vjecare e lart qe s'ka punuar kurre. Sa shance ka te punesohet para asaj qe ka fituar nje etike pune qe ne vogeli?
    Feelings change - memories don't.

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Eh s0ni keta duan qe femra te rri ne shtepi tere jeten ti thua sa te vej femija ne kopsht.

Tani nje gje s'kuptoj une per cfare e doni femren me shkolle e pastaj ta mbyllni ne shtepi?
    Per mua ishte kjo pyetja? Apo po i referohesh citimit te Marya's qe tregoi historine e asajt nene qe la profesionin per te rritur femijet?! Bravo i qofte te shoqit te Marya's qe i jep kurajo duke e vleresuar rolin e nenes per femijet. Femra me shkolle asnjehere kurre s'mbyllet ne shtepi pa deshiren e saj. Ajo ka shume alternativa per te gjetur pune, nuk ja detyron dot bashkshorti te lej karrieren per te mbajtur femijet. Ne kete zgjedhje ajo ka ardhur vete. Biles eshte me fat sepse e ka mundesine e kesaj zgjedhjeje. Nuk e gjykoj per te keq kete qe beri, desh pa e beri.

Puna nuk gjendet ne cdo moshe s0ni, se s'te jep njeri pune te mire pa eksperience. Tani, ketu femrat sic e di e ndertojne resumen qe ne shkolle te mesme. Imagjino nje grua p.sh 40 vjecare e lart qe s'ka punuar kurre. Sa shance ka te punesohet para asaj qe ka fituar nje etike pune qe ne vogeli?
    S'jam per femrat te rrine pa shkolle, pa pune gjithe jeten e te kujtohen ne moshen 40vjece per te punuar. Por megjithate, rrethanat e jetes jane te ndryshme per te gjithe. Nuk ka ekuacion perfekt per te gjithe. Edhe ne moshen 40 vjece do ta gjej punen. Kjo grua eshte perfekte te punoj ne cerdhe apo kopsh femijesh, te punoj si babysitter. Te isha une kesaj gruaje do ti ofroja pune.

Megjithate jam per nje femer qe ka karriere edhe mund te qendrroj mbi kembet e veta.

Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    Per mua ishte kjo pyetja? Apo po i referohesh citimit te Marya's qe tregoi historine e asajt nene qe la profesionin per te rritur femijet?! Bravo i qofte te shoqit te Marya's qe i jep kurajo duke e vleresuar rolin e nenes per femijet. Femra me shkolle asnjehere kurre s'mbyllet ne shtepi pa deshiren e saj. Ajo ka shume alternativa per te gjetur pune, nuk ja detyron dot bashkshorti te lej karrieren per te mbajtur femijet. Ne kete zgjedhje ajo ka ardhur vete. Biles eshte me fat sepse e ka mundesine e kesaj zgjedhjeje. Nuk e gjykoj per te keq kete qe beri, desh pa e beri.

S'jam per femrat te rrine pa shkolle, pa pune gjithe jeten e te kujtohen ne moshen 40vjece per te punuar. Por megjithate, rrethanat e jetes jane te ndryshme per te gjithe. Nuk ka ekuacion perfekt per te gjithe. Edhe ne moshen 40 vjece do ta gjej punen. Kjo grua eshte perfekte te punoj ne cerdhe apo kopsh femijesh, te punoj si babysitter. Te isha une kesaj gruaje do ti ofroja pune.

Megjithate jam per nje femer qe ka karriere edhe mund te qendrroj mbi kembet e veta.
    Lol, pyetja ishte ne pergjithesi, per meshkujt jo per ty. Sorry

Njeriu me shkolle nuk i kerkon kurre gruas te luaj vetem rolin e nje shtepiake. Kerkon nje njeri te formuar intelektualisht e social sic eshte vet. Mendon si per veten e vet. Nese femra zgjedh te rri dy vitet e para me femijet ne shtepi me duket normale. Aq kam ndejt dhe une me femijet.

Te punoj per $9 ne ore thua ti? Se aq fillon pa eksperience. Childcare vene kryesisht studentet dhe nenat e reja me femije foshnje qe perfitojne free childcare per femijen e tyre.
    Nje grua ne moshen 40 vjecare nuk mund te mbaj dot veten me aq leke, e jo me familjen. Kam nje kolege amerikane qe ka sakrifikuar per femijet. Ka mbaruar shkollen e larte, dhe ka punuar dhe punon vetem 3-4 ore ne dite se i duhet te vej te marri femijet nga shkolla. I ka te dy ne shkolle private. Nuk e di si e perballon. Mbase ka burrin me pune te mire. As nuk e kuptoj pse punon aq ore, kur nuk ka pike leverdie se ben 1 ore rruge ne highway per te ardhur aty. Mbase e shikon si nje mundesi per te dale nga monotonia e shtepiakes, per te krijuar shoqeri. Se kam pyetur me thene te drejten.
    Ndryshuar për herë të fundit nga mia@ : 01-03-2012 më 21:55

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Mia, ka edhe femra qe punojne per qejf. Mos te duket cudi.
    Po ashtu dhe $9 ora s'eshte keq nese jane dy veta qe sjellin rroge ne shtepi.

Citim Postuar më parë nga derjansi Lexo Postimin
    ajo ska me nodh kurr te ap fjalen per ket lol, te hidhet bebi me gjith ta amen perpjet
    'diqa duke qesh , po ulurimet e femijes si ke ndermend te mos i degjosh?

Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Lol, s0ni cfare ka dash te thote autori derjo, ne ate postim qe ke cituar. Se marr vesh.

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Lol, s0ni cfare ka dash te thote autori derjo, ne ate postim qe ke cituar. Se marr vesh.
    qe se ta shpjegon vet autori lol

dikush em tha se kam me i ndrru pampersat fmis lol

e un thash se ajo dit nuk ka me nodh kurr sikur te hidhet perpjet fmija me gjith te amen (nanen e fmis dmth grun time)

kuptove lol
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga derjansi Lexo Postimin
    qe se ta shpjegon vet autori lol

dikush em tha se kam me i ndrru pampersat fmis lol

e un thash se ajo dit nuk ka me nodh kurr sikur te hidhet perpjet fmija me gjith te amen (nanen e fmis dmth grun time)

kuptove lol
    E kuptova por besoj se do ndryshosh mendjen kur ta mbash femijen tend ne krahe lol.

Pastaj ju vjen inat baballareve kur femija thote dua mamin me shume. Femija do me shume ate qe kujdeset per te dite e nate, jo thjesht ate qe i kushton dy minuta nga koha e lire.

Faqja 21 prej 34 FillimFillim ... 11192021222331 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Fjalet dhe shprehjet me te cilat njeriu komunikon me kafshet shtepiake
    Nga DYDRINAS në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 17-01-2009, 00:53
  2. Firma më e mirë për pajisjet shtëpiake
    Nga Fiori në forumin Votime dhe sondazhe
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 29-01-2007, 10:10
  3. Vetmi Gruaje
    Nga SkenderRusi në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 04-11-2005, 06:25
  4. Kafshet shtepiake
    Nga Pogradecari në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 18-05-2004, 22:54
  5. Arome gruaje...ne policine rrugore
    Nga angeldust në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 07-08-2003, 16:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •