Close
Faqja 18 prej 34 FillimFillim ... 8161718192028 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 171 deri 180 prej 333
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    Yes, me pelqen mendimi jot, dhe jam dakort, gjeja me ideale do ishte nese do perkujdeseshe per femijen kur eshre i/e vogel deri sa te filloj shkollen, dhe pastaj te perqendrohesh per karieren tende. Ama eshte shume e veshtir per disa familje, plus kur ke plane per nje karier te mire gjitheashtu, eshte e veshtir ta lesh per 4-5 vjet. Jeta e gruas shtepiake eshte shume e lodhshme per mendimin tim. Dhe per kete gje admiroj prinderit tane se e kuptoj qe dhe vetem me nje femije, te rrish ne shpi te kujdesesh per femijen, dhe te besh te njejten rutine cdo dite, jo vetem eshte e lodhshme fizikisht por dhe mentalisht. Cdo femer per mendimin tim deshirojn te jen nene e mire per femijen e saj, dhe grua e devotshme per burrin e saj, ama eshte e veshtir ti balancosh kur jeta te behet monotone dhe ne mendje ke ambicie qe do te kryesh. Ka femra qe identifikohen vetem si shtepiake, per ato po qe do thoja qe nuk ndiejn aq shume stres sesa ato qe e kan ne plan te fillojn apo te vazhdojn karieren e tyre. Cdo njeri eshte ndryshe, smund te gjykojm ato qe preferojn te jen shtepiake gjithe jeten dhe ato qe preferojn te ken familje dhe nje karier. Ama jam te besimit se kur ke nje karier dhe vin ne shtepi, i perkushton me shume vemendje femijes tende sepse te merr malli, plus ndihesh se ke munguar....por kur je gjithe diten ne shtepi, ja pastron, ja gatuan, ja ndryshon bebelinon femijes, i jep per te ngren, mundohesh ta vesh ne gjume, pastron perseri....keshtu te shkon gjithe dita, dhe kur femija do te lozi me ty, ndihesh teper e lodhur nga gjithe stresi i dites...gjitheashtu kur vin burri nga puna, per ate eshte koha te shpelodhet, kurse per ty rutina nuk mbarron, perseri duhesh te perkujdesesh per femijen sepse me ty ndihet me i/e lidhur. Nga femijeria te jem e sinqert vetem momentet e bukura ishin kur babi lozte me mua dhe motrat, pasi mami ishte shume e lodhur duke u kujdesur per ne. Pra ka pros/cons ne te dyja raste.

Pervete aspekti per te patur femije ka qen me e rrendesishme sesa te mbarroja per nje karier te ardhshme, ama ne te njejten kohe se kam len deshiren qe ta vazhdoj. Idealisht dua qe te perkujdesem per femijen deri sa te shkojn ne shkolle, ama financiarisht e di qe familia ime do ishte me mire nese un filloj karieren sa me shpejt, dhe gjithemone imagjinoj se do kem mundesi ti jap me shume vemendje femijve kur te vi nga puna ose shkolla, dhe se gjat fund javes do bej cmos ti realizoj deshirat e tyre (ku duan te shkojn, cfare duan ti blej etc)
    Ndryshuar për herë të fundit nga *~Rexhina~* : 01-03-2012 më 00:11
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

Diçka s'kuptoj sinqerisht; bëra thjesht një koment në temë duke shprehur mendimin tim, dhe as iu adresova njeriu mbi jetën dhe zgjedhjet e tyre, më pas thjesht e përgëzova një nënë (anitën) për zgjedhjen dhe sakrificën që ka bërë ajo. S'u mora fare me jetën e askujt, kam aq etikë si njeri që mos hundët në jetën dhe mendjen e tjetrit, apo zgjedhjet që bëjnë. Dhe pas kësaj më ngjiten ca kibernetike leshi që janë edhe nëna, duke u marrë me mendimin tim personal, dhe futur hundët mbi zgjedhjet e mia, apo t'më tregojnë jetën time. Nganjëra anë ankohen që s'kanë kohë dhe aq për fëmijën se janë të zëna me karrierë, dhe nga tjetra gjejnë kohën të dërdëllisin në internet dhe futur hundët në zgjedhjet e tjetrit, në vend që të merrem me edukimin e fëmijëve, meqë veten s'e edukojnë dot. E të flasin për karrierë kur s'dinë as të lidhin mirë dy fjalë. Me siguri hyjnë në elitën e karrielesheve. So, s'pres gjë të denjë as për të lexuar prej tyre, dhe kaq e mbylli me këtë kategori.

Po të përgjigjem veç ty Rexhinë meqë ke llogjikë dhe kulturë bisede, në lidhje me atë që ke shkruar: sa i përket anës financiare, e ceka që në fillim kur thashë:
    Citim Postuar më parë nga Yes* Lexo Postimin
    Personalisht, nëse një ditë krijoj familjen time, dhe im shoq mbulon shpenzimet për një jetë dinjitoze.
    Ndërsa komenti im fillestar që bëra ishte personal, që i referohem vetes sime. Unë për vete nga ana profesionale kam arritur atë që kam dashur dhe pres të rritem akoma në plan profesional, dhe profesioni që kam ma mundëson që ta lë e ta filloj punën kur të dua, në rast se do m'duhet ta sakrifikoj për një rast të tillë. Një vit si pushim lindje e marrin të gjitha nënat, pastaj kur shkon 2-3 vjeç sërish ti do e shohësh që ka nevojë për ty fëmija, dhe familja që ke ndërtuar me njeriun e jetës.
    Pastaj nëse e shoh të arsyeshme, mund t'i rikthehem gjatë asaj kohe thjesht marrjes përsipër të 1-2 seanca gjyqësore për të mbrojtur, avash avash deri sa të bëhet për shkollë dhe t'i rikthehem jetës profesionale të mëparshme. Dikur në teori, e mendoja edhe unë që karrierën s'do e lija pas dore për asgjë në botë, sepse njeriu punon shumë për të arritur atë profesion që ka, por tani që jam pjekur më shumë dhe nga përvoja që kam hasur sot sesi po degradon familja - e shoh gjendjen më ndryshe. Të dëgjosh sot në gjykata sesi prishen familjet, thjesht sepse ke ca nëna mizerje që iu hyn vetja në qejf me këtë "emancipimin" që e kanë kapur së prapthi, dhe japin ca argumenta ndarje si: "dua të bëj jetën time, dua të bëj edhe unë karrierë si të tjerat."
    Po ashtu sheh sa e sa nëna që thjesht mendojnë se vetëm nga ana materiale i dhanë çdo gjë fëmijës dhe kryen rolin e tyre të nënës dhe pjesa tjetër: kam karrierën, dhe aq, u krye misioni i nënës. Në atë shoqëri ku femra lë pas dore rolin e saj kryesor si nënë, ta dish që pak nga pak do fillojë "gangrena".
    E imagjinon dot sesi rriten fëmijë të tillë? E imagjinon dot sesi po degradon mëmësia? Si s'iu bëhet vonë as për fëmijët e tyre?
    Raste të tilla kam hasur sa të duash, dhe një gjë e tillë tek mua ndikon mjaft, që kur të ndërtoj familjen time, mos të shkoj në atë gradë por t'i përkushtohem me aq sa mundem fëmijës. Unë s'dua t'i mungoj fëmijës tim...
    O Rexh, ne po jemi beqarë dhe i merr malli familjen të na shohë fytyrën, imagjino pak se kur të bëhesh me fëmijë sesa të del koha për të gjitha.
    Roli i nënës është i paçmueshëm në vitet e para të fëmijës, dhe për këtë femra madje duhet të ndihet e privilegjuar dhe krenare që ka një rol aq të rëndësishëm.
    Ke nëna që kanë sakrifikuar edhe jetën e tyre për fëmijët...
    Gjss bie dakort me ato që ke thënë, ndajmë të njëjtën ide deri diku, thjesht ta sqarova pjesën e anës ekonomike që e kisha cekur që në fillim madje, dhe pikëmpamjen time personale sesi e shikoj gjërat, sidomos kur njeriu fiton edhe përvojë nga ajo që has çdo ditë...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Fleur Blanche : 01-03-2012 më 08:25

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Te paskan bere fertele o Yes...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-12-2010
    Vendndodhja
    ne boten e çudirave
    Postime
    3,776
    Citim Postuar më parë nga Yes* Lexo Postimin
    Diçka s'kuptoj sinqerisht; bëra thjesht një koment në temë duke shprehur mendimin tim, dhe as iu adresova njeriu mbi jetën dhe zgjedhjet e tyre, më pas thjesht e përgëzova një nënë (anitën) për zgjedhjen dhe sakrificën që ka bërë ajo. S'u mora fare me jetën e askujt, kam aq etikë si njeri që mos hundët në jetën dhe mendjen e tjetrit, apo zgjedhjet që bëjnë. Dhe pas kësaj më ngjiten ca kibernetike leshi që janë edhe nëna, duke u marrë me mendimin tim personal, dhe futur hundët mbi zgjedhjet e mia, apo t'më tregojnë jetën time. Nganjëra anë ankohen që s'kanë kohë dhe aq për fëmijën se janë të zëna me karrierë, dhe nga tjetra gjejnë kohën të dërdëllisin në internet dhe futur hundët në zgjedhjet e tjetrit, në vend që të merrem me edukimin e fëmijëve, meqë veten s'e edukojnë dot. E të flasin për karrierë kur s'dinë as të lidhin mirë dy fjalë. Me siguri hyjnë në elitën e karrielesheve. So, s'pres gjë të denjë as për të lexuar prej tyre, dhe kaq e mbylli me këtë kategori.

Po të përgjigjem veç ty Rexhinë meqë ke llogjikë dhe kulturë bisede, në lidhje me atë që ke shkruar: sa i përket anës financiare, e ceka që në fillim kur thashë:
    Ndërsa komenti im fillestar që bëra ishte personal, që i referohem vetes sime. Unë për vete nga ana profesionale kam arritur atë që kam dashur dhe pres të rritem akoma në plan profesional, dhe profesioni që kam ma mundëson që ta lë e ta filloj punën kur të dua, në rast se do m'duhet ta sakrifikoj për një rast të tillë. Një vit si pushim lindje e marrin të gjitha nënat, pastaj kur shkon 2-3 vjeç sërish ti do e shohësh që ka nevojë për ty fëmija, dhe familja që ke ndërtuar me njeriun e jetës.
    Pastaj nëse e shoh të arsyeshme, mund t'i rikthehem gjatë asaj kohe thjesht marrjes përsipër të 1-2 seanca gjyqësore për të mbrojtur, avash avash deri sa të bëhet për shkollë dhe t'i rikthehem jetës profesionale të mëparshme. Dikur në teori, e mendoja edhe unë që karrierën s'do e lija pas dore për asgjë në botë, sepse njeriu punon shumë për të arritur atë profesion që ka, por tani që jam pjekur më shumë dhe nga përvoja që kam hasur sot sesi po degradon familja - e shoh gjendjen më ndryshe. Të dëgjosh sot në gjykata sesi prishen familjet, thjesht sepse ke ca nëna mizerje që iu hyn vetja në qejf me këtë "emancipimin" që e kanë kapur së prapthi, dhe japin ca argumenta ndarje si: "dua të bëj jetën time, dua të bëj edhe unë karrierë si të tjerat."
    Po ashtu sheh sa e sa nëna që thjesht mendojnë se vetëm nga ana materiale i dhanë çdo gjë fëmijës dhe kryen rolin e tyre të nënës dhe pjesa tjetër: kam karrierën, dhe aq, u krye misioni i nënës. Në atë shoqëri ku femra lë pas dore rolin e saj kryesor si nënë, ta dish që pak nga pak do fillojë "gangrena".
    E imagjinon dot sesi rriten fëmijë të tillë? E imagjinon dot sesi po degradon mëmësia? Si s'iu bëhet vonë as për fëmijët e tyre?
    Raste të tilla kam hasur sa të duash, dhe një gjë e tillë tek mua ndikon mjaft, që kur të ndërtoj familjen time, mos të shkoj në atë gradë por t'i përkushtohem me aq sa mundem fëmijës. Unë s'dua t'i mungoj fëmijës tim...
    O Rexh, ne po jemi beqarë dhe i merr malli familjen të na shohë fytyrën, imagjino pak se kur të bëhesh me fëmijë sesa të del koha për të gjitha.
    Roli i nënës është i paçmueshëm në vitet e para të fëmijës, dhe për këtë femra madje duhet të ndihet e privilegjuar dhe krenare që ka një rol aq të rëndësishëm.
    Ke nëna që kanë sakrifikuar edhe jetën e tyre për fëmijët...
    Gjss bie dakort me ato që ke thënë, ndajmë të njëjtën ide deri diku, thjesht ta sqarova pjesën e anës ekonomike që e kisha cekur që në fillim madje, dhe pikëmpamjen time personale sesi e shikoj gjërat, sidomos kur njeriu fiton edhe përvojë nga ajo që has çdo ditë...

Une pajtohem me te gjitha keto qe ke thene ti yes.
    Fakti qe une (ose ti ose dikush tjeter) kam bere kete zgjedhje nuk do te thote qe duhet te gjitha te bejne te njejten gje . Dikush eshte i kenaqur vetem kur karrieren e ka ne vije ,dikujt i mjafton mundesia per tu kujdesur vet per femine e saj qe te jete i kenaqur.

Tema na kerkon mendimin tone ne lidhje me vleren e rolit te nje gruaje shtepiake. Dhe une mendoj qe ky eshte roli me me vlere qe mund te kete nje gru.
    Po te kisha burrin milioner as qe do lodhja koken per karriere(spo flas per emancipim ketu) . Sepse tekefundit karriera i sherben fitimit te parase. Askush nuk ben karriere sa per qef ,por per te fituar para.
    Ka mjaft me cka te merret nje grua e martuar , me femije(e me shume para) qe te mos i lodhet truri . Madje perkundrazi puna me femijet e tu ta sjelle kenaqesine qe nuk ta sjelle asnje profesion ne bote.
    Po thuj cte bej skam zgjidhje, me duhet te kujdesem gjersa te behen per shkolle e me pas te nxeje karriken, qe te kem mundesine qe te gjej nje pune per te qene, packa se do jem vertete e lodhur kur femiu im pasdite do te kete nevoje per ndihme ne mesime.

Ne variantin me te keq do te me duhet te paguaje nje mesuese jashte shkolles per ndihme plotesuese. E kjo eshte ti jap dikujt para per nje pune qe une vete do ta beja 100 here me mire.
    Ndryshuar për herë të fundit nga anita340 : 01-03-2012 më 09:29
    AUTOCHTHONOUS

Citim Postuar më parë nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Te paskan bere fertele o Yes...
    lëre mos e pyt, po vazhduan edhe pak, ka rrezik të bëj lindje të parakohshme që tani unë...

Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Mu kujtian ato vitet e femijerise sime te hershme kur kishim mundesi te lexonim libra me te vertete shume komike... Ka qene njeri qe ishte nga te preferuarit e mi dhe titullohej "Aventurat e Topgungaçit". Ne nje pjese, tregon per redaktorin e gazetes i cili mbante gjithmone ne dore laps te kuq dhe gershere. Me to redaktonte artikujt. Pyes veten nese do te redaktonte ty cfare do te linte.

Yes, duke e lene menjane shakane, konceptet e tua te justifikuara me "eksperiencat qe ke hasur ti se si po degradon familja"... me vjen keq te them, por jane qesharake. Dhe do habitesha nese me keto koncepte qe ke, do te besh realisht ndonjehere karriere.
    Ose ta them shkoqur, konceptin e ke teresisht provincial.

Ta nis me ate qe ti quan eksperience:
    - Eksperience ne gjykate? Sa per te qeshur... po mire c'pret te shikosh e degjosh aty ti? Jovan Bregun? Seanca divorcesh e gjera te ngjashme do degjosh ta pret mendja...
    Me kete arsyetim po te shkosh te gjyakta e krimeve te renda, duhet te te zere frika e te armatosesh me kallash... te blindosh shtepine edhe makinen edhe te flesh me anti plumb.

Eshte e vertete se familja nuk eshte ajo qe ka qene. Por kjo do te thote vetem nje gje:
    Ato familje qe nuk jane, nuk kane qene kurre! Nje cift e mban te lidhur dashuria dhe mirenjohja. Te gjitha te tjerat qe mund te shtohen jane vetem pasoja te ketyre te dyjave.
    Ndahen ta pret mendja se jane martuar pa mend ne koke. Jane martuar duke e ditur veten cfare muterish jane etj etj... Po dije ama qe familje te verteta nuk kane qene kurre. Keshtu eshte e natyrshme te ndahen.

Karrieren nuk e fillon dot kurdo. Nuk ke mundesi te asimilosh me dije e te ringrihesh profesionalisht pas njefare moshe e pas femijes.
    Do kesh burre, femije, shtepi per te mbajtur.... nje rend te tere punesh dhe organizimi ditor qe do te duhet te prishesh. Pikerisht keto gjera behen sebep sherri. 8 ore pune nuk jane ndonje qamet per askend... dita ka edhe 16 te tjera + fundjava + pushime qe mund ti investosh, dhe duhet ti investosh per familjen.
    Nuk ke pse pjell qe 20 vjec o goce... nuk te detyron njeri. Puno, meso, ngrihu profesionalisht dhe femijen aty e ke. Njeriu si femer si mashkull, duhet te jete i zot i vetes them une fillimisht. Te tjerat pastaj natyrisht behen me marreveshje.

Po kam frike se ato femra qe e konceptojne jeten si ti, perfundojne qe nje lidhje e shikojne me sy pazari. Pra ate c'kane per te ofruar si femra, ja japin "dashurine" ofertuesit me te larte. Shkurt atij qe ka mundesi ti mbaje kur te jene duke bere ate dekaden e pushimit qe kujtojne se iu takon. Edhe ne fund fare, ironi e paradoksit, perfundojne atje te ajo gjykata qe the ti, ose pranojne te gelltisin dicka qe nuk duhej ta gelltisnin.

Ndërkohë që po e lexoja, po thoja me mend: çfarë ka dashur të thojë autori?
    S'arrij ta përthith akoma këtë pjesën e të futurës hundët në jetën e tjetrit, dhe vendimet që merr në jetë, aq më tepër t'i vësh etiketën, përzier kjo edhe me një si tip psikoanalize. Në fakt me ty edhe u mësova, s'më bën më përshtypje.
    Duke lënë mënjanë të tjerat, se s'meritojnë as të lodhi gishtat, po ndalem thjesht tek kjo pjesa që më bëri më shumë për të qeshur:

Nuk ke pse pjell qe 20 vjec o goce... nuk te detyron njeri. Puno, meso, ngrihu profesionalisht dhe femijen aty e ke. Njeriu si femer si mashkull, duhet te jete i zot i vetes them une fillimisht. Te tjerat pastaj natyrisht behen me marreveshje.
    E para, unë s'jam 20, ka nja 4 vite që i kam superuar, dhe tjetra s'thashë se e kam burrin pas dere dhe jam gati të lindi. Thashë thjesht një mendim personal, që i projektohej një të ardhme pas disa vitesh, sepse çdo njeriu fundja pasi ka arritur ato që ka dashur, vjen një kohë që edhe e mendon se ka nevojë që pasi të ndihet gati për një hap kaq të rëndësishëm, dhe të ketë në krah njeriun me të cilin ka zgjedhur të ndajë jetën deri në fund - të ndërtojë një familje të veten, dhe të sakrifikojë për të.
    Ashtu siç ka sakrifikuar mami im për mua, të njëjtën gjë do bëja edhe unë nesër për fëmijën tim. Me këtë dua të them, se ça thua ti apo të tjerët, mbi zgjedhjet e mia që mund të bëj në një të ardhme, apo konceptet e mia provinciale dhe qesharake - ta them troç: s'më plas fare! Kaq e gjë e kupton?
    E, sa për paragrafin e fundit fare që ke shkruar: "na more bir, andej është ambulanca, ke ngatërruar drejtim"
    Ndryshuar për herë të fundit nga Fleur Blanche : 01-03-2012 më 11:34

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-09-2008
    Postime
    93
    Yesi,po si ja lejon vetes te shprehesh me fjale rrugesh,s'me plasi,apo vari leshte,ne te mbanim per shembull te mire edhe ti me zhgenjeve!

S'e kam mbajtur veten ndonjëherë për njeri perfekt dhe as kam dalë ndonjëherë me flamurin e perfeksionit dhe me thirrje të tipit: më merrni shembull! Për një kategori njerëzish, ishte më e pakta që meritojnë t'u thuash.
    Të më ndjesh që të zhgënjeva...
    Ndërsa këtë fjalë
    Citim Postuar më parë nga kikimiki Lexo Postimin
    apo vari leshte
    S'mbaj mend ta kem thënë ndonjëherë...

Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Kur them nuk ka pse pjell 20 vjec... nuk e kam me ty personalisht. E kam ne pergjithesi per ato femra qe e mbyllin jeten ne menyre te tille dhe shpejt.

Ne esence ajo qe doja te te thoja ty (meqe nuk e paske kuptuar autorin) eshte : E shikon jeten ngushte! Po nuk eshte faji yt... ndoshta eshte i gjithe opinioni qe eshte i tille.
    Mamane ta marresh per shembull ta pret mendja, por mos harro se koha e saj ka qene komplet nje kohe tjeter... me tjeter moral social e te tjera detyrime.

Nga ty kerkohet me teper... vizion me largpames. Jo imitim! Ti yes ben mire te gjesh nje pune ne Tirane psh ... larg familjes... te "ndertosh e forcosh kocka" si i thone. Ta njohesh vete jeten se eshte ndryshe me mamin e me babin e mesuar ne teori dhe ndryshe ne praktike.

Te thashe Tirane sepse per shqiperine krahasuar me qyetetet e tjera eshte si me qene new york... lol. Duhet te perplasesh me mentalitet edhe njerez te tjere nga ata qe kane 23 vite qe te njohin dhe i shikon perdite... po te njejtet "kojshij" e ku di une. Pa e bere kete, do mbetesh gjithmone teoriciene. Une do te te sugjeroja te aplikoje nje here te IKRP Rokas & Partners.

Faqja 18 prej 34 FillimFillim ... 8161718192028 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Fjalet dhe shprehjet me te cilat njeriu komunikon me kafshet shtepiake
    Nga DYDRINAS në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 17-01-2009, 00:53
  2. Firma më e mirë për pajisjet shtëpiake
    Nga Fiori në forumin Votime dhe sondazhe
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 29-01-2007, 10:10
  3. Vetmi Gruaje
    Nga SkenderRusi në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 04-11-2005, 06:25
  4. Kafshet shtepiake
    Nga Pogradecari në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 18-05-2004, 22:54
  5. Arome gruaje...ne policine rrugore
    Nga angeldust në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 07-08-2003, 16:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •