Close
Faqja 19 prej 34 FillimFillim ... 9171819202129 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 181 deri 190 prej 333
    Dashke akoma debat dmth? Ok...
    Citim Postuar më parë nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Kur them nuk ka pse pjell 20 vjec... nuk e kam me ty personalisht. E kam ne pergjithesi per ato femra qe e mbyllin jeten ne menyre te tille dhe shpejt.
    Atëherë mos m'u drejto mua kur s'më përfshijnë, thuaje atë që ke për thënë dhe aq. Aq më tepër, kurseji ato shakarat dhe ironitë e dështuara në drejtimin tim. Dhe sidomos ato fjali si ato në pragrafin e fundit mbi të gjitha.

Ne esence ajo qe doja te te thoja ty (meqe nuk e paske kuptuar autorin) eshte : E shikon jeten ngushte! Po nuk eshte faji yt... ndoshta eshte i gjithe opinioni qe eshte i tille.
    Të mendosh që në një ardhme pasi të jesh e gatshme për një hap të rëndësishëm në jetë t'i përkushtohesh fëmijës tënd në vitet e para, qenka mendjengushtësi? I shohim gjëra ndryshe pra, por kjo s'të jep të drejtë të më paragjykosh. E gjitha e imja, është as më shumë e as më pak se çështje: VETBËSIMI! Është ky vetbesim që më ka bërë të eci në jetë, dhe t'i përmbush një nga një të gjitha qëllimet që i vë vetes. Dhe nëse (gjithmonë nëse) një ditë ndërtoj familjen time, dhe kuptohet me atë që unë e ndjej dhe e konsideroj si njeriun e jetës, do doja të isha sa më shumë e pranishme për ta, dhe do ia dilja!
    E sa për opinion, të lutem... s'është çështje opinioni.

Nga ty kerkohet me teper... vizion me largpames. Jo imitim!
    S'është çështje imitimi, është një instikt mëmësie që trashëgohet në çdo Femër, dhe për këtë s'pres që t'më kuptosh.
    Ti yes ben mire te gjesh nje pune ne Tirane psh ... larg familjes... te "ndertosh e forcosh kocka" si i thone. Ta njohesh vete jeten se eshte ndryshe me mamin e me babin e mesuar ne teori dhe ndryshe ne praktike.
    Kockat, kam filluar t'i ndërtoj vetë nga pak, pa u qurravitur ndonjëherë tek mami apo babi. Madje madje, edhe profili i profesionit që zgjodha përfshi që tek dega e fakultetit, ishte ai që s'kanë dashur kurrë prindërit e mi. Po ja që ia dola, pavarësisht skepticizmit, ashtu siç jam duke ia dalur avash avash edhe tani. Por kur s'më njeh fare, është kollaj t'ia këpusësh si këto më lart.
    E sa për teori, sërish të them: kur e mendoj sakrificën thjesht për ca vite për hir të familjes dhe fëmijës tim ende pa e pasur, imagjino sa shumë do më përforcohet që në çastin kur të mbaj në krah fëmijën tim.

E sa për mentalitete, aman ç'a s'më zënë sytë e dëgjonë veshët përditë...

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Rendesi ka qe nuk kuptohemi... kjo eshte kryesorja. Ate ironi e deshtuar nuk e kuptoj... apo t'u duk togfjalesh interesant? Merr shume shpejt zjarr ti Yes...

Mua me dukesh sikur e ke marre jeten si biciklete.... edhe ke marre vrull ti hipesh "alla bersagliera". Vetem te lutem ne momentin e fundit, sigurohu edhe nje here qe te kete shalen ne vend.

Merr shume shpejt zjarr ti Yes...
    Aty ke zjarri mbaje mendjen gjithë kohës ti, prandaj edhe të lindin natyrshëm kësi lloj projektimesh të paqena.

Mua me dukesh sikur e ke marre jeten si biciklete....
    Se të duket ty, s'është e thënë të jetë ashtu. Edhe pastroji pak dhëmbët, se i paske me ca vija të zeza si ndarëse nga njëri tjetri...

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    more interesant me ju

tjetra thot du ta boj jeten time kshtu ju thoni joooooooo ne asni menyr
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar më parë nga Yes* Lexo Postimin
    Aty ke zjarri mbaje mendjen gjithë kohës ti, prandaj edhe të lindin natyrshëm kësi lloj projektimesh të paqena..
    une flas mbi ate qe thua ti oj cike... po te mendonin keshtu te gjitha, gjithe femrat e botes do ishin ne shtepi duke bere "le casalingue"

une flas mbi ate qe thua ti oj cike... po te mendonin keshtu te gjitha, gjithe femrat e botes do ishin ne shtepi duke bere "le casalingue"
    Mbi ato që them unë? Po sikur pak më parë po thoje që nuk kupton atë që them unë, dhe kryesorja ishte që mirë që nuk kuptohemi. Kur s'kupton ça them, pse ngul këmbë e sjell bisedën sa andej këndej?
    E sa për si e mendoj unë, është zgjedhje personale e imja, dhe s'më interesojnë femrat e botës. Sa i shqetësuar je për femrat e botës!!! E kam thënë unë, ty të pëlqen të merresh me muhabete femrash!

Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar më parë nga Yes* Lexo Postimin
    Mbi ato që them unë? Po sikur pak më parë po thoje që nuk kupton atë që them unë, dhe kryesorja ishte që mirë që nuk kuptohemi. Kur s'kupton ça them, pse ngul këmbë e sjell bisedën sa andej këndej?
    E sa për si e mendoj unë, është zgjedhje personale e imja, dhe s'më interesojnë femrat e botës. Sa i shqetësuar je për femrat e botës!!! E kam thënë unë, ty të pëlqen të merresh me muhabete femrash!
    Sa here e shef qe e humb davane fillo e ngre vetullen me prepotence a thua se po te besh si e eger do terhiqem une...

Ideja ime eshte kjo edhe nje here: Femra duhet te jete e zonja e vetes per te perballuar jeten si me burrin, si pa burrin, si edhe me burrin pa pune. se kohet te tilla jane! Sikur te gjitha te mendonin ne menyre analoge, ekonomite do shkonin per ashtu fare... Kapisc? Sikur te gjitha mos punonin...

Ti tani nqs ke ndonje ide koncize na e parshtro... ne mos po vazhdo pergjigju si ketu me lart se mire e ke... Kshu oj burrneshe

Sa here e shef qe e humb davane fillo e ngre vetullen me prepotence a thua se po te besh si e eger do terhiqem une...

Ideja ime eshte kjo edhe nje here: Femra duhet te jete e zonja e vetes per te perballuar jeten si me burrin, si pa burrin, si edhe me burrin pa pune. se kohet te tilla jane! Sikur te gjitha te mendonin ne menyre analoge, ekonomite do shkonin per ashtu fare... Kapisc? Sikur te gjitha mos punonin...

Ti tani nqs ke ndonje ide koncize na e parshtro... ne mos po vazhdo pergjigju si ketu me lart se mire e ke... Kshu oj burrneshe
    Ti më shkrin mua, sinqerisht. Kur më ngritet vetulla, dhe më ndodh instiktivisht, më ndodh kur jam duke ta kthyer për shtatë palë qejfe që ta dish, pa ma bërë terrrrrrrrrrrrrt fare! Edhe me kë ta humb davanë? Me ty? Mbamëni se po bie!!! Je që je, ngriti pak edhe të tuat, se të ranë përtokë.

Sa për idenë që po thua, më lexove gjë se po përkrah papunësinë e femrës? Apo të mos kenë profesion të tyre? Le që s'jam as për vete shembulli femrës që mban burri, apo që s'kam profesion.
    Ne theksin e vumë për atë që trajton tema: një femër nënë ka vlerë, edhe nëse sakrifkon veten për ca vite, në mënyrë për t'i qëndruar pranë fëmijës në vitet e para...dhe më pas t'i rikthehet me forcë dhe vullnet profesionit të saj që kishte para se të bëhej nënë.
    Më lexove gjë se thashë: rrini pa punë gjithë jetën, dhe jetoni në kurriz të burrit? Bëra thirrje për parazitizëm?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Fleur Blanche : 01-03-2012 më 13:55

Citim Postuar më parë nga bjondina Lexo Postimin
    Ne shume raste gruaja eshte e detyruar (me deshire apo nga halli) te rrije ne shtepi e te kujdeset per shtepine e femijet. Por ajo qe dua te di une eshte se sa vlere ka kjo pune e gruas, ndonese nuk sjell fitime monetare?A mund te thuhet se vetem burri punon pasi ai sjell para ne shtepi?A duhet te ndihet femra indiferente ne kete rast?
    O moj bjondina, po çfare thua moj..., po nuk e ke degjuar shprehjen popullore;
    " Gruaja e mire eshte rroge e dyte"!
    Po te mendohesh mire, do ta shohesh qe eshte shume domethenese...
    Fatkeqesi sot, qe grate e mira,kane kohe qe jane kthyer ne "kafshe te rralla" ne rrezik zhdukje..., kjo po qe shqeteson, pasi sot vajzat po rriten po behen burra!
    Mësoi të tjerët me jetën tënde dhe jo me fjalët e tua

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Te kesh vetbesim ne dicka kaq delikate dhe te paprovuar eshte si te thuash - krekosje e shoqeruar me ri-ki-ki. Ne fakt, te marresh nje liber, ka plot sesi rritet nje femi, te duket bukur dhe kollaj. Por jeta nuk eshte liber qe lexohet dhe jetohet me paragrafe, mbaron dhe kthen faqen. Te rrisesh femij ne ditet e sotshme nuk eshte e lehte ne shume drejtime, dhe kurrsesi nuk krahasohet me brezat dikur! Te zgjedhesh te jesh nje shtepiake me idene/qellimin se po edukon nuk I jep vlera nje femre! Per mua vlera Kane ato femra qe femijeve ua dalin mbane duke u dhene nje ambjent sa me te shendetshem si ne shtepi por dhe ne rrethin shoqeror (shkolle e shoqeri), apo dhe nga Ana materiale dhe padyshim shpirterore. Ne ditet e sotshme nuk Ben dot pa te dyja. Nje femer qe I Ben si pune,kujdesje dhe kerkesa te tjera qe te kerkon jeta, kjo po eshte sakrifice. Me Pune dhe vullnet I provide femijes te gjitha cfare I duhen te eci ne rruget e jetes. Te gjitha keto behen, me sakrifice por behen! Ska asgje qe nuk arrihet sot ne vitet 2012 ... Justifikime te tipit te rri ne shpi se do merrem me femijet Jane fallco. Vete femija ste do 24 ore mbas tyre, do hapesire.

Faqja 19 prej 34 FillimFillim ... 9171819202129 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Fjalet dhe shprehjet me te cilat njeriu komunikon me kafshet shtepiake
    Nga DYDRINAS në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 17-01-2009, 00:53
  2. Firma më e mirë për pajisjet shtëpiake
    Nga Fiori në forumin Votime dhe sondazhe
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 29-01-2007, 10:10
  3. Vetmi Gruaje
    Nga SkenderRusi në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 04-11-2005, 06:25
  4. Kafshet shtepiake
    Nga Pogradecari në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 18-05-2004, 22:54
  5. Arome gruaje...ne policine rrugore
    Nga angeldust në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 07-08-2003, 16:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •