Close
Faqja 5 prej 19 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 188
    "Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga Ermedin Lexo Postimin
    ¹ Isai (a.s.) u ngrit, se është profet i madh, por nuk është "zot që vdes
    në kryq" e që vritet nga njerëzit. Interesant, po ku ishte "i Ati që se mbrojti".
    Këtu është edhe poenta se, të krishterët thonë që vdiq për ne, për mëkatet
    tona!? Pikërisht, këtu është edhe ajo kryesorja: bani mëkate e krime, paguan "zoti".

² Mirë pra, e zëmë se e shkruan ç'u tha Jezusi (edhe pse shkruan ç'deshën
    vetë madje edhe letërkëmbimet personale), por Barnaba ç'ishte se...?! Atë se
    pranoni apo? Sepse shkroi të vërtetën, madje mbi ardhjen e Muhammedit
    (a.s.).
    Te jam pergjigjur ne shume pytje dhe shkrime ne kete teme por edhe ne tema tjera, por po shoh se s'ka arsye te shkruaj më.

Ndersa lidhur me Barnaben qe pyete, Barnaben ua kan lënë atyre qe ndertojnë fe me rrena, ishte nje burim rrene dhe vetem ata qe ndertohen në rrena dhe pollavra, u sherben.
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anëtarësuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    Citim Postuar më parë nga dijetari Lexo Postimin
    Gabim e ke.....,bibla esht shkruar 600 vjet pas vdekjes te derguarit Isait as. e ka shkruar njeriu qe kur nuk e ka pa e as ka jetua ne ate kohe....
    Dijetari ? Shkrimet e para te Bibles datojne qe 3500 vjet dhe Kur'ani existenca e tij, qe 1400 vjet ti si dijetare ? Eshte dashte me dite ket pune
    Ndryshuar për herë të fundit nga Pa_doreza2 : 15-12-2011 më 12:01
    S’çarmatosem sa t’jetë jeta!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Hajde Satan se hina une parateje.
    Pa Dorza si u besoke me shum genjeshtrave te vjetra, me shum se ktyre te rejave.Thjesht llogjike., a me shum kan argumentin ti besosh bibles apo Diellit qe ishte ne fillim vet Boga i injorantve.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    19-10-2011
    Postime
    9
    Mesazh Privat: Për: pershendetje
    15-12-2011, 10:19
    toni77_toni
    "Në fillim ishte Fjala"

Anëtarësuar: 09-09-2005
    Vendndodhja: Kosovë
    Postime: 3,756
    Për: pershendetje

--------------------------------------------------------------------------------

Citim:
    Postuar më parë nga muzdaca
    Te bera pyetje ne forum ,por pergjigje nuk mora...

Toni vetem nje pyetje kam per juve .Pasi qe shpesh e thoni Ati-biri-shpirti i shenjte ,u bera kurioz te di se kush eshte i ati i te atit dhe gjyshi i birit ??

rrofsh

ec more MORR

KJO ESHTE PERGJIGJA E ZOTERI TONIT

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-05-2011
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    101
    Citim Postuar më parë nga muzdaca Lexo Postimin
    Mesazh Privat: Për: pershendetje
    15-12-2011, 10:19
    toni77_toni
    "Në fillim ishte Fjala"

Anëtarësuar: 09-09-2005
    Vendndodhja: Kosovë
    Postime: 3,756
    Për: pershendetje

--------------------------------------------------------------------------------

Citim:
    Postuar më parë nga muzdaca
    Te bera pyetje ne forum ,por pergjigje nuk mora...

Toni vetem nje pyetje kam per juve .Pasi qe shpesh e thoni Ati-biri-shpirti i shenjte ,u bera kurioz te di se kush eshte i ati i te atit dhe gjyshi i birit ??

rrofsh

ec more MORR

KJO ESHTE PERGJIGJA E ZOTERI TONIT
    Vet ki faj muzdaca .Nuk osht pyetje serioze kjo qe i ki bo, pse??sepse : ne bibel kerkun nuk shkrun babgjysh as kurgjo pra pyetja jote u kan provokuese.

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Ky ahmeti eshte nje tope i permasave biblike... lol

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga Ermedin Lexo Postimin
    Me këtë pyetje e din çka je duke bërë ti!? Më krahason mua me Zotin!
    Jo efendi, nuk te krahasoj me askend edhe pse ke shoke plot si vetja!! Thjesht te bera nje pyetje e ti ose nuk ke guxim ose nuk ke nxenesi' (kapacitet) t'i pergjigjesh..!!!

Nëse Zoti ka trup si ti e unë, atëherë se ka emrin "zot", por njeri e bir njeriu.
    Nëse Zoti ka mendje e shpirt, ti pra thjesht e materializon Zotin, e më e keqja
    është se e fut brenda krijimit të Tij që s'përkon me arsyen, si tash unë të them që
    fizikisht shpirti i Bill Gatesit gjendet në Windows XP që po shitet vërdallë në tregje.
    Efendi mysliman!! Pyetja te eshte drejtuar ty dhe eshte mbi personin tend.....s'ka perse te fillosh me llogje behari!!
    Mos më jep "argumente logjike" se alogjik bëhesh vetvetiu: kur thoni dhe shprheni
    besimin në Bibël, atëherë s'ka refuzim të tij, a ju çka bani? Ju thoni: këtë e pranojmë
    a këtë pjesën e tjetër jo, se e çifutëve është ajo. Po, s'ka refuzim, madje Jezusi "zot"
    u ba synet edhe pikë (absurditetit).
    Ermedin efendi!! Per çfare je duke llomotitur??!!Kur paskemi folur bashke per gjithe keto gjera e shkruan??!!
    Hmm, më lartë paska një pyetje: pasiqë paska At, kush është gjyshi i Jezusit!?
    Kjo sipas islamikeve shte nje pyetje logjike, drejt??! Eshte si ajo mbi vajzat e Allahut apo me ebukur??!

Historianët të shumtë haptas dëshmojnë se, Bibla dhe krishterimi janë të bazuara
    vetëm në mite
    . Qarkullo pak nëpër internet e shiko temat "Bible/Christianity: History or Myth?".
    Pra kur Allahu yt thote ne Kuran se ka zbritur librat me pare, eshte duke thene gomarlleqe, drejt Ermedin efendi??!! Ti je aq i "zgjut" Ermedin, saqe nuk e kupton se per nje mysliman, te mohosh Krishterimin, eshte si te peshtysh veten ne surrat.....nejse, ti islamik je e nuk mund t'ia arrish me shume!!
    Pyetja ngelet gjithmone po ajo:Ti je trupi, shpirti apo mendja jote?!
    Nese nuk ke guxim t'i pergjigjesh, lutju Allahut te te trimeroje e, nese nuk e kupton dot, ti pyt he burre; ke plot hoxhallare qe jane nme islamike se ti!!
    Jarigas

i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anëtarësuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    Citim Postuar më parë nga ganimet Lexo Postimin
    Hajde Satan se hina une parateje.
    Pa Dorza si u besoke me shum genjeshtrave te vjetra, me shum se ktyre te rejave.Thjesht llogjike., a me shum kan argumentin ti besosh bibles apo Diellit qe ishte ne fillim vet Boga i injorantve.
    Ganimet, edi se e flet shkinishten se ke pase merake !!
    Lexoje ket sure

sure 5:46 Ne e dërguam Jezusin....duke konfirmuar se çka ishte zbuluar para tij në Torë, dhe Ne ia dhamë atij ungjillin ku është udhërrëfyes dhe dritë.
    S’çarmatosem sa t’jetë jeta!

i/e regjistruar Maska e Ermedin
    Anëtarësuar
    15-09-2010
    Postime
    716
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Pra kur Allahu yt thote ne Kuran se ka zbritur librat me pare, eshte duke thene gomarlleqe, drejt Ermedin efendi?
    Për ato tjerat që kishe shkruar, s'ia vlen të të citoj se veç llafe kot ke shkruar,
    se derisa mua më thua "trup, shpirt e mendje", pastaj e krahason me "at, bir e shpirt",
    atëherë kjo i bie se më krahason me Zotin. "Triniteti" është të përshkruarit njerëzor i Zotit.

Ardhja e profetëve është shenjë e lirisë njerëzore në jetën e tyre.
    Aty në ajetet kur'anore përmenden "librat e zbritur", por derisa u janë
    zbritur njerëzve, njerëzve të lirë, ata e kanë ndryshuar atë dhe kanë
    vendosur fjalët dhe tregimet e veta, si p.sh.: "Pasi shumë vetë ndërmorën
    të rendisin tregimin mbi ngjarjet që ndodhën në mesin tonë..."
    [Luka, 1:1]

Allahu thotë që kemi zbritur libra, por ato janë ndryshuar, si p.sh. Luka çka ka thurrur
    tregimin e vet edhe ti me gjithë të krishterët tjerë që i thoni "fjalë e Zotit" atyre llafeve.
    Tregimet dhe llafet e Lukës s'janë Fjalë e Zotit, ato që i besoni ju verbërisht.

"Ne me Madhërinë Tonë e shpallëm Kur'anin dhe Ne gjithsesi jemi mbrojtës të tij." [Kur'an, 15:9]

Për Kur'anin, s'ke mundësi të flasësh pa e studijuar.
    Për të kanë komentuar edhe të mëdhenjtë dhe shkencëtarët,
    si Alfred Kroner, Hegel, Gëte, Smithi, etj., s'ka nevojë të flasësh ti hiç.

Jo më kot, Michael Hartt, në librin "The 100", e renditi të parin Muhammedin (a.s.).
    Ndryshuar për herë të fundit nga Ermedin : 15-12-2011 më 17:51

ermedin ,
    eshte e njejta fe si per te krishteret , ashtu edhe per myslimanet ,
    bejsoj se biem dakord per kete gje,

[42:13] Ai shpalli për ju të njëjtën fe që shpalli për Noeun, dhe atë që ta frymëzuam ty,
    dhe atë që shpallëm për Abrahamin, Moisiun, dhe Jezusin: “T‟i përmbaheni kësaj feje të
    vetme, dhe mos e përçani.” Adhuruesit e idhujve do ia kenë inati asaj që i ftoni të bëjnë.
    Perëndia shpengon te Vetja këdo Ai do; Ai udhëzon për te Vetja vetëm ata që
    nënshtrohen plotësisht.
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

Faqja 5 prej 19 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •