Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 33
    I nderuari Kadare e ka marre me kohe çmimin Nobel nga lexuesi shqiptar dhe ai anekend botes.

Eshte shkrimtari shqiptar me i njohur, me i perkthyer, me i lexuar dhe se nuk ka biblioteke anekend botes qe nuk i ka librat e tij.

Personalisht ne shume biblioteka ku kam hyre kam gjetur menjehere mbiemrin Kadare dhe jam ndjere shume i lumtur dhe krenar.

Nderi me i larte do te ishte per anetaret e Nobelit, qe Kadareja ta pranonte çmimin e tyre de jure, sepse ai tashme de fakto eshte nobelist.

Jete te gjate dhe prodhimtare shqiptari i madh Kadare!

i/e regjistruar Maska e Endri_
    Anëtarësuar
    16-02-2011
    Vendndodhja
    Tr
    Postime
    1,165
    Citim Postuar më parë nga D&G Feminine Lexo Postimin
    Si e hodhi sipas teje? Cfare tha?
    E kam ndjek dhe une ate fjalim.
    Kur mori cmimin e princit te asturias kadaraje fliste me aq mllef per komunizmin sikur kishte jetu gjithe kohes ne spac lol. Po bente rolin e te pervuajturit a thu se shqiptaret jane budallenj dhe nuk e dine qe ka qene i pergdheluri i enverit dhe i partise. Ky mund te marre cmim nobel e cfare te doje ,por servil me te madh per mendimin tim nuk ka.
    Lagja shishe rruga tapa ruju qenve se t'vin mrapa.

i/e regjistruar Maska e Sofi _
    Anëtarësuar
    09-04-2011
    Postime
    494
    uroj ta marre vitin tjeter. ndaj kujt konkuron?

Lazaratas Maska e Bel ami
    Anëtarësuar
    17-04-2002
    Vendndodhja
    Lazarat
    Postime
    1,184
    Qesh me te madhe kur degjoj frazen "Nobeli i Kadarese u duhet Shqiptareve".Nuk e di a do paguaje taksa Kadare kur te mari parate nga Nobeli? (sigurisht nese fiton).
    Mua do me behej qejfi nese Kadare merte cmimin Nobel,por mua si qytetar i Shqiperise me duhet siguri ne vendim tim, ruge,spitale,energji elektrike,uje etj,Na i siguron Nobeli i Kadarese keto?
    Shkurt, Shqiptareve u duhet nje qeveri dhe nje klase politike te mendoje per ta dhe jo cmimi Nobel qe mund ti akordohet Kadarese.
    Kjo ishte njera ane e medaljes, ana tjeter eshte se Kadare eshte vleresuar me cmimet me te medha nga bota anglisht folese dhe nga ajo spanjisht folese ,pra eshte nje kandidat i denje per Nobelin.Por nuk duhet haruar qe ka shkrimtare edhe me te medhenj se Kadare qe akoma nuk e kane mare Nobelin.
    ... E ku thuhene ne karte
    Fjalet e Gjuhes se Zjarrte!

i/e regjistruar Maska e D&G Feminine
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    Citim Postuar më parë nga Endri_ Lexo Postimin
    E kam ndjek dhe une ate fjalim.
    Kur mori cmimin e princit te asturias kadaraje fliste me aq mllef per komunizmin sikur kishte jetu gjithe kohes ne spac lol. Po bente rolin e te pervuajturit a thu se shqiptaret jane budallenj dhe nuk e dine qe ka qene i pergdheluri i enverit dhe i partise. Ky mund te marre cmim nobel e cfare te doje ,por servil me te madh per mendimin tim nuk ka.
    Endri per here te pare (per aq sa te kam lexuar) s'jam dakort me ty. Nuk eshte e thene te jetoje ne Spac qe te urreje komunizmin apo te vuaje ne ate regjim. Kadareja eshte shkrimtar dhe si i tille thjesht mungesa e lirise se shprehjes apo levizjes ka qene vuajtje. Mbase s'ka vuajtur si shumica e popullsise per gjerat elementare po mos krahaso llojet e vuajtjeve.
    Edhe sa per i perkedheluri i Enverit ti e di mire se Enveri i hante koken te gjithe atyre qe i kishte "te perkedhelur", ishte thjesht ceshtje kohe.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-12-2005
    Postime
    538
    Po nuku ja japin bre.
    Keshtuqe...kot
    lodhemi edhe ne.
    Do kete ndonje gje ne biografi ki malua yne.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    21-10-2009
    Postime
    178

Arrow Eshte Nje Killer Komunist I Pafytyre

Pse harroni o shqiptare se cka bere ky ne kohen e komunizmit....
    doni info rreth tij keni plot po nje nga krimet me makaber dhe me te kobshme qe ka bere dhe qe eshte cudi qe nuk i permendet eshte qe ja ka hapur barkun vajzes se tij qe ishte dashuruar me nje djale te birin e Janulla Rrapi pse vecse ishte i nje rangu te thjeshte familjeje si cdo familje shqiptare dhe keshtu qe kete familje te pafajshme e interrnoi djalin e burgosi dhe kane rrahur ne menyren me cnjerezore dhe kur u hapen kufijte kjo familje iku ne usa ku dhe kane marre shtetesine e duke maare me vete edhe pasojat e renda me vete sa dhe ka pasur edhe kercenime nga ky qelbesira
    Eshte fakt i gjalle
    Eshte nje kriminel gjakftohte dhe shumefytyresh qe pe hir te cmimeve e lot pllaken si te doje ky i poshter dhe i pafytyre nuk eshte vecse nje maskara edhe pse di te shkruaje perbrenda tij eshte nje bote plot krime qe duhet denuar
    edhe pse ka ndodhur ky shtaze e tjeterson historine si ti doje qejfi sepse keshtu e ka bere gjithmone porse ka nxjerre pretekse per te mbrojtur veten sepse ishte mik shtepie i enver hoxhes e doemos i thone nje fjale vertet qengji i mir pin dy dele por servili pin ter kopene
    keni materiale plot eshte dhen edhe nje emision live tek Top Story ne lidhje
    direkte me Janulla Rrapi nga usa dhe jane thene para shqipatreve 10000 te zezat e ketij fytyrziu e shpirtziu kadare

kujdes lexues nuk eshte ceshtje mendimi apo me ul fig shqiptare por eshte nje realitet i hidhur per ne qe sduhet ta pranojme e te krenohemi pa e ditur se kush eshte ne pergjithsi

per me shum info:
    http://albanur.eu/showthread.php?t=292

i/e regjistruar Maska e mondishall
    Anëtarësuar
    28-11-2006
    Vendndodhja
    Ne Selanik te Greqise
    Postime
    2,690
    Citim Postuar më parë nga _MALSORI_ Lexo Postimin
    shume me origjinal eshte fatos kongoli se sa kadareja..shume me origjinale jane te tjere se sa kadareja..i ka dale nami pa per krijimtari ka edhe te tjere ndoshta me lart se kadareja..te pakten per pas renies se murit te belrinit kadareja nje vrime ne uje ka bere..romanet e fatos kongolit jane ku e ku me lart se romanet e kadarese..

nuk duhet ta hedhim poshte aq lehte biografine i dashur edmond..nuk eshte se do e keqperdorim siq keqperdorej ne kohen e enverit ku i doli zeri ketij trimi por edhe ta leme krejt anash nuk ben..biografia dhe krijimtaria e tij letrare e para viteve 90 ka shume drite-hije..

megjithate mjaft mire qe institucionalisht i behet ky propozim komitetit te nobelit...
    Pak me vemendje po te me lexoje, i dashur MALSORI, do kuptoje thelbin e komentit tim. Po te sqaroj atehere per moskeqkuptim. Kur them s'ka rendesi biografia kam parasysh qe komisioni per vleresim nuk paragjykon kahun politik te shkrimtarit, pasi ka dhene cmime ne shkrimtare qe kane qene deri me nazizmin. Me pas sqaroj jo pa qellim, qe rendesi ka origjinaliteti e aktiviteti jetesor i
    shkrimtarit(pas paresise se vlerave letrare, kuptohet), gje qe per Kadarene kjo vertet eshte nje minus per shkak se ai mundohet te rikrijoje nje tjeter biografi, ndryshe nga e verteta qe dihet nga ne. Por biografia eshte vete jeta qe jetohet, e jo ajo qe krijohet per konjukture te kohes neper intervista, takime e shkrime. Megjithate shikoj qe jemi te vetmit ne bote qe merremi kaq shume me nje shkrimtar, sado i shquar qofte ai. Koha vete eshte ajo qe do i jape apo jo Nobelin cdo krijuesi, ate Nobel qe nuk bazohet ne dekorata e shperblime parash, por ne vlerat qe i rezistojne cdo kohe dhe behen pjese e kultures se njerezimit.
    -Pasja e shpirtit është privilegj për trupin. (E SH)

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    21-10-2009
    Postime
    178

Post Neofeudalizem me emrin "demokraci" ku i pafuqishmi gjithmone shtypet dhe neperkembet

Kisha deshire qe kjo teme te rifreskoheshe ene nje here ne syte e lexuesve sepse me kete dua tju tregoj qe solidarizohem fort pas Familjes se nderuar RRAPI dhe se traumen qe ka pasuar ajo dhe djali i saj kurre nuk mund ti fshihet derisa ky faqezi kadare te mos belbezoje lart e posht se boll na shiti mend...

Zoti ka per ta marre ne llogari per ate qe ai cka bere dhe kushdo qe ben mizori tek krijesat e Tij.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Ndryshuar për herë të fundit nga nitro : 16-12-2011 më 20:14

Ndoshta do të ishte më e ndershme dhe e drejtë që Akademia e Shkencave të propozonte edhe kandidaturën e Pr.Dr. Sali Berishës në fushën e agrikulturës, dhjetëra milionë ullinj, arrorë e pjeshka, është mëkat që Akademia Suedeze t'i shpërfillë me një të rënë të lapsit.

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •