Close
Faqja 6 prej 19 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 188
    i/e regjistruar Maska e SatanMyMasterSS
    Anëtarësuar
    02-10-2011
    Vendndodhja
    Hell
    Postime
    217
    Citim Postuar më parë nga Pa_doreza2 Lexo Postimin
    Dijetari ? Shkrimet e para te Bibles datojne qe 3500 vjet dhe Kur'ani existenca e tij, qe 1400 vjet ti si dijetare ? Eshte dashte me dite ket pune
    Ajo me te kuqe me beri te qesh me te madhe, si ka mundur qe bibla te jete shkruar 3500 vite me pare? 3500 vite me pare shkrimi dhe leximi ska qene ne mode po ndoshta e kane shkruajtur ne e-mail.

Buba Xh a i ke derguar Babadimrit leter?
    Jo nuk i kam derguar - Buba Xh
    Pse nuk ja dergove nje leter?
    E shkruajta nje e-mail dhe desha ta fus laptopin ne koshin e postes por nuk e zuri laptopin keshtu qe smunda me derguar, krejt budall je Xhef, e di se me duhet ta nderroj koshin e postes sepse eshte i ndertuar vetem per letra te holla e jo per laptopa.

Ajnshtajni thote "Univerzi dhe budallakijat skane kufi ; per univerzin kam dyshim kurse per te dyten jo"
    Religion is hate,
    Religion is fear,
    Religion is whore

i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anëtarësuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    Citim Postuar më parë nga SatanMyMasterSS Lexo Postimin
    Ajo me te kuqe me beri te qesh me te madhe, si ka mundur qe bibla te jete shkruar 3500 vite me pare? 3500 vite me pare shkrimi dhe leximi ska qene ne mode po ndoshta e kane shkruajtur ne e-mail.

E shkruajta nje e-mail dhe desha ta fus laptopin ne koshin e postes por nuk e zuri laptopin keshtu qe smunda me derguar, krejt budall je Xhef, e di se me duhet ta nderroj koshin e postes sepse eshte i ndertuar vetem per letra te holla e jo per laptopa.

Ajnshtajni thote "Univerzi dhe budallakijat skane kufi ; per univerzin kam dyshim kurse per te dyten jo"
    Me vjen keç ore zoteri, por judet kan diteur shkrim dhe lexim qe 4000 vite
    S’çarmatosem sa t’jetë jeta!

i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anëtarësuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657

Überblick über die jüdische und israelische Geschichte
    Die Geschichte unseres Volkes lernen wir zunächst aus der Bibel. Die Bibel wird in allen Schulen in Israel behandelt, auch in säkulären Schulen, wo sie vor allem als Geschichtsbuch unseres Volkes betrachtet wird. Die Bibel erzählt uns die Geschichte Abrahams, des Stammvaters des Volkes und in gewissem Maße auch des Staates, der Wanderung nach Ägypten und der Rückkehr unter Moses in das Gelobte Land. Sie berichtet von der Gründung eines Staates, zunächst als einer sehr lockeren Föderation, etwa wie das Heilige Römische Reich, in dem jeder Stamm fast immer unabhängig war, bis zur allmählichen Gründung eines zentralisierten Königreichs, dessen erster König Saul war, der zweite der große, glorreiche Eroberer David und der dritte, ebenso glorreich, aber in einem pazifistischen Sinne, dessen Sohn Salomon, der Erbauer des Reiches. All dies geschah im Laufe des zweiten Jahrtausends vor unserer Zeitrechnung, also vor knapp 4000 Jahren.
    S’çarmatosem sa t’jetë jeta!

i/e regjistruar Maska e dijetari
    Anëtarësuar
    30-03-2009
    Postime
    1,189
    Ganimet, edi se e flet shkinishten se ke pase merake !!
    Lexoje ket sure

sure 5:46
    Ne e dërguam Jezusin
    ....duke konfirmuar se çka ishte zbuluar para tij në Torë,
    dhe Ne ia dhamë atij ungjillin ku është udhërrëfyes dhe dritë.
    Me rrespekt miku im .kush ishin Ne,!?,pasi qe pretendojm ose themi ,se Isai as ishte vet Zoti ,kush ishin pra Ne? me rrespekt per te gjith .
    [COLOR="Blue"][/COLO

Duart e plakes, jan duar te arta.

i/e regjistruar Maska e SatanMyMasterSS
    Anëtarësuar
    02-10-2011
    Vendndodhja
    Hell
    Postime
    217
    Überblick über die jüdische und israelische Geschichte
    Die Geschichte unseres Volkes lernen wir zunächst aus der Bibel. Die Bibel wird in allen Schulen in Israel behandelt, auch in säkulären Schulen, wo sie vor allem als Geschichtsbuch unseres Volkes betrachtet wird. Die Bibel erzählt uns die Geschichte Abrahams, des Stammvaters des Volkes und in gewissem Maße auch des Staates, der Wanderung nach Ägypten und der Rückkehr unter Moses in das Gelobte Land. Sie berichtet von der Gründung eines Staates, zunächst als einer sehr lockeren Föderation, etwa wie das Heilige Römische Reich, in dem jeder Stamm fast immer unabhängig war, bis zur allmählichen Gründung eines zentralisierten Königreichs, dessen erster König Saul war, der zweite der große, glorreiche Eroberer David und der dritte, ebenso glorreich, aber in einem pazifistischen Sinne, dessen Sohn Salomon, der Erbauer des Reiches. All dies geschah im Laufe des zweiten Jahrtausends vor unserer Zeitrechnung, also vor knapp 4000 Jahren.
    Jo more se pasna ditur une por me sa e di une jahudit nuk e kane shkruar biblen dhe poashtu krishti ka qene krishter dhe ska pasur asgje te bej me jaduhit pervec se ka qene i kombit te tyre sepse jahudit nuk e kane dashur por e kane vrare sepse nuk kane besuar ne te.
    Keshtu qe bibla eshte shkruar pas vdekjes se krishtit qe mendohet se ka vdekur pas dekades se pare te Eres Sone.
    Religion is hate,
    Religion is fear,
    Religion is whore

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Satan je shume gabim,perdorimi i shkrimit ka histori me shume se dymijevjeqare.

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Jo more se pasna ditur une por me sa e di une jahudit nuk e kane shkruar biblen dhe poashtu krishti ka qene krishter dhe ska pasur asgje te bej me jaduhit pervec se ka qene i kombit te tyre sepse jahudit nuk e kane dashur por e kane vrare sepse nuk kane besuar ne te.
    Keshtu qe bibla eshte shkruar pas vdekjes se krishtit qe mendohet se ka vdekur pas dekades se pare te Eres Sone.
    JEZUSI I HISTORISE;
    Të dhënat historike dhe burimet hebraike

Kater ungjijt me se na flasin mbi Jezusin nga Nazareti. Por qellimi i ketyre librave nuk eshte ta pershkruajne kronologjine e jetes dhe te veprave te Jezusit. Pos ketyre burimeve kemi edhe burime te tjera qe na flasin mbi ekzistencen historike te Jezusit. Keto burime ndahen ne tre grupe:

Burimet hebraike (deshmi jashte Bibles)

Jozef Flavi u lind ne vitin 37.pas Krishtit ne Jerusalem. Eshte historian. Vepren "Te vjetrat e hebrenjve" e shkroi diku ne vitin 94 pas Kr. ne dymbdhjete volume. Ne kete veper Jezusi permendet dy here. Ne librin XVIII - 3,3 paragrafi 63-64 shkruan keshtu: "Ne ate kohe Jezusi, njeri i urte, ne qofte se mund te quhet njeri. Prandaj, beri mrekulli te medha dhe ishte mesues populli. I afroi afer vetes shume judenj dhe greke. Megjithese Pilati me kerkese te krereve te popullit tone e denoi me vdekje ne kryq, ata te cilet e donin i mbeten besnik.

Ai perseri u deftua pas tre ditesh i gjalle, porsi profetet kete e paralajmeruan. Gjere ne dite tona ekziston populli i cili quhet ne emer te tij: te krishteret!"
    Ne librin XX - 9,1 kemi nje tekst i cili quhet "teksti i Jakobit". Ketu lexojme: "Anania thirri nje mbledhje gjykatesish dhe solli Jakobin, vellan e Jezusit te quajtur Krisht dhe disa te tjere..." Pos ketyre kemi edhe deshmi ne Talmud. [/i][/b]

BURIMET GREKO-ROMAKE

Kornel Taciti ishte historian i madh romak. Lindi reth vitit 55 pas Kr. dhe vdiq rreth vitit 129. Ne kohen e Trajanit, ne vitin 116 shkroi vepren "Vjetaret". Ne kete liber permend ndezien e Romes ne kohe te Neronit ne vitin 64 pas Kr. Ne Librin XV, 44 lexojme: "Per te qetesuar popullin, Neroni i paraqiti si fajtor dhe e nenshtroj ne mundime te medha, ata te cilet i quante popull te krishtere, per arsye te veprave te kota. Themeluesi i emrit te tyre ishte Jezu Krishti, i cili ne kohe kur mbreteronte Tiberiani ishte denuar me vdekje prej Ponci Pilatit. E shtypur per pak kohe, kjo bestytni perseri shpertheu, jo vetem ne Jude, ku ishte fillimi i kesaj te keqeje, por edhe ne qytetet ku e keqja dhe tmerri gjenin admirues". [/i][/b]

Plini i Vogel

Ishte zevendes i mbretit Trajan (98-117) ne Betani. Ky ka korrespondence me mbretin. Ne leterkembim pyet Trajanin si duhet te sillet me te krishteret. Trajani nuk jep asnje ligj, as qe kishte ndonje ligj te shkruar, por e udhezon Plinin si duhet te veproje. Pra porosit qe mos t'i japin rendesi letrave anonime, mos t'i gjykoje ata te cilet, pas hetimeve zyrtare ia kthejne shpinen krishterimit, por ata qe mbajne te veten ti denoje.

Svetoni

Svetoni ishte kritik i njohur. Te njohur e beri vepra e tij "Jeta e te dymbedhjete mbreterve". Kjo veper u shkrua rreth viteve 111-112.
    Svetoni kur flet per mbretin Klaudi (41-54 pas Krishtit) shkruan: Mbreti Klaud dha urdher qe te largohen nga qyteti hebrenjte - te krishteret - sepse ata u bene, me ndikimin e njefar Krishti, shkaku i shqetesimeve.
    Svetoni kur fol mbi jeten e mbretit Neron shkruan: ne mundime i shtinte te krishteret, nje lloj njerezish, te cilet ishin te dhene pas nje bestytnie te re dhe te demshme.

BURIMET KRISTIANE

Ne BR mbi jeten e Jezusit na flasin 4. ungjijt: Mateu, Marku, Luka dhe Gjoni. Edhe ne kreret e pare te Veprave te apostujve kemi disa te dhena.
    Keta libra jane historik, por jo ne kuptimin e historise se sotme. Qellimi i tyre eshte te na japin nje pamje te vertete: kush ishte ne te vertete Jezu Krishti i Nazaretit.
    Me kete nuk anulohet elementi historik, i cili eshte i dukshem dhe i rendesishem. Ungjijt na paraqesin Jezusin me fjale teologjike, fjale feje e jo historine e tij te thjeshte.

Megjithate duke lexuar keto libra mund te konstruktohet jeta tokesore e Jezusit, ekzistenca historike.

Pos ketyre librave te BR, kemi edhe shume burime te tjera kristiane. Ti cekim disa: "Didake" (shkrese e dhjetevjeqarit te fundit te shekullit te I-re); Letra e Klementit te Aleksandrise derguar romakeve (shkruar rreth vitit 96); deshmite e shen Injacit te Antiokise (rreth vitit 107); Letra e shen Polikarpit derguar Filipianeve (shkruar ne fillim te shekullit te dyte); Vepra e shen Justinit (i cili lindi mes viteve 100-119); "Dialogu me Trifonin"; shen Ireneu, nxenes i shen Polikarpit (letrat e tij te shkruara ne fillim te shekullit te dyte); "Diatessaron" i Tacianit (shkruar diku rreth vitit 170); Kater koncilet e pergjithshem te Kishes: ne Efes (viti 325); ne Konstantinopol (381); ne Efes Koncili i dyte Ekumenik (viti 431) dhe ne Kalcedon (451).
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 21-12-2011 më 18:06
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    pas vdekjes se krishtit qe mendohet se ka vdekur pas dekades se pare te Eres Sone.
    Veprimtaria publike e Jezusit!

Kur Jezusi filloj veprimtarinë e Tij publike, Ai kishte 30 vjet.

Koha e fillimit

Perandorine romake e udhehiqte Tiberi (14-37 pas Kr.). Ne Palestine Arhelain e zevendesoi Antipa, por vetem ne Galile e Peraj, derisa Judeja qe prej vitit 6 pas Krishtit, ra nen sundimin e guvernatorit. Ne kohe kur Jezusi filloi te vepronte, guvernator ishte Ponc Pilati (26-36 pas Kr.). Po ne kete kohe kryeprift ishte Kajfa (18-36 pas Kr.).

Shen Luka duke dashur te caktoj kohen e fillimit te predikimit te Gjon Pagezuesit dhe fillimin e jetes publike te Jezusit, shprehet keshtu: "Ne te pesembethjetin vit te sundimit te Tiberit Cezar..." (Lk, 3,1). Duket se Luka numeron vitet ne menyre siriane. Prandaj i pesembedhjeti vit i sundimit te Tiberit, do te ishte i 28 vit pas Krishtit. Po ne kete vit edhe mund te themi se Jezusi filloi realizimin e planit Hyjnor (predikimin e Mbreterise se Hyjit).

Jezusi veproi, predikoi, shpalli Mbreterine e Hyjit per tre vjet, DMTH, kur Jezusi vdiq ne kryq, Ai kishte 33 vjet.

Ungjilli na thote qarte se veprimtaria (ministeri) i Jezusit zgjati tre vjet. Si argument kemi 3. festa te Pashkeve: 1. Pas mrekullise ne Kane, Jezusi shkoi per Pashke ne Jerusalem (Gjn 2, 13.23); 2. Porsa u kthye ne Galile, buze liqenit e ushqeu nje turme te madhe njerezish me buke e peshk, ne nje kohe kur ishte afer festa e hebrenjve - Pashket (Gjn 6,4); 3. Jezusi arriti ne Betani gjashte dite para Pashkeve (Gjn 12,1).

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534

Kujdes

Sa per të dhënë dritë mbi te verteten dua te tregoj miku im se kemi edhe një zbulim tjetër madhor arkeologjik qe hedhë poshtë ato qe ti i thua. Mos harro se arkeologjia konfirmoi një alfabet të hershëm në gjetjen e Pllakave të Eblas në 1974. Këto 14.000 pllaka argjile mendohet të jenë që nga 2300 vjet para Krishtit, që do të thotë qindra vjet përpara Abrahamit. Pllakat përshkruajnë kulturën dhe jetën në mënyrë të ngjashme me atë që regjistrohet në kapitujt 12-50 të librit të Zanafillës në Bibël.
    Unë jam i vetdjieshem se gjatë historisë ka patur teori dhe shpifje të ndryshme lidhur me Biblen, kjo po ndodhe edhe nga ti personalisht (nese mundesh??) andaj Arkeologjia gjithashtu ka hedhur poshtë shumë teori të pabazuara në lidhje me Biblën. Kemi shembullin, Hipoteza Dokumentare JEPD që ende mësohet në disa universitete sot, sugjeron se Moisiu nuk mund ta kishte shkruar "pesëlibershin, dmth pesë librat e parë të Biblës, sepse sipas tyre "shkrimi nuk ekzistonte në atë kohë". Mirpo, arkeologët zbuluan dicka të re - Obeliskun e Zi. "Ishte me shkrim kuneiform dhe përmbante ligjet e Hamurabit në detaje. A ishte pas Moisiut? Jo! Ishte para Moisiut; dhe jo vetëm kaq, por ishte edhe pre-Abrahamik (2000 P. K.). Ai ishte të paktën tre shekuj para shkrimeve të Moisiut ... 'Hipoteza Dokumentare' mësohet ende, fliten ende qefe dhe teke te njerezve por baza e saj është hedhur poshtë dhe është treguar se është e trilluar. (McDoëell, Josh. Evidence That Demands a Verdict (1972), p. 19.)

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534

Zbulime të mëdha arkeologjike te Biblës

Pllakat Mari,
    Mbi 20,000 pllaka kuneiforme, që datojnë nga koha e Abrahamit, shpjegojnë shumë nga traditat e patriarkëve tek Zanafilla.

Pllakat Ebla,
    Mbi 20,000 pllaka, shumë prej të cilave përmbajnë ligje të ngjashme me kodin e Ligjit të Përtërirë. Identifikohen pesë qytetet e fushës tek Zanafilla 14 (Sodom, Gomorra, Admah, Ceboim, dhe Coar) që mendoheshin se ishin të trilluar.

Pllakat Nuzi ,
    Ato përshkruajnë zakone të shekujve të 14-të dhe të 15-të paralele me ato që tregohen tek përshkrimet për patriarkët, si psh që shërbëtoret iu lindnin fëmijë grave shterpa.

Shtylla e zezë,
    Provoi që ligjet e shkruara ekzistonin tre shekuj para Ligjeve të Moisiut.

Muret e tempullit të Karnakut, Egjipt,
    Një referencë për Abrahamin që i përket shek. të 10-të para Krishtit.

Ligjet e Eshnunna-s (rr. 1950 Para Kr.)
    Kodi Lipit-Ishtar (rr. 1860 Para Kr.)
    Ligjet e Hammurabit (rr. 1700 Para Kr.)

Tregojnë që kodet ligjore të Pentateukut nuk ishin tepër të sofistikuara për atë periudhë.

Pllakat e Ras Shamra-s,
    Japin informacion mbi poezinë hebreje sic eshte e shenuar ne Bibel.

Letrat e Lakishit,
    Përshkruajnë pushtimin e Judës nga Nebukadnecari dhe japin informacion për kohën e Jeremias.

Vula e Gedaliahut
    Për Gedaliahun flitet tek 2 Mbretërve 25:22.

Cilindri i Kirit

Vërteton përshkrimin biblik të dekretit të Kirit për të lejuar hebrenjtë të rindërtonin tempullin në Jerusalem (shih 2 Kronikave 36:23; Ezra 1:2-4).

etj sa per të dhënë kuptim mendjes tënde se nuk eshte ashtu ajo qe thua.

Faqja 6 prej 19 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •