Close
Faqja 23 prej 50 FillimFillim ... 13212223242533 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 221 deri 230 prej 499
    i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anėtarėsuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    [QUOTE=IslamInfo;3281338]Kush ore s'ka argument??? Ti a je ne rrjedhoja me biseden tone???

Une thash: Argumenti im i prere eshte se Muhamedi a.s. ka permendur gjera te cilat shkenca i ka zbuluar 1400 vite me vone.

sura 5:46 Ne e dėrguam Jezusin duke konfirmuar se ēka ishte zbuluar para tij nė Torė, dhe Ne ia dhamė atij ungjillin ku ėshtė udhėrrėfyes dhe dritė.
    S’ēarmatosem sa t’jetė jeta!

Iliro-Thrakas Maska e Sturmgewehr
    Anėtarėsuar
    12-03-2008
    Postime
    315
    Citim Postuar mė parė nga Antiproanti Lexo Postimin
    Nuk mendova ne besimin sipas religjionit.
    e shof te paskam keqkuptuar.

Une mendoj se njeriu nuk do te ishte njeri sic eshte sot, nese nuk do te shpresonte vazhdimisht ne nje te ardhme (akoma) me te mire, me te lumtur, me te shendetshme, me interesante...
    Nuk e shof se si ka te bej kjo me mirqenjen qe ne jemi sot edhe si nderlidhet me fen, thjesht njeriu mund te shpresoje ne te ardhme me te mire edhe pa besu ne azgje, ti mendon se Agnostiket si un ose Ateistat nuk shpresojn ?:??

ne shpresojm ne te ardhme me te mir edhe kjo asesi nuk lidhet me besimin ne zot ose ku me dit cfar.

Nje bote me njerez, te cilet do te dinin cdo gje, madje edhe oren apo sekondat kur do te vdesin, per mua personalisht nuk do te ishte e preferueshme.
    Ti me e din qe do vdesish, cka ka rendesi kur?? ti e din qe do vdesish kjo eshte cdo gje qe duhet me e dit, kur do vdesish nuk esht relevante se mas vdekjes nuk do egzistosh KUR ne pa fundsi ashtuqe kohen ne tok do ta bej 10 Miljard her me te vogel se nje grimc pluri ne ajer edhe me shum se pafundsia nuk krahasohet me dicka te limituar ose determinuar.

Edhe vendet, shoqerite, komunitetet, grupet...me te perparaura nuk do te kishin asnje kuptim, nese nuk do te egzistonin dallimet, diferencat, padrejtesite etj. ne pothuajse te gjitha aspektet e jetes njerzore. Nga perspektiva e sotme, nje bote njerzore pa dallime relativisht te theksuara (edhe sa i perket dijenis) do te ishte nje bote e "zombies". Por, fatmiresisht ide te tilla absolutiste jane utopike. Cdo tentim per realizimin e tyre sjelle lufte dhe shkaterrim, ose deshton.
    Religjionet aktuale, per te mbijetuar, ne shumicen e rasteve jane treguar mjaft pragmatike, duke ju pershtatur ne mase relativisht te mjaftueshme kushteve dhe rrethanave gjeografike, politike dhe shoqerore te vendeve apo regjioneve te caktuara. Ne te kunderten, ato nuk do te ekzistonin deri sot...
    nuk e shof se si Religjionet qenkan pragmatike ??? Religjionet ndahen ne sekta edhe sekta te ndryshme edhe ke fe te ndryshme edhe zotra te ndryshem qe njerzia mendojn se jan te vertet.

une mendoj se Fet deri dikund kan pas ndikim te mir ne shoqerit primitive po mas revolucjoneve shkencore edhe perparimit te shkences religjioni ka pas vetem edhe vetem efekt negativ duke stagnuar zhvillimin e njeriut.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Sturmgewehr : 14-12-2011 mė 12:57
    Mia San Mia

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anėtarėsuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Citim Postuar mė parė nga Sturmgewehr Lexo Postimin
    e shof te paskam keqkuptuar.

Nuk e shof se si ka te bej kjo me mirqenjen qe ne jemi sot edhe si nderlidhet me fen, thjesht njeriu mund te shpresoje ne te ardhme me te mire edhe pa besu ne azgje, ti mendon se Agnostiket si un ose Ateistat nuk shpresojn ?:??

ne shpresojm ne te ardhme me te mir edhe kjo asesi nuk lidhet me besimin ne zot ose ku me dit cfar.

Ti me e din qe do vdesish, cka ka rendesi kur?? ti e din qe do vdesish kjo eshte cdo gje qe duhet me e dit, kur do vdesish nuk esht relevante se mas vdekjes nuk do egzistosh KUR ne pa fundsi ashtuqe kohen ne tok do ta bej 10 Miljard her me te vogel se nje grimc pluri ne ajer edhe me shum se pafundsia nuk krahasohet me dicka te limituar ose determinuar.

nuk e shof se si Religjionet qenkan pragmatike ??? Religjionet ndahen ne sekta edhe sekta te ndryshme edhe ke fe te ndryshme edhe zotra te ndryshem qe njerzia mendojn se jan te vertet.

une mendoj se Fet deri dikund kan pas ndikim te mir ne shoqerit primitive po mas revolucjoneve shkencore edhe perparimit te shkences religjioni ka pas vetem edhe vetem efekt negativ duke stagnuar zhvillimin e njeriut.
    Konsekuencat e kerkesave per nje bote te barabarte te njerzve te dijshem, te vetdijshem dhe racional do te ishin, sipas mendimit tim, me "jonjerzore" se konsequencat e rrethanave aktuale ne bote.

Religjionet aktuale moneteiste nuk do te mbijetonin, nese ne cdo vend dhe ne cdo kohe do tiu permbaheshin rregullave te themeluesve te tyre dhe librave perkatese.

Jo te gjithe njerzit mendojne ose flasin si une dhe si ti per vdekjen.
    Fakti qe nje pjese e madhe e njerzve e dine se nje dite do te vdesin, nuk do te thote se shumica apo te gjithe e dine se kjo eshte edhe fundi absolut i tyre. Gjithashtu, konsekuencat do te ishin plotesisht tjera nga ato aktuale, nese neriu do dinte cdo gje, p.sh. edhe oren dhe menyren e vdekjes.

Per mua jane me rendesi konsekuncat reale te mundshme te kerkesava te caktuara, jo krahasimi i konsekuncave te tyre ideale (pozitive) me ato negative te disa devijimeve te kohes sone. Une nuk jam aspak i bindur, se nje bote vetem me njerez te dijshem dhe racional do te ishte nje bote me e "mire" ose me e preferueshme, pavaresisht faktit qe eshte utopike.

Zgjedhje ideale nuk ka, megjithate preferencat duhet ti takojne nje bote me sa me pak ndikim te fundamentalizmit religjioz... (ose njerzve si "IslamInfo")
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Antiproanti : 14-12-2011 mė 13:42

Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Une kam qasje ne informata nga person i quajtur Hassan Radwan i cili ka studiuar Arabishten Klasike te shekullit te 7tat, ka perkethyer Kuranin edhe shume Tasfire te ndryshme, njeriu eshte teper i kualifikuar se edhe gjuehn amtare e ka Arabe.
    Copy-paste idiot mos u ben, duke u munduar me postime te gjata te tregosh se ke ndonje argument, mirepo ne realitet s'ke asgje.

Keto qe ti i solle jane keqkuptime dhe keqinterpretime te verseteve ne fjale, dhe jane sjellur moti nga armiqte e islamit dhe iu eshte pergjegjur moti, nuk e kane burimin nga ky far HASSANI. Orientalistat moti i kane permendur keto dhe dijetaret islam moti i jane pergjegjur atyre.

Ne kete forme idioteske une mund te gjej kontradikta ku te dua, mirepo per ta kuptuar fjalen mire duhet te lexohet e gjitha ne kontekstin e saj.

"Which was created first, the heavens or the earth?"

The Heavens!

Are you harder to create, or the heavens that He built? He raised its canopy, and He gave it order and perfection. And He made dark its night and brought out its light. Then after that He spread the earth. (An-Nazi'aat 27-30)

The Earth!

He it is Who created for you all that is in the earth. Then turned He to the heaven, and fashioned it as seven heavens. And He is knower of all things. (Al-Baqara 29)
    Ceshtja e qiejve dhe tokes, po po ceshtje e vjeter.

Sipas ajeteve Kuranore kuptohet se qielli dhe toka njeher ishin te ngjitura, pastaj Allahu i ndau ato, pra e krijoi ate dhe kete, pastaj e ngriti qiellin, pastaj e drejtoi token dhe ia dha formen te cilen e ka sot.

Krijimi i saj dhe formesimi i saj ne kete forme jane dy gjera te ndryshme.

Andaj s'ka kunderthenie ketu.

verse 6 34:
    "And none can alter the words of Allah. And there has certainly come to you some information about the [previous] messengers."

Verse 10:64
    " No change is there in the words of Allah. That is what is the great attainment. "

Verse 6:115
    "And the word of your Lord has been fulfilled in truth and in justice. None can alter His words, and He is the Hearing, the Knowing."

Verse 18:27
    "And recite, [O Muhammad], what has been revealed to you of the Book of your Lord. There is no changer of His words, and never will you find in other than Him a refuge.""

Allah Changes his words as he likes ..

Verse 2:106
    "We do not abrogate a verse or cause it to be forgotten except that We bring forth [one] better than it or similar to it. Do you not know that Allah is over all things competent?
    Ajetet e para tregojn se ASKUSH PREJ KRIJESAVE NUK MUND T'I NDRYSHOJ FJALET E ALLAHUT. Kurse ajeti i fundit tregon se Allahu i ndryshon vet Ai disa dispozita per shkak se ne kete ka dobi per krijesat.

P.sh: Ndalimi i rakise u be ne disa etapa:

1. Ajeti i pare tregoi se demi i rakise eshte me i madh se dobia, besimtaret e kuptuan se me mire eshte te lihet rakia.

2. Ajeti i dyte tha qe ta lene rakine kur e falin namazin, keshtuqe besimtaret u detyruan qe te pijn raki vetem naten kur s'kishin per te falur namaz.

3. Ajeti i fundit, i cili zbriti pas nje kohe e ndaloi reptesisht rakine, dhe besimtaret, te cilet tashme ishin mesuar pak dhe stervitur, e lane teresisht, pa e kthyer fjalen, ne menyre te prere.

Dhe kjo eshte metode pedagogjike, pra gradualiteti, sikur Allahu t'ua ndalonte menjeher te teren, s'do te kishin mundesi ta linin dhe shume prej tyre do te largoheshin nga feja teresisht.

Keshtu kuptohen keto ajete, se fjalet e Allahut askush nga krijesat e Tij ska mundesi t'i ndryshoj, mirepo Ai vet i ndryshon disa dispozita sepse keshtu e do urtesia dhe ne kete eshte dobia e roberve, kurse Ai nuk deshiron qe t'i veshtiresoj ata me shume se sa qe kane mundesi te perballojn.

OK MOS E DEVIJOJM TEMEN SE ME E KEMI DEVIJUAR, NUK ESHT PUNA SE CILAT JAN KONTRADIKTAT NE KURAN SE NORMAL QE KA KONTRADIKTA TEMA ISHTE TJETER EDHE TI VET E DEVIJOVE TEMEN DUKE THENE SE KURANI NUK KA KONTRADIKTA.

Nuk do komentoj me per kontradiktat e Kuranit edhe nese prap ti kerkon kete se kjo nuk eshte tema.
    Nuk ka asnje kontradikt, te dy shembujt qe i solle ta sqarova kuptimin e tyre shume bukur, mirepo kjo ishte nje orvatje sulmi shume e dobet.

Me sjell dicka me bindese ne qoftese je burr!

Po ta ndaj pergjigjen ndaj teje ne disa pjese, sepse ti ke bere postim kilometrik, me siguri ke menduar se kjo eshte goditja e fundit ndaj meje.

Well my friend: SURPRISE!

Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Kurani definitivisht nuk eshte Superior, ne kuptimin poetik, po kurani eshte superrior eshte dicka shum e bukur po ne kuptimin e saktesis ose vleres kurani nuk eshte superior, kurani eshte perplot kontradikta edhe eshte shume i pa kuptushem edhe i mjegullt.

te pakten 30% te ajeteve kuranore nuk bejn asnje lloj kuptimi nese nuk i referohemi Haditheve, kjo tregon mjaft se sa superior eshte kurani.
    Gabim je, Kurani eshte superior ne cdo aspekt, eshte i qarte dhe i kuptueshem, perqindja jote eshte gabim dhe kufizimi i superioritetit te tij vetem ne melodi dhe muzikalitet eshte gabim. Ai eshte superior ne cdo aspekt, sidomos kur vjen ne ceshtjen e mrekullive shkencore, ne kete eshte i parival nga Bibla apo ndonje liber tjeter fetar.

Une kuranin e Kam lexuar, me perjashtim te 50 Faqeve te funtid po nepergjithsi Kuranin e kam lexuar, edhe jam rrit ne familje muslimane, kam shkuar ne xhami kam lexuar shum reth kuranit.

KURANIN E KAM LEXUAR, je tu fol kot je tu parasupozuar edhe paragjukuar dikend qe nuk e njef edhe nuk e din se cka lexuar.
    Nuk po ma mbush syrin si njeri qe e ka lexuar, sepse paske shume injorance rreth tij dhe kontradiktat i ke marr COPY-PASTE nga faqe ateiste angleze.

Kurani eshte shume i qarte, nese ty te duket i paqarte, ateher ktheju vetes dhe kuptoje se cka eshte problemi me ty.

une deklarova se kurani ka kontradikta edhe ndoshta bera gabim qe e bera kete se e devijova pak temen.

Tash kur po mendohem edhe njeher kete e bere ti vet duke then qe kurani eshte i paster edhe origjhinal edhe hodhe nje argument qe Krishterimi eshte perplot kontradikta dicka qe automatikisht i referohet se ti the Kurani nuk ka kontradikta si krishterimi ashtuqe po ti e devijove fen vet duke mos ju permbajtur temes as pak duke u hedhur prej nje tem ne tem tjeter,.

Ti perdore devijimin logjik i quajtur AD HOMINEN edhe STRAW MAN ARGUMENT.
    Tema ka devijuar qe ne start te saj, sepse ateistat spo kane deshire te pergjigjen si njerez, po po kane deshire te kercejn prej andej kendej.

Une i permbahen fjales sime se Kurani ska asnje kontradikt dhe e sfidoj cdo burr dheu ketu qe ta argumentoj te kunderten.

Une jam i gatshem cdo shembull t'ua sqaroj si duhet.

Tema ishte reth asaj nese ferri eshte i vertet edhe une ju referova kesaj kur me von ti mu pergjigje duke ndryshuar temen duke me treguar sa i paster esht kurani dicka qe nuk ka lidhje fare me temen.

bash perkunder kjo tregun se un kam shum lidhje edhe kjo tregon se ti nuk arin te kuptosh at qe them une edhe po mundohesh te me nxjerish nga konteksti.

Kurani ne ate kohe ne asnje menyr nuk ka permendur se Universi Zgjerohet.

si e para ne at vers qe thua ti Kurani i referohet QIELLIT dhe jo Universit, bile kurani thot se toka esht e rafsht edhe se ne barkun e nenes Koskat behen ne fillim edhe vishen me mish me von, dicka qe osht gabim.

Si e para e di cilit vers i referohesh, si e dyta Kurani i referohet qiellit nga vet fakti qe thot se ne e ngritem qiellin mbi toke si CHATI dicka qe edhe kjo eshte defekt edhe gabim se qielli as nuk eshte ngritur asnji send.
    Gabim je, ne arabisht "SEMA" i thone cdogjeje qe eshte mbi toke. Dhe kjo fjale perdoret per Universin kur eshte per qellim krijimi i saj, kurse perdoret ne kontekstin e qiellit kur ceket se bashku me token.

Ti qe se din gjuhen e Kuranit, s'mund te mi tregosh mua keto gjera.

Kurani thot ne me fuqine tone e kemi ngritur qiellin lart edhe e kemi bere te madh ( dhe jo Zgjerohet ).
    O ti njeri, kush te tha se nuk eshte per qellim zgjerohet?? A ti me tregon mua a une ty gjuhen arabe???

Fjala arabisht eshte: "Ue inna le musiun"

Qe do te thote: "Dhe Ne jemi Zgjerues te tij."

Pra ne e zgjerojm ate. Fjala e madhe spermendet kerkund aty.

Plus nese kurani i referohet qiellit si cati eshte shum e qart se ne at koh kan mendu se toka esht e rafsht edhe qielli eshte mbi tok si chati plus nese Qielli i referohet Universit ateren kjo nuk ben kuptim aspak se Toka eshte nje pik PLURI mbrenda universit edhe Universi nuk eshte ngritur mbi qiellin pershkak se qielli edhe toka nuk kan egzistuar 9 Miljard vide mbas krijimit te universit ashtuqe kjo bie ne uj.
    Ta sqarova me heret se fjala "Sema" ne esence ne gjuhen arabe perdoret per "cdo gje qe eshte mbi toke."

Kur permendet se bashku me token eshte per qellim "qielli".

Kur permendet vet eshte per qellim "universi."

Kur ta kesh parasysh kete detaj te gjuhes arabe do te largohet ky peshtjellim qe e ke!

Ky nuk ishte as nje shembull, edhe nese don te shofish se cka kurani thot ateren mer lexo perkethimet Klasike te YUSUF ALI-t, PICKTHAL edhe nje tjetri qe ja harova emrin me duket se ishte Ibn Khathiri.

Shofe edhe ket video shum elaborim i bukur me burime ISLAMIKE:
    Kyfar tipi ka treguar mendimin e tij, i cili eshte gabim.

Nga aspekti gjuhesor shume qarte ta sqarova se nuk ceket fjala "madh" po ceket fjala "zgjerim".

Kurani nepergjithsi eshte I PA KUPTUSHEM edhe nuk thot azgje, fakti qe cdo njeri mund ti jape kuranit kuptim tjeter tregon mjaft se sa i sakt eshte kurani ose sa i persosur eshte.
    Gabim je, nuk mundet secili ti jep Kuranit kuptimin e vet, ai i cili njihet me gjuhen arabe dhe shkencat islame s'mund te beje kete, kete mund ta bejn vetem injorantat qe bazohen ne perkthime te ndryshme.

KJO ESHTE GABIM.

Nuk mund cdo njeri ti jape Matematikes kuptimin e vet ose fizikes ose kimis, librat superior edhe egzakt sic jan volume te Matematikes, Fizikes, kimis, Epistemologjis edhe shum shkencave te tjera qe nuk meren me parasupozime permbajn informata te sakta edhe egzakte edhe nuk len hapsir per re interpretime.
    Kjo tregon se ti edhe ketu je amator, sepse nese thellohesh ne keto shkenca, edhepse ne pergjithesi jane ne pajtim, shkencetaret rreth disa ceshtjeve me precize sjane te pajtimit. Po kjo tregon se ti sdin asgje.

Edhe Kurani, ceshtjet themelore dhe bazat e fese i ka shume te qarta, kurse dijetaret kane mospajtim vetem rreth dispozitave precize te cilat nuk jane te rendesishme per shumicen e njerezve.

Kurani besimin e ka te qarte, historite dhe mesimet i ka te qarta, ceshtjet e disa dispozitave precize duhet me pas pak me shume dituri per me e kuptuar. Dhe kjo nuk e demton asgje Kuranin, i cili edhepse liber me pak faqe, permban thesar te madh diturish dhe udhezimesh per njerezimin.

Po kjo edhe njeher e tregon injorancen tende te pakufishme.

Kurani esht i pa qart dicka qe esht me keq se te jesh gabim, se kur je gabim ke shans te permirsohesh.

Pyetja poashtu bie nese Kurani i ka pas gjith keto Dijeni pse ateren njerzia ose Perkethysit ne at koh edhe bile vet Muahmedi nuk i ka perkethyr si universi Zgjerohet ose sic i thot shkenca moderne.

Kurani ka gjysem fakte edhe Obzervime primitive ose dijeni qe kan egzistuar me ne at koh.
    Kurani nuk eshte i paqarte, ai eshte shume i qarte, lexues te ndershem mereni lexojeni dhe shiheni se eshte shume i qarte.

Pastaj: Kurani i ka pas ne dijeni keto dhe eshte cekur qarte se "Universi zgjerohet", mirepo shkencetaret e kane vertetuar kete shume vone, dhe jane habitur me kete zbulim. Gje te cilen muslimanet e kane ditur. Mirepo se kane vertetuar me metoda shkencore. Ky eshte dallimi.

Mrekullia qendron ne faktin se kjo e vertete eshte permendur shume qarte ne Kuran.

Kuran ceke aq fakte sa per te treguar mrekulline e tij, sepse ne kohen kur ai ka zbritur, keto fakte ska pasur gjasa te dihen.

Kurani nuk eshte liber shkencore, te vertetat shkencore jane vetem per sfide dhe mrekulli.

Gabim, une nuk bej pretendim une bej Mohim edhe Mohimi nuk eshte pretendim.
    Cka u be, njeher the: Po dhe solle argumente, tash thua Jo dhe me tregon peralla. Hahahahah. Cashtu si te shkruash tekste te gjata.

Cdo problem i origjines te Specjeve eshte zgjedhur bile bile ne vitet e mevonshme kur erdhi ne skene shkenca e re e studimit te gjenetikes edhe frekuencave gjenetike te qenjeve njerzia mendonin se Origjina e specjeve do mbaroje ne WC po kjo nuk ndodhi, cka nodhi ishte qe Gjenetika me shum e perforcoj edhe e vertetoj at qe e thosh Darwini.
    Gabim je, lexoje librin "Gjunezimi i Evolucionit" per me gjeresisht.

Kete nuk e thone vetem fanatikat darvinist, madje vet gjenetika e rezoi posht teorine se "mutacionet" kane ndikuar ne evolucion, dhe e vertetoi se "mutacionet" sjellin vetem shkaterrime.

Shikoje kete:

P.S: Shikoj edhe 5 pjeset tjera pastaj eja dhe fol me mua per evolucionin.

Kurani ne asnje menyr nuk eshte shkruar qe ne kohen e Muahmedit.

Mer pak lexo.

Kurani eshte shkruar mas vdekjes se Muhamedit.
    Hahahaha. Kush me thote mer lexo.

O cuni une kam studijuar islamin. Ti merr lexo burime valide islame, e jo pallavra ateiste, duke bere copy-paste ketu.

Kurani eshte shkruar qe ne kohen e Muhamedit a.s.

Kete fakt nuk e mohojn as ateistet me te flaket.

Kurse me vone nga lekura eshte shumuar ne material me te sofistikuar dhe eshte shperndar ne boten islame.

Mos me shit pallavra mua ketu.

c ya

Anėtarėsuar
    12-03-2008
    Postime
    315
    Citim Postuar mė parė nga IslamInfo Lexo Postimin
    Copy-paste idiot mos u ben, duke u munduar me postime te gjata te tregosh se ke ndonje argument, mirepo ne realitet s'ke asgje.

Keto qe ti i solle jane keqkuptime dhe keqinterpretime te verseteve ne fjale, dhe jane sjellur moti nga armiqte e islamit dhe iu eshte pergjegjur moti, nuk e kane burimin nga ky far HASSANI. Orientalistat moti i kane permendur keto dhe dijetaret islam moti i jane pergjegjur atyre.

Ne kete forme idioteske une mund te gjej kontradikta ku te dua, mirepo per ta kuptuar fjalen mire duhet te lexohet e gjitha ne kontekstin e saj.
    Te thash njehet ti permbahesh sulmeve personale, nuk e di kush esht idiot, ai qe diskutron ne menyr te pa civilizuar ose ai qe ka erdh te diskutoje me argumente edhe kur nuk te konvenon dicka menjer i referohesh dikujt si idiot.

Argumente ka plot une disa kontradikta ti postova edhe nese kjo nuk te pelqen ty edhe nese ti nuk do nta pranosh eshte tjeter pune, ato jan kontradikta te pasterta edhe nuk te duhet me pas diplom ne Fizik nukleare te detektosh klontraditk, detektimi i kontradiktave eshte problemi me i vogel qe egziston.

Nuk jan Keqkuptime, ajetet jan te qarta edhe e kontradiktojn njeri tjetrin.

Ok ti ne kete form gjej kontradikta ne Trigonometri ose Algjeber lineare.

Copy past ose jo copy past pa mar parasysh nese 1+1=2 e shkruan vet ose e ben Copy Past prap 1+1=2 dhe kjo nuk ndryshon edhe nese e ben 1000 her copy past,

Mos u mundo me devijime logjike te diskreditosh esencen e postit tim se nuk do kesh sukses edhe nuk po ke sic po e shof.

Ceshtja e qiejve dhe tokes, po po ceshtje e vjeter.

Sipas ajeteve Kuranore kuptohet se qielli dhe toka njeher ishin te ngjitura, pastaj Allahu i ndau ato, pra e krijoi ate dhe kete, pastaj e ngriti qiellin, pastaj e drejtoi token dhe ia dha formen te cilen e ka sot.

Krijimi i saj dhe formesimi i saj ne kete forme jane dy gjera te ndryshme.

Andaj s'ka kunderthenie ketu.
    Bravo.

hahahaha

Kjo eshte totalisht e gabuar se Qielli as eshte ulur as eshte ngritur nga toka.

Plus ne njerin ajet thot se njer e ka formu QIELLIN:

Are you harder to create, or the heavens that He built? He raised its canopy, and He gave it order and perfection. And He made dark its night and brought out its light. Then after that He spread the earth. (An-Nazi'aat 27-30)

ke ajeti tjeter thote kete:

He it is Who created for you all that is in the earth. Then turned He to the heaven, and fashioned it as seven heavens. And He is knower of all things. (Al-Baqara 29)

Nese nuk je ne gjendje ta kuptosh kete ateren zdi cka te te them, kjo esht logjik primare edhe nje femi e klases se 3t mund ta kuptoje kete pa problem edhe mbas leximit do parashtroje pyetje, A E KRIJOJ TOKEN APO QIELLIN NE FILLIM, SE SPO E MAR VESH?

Ajetet e para tregojn se ASKUSH PREJ KRIJESAVE NUK MUND T'I NDRYSHOJ FJALET E ALLAHUT. Kurse ajeti i fundit tregon se Allahu i ndryshon vet Ai disa dispozita per shkak se ne kete ka dobi per krijesat.

P.sh: Ndalimi i rakise u be ne disa etapa:

1. Ajeti i pare tregoi se demi i rakise eshte me i madh se dobia, besimtaret e kuptuan se me mire eshte te lihet rakia.

2. Ajeti i dyte tha qe ta lene rakine kur e falin namazin, keshtuqe besimtaret u detyruan qe te pijn raki vetem naten kur s'kishin per te falur namaz.

3. Ajeti i fundit, i cili zbriti pas nje kohe e ndaloi reptesisht rakine, dhe besimtaret, te cilet tashme ishin mesuar pak dhe stervitur, e lane teresisht, pa e kthyer fjalen, ne menyre te prere.

Dhe kjo eshte metode pedagogjike, pra gradualiteti, sikur Allahu t'ua ndalonte menjeher te teren, s'do te kishin mundesi ta linin dhe shume prej tyre do te largoheshin nga feja teresisht.

Keshtu kuptohen keto ajete, se fjalet e Allahut askush nga krijesat e Tij ska mundesi t'i ndryshoj, mirepo Ai vet i ndryshon disa dispozita sepse keshtu e do urtesia dhe ne kete eshte dobia e roberve, kurse Ai nuk deshiron qe t'i veshtiresoj ata me shume se sa qe kane mundesi te perballojn.
    ti me te vertet je ose i trash ose injorant me vullnetin tend.

Ajetet e para nuk tregojn se askush prej krijesave nuk mund ti ndryshoje fjalet e zotit, ajetet e para SHUME QART thuan se Fjala e zotit eshte e pa ndryshueshme dhe nuk i referohet asnje krijese dhe askujt.

nuk me intereson per rakin, une Ajetet qe ti postova e kontradiktojn njera tjetren.

edhe mos u ben i pa sinqert se ajetet shum qart edhe ne asnje menyr nuk permendin krijesa te zotit po i referohen vet fjales te zotit qe fjala e zotit eshte e pa ndryshushme edhe me ne fund ne ajetin e fundit qe e postova thot:

Disa Kontradikta te tjera ne kuran: ( PO JAN COPY PAST )

Nese dicka eshte Copy past duhet te jet gabim.

Nese 1+1=2 edhe eshte bere Copy Past esht gabim.

Ne vend se te meresh me sulme personale edhe palidhje dedikoju temes edhe shofi argumentet.

What was man created from?

Water

And He it is Who hath created man from water... 25:54
    Allah hath created every animal of water. 24:45

A Clot

In the name of thy Lord Who createth ... man from a clot. 96:1-2

Clay or Mud

He it is Who hath created you from clay. 6:2
    We created man of potter's clay of black mud altered.... 15:26
    He began the creation of man from clay. 32:7
    When thy Lord said unto the angels: Lo! I am about to create a mortal out of mire. 38:71
    He created man of clay like the potter's. 55:14

Dust

He created him of dust, then He said unto him: Be! and he is. 3:59
    And of His signs is this: He created you of dust, and behold you human beings, ranging widely! 30:20
    Allah created you from dust.... 35:11

A drop of fluid

He hath created man from a drop of fluid. 16:4

Nothing

Doth not man remember that We created him before, when he was naught? 19:67

Nuk ka asnje kontradikt, te dy shembujt qe i solle ta sqarova kuptimin e tyre shume bukur, mirepo kjo ishte nje orvatje sulmi shume e dobet.

Me sjell dicka me bindese ne qoftese je burr!

Po ta ndaj pergjigjen ndaj teje ne disa pjese, sepse ti ke bere postim kilometrik, me siguri ke menduar se kjo eshte goditja e fundit ndaj meje.

Well my friend: SURPRISE!
    Fakti qe ti e perserit qe Kurani nuk ka kontradikta 100 her nuk do te thot se mbasi ta perserisish 100 her me te vertet do jet ashtu.

Prap per heren e 100, ka kontradikta edhe nese nuk je ne gjendje ti detektosh ndermjet ketyre ajeteve ateren me te vertet duhet te kthehesh ne vitin e par ne shkollen e mesme ku ne oren e matematikes mesohet lenda e LOGJIKES ose ne vitin e katert ka lend te vechant te quajtur LOGIKA.

Kjo nuk ishte ovaritje sulmi, ti nuk sqarove azgje hic, ti vetem mundohesh ti japish ajeteve kuptim tjeter, nje kuptim qe ato nuk e kan a shum qart ne ajet te tregon se cka thot.

nuk mund njeriu te jet kriju edhe prej Ujti, edhe prej Balte, edhe prej Gline edhe prej Pluri edhe prej azgje.

nese kjo per ty eshte shkenc ateren ti ke nevoj per redefinim te termit SHKENC ose Shkenc Egzakte.

hahahaha, ket e ke mar si goditje ???

Shiko si reflekton veten

me vjen mir me vjen mir se mu te ta kethej pergjigjen ty ne nje post me mer me se shumti 5 minuta edhe at qe shkruaj ngadale, se aq leht je per tu debatu.

Ne debatin tend ska azgje, eshte bosh, perplot kontradikta edhe devijime logjike.
    Mia San Mia

Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457

What was man created from?

Water

And He it is Who hath created man from water... 25:54
    Allah hath created every animal of water. 24:45
    Kjo tregon dy gjera: Se eshte krijuar nga sperma e cila ne gjuhen arabe quhet "uje" dhe e dyta se shumica e perberjes se trupit te njeriut eshte uji.

A Clot

In the name of thy Lord Who createth ... man from a clot. 96:1-2
    Gjaku i ngjizur, njeriu keshtu behet pasi te bashkohet sperma me vezoren e gruas. Ska kontradikt, edhe nga kjo e krijon njeriun Allahu.

Clay or Mud

He it is Who hath created you from clay. 6:2
    We created man of potter's clay of black mud altered.... 15:26
    He began the creation of man from clay. 32:7
    When thy Lord said unto the angels: Lo! I am about to create a mortal out of mire. 38:71
    He created man of clay like the potter's. 55:14
    Ketu eshte per qellim njeriu i pare. Nga toka e perzier me uje.

Dust

He created him of dust, then He said unto him: Be! and he is. 3:59
    And of His signs is this: He created you of dust, and behold you human beings, ranging widely! 30:20
    Allah created you from dust.... 35:11
    Po kjo eshte substanca e pare, e cila pastaj u perzie me uje dhe nga kjo u krijua njeriu i pare ADEMI, kurse ajetet tjera flasin per njerezit tjere te cilet krijohet nga sperma, apo nga gjaku i ngjizur, apo nga uji, qe perfshine ujin e mashkullit dhe ujin e femres.

Asnjera ska kontradikt po jane detajizuar ceshtjet e krijimit te njeriut.

A drop of fluid

He hath created man from a drop of fluid. 16:4
    Me kete eshte per qellim sperma e mashkullit.

Nothing

Doth not man remember that We created him before, when he was naught? 19:67
    Po, njeriu para se ta krijonte Zoti ishte "NOTHING" asgje.

Pra, o injorant, keto te gjitha tregojn per krijimin e njeriut per fazat dhe per krijimn e njeriut te pare.

Ademi u krijua nga pluhuri qe u bashkua me uje dhe u be ne forme te llocit, pastaj njerezit tjere u krijuan nga uji i mashkullit dhe femres, apo nga sperma apo nga gjaku i ngjizur, te gjitha keto jane format e para para se te krijohet njeriu ne kete forme.

Vetem nje imbecil total do ta kuptonte kete ndryshe.

Shkrimet tjera i kishe: "blla blla blla"

Anėtarėsuar
    12-03-2008
    Postime
    315
    Gabim je, Kurani eshte superior ne cdo aspekt, eshte i qarte dhe i kuptueshem, perqindja jote eshte gabim dhe kufizimi i superioritetit te tij vetem ne melodi dhe muzikalitet eshte gabim. Ai eshte superior ne cdo aspekt, sidomos kur vjen ne ceshtjen e mrekullive shkencore, ne kete eshte i parival nga Bibla apo ndonje liber tjeter fetar.
    Prap po ta perseris vetem se ti ke qef ta perseritish ate qe une jam Gabim ose qe dicka esht sic e thua ti nuk do e beje kete te vertet.

Kurani ne asnje menyr nuk eshte superior ne cdo aspekt.

Kurani eshte inferior ne Aspekt shkencor, moral edhe shum gjera te tjer.

Kurani eshte superior ne aspekt poetik.

Kurani eshte totalisht i pa qart edhe i pa kuptueshem, nga vet fakti qe 20 veta japin 20 interpretime te ndrsyhme tregon se sa i kuptueshem eshte kurani, librat e sakt edhe superior sic jan volumet e Algjebres nuk kan leverdi per ri-interpretime edhe nuk mund te japish interpretim totalisht te ndryshem ose kontradiktor me at qe esht ne liber ose me autorin qe e ka shkruajtur me par.

Fjala MREKULLI SHKENCORE eshte OXYMORON edhe nuk ka kuptim, nese esht shkencore nuk esht mrekulli, nese esht mrekulli pershebull Derri fluturon ateren kjo nuk eshte shkencore

na lodhe me logjiken tende te dobet edhe me paradokset te pa kuptimta.

te Thuash ka Mrekulli Shkencore eshte njejta te thuash ka GUR PREJ DRURI hahaha.

Kurani pak a shum eshte Copy Past i Bibles edhe shum literaturave te ndryshme me disa moderime te vogla qe i kan ber vet Arabet.

Nuk po ma mbush syrin si njeri qe e ka lexuar, sepse paske shume injorance rreth tij dhe kontradiktat i ke marr COPY-PASTE nga faqe ateiste angleze.

Kurani eshte shume i qarte, nese ty te duket i paqarte, ateher ktheju vetes dhe kuptoje se cka eshte problemi me ty.
    At qe nuk ta mbush syrin un ty nuk esht problemi im por esht problemi jot edhe nuk do lodhem shum tet bindi se a kam lexuar a jo,

Fundja te detektosh devijime logjike edhe kontradikta ne nje liber nuk te duhet te kesh mbaruar Astro-Fiziken vetem te duhet shkoll e mesme edhe nje inteligjenc mesatare prej 100.

Prap je duke treguar naivitetin tend edhe prap po ta perseris pa mar parasysh a i kam mar copy past a jo nuk ka te bej fare qe ate qe bera une copy past esht e vertet.

1+1= 2 pa mar parasysh a e bej un copy past ose e shkruaj vet.

Tema ka devijuar qe ne start te saj, sepse ateistat spo kane deshire te pergjigjen si njerez, po po kane deshire te kercejn prej andej kendej.

Une i permbahen fjales sime se Kurani ska asnje kontradikt dhe e sfidoj cdo burr dheu ketu qe ta argumentoj te kunderten.

Une jam i gatshem cdo shembull t'ua sqaroj si duhet.
    Mua nuk me intereson se tema ka devijuar qe ne start,. une kur e postova postin tim te par i u referova temes edhe dedikova temes ti je ai i cili me devijove mua me gjera te tjera.

Ti vazhdo permbaju fjales tende, vechse nuk do te thot se ti i bie murit me kok do e thyesh murin.

Gabim je, ne arabisht "SEMA" i thone cdogjeje qe eshte mbi toke. Dhe kjo fjale perdoret per Universin kur eshte per qellim krijimi i saj, kurse perdoret ne kontekstin e qiellit kur ceket se bashku me token.

Ti qe se din gjuhen e Kuranit, s'mund te mi tregosh mua keto gjera.
    Une gjuhen te kuranit nuk e di po Hassan Radwan e ka studiu Arabishten klasike edhe me shum do e mari fjalen e tij se fjalen tende.

Hassan Radwan ka qen edhe pjes e DAWA SOCIETY edhe eshte shum kompetent per ket pun.

Nuk mund nje fjal ti referohet Universit kur thot ne Qiellin e kemi ngritur mbi ju si KULM i shtepis, Universi nuk eshte i ngritur mbi tok si kulm i shtepis.

zgjohu pak.

O ti njeri, kush te tha se nuk eshte per qellim zgjerohet?? A ti me tregon mua a une ty gjuhen arabe???

Fjala arabisht eshte: "Ue inna le musiun"

Qe do te thote: "Dhe Ne jemi Zgjerues te tij."

Pra ne e zgjerojm ate. Fjala e madhe spermendet kerkund aty.
    pa mar parasysh QIelli nuk zgjerohet po zgjerohet universi

Qiellit ne kuran i referohet si KULM I SHTEPIS si chati zdi si te ta bej me thkjesht ta kuptosh.

Ta sqarova me heret se fjala "Sema" ne esence ne gjuhen arabe perdoret per "cdo gje qe eshte mbi toke."

Kur permendet se bashku me token eshte per qellim "qielli".

Kur permendet vet eshte per qellim "universi."

Kur ta kesh parasysh kete detaj te gjuhes arabe do te largohet ky peshtjellim qe e ke!
    po cdo gje qe eshte permbi tok edhe universi nuk eshte permbi tok as qielli nuk eshte permbi tok hahahahaha.

Qielli nuk eshte permbi tok, fjala permbi tok do kishte kuptim vetem nese bota ishte e rafsht edhe toka eshte posht si dyshemeja e shtepis kurse qielli lart si Kulmi i shtepis bash sic e pershkruan kurani.

Qielli nuk ka as posht as lart edhe as universi nuk ka as posht as lart.

Qielli nuk ka posht edhe lart o vlla se toka eshte rumbullt se ai qe esht posht tokes nuk i duket qe esht posht edhe ai qe esht lart nuk i duket qe esht lart edhe kur je ne qiell nuk je as posht as lart.

Plus perkethimet e ati ajeti qe thot e zgjerojm universin jan te ndryshme un vet me syt time kam par perkethime te ndryshme.

kam par perkethime ku thot Zgjerojm edhe ku thot ZGJERUAR qe nuk esht e njejt si zgjerojm edhe perkethim ku thot I MADHERISHEM ose i madh.

nese kurani ishte perfekt edhe i sakt ne shum qart do e dinim per cka flet kurani.

ky eshte vet fakt qe kurani eshte i PA KUPTUSHEM edhe mund ti jepet cilido kutpim qe te konvenon ty dicka qe nuk eshte shkencore edhe nuk ndodh me shkencen.

Kyfar tipi ka treguar mendimin e tij, i cili eshte gabim.

Nga aspekti gjuhesor shume qarte ta sqarova se nuk ceket fjala "madh" po ceket fjala "zgjerim".
    a po Menidmi i autorit me te madh edhe perkethysve me te medhenj jan gabim kurse mendimi jot edhe i dikujt si puna e Zakir Naik qe as nuk e din Arabishten qenka i sakt.

Te lutem.

Gabim je, nuk mundet secili ti jep Kuranit kuptimin e vet, ai i cili njihet me gjuhen arabe dhe shkencat islame s'mund te beje kete, kete mund ta bejn vetem injorantat qe bazohen ne perkthime te ndryshme.

KJO ESHTE GABIM.
    Jo nuk eshte gabim.

Po mundet secili ti jape kutpimin e vet.

Perkethimet e Dijetarve me te Njohur sic eshte YUSUF ALI edhe Pickthal jan te ndryshme kurse perkethimet mas viteve 60ta edhe 70ta jan te ndryshme, dicka qe qart tregon se me sa deshprim te madh duan Islamistat ti japin kuranit mendim tjeter edhe ti pershtatin zbulimet moderne kuranit antik qe ka menduar toka esht e rafsht.

Kjo tregon se ti edhe ketu je amator, sepse nese thellohesh ne keto shkenca, edhepse ne pergjithesi jane ne pajtim, shkencetaret rreth disa ceshtjeve me precize sjane te pajtimit. Po kjo tregon se ti sdin asgje.

Edhe Kurani, ceshtjet themelore dhe bazat e fese i ka shume te qarta, kurse dijetaret kane mospajtim vetem rreth dispozitave precize te cilat nuk jane te rendesishme per shumicen e njerezve.

Kurani besimin e ka te qarte, historite dhe mesimet i ka te qarta, ceshtjet e disa dispozitave precize duhet me pas pak me shume dituri per me e kuptuar. Dhe kjo nuk e demton asgje Kuranin, i cili edhepse liber me pak faqe, permban thesar te madh diturish dhe udhezimesh per njerezimin.

Po kjo edhe njeher e tregon injorancen tende te pakufishme.
    Tregom cilet shkencetar nuk jan ne pajtim me Algjebren Lineare, me Trigonometrin me Teorin e Gravitetit, me Teorin e Relativitetit.

Numero disa.

Dijetaret ne kuran kan mospajtim ne cdo gje edhe kontradiktohen ne cdo pikpamje.

Nese Kurani kerkon dituri per tu kuptuar kjo eshte vetem nje tregues se sa i pa kuptushem eshte kurani, nese ti duet ta dish se toka eshte e rumbulllt edhe ta lexosh kuranit pa te vish ne kete perfundim do te thot kurani nuk ben sens edhe eshte i mjegullt, kurse nese mer gjeografi pa mar parasysh sa **** ne tru je kur do e marish globin do e dish se toka eshte e rafsh, kur mer matematik pa mar parasysh se je **** fare edhe nuk din si te shumzosh 2 numra 3 shifror ne fund te mesimit do e kesh mesuar kete, shkencat egzakte japin dijeni edhe ne shekncat egzakte mer librin meson jo te mesosh pastaj ta kuptosh librin.

Kurani nuk eshte i paqarte, ai eshte shume i qarte, lexues te ndershem mereni lexojeni dhe shiheni se eshte shume i qarte.
    eshte shume i pa qart, cila her esthe qe e perserit kete fjal se e shumta e posteve te tua jan ti duke qar ESHT I QAAART ESHT I QAAART kurse nga ana tjeter thua se te duhet shum dijeni per me e kuptu dicka qe tregon qe kurani esht shum i pa qart.

nese Kurani eshte i qart njeriu qe e lexon kuranin menjer do e kutpje sensin edhe qeillimin e kuranit por kjo nuk eshte rasti me kuranin.

Pastaj: Kurani i ka pas ne dijeni keto dhe eshte cekur qarte se "Universi zgjerohet", mirepo shkencetaret e kane vertetuar kete shume vone, dhe jane habitur me kete zbulim. Gje te cilen muslimanet e kane ditur. Mirepo se kane vertetuar me metoda shkencore. Ky eshte dallimi.
    jo nuk eshte caktuar qart qe universi zgjerohet si e para i referohet zgjerimit ne kohen e tashme ( OPINION I HASSAN RADWANIT ).

si e dyta nuk eshte ty fol per universin por per qiellin edhe nuk dihet qart se a i referohet qiellit te tokes ose universit kjo tregon qart se Arabet ne at koh se kan pas iden se Qielli i tokes esht ndryshe nga Universi edhe kan mendu se Yjet jan mbrenda ne QIell bile edhe diellin kan menduar se esht brenda ne qiell.

Mrekullia qendron ne faktin se kjo e vertete eshte permendur shume qarte ne Kuran.

Kuran ceke aq fakte sa per te treguar mrekulline e tij, sepse ne kohen kur ai ka zbritur, keto fakte ska pasur gjasa te dihen.

Kurani nuk eshte liber shkencore, te vertetat shkencore jane vetem per sfide dhe mrekulli.
    95% te pakten te fakteve qe jan cekur ne kuran jan dit me perpara, un nuk shofi mrekulli ne nje liber qe i referohet cdo gjeje mbi token si QIELL, kesaj mund ti thuash cdo gje pervechse shkenc.

Kurani ne asnje menyr nuk eshte liber shkencor edhe nuk permban dijeni shkencore.

sic e ceka Kurani permban dijeni te asaj kohe qe jan dit ateren edhe permban Obzervime primitive qe cdo njeri do kish mund te vije ne konkludim ke to.

Cka u be, njeher the: Po dhe solle argumente, tash thua Jo dhe me tregon peralla. Hahahahah. Cashtu si te shkruash tekste te gjata.
    me te vertet e ke te veshtir te kuptosh apo bohesh naiv me qellim????

thash po se bera pretendim qe kurani eshte gabim edhe me defekte.

thashe jo per temen ne chshtje, per temen reth Ferrit edhe Parajses.

ketu ka shum tema prandaj pr njeren nuk kam cka te vertetoj se ti je ai i cili pohon edhe pretendon ( kam fjalen per ferrin edhe parajsen ) per tjetren postova argumente se bera pretendim.

shum thjesht.

Gabim je, lexoje librin "Gjunezimi i Evolucionit" per me gjeresisht.

Kete nuk e thone vetem fanatikat darvinist, madje vet gjenetika e rezoi posht teorine se "mutacionet" kane ndikuar ne evolucion, dhe e vertetoi se "mutacionet" sjellin vetem shkaterrime.
    Emisjone si ky kam pa plot, keto emosjone jan te rezuar posht me koh, mbas ketyure emisjoneve qendrojn grupe amerikane ZAKONISHT te quajtur CREATION SCIENCE ose INTELLIGENT DESIGN edhe kjo ceshtje bile ka shkuar ne vitin 2005 ne gjyq ne Amerik ku keto Kunder Evolucjonit nuk kishin asnje argument edhe u shkatruan para gjyqit edhe Intelligent Design u be BAN nga shkollat edhe keshtu me radh.

ti duket nuk e ke lidhjen fare me gjenetiken, bile se ke lidhjen fare me logjiken se kontradiktat bazike nuk ti kap truni.

Gjenetika eshte Argumenti ME I FORT i evolucjonit.

Kjo ska dyshim.

Hahahaha. Kush me thote mer lexo.

O cuni une kam studijuar islamin. Ti merr lexo burime valide islame, e jo pallavra ateiste, duke bere copy-paste ketu.

Kurani eshte shkruar qe ne kohen e Muhamedit a.s.

Kete fakt nuk e mohojn as ateistet me te flaket.

Kurse me vone nga lekura eshte shumuar ne material me te sofistikuar dhe eshte shperndar ne boten islame.

Mos me shit pallavra mua ketu.

c ya
    Cka nese ke studiuar Islamin ???

Une lexoj Burime valide Islame edhe Buirimet valide Islame kontradiktojn njera tjetren.

Bile jo vetem burime Valide po kurani vet burimi Kryesor kontradikton veten e vet.

Kurani eshte Shkruar 20 vjet me von mas vdekjes te pejgamberit edhe ne at koh 70 veta prej atyre qe i kan mbajt mend ajetet kuranore jan vra, kurani i par i ka mungu shum faqe edhe nuk ka qen i kompletuar, ky eshte fakt historik, skam cka diskutoj me.

BYE BYE
    Mia San Mia

Anėtarėsuar
    12-03-2008
    Postime
    315
    Kjo tregon dy gjera: Se eshte krijuar nga sperma e cila ne gjuhen arabe quhet "uje" dhe e dyta se shumica e perberjes se trupit te njeriut eshte uji.
    Sperma ne gjuhen Arabe quhet Uje ????? WOW.

Kjo tregon vetem nje gje, qe KURANI ZDIN CKA ESHT TU FOL,

edhe nese esht shkencore spermes ti thuhet uj ateren ne medicin do i thoshin uj.

ne medicin ka terme te ndryshme per perberjen e spermes edhe eshte absurditet ti referohesh spermes si uj.

SEMEN ----> Sperm jan dy gjera te ndryshme

plus ne kuran as nuk eshte e cekur FEMALE EGG, aspak qe eshte pjesa kryesore e fekondimit hahaha,

eshte permendur se embrojoni perbhet nga nje perzjerje e lengjeve ne barkun e gruas.

Ku eshte VEZORI >?????

perzjerja e lengjeve ne barkun e gruas ka qen e mar nga Embriologjia e Aristotelin edhe Galenit.

Gjaku i ngjizur, njeriu keshtu behet pasi te bashkohet sperma me vezoren e gruas. Ska kontradikt, edhe nga kjo e krijon njeriun Allahu.
    Kjo eshte totalisht e pa sakt, edhe ne plotkuptim te fjales embrioni nuk eshte gjak i ngjizur.

Ska te bej fare as me gjak as me te ngjizur.

Kjo nuk eshte kontradikt kjo eshte gabim fundamental.

Ketu eshte per qellim njeriu i pare. Nga toka e perzier me uje.
    jo ketu eshte per qellim njeriu, ne krejt ajetet pervechse kur flet per embriologji kurani njer i referohet se eshte prej Pluri njer prej Balte njer prej asgjeje edhe i referohet njeriut nuk specifikon njeriun e par.

Po kjo eshte substanca e pare, e cila pastaj u perzie me uje dhe nga kjo u krijua njeriu i pare ADEMI, kurse ajetet tjera flasin per njerezit tjere te cilet krijohet nga sperma, apo nga gjaku i ngjizur, apo nga uji, qe perfshine ujin e mashkullit dhe ujin e femres.
    Buahahahahahaha

jo ajetet e tjera flasin per MAN jo per FIRT MAN ose Next man, flasin per MAN.

Kontradikta eshte e madhe se thot njeriun e par njer e Krijoj prej BALTE, njer prej GLINE, prej Pluri, prej Ujti edhe prej Azgje.

tash i bie pyetja.

Prej cilat nga atyre e krijoj njeriun e par???

edhe kjo qe eshte krijuar prej pluri me uj, me pa logjik prej kesaj nuk ka ku shkon, ket ske si e mbron se osht palidhje.

Me kete eshte per qellim sperma e mashkullit.
    pse nuk thot Sperma po thot pik lengu ???

edhe cka eshte mrekulli te thuash se njeriu behet prej sperma edhe te harosh TOTALISHT ta permendish VEZORIN.

Po, njeriu para se ta krijonte Zoti ishte "NOTHING" asgje.
    Ktu nuk thot se cka ishte njeriu perpara se ta krijoje zoti.

je duke devijuar edhe spo kupton ketu thot se PREJ CKA E KA KRIJUAR ZOTI NJERIUN.

jo cka ka qen perpara.

spo ta kap hic valla.

Pra, o injorant, keto te gjitha tregojn per krijimin e njeriut per fazat dhe per krijimn e njeriut te pare.
    po edhe keto baza nuk kan asnje baz shkencore asnje kuptim shkencor asnje gje.

ky eshte posti i fundit qe ta referoj ty.

me vjen keq qe je stereotip wahabist qe nuk din te diskutosh ne menyr te civilizuar plus niveli jot i diskutimit eshte shum i ulet edhe pa argumente fare.

Cdo gje qe thua ti eshte e bazuar ne mendimin tend personal edhe mundoesh ti arsyetosh kontradiktat ne kuran.

Ademi u krijua nga pluhuri qe u bashkua me uje dhe u be ne forme te llocit, pastaj njerezit tjere u krijuan nga uji i mashkullit dhe femres, apo nga sperma apo nga gjaku i ngjizur, te gjitha keto jane format e para para se te krijohet njeriu ne kete forme.

Vetem nje imbecil total do ta kuptonte kete ndryshe.

Shkrimet tjera i kishe: "blla blla blla"
    zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Ketu i jap fund diskutimit me ty.

Nuk e meriton ti te jesh ne dskutim me njeri qe diskuton me brime,fakte edhe me logjik.

CAOS
    Mia San Mia

i/e regjistruar Maska e elijsa
    Anėtarėsuar
    09-03-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    138
    Citim Postuar mė parė nga gilberto Lexo Postimin
    sumeret miku ime ,,,nuk kan len liber,,po kan len me shume se 150 mij pllaka argjili me mbishkrime,,,, ku pershkruhen shume mire arritjet e tyre ne fushat qe permenda ,,dhe se kush ua dha kte dije,,,,

me thuaj kur u quajt muhamedi profet?ai ishte nji injorant,,si ka mundsi qe ndryshoj,,,,cila ishte ngjarja qe e ndryshoj ate ,, ??? sa me shkurt te lutem
    Ore leri lloqet po me thuaj ku e ke lexuar ti qe Sumeret kishin dijeni per ADN-ne?

P.S Nisur nga disa postime te tuat fare mire te krijohet pershtypja se ti je nga ata qe thone ''Fluturon Gomari? Po , fluturon!''.

Faqja 23 prej 50 FillimFillim ... 13212223242533 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •