Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 33
    Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Akademia Suedeze ti jape cmim Nobel per cfare?
    Si do ta justifikoje akademia dhenien e cmimit Nobel,
    kur 85% e veprave te tij jane bere dhe kane qene ne qarkullim,
    ne kohen e regjimit
    komunist te Hoxhes dhe nuk kualifikohet si shkrimtar dizident.
    85% e veprave te tij te diktatures kane vlera artistike
    dhe historike,por nuk mjafton.Ky ka qene edhe anetar partie,nuk
    jam i sigurte.Nqs ka qene anetar i PPSH-se,
    te fleje me enderra me xixa dhe metafora se s'ja jep kush Nobelin.
    Ndryshuar për herë të fundit nga benseven11 : 24-12-2011 më 21:20
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    ka qen dhe antar partie.. thot benushi..

hahaha.. me shkrive..

nuku pje.rdh ai komisioni se ke qen a jo antar partie o ben..

ata shikojn vlerat artistike e estetike e filozofike te vepres..

gorbi .. ka qen antar e shkuar antarit or cun po i kan dhen cmimet e dynjase bota e kudo respektohet e nderohet..

pra a ka vlera artistike vepra e kadarese per syt e mendjen e shijen e atyre profesorve suedeze qe vendosin.. ki eshte problemi..

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anëtarësuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar më parë nga enis.bera Lexo Postimin
    hodhi poshte shqiperine gjate marrjes se cmimit Princi i Asturias,gjate nobelit,do thoje jam francez,ky eshte kadare
    Si e hodhi poshtë Kadare Shqipërinë ?
    Kadare gjatë marrjes së çmimit " Princ i Asturias 2009 " fjalimin e mbajti në gjuhën Shqipe.
    Sa njerëz sot në botë na marrin ftyrën,ndërsa Kadare na nderon.
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Lazaratas Maska e Bel ami
    Anëtarësuar
    17-04-2002
    Vendndodhja
    Lazarat
    Postime
    1,184
    Kadareja eshte ambasador i kultures Shqiptare ne bote.E meriton cmimin Nobel sepse vepra e tij eshte e denje per cmimin Nobel.Une thjesht nuk jam dakort kur shpesh here artikulohet ideja se Nobeli i duhet Shqiperise.Me kete nuk bie dakort!
    Megjithate kjo as nuk e zbeh Kadarene drejt Nobelit.Megjithate nuk duhet haruar se Nobelin akoma nuk e kane mare shkrimate " me te medhenj" se Kadareja.Letersia boterore ka shume gjeni qe nuk jane lauruar me Nobelin.megjithese Kadare ka mare dy cmime te tjera prestigjoze ne boten anglishtfolese dhe ate spanjolle!
    ... E ku thuhene ne karte
    Fjalet e Gjuhes se Zjarrte!

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anëtarësuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar më parë nga Bel ami Lexo Postimin
    Kadareja eshte ambasador i kultures Shqiptare ne bote.E meriton cmimin Nobel sepse vepra e tij eshte e denje per cmimin Nobel.Une thjesht nuk jam dakort kur shpesh here artikulohet ideja se Nobeli i duhet Shqiperise.Me kete nuk bie dakort!
    Megjithate kjo as nuk e zbeh Kadarene drejt Nobelit.Megjithate nuk duhet haruar se Nobelin akoma nuk e kane mare shkrimate " me te medhenj" se Kadareja.Letersia boterore ka shume gjeni qe nuk jane lauruar me Nobelin.megjithese Kadare ka mare dy cmime te tjera prestigjoze ne boten anglishtfolese dhe ate spanjolle!
    Në çka qëndron madhështija e të tjerëve ndaj Kadares ?
    Numri i lexuesve,shitja e librave,recensionet,mirënjohjet,vlerat letrare,përkthimet ?
    Asgjë nuk kanë më shumë se sa Kadare,përveç që i takojnë popujve që janë më të mëdhenj dhe me më ndikim.
    Vepra e Kadares është përmendore e kulturës Shqiptare.
    Kombit Shqiptar i duhet Nobeli,jo Kadares !

Jepjani Kadares çmimin Nobel !
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Citim Postuar më parë nga Brari Lexo Postimin
    ka qen dhe antar partie.. thot benushi..

hahaha.. me shkrive..

nuku pje.rdh ai komisioni se ke qen a jo antar partie o ben..

ata shikojn vlerat artistike e estetike e filozofike te vepres..

gorbi .. ka qen antar e shkuar antarit or cun po i kan dhen cmimet e dynjase bota e kudo respektohet e nderohet..
    pra a ka vlera artistike vepra e kadarese per syt e mendjen e shijen e atyre profesorve suedeze qe vendosin.. ki eshte problemi..
    Komisioni,kryesia, apo komiteti i cmimit nobel e njef Kadarene.
    I ka shkuar atyre propozimi per cmim nobel,qe ne fund te viteve 90.
    Arsyeja qe i eshte refuzuar cmimi eshte se ka qene shkrimtar
    qe ka shkruar per komunizmin dhe mbeshtetur politiken e enver hoxhes.
    Biografia eshte kusht te paraqitet qe komisioni te kete informacion te plote
    mbi jeten dhe aktivitetin e kandidatit.Biografine komisioni ja njef pasi ka bere kerkim,kush eshte ky Kadare qe po na propozojne.
    Del midis te tjerash ish antar i PPSH,varja forget it....
    Keto qe publikojne materiale per propozime per kadarene per cmim Nobel
    i shkruajne keto materiale per ti rritur vlerat Kadarese,per ta cuar ate ne nivelin
    e nje Nobelisti.Faktikisht ai nuk eshte ne ate nivel akoma.
    kadareja dhe media tifozat e kadarese i bejne shkrimet propozim per cmim Nobel
    qe te rrisin akoma me shume reputacionin kadarese,te krijojne ne opinion mendimin qe Kadareja po fiton Nobelin dhe kjo do ndikoje qe atij ti shiten librat,pasi shitjet jane shume dobet.Ky duhet jete motivi me i forte qe te rriten shitjet e librave....
    cmimi nobel qe shkruajne media eshte nje perralle enderr,komisioni nuk ja ka dhene atehere,edhe te propozohet sot komisioni nuk merret me me kadarane..
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    E vetmja mundesi ngelet qe ai te fitoje popullaritet ne Europe,Amerike,duke dale jashte guackes se Shqiperise,Ballkanit dhe nje tufe miqsh ne France.
    I duhet te marre pjese ne Simpoziumet me te rendesishme te letersise ne Europe dhe te flase
    para te gjitheve aty,per gjera teper specifike te krijimtarise se tij.
    I duhet te organizoje takime me studente dhe mbaje fjalim ne Universitete ne Europe dega e letersise/gjuhes/kritikes artit gazetarise.Duhen zgjedhur Universitetet me
    vibrante te Europes si Universitet ne Frankfurt,Mynih,Hamburg,Bruksel,Amsterdam,Bolonja, Rome,Milano,Lozane,Londer Oxford,Manchester
    dhe ne Amerike Universitetet e Kolombia Nju Jork,Princeton Nju xhersi,Harward Boston,Yale
    dhe Universitet ne San Francisko.
    Per cdo takim te kete nje tufe kopje librash dhe te firmosen me autografin e Kadarese dhe blehen nga studentet.Per cdo takim te rregullohet qe te kete te pranishem edhe gazetare dhe punonjes te televizionit.
    Nqs studentet do pelqejne ate qe prezantohet do u duket shume interesante,eksituse e bukur,
    popullariteti i tij do fitoje shume boost,fame.
    Keto udhetime kerkojne sponsorizim,nga Sorosi,
    ose Biznese.Nqs sponsorizimi behet nga ndonje biznes,ose investitor privat,atehere, bisnesi/investitori do beje marreveshje me Kadarene per te financuar udhetimet dhe marre nje perqindje te fitimit nga shitjet e librave.
    Ministria e Kultures dhe Artit ne bashkepunim me Ministrine e jashtme ne Shqiperi dhe Ambasadat shqiptare ne Europe duhet te bashkepunojne dhe influencojne ne Ministrite e Arsimit te vendeve Europiane qe Biografia dhe veprat e Kadarese,analiza e tyre te futet
    ne tekstet e shkollave te mesme dhe universiteteve per studim nga studentet.
    Nuk eshte e veshtire te behet.
    Per momentin qe flasim reputacioni dhe popullariteti ne bote i Kadarese,nuk eshte aty ku duhet te jete,len per te deshiruar.
    Kadare facebook.
    http://webcache.googleusercontent.co...&ct=clnk&gl=us
    Reputacioni,fama le per te deshiruar.
    Vetem 34 komente.
    Kadareja ne Amazon Vetem 11 komente per librin Piramida, shume dobet.
    Pallati Enderrave vetem 12 komente-dobet.
    http://www.amazon.com/Palace-Dreams-.../dp/1559704160
    Gjenerali vetem 16 komente perseri dobet.
    http://www.amazon.com/General-Dead-A.../dp/1561310077
    Prilli Thyer 21 komente
    Kronike ne Gur 13komente
    Koncerti vetem 2 komente
    Doruntina vetem 13 komente
    Me nje fjale shume dobet,kjo flet per mungese
    popullariteti,ska fame me perjashtim te Shqiperise.Ca ketu me diskutojne qe te marre cmimin Nobel se e meriton.Shiko si eshte realiteti.
    Nqs ai vazhdon te rrije si Jezusi i letersise shqiptare dhe nuk merr pjese ne simpoziume letersie nderkombetare te tregoje talent,shkathesi komunikimi, agresivitet dhe te vihet ne kontakt me masa studentesh,atehere nuk ka gje ne vije.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Anëtarësuar
    17-04-2002
    Vendndodhja
    Lazarat
    Postime
    1,184
    benseven11 Akademia suedeze nuk mer parasysh Amazon.com kur zgjedh Nobelin.Edhe ata dine te lexojne Letersi.Mos te harojme se shkrimtar si Milan Kundera ( i ndaluar ne epoken e komunizmit) akoma nuk e kane mare Nobelin!

Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Nuk ka fame ai ne Europe as ne Amerike.
    Perderisa nuk ka fame,tregon qe nuk ka dhene kontribut
    per 6 kontinentet por vetem Shqiperine.
    Perderisa nuk njihet kontributi i tij per 6 kontinentet
    nuk e meriton Nobelin.
    Popullaritet ne 6 milione shqiptare brenda dhe jashte Shqiperise nuk mjafton.
    Kusht per dhenien e cmimit nobel eshte kontributi i autorit per
    6 kontinentet dhe efekti i veprave te tij ne sherbim te njerezimit.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Anëtarësuar
    17-04-2002
    Vendndodhja
    Lazarat
    Postime
    1,184
    Citim Postuar më parë nga benseven11 Lexo Postimin
    Nuk ka fame ai ne Europe as ne Amerike.
    Perderisa nuk ka fame,tregon qe nuk ka dhene kontribut
    per 6 kontinentet por vetem Shqiperine.
    Perderisa nuk njihet kontributi i tij per 6 kontinentet
    nuk e meriton Nobelin.
    Popullaritet ne 6 milione shqiptare brenda dhe jashte Shqiperise nuk mjafton.
    Kusht per dhenien e cmimit nobel eshte kontributi i autorit per
    6 kontinentet dhe efekti i veprave te tij ne sherbim te njerezimit.
    ti thua se Kadare ka qene i pa njohur kur mori cmimin me te larte ne boten shpanjishtfolese ,Princ i Asturias ,ne France si Anetar i Legjionit te Nderit dhe ne Angli The Booker Prize Man?E di ne sa gjuhe eshte perkthyer Kadareja?

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •