Close
Faqja 22 prej 50 FillimFillim ... 12202122232432 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 211 deri 220 prej 499
    Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Citim Postuar mė parė nga gilberto Lexo Postimin
    ok shkenca jon i zbuloj vetem sot,,, por civilizimet me te hershme i dinin para se zoti tja thoshte muhamedit,,,
    E para: S'eshte e vertete se ato i dinin te gjitha keto qe i permenda dhe shume te tjera qe s'i permenda.

E dyta: Edhe sikur t'i dinin, Muhamedi a.s. s'kishte kontakt me to, kjo eshte poenta.

E treta: Muhamedi a.s. pos kesaj qe i dinte na tregoi edhe se eshte profet dhe se duhet ndjekur.

i/e regjistruar Maska e gilberto
    Anėtarėsuar
    08-09-2009
    Vendndodhja
    Durres Albania
    Postime
    128
    Citim Postuar mė parė nga IslamInfo Lexo Postimin
    E para: S'eshte e vertete se ato i dinin te gjitha keto qe i permenda dhe shume te tjera qe s'i permenda.

E dyta: Edhe sikur t'i dinin, Muhamedi a.s. s'kishte kontakt me to, kjo eshte poenta.

E treta: Muhamedi a.s. pos kesaj qe i dinte na tregoi edhe se eshte profet dhe se duhet ndjekur.
    edhe une skam pasur kontakt me teslen ,,einsteinin,njutonin, ,,,, por di shume nga ato qe ata zbuluan

Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Citim Postuar mė parė nga gilberto Lexo Postimin
    edhe une skam pasur kontakt me teslen ,,einsteinin,njutonin, ,,,, por di shume nga ato qe ata zbuluan
    Hej, mos u ben kryeneq palidhje, un te thash se ai ska ditur asgje nga ajo qe tash vone eshte kuptuar se paskan ditur dikush me heret, nepermjet dekodimit te shkrimit te tyre te lashte. Kjo eshte e para.

DHe e dyta: Ai ka permendur gjera qe as tek keta te fundit nuk gjenden? Ato nga i mori???

Mos e tepro, po pranoje te verteten.

Iliro-Thrakas Maska e Sturmgewehr
    Anėtarėsuar
    12-03-2008
    Postime
    315
    Ti bere pohim tash, se ka kontradikta, na sill argumente, ne qoftese je i sinqert, pastaj mos thuaj se ty nuk te bjen bara e argumentimit.
    po ne kete rast bara e Argumentimit bie tek une, pershkak se tema nuk eshte reth asaj se a esht kurani i sakt apo jo une nuk besoj se kam nevoj te te jap argumente per at qe Kurani ka defekte.

Njeher ti jap se nga cfar burime i kam mar une keto, se normalisht un nuk e flas gjuhen arabe.

Une kam qasje ne informata nga person i quajtur Hassan Radwan i cili ka studiuar Arabishten Klasike te shekullit te 7tat, ka perkethyer Kuranin edhe shume Tasfire te ndryshme, njeriu eshte teper i kualifikuar se edhe gjuehn amtare e ka Arabe.

"Which was created first, the heavens or the earth?"

The Heavens!

Are you harder to create, or the heavens that He built? He raised its canopy, and He gave it order and perfection. And He made dark its night and brought out its light. Then after that He spread the earth. (An-Nazi'aat 27-30)

The Earth!

He it is Who created for you all that is in the earth. Then turned He to the heaven, and fashioned it as seven heavens. And He is knower of all things. (Al-Baqara 29)
    ما الذي خُلِق أولا السماوات أم الأرض:

السماوات:

((أَأَنتُمْ أَشَدُّ خَلْقًا أَمِ السَّمَاء بَنَاهَا، رَفَعَ سَمْكَهَا فَسَوَّاهَا، وَأَغْطَشَ لَيْلَهَا وَأَخْرَجَ ضُحَاهَا، وَالْأَرْضَ بَعْدَ ذَلِكَ دَحَاهَا)) النازعات 27-30

الأرض:

((هُوَ الَّذِي خَلَقَ لَكُم مَّا فِي الأَرْضِ جَمِيعاً ثُمَّ اسْتَوَى إِلَى السَّمَاء فَسَوَّاهُنَّ سَبْعَ سَمَاوَاتٍ وَهُوَ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ )) البقرة 29

verse 6 34:
    "And none can alter the words of Allah. And there has certainly come to you some information about the [previous] messengers."

Verse 10:64
    " No change is there in the words of Allah. That is what is the great attainment. "

Verse 6:115
    "And the word of your Lord has been fulfilled in truth and in justice. None can alter His words, and He is the Hearing, the Knowing."

Verse 18:27
    "And recite, [O Muhammad], what has been revealed to you of the Book of your Lord. There is no changer of His words, and never will you find in other than Him a refuge.""

Allah Changes his words as he likes ..

Verse 2:106
    "We do not abrogate a verse or cause it to be forgotten except that We bring forth [one] better than it or similar to it. Do you not know that Allah is over all things competent?

verse 16:101

OK MOS E DEVIJOJM TEMEN SE ME E KEMI DEVIJUAR, NUK ESHT PUNA SE CILAT JAN KONTRADIKTAT NE KURAN SE NORMAL QE KA KONTRADIKTA TEMA ISHTE TJETER EDHE TI VET E DEVIJOVE TEMEN DUKE THENE SE KURANI NUK KA KONTRADIKTA.

Nuk do komentoj me per kontradiktat e Kuranit edhe nese prap ti kerkon kete se kjo nuk eshte tema.

Une e tregova superioritetin qe ka Kurani ndaj librave tjere fetare, sa i perket kesaj qe thua ti, cdokush qe ka dy fije mend e qe i ka lexuar te dyja din ta beje dallimin
    Kurani definitivisht nuk eshte Superior, ne kuptimin poetik, po kurani eshte superrior eshte dicka shum e bukur po ne kuptimin e saktesis ose vleres kurani nuk eshte superior, kurani eshte perplot kontradikta edhe eshte shume i pa kuptushem edhe i mjegullt.

te pakten 30% te ajeteve kuranore nuk bejn asnje lloj kuptimi nese nuk i referohemi Haditheve, kjo tregon mjaft se sa superior eshte kurani.

Gabim. Kjo tregon se ti s'ke lidhje me Kuranin, se ke lexuar asnjeher. Ai eshte liber qe e ndryshoi njerezimin ne teresi. Po ti s'ditke asgje nga historia islame dhe nga jeta e profetit Muhamed a.s
    Une kuranin e Kam lexuar, me perjashtim te 50 Faqeve te funtid po nepergjithsi Kuranin e kam lexuar, edhe jam rrit ne familje muslimane, kam shkuar ne xhami kam lexuar shum reth kuranit.

KURANIN E KAM LEXUAR, je tu fol kot je tu parasupozuar edhe paragjukuar dikend qe nuk e njef edhe nuk e din se cka lexuar.

Dhe ti ke deklaruar se Kurani ka kontradikta, pa sjellur asnje argument. Dhe ke deklaruar se besimi ne te eshte i paqarte, perseri, pa sjellur asnje argument.
    une deklarova se kurani ka kontradikta edhe ndoshta bera gabim qe e bera kete se e devijova pak temen.

Tash kur po mendohem edhe njeher kete e bere ti vet duke then qe kurani eshte i paster edhe origjhinal edhe hodhe nje argument qe Krishterimi eshte perplot kontradikta dicka qe automatikisht i referohet se ti the Kurani nuk ka kontradikta si krishterimi ashtuqe po ti e devijove fen vet duke mos ju permbajtur temes as pak duke u hedhur prej nje tem ne tem tjeter,.

Ti perdore devijimin logjik i quajtur AD HOMINEN edhe STRAW MAN ARGUMENT.

Tema ishte reth asaj nese ferri eshte i vertet edhe une ju referova kesaj kur me von ti mu pergjigje duke ndryshuar temen duke me treguar sa i paster esht kurani dicka qe nuk ka lidhje fare me temen.

Kjo tregon se ti s'ke lidhje, sepse krahason Kuranin me perallen e Aladinit, apo me dicka tjeter te ngjashme.

Kurani ka permendur pershembull ne ate kohe se Universi Zgjerohet.

Ky eshte vetem nje shembull konkret. Me sqaro ti mua si eshte e mundur kjo gje???

Asnje ateist ska pergjigje per kete.
    bash perkunder kjo tregun se un kam shum lidhje edhe kjo tregon se ti nuk arin te kuptosh at qe them une edhe po mundohesh te me nxjerish nga konteksti.

Kurani ne ate kohe ne asnje menyr nuk ka permendur se Universi Zgjerohet.

si e para ne at vers qe thua ti Kurani i referohet QIELLIT dhe jo Universit, bile kurani thot se toka esht e rafsht edhe se ne barkun e nenes Koskat behen ne fillim edhe vishen me mish me von, dicka qe osht gabim.

Si e para e di cilit vers i referohesh, si e dyta Kurani i referohet qiellit nga vet fakti qe thot se ne e ngritem qiellin mbi toke si CHATI dicka qe edhe kjo eshte defekt edhe gabim se qielli as nuk eshte ngritur asnji send.

Kurani thot ne me fuqine tone e kemi ngritur qiellin lart edhe e kemi bere te madh ( dhe jo Zgjerohet ).

Plus nese kurani i referohet qiellit si cati eshte shum e qart se ne at koh kan mendu se toka esht e rafsht edhe qielli eshte mbi tok si chati plus nese Qielli i referohet Universit ateren kjo nuk ben kuptim aspak se Toka eshte nje pik PLURI mbrenda universit edhe Universi nuk eshte ngritur mbi qiellin pershkak se qielli edhe toka nuk kan egzistuar 9 Miljard vide mbas krijimit te universit ashtuqe kjo bie ne uj.

Ky nuk ishte as nje shembull, edhe nese don te shofish se cka kurani thot ateren mer lexo perkethimet Klasike te YUSUF ALI-t, PICKTHAL edhe nje tjetri qe ja harova emrin me duket se ishte Ibn Khathiri.

Shofe edhe ket video shum elaborim i bukur me burime ISLAMIKE:

Shofe Klipin reth Zgjerimit te universit mbas minutes 07:20, ketu personalisht Fleten HASSAN RADWAN, tipi i cili te tregova ka punuar si perkethyes i Tasfireve, haditheve edhe ka studiuar Arabishten Klasike:

Ky nuk eshte asnje lloj shembull ti je prap duke me ber gabime edhe devijime logjike.

Ne librin e piter Panit thot se ka Ylber edhe permend krijesa te ndryshme edhe keshtu me radh ka shuim saktesi shkencore po kjo zdo te thot se Piter Pani eshte i vertet.

Kurani nepergjithsi eshte I PA KUPTUSHEM edhe nuk thot azgje, fakti qe cdo njeri mund ti jape kuranit kuptim tjeter tregon mjaft se sa i sakt eshte kurani ose sa i persosur eshte.

Nuk mund cdo njeri ti jape Matematikes kuptimin e vet ose fizikes ose kimis, librat superior edhe egzakt sic jan volume te Matematikes, Fizikes, kimis, Epistemologjis edhe shum shkencave te tjera qe nuk meren me parasupozime permbajn informata te sakta edhe egzakte edhe nuk len hapsir per re interpretime.

Kurani esht i pa qart dicka qe esht me keq se te jesh gabim, se kur je gabim ke shans te permirsohesh.

Pyetja poashtu bie nese Kurani i ka pas gjith keto Dijeni pse ateren njerzia ose Perkethysit ne at koh edhe bile vet Muahmedi nuk i ka perkethyr si universi Zgjerohet ose sic i thot shkenca moderne.

Kurani ka gjysem fakte edhe Obzervime primitive ose dijeni qe kan egzistuar me ne at koh.

Edhe ti ben pretendime, mos ja fut kot, ben pretendime sa te duash, cdogje qe ti e thua eshte pretendim, te cilin duhet ta argumentosh, perndryshe pretendimi yt ska asnjefar perparesie ndaj pretendimit tim. Pos kesaj une kam argumente te qarta dhe per te cilat ti ske asnje pergjigje.
    Gabim, une nuk bej pretendim une bej Mohim edhe Mohimi nuk eshte pretendim.

ja nje shemull si i bie kjo.

ne klas ka dy nxenes edhe profesoresha i pyet, a din ti matematik edhe njeri thot une di edhe ky qe din duet ta vertetoje kurse njeri thot une nuk di matematik azgje, tash eshte budallallek ti thuash dikujt Vertetoje qe nuk din heheheh.

Ska logjik kjo, ket e permenda, eshte E PA MUNDUR te vertetohet Negativja edhe keti devijimi logjik i thuan ARGUMENTUM AD IGNORANTIEM.

edhe njer po ta perseris me vjen shum keq qe nuk e ke iden qe kete qe thua ti eshte defekt logjik edhe po ta postoj edhe njer ta lexosh vet, bile ke nje shembull te mir me Xhezven qe rotullohet reth djellit:

http://en.wikipedia.org/wiki/Argument_from_ignorance

Origjina e specieve. Liber i cili qe nga shkruarja e tij "kishte probleme" te cilat ende nuk jane zgjidhur. Liber i cili ende ka ngelur nje teori.

Ok ti beson se je pasardhes i nje njeriu qe i perngjante MAJMUNIT.

What's the difference???

Ti perseri "beson". Kjo eshte poenta ime.

Edhe pres pergjigje nga ateistet e zgjuar: Si eshte e mundur Muhamedi a.s. t'i dinte ne ate kohe gjithe ato fakte shkencore qe u zbuluan shume me vone????

Pres pergjigje bindese. Deri tash askush s'ka sjellur te tille.
    Ajo eshte Bukuria e shkences, se shkenca eshte e bazuar ne analiza Normative edhe PEER PREVIEW edhe shum shkalle te tjera obzervimesh para se te vihet ne perdorim.

Nese shkenca nuk ishte me probleme edhe nuk ndryshonte ne nuk do kishim arit askund.

Cdo problem i origjines te Specjeve eshte zgjedhur bile bile ne vitet e mevonshme kur erdhi ne skene shkenca e re e studimit te gjenetikes edhe frekuencave gjenetike te qenjeve njerzia mendonin se Origjina e specjeve do mbaroje ne WC po kjo nuk ndodhi, cka nodhi ishte qe Gjenetika me shum e perforcoj edhe e vertetoj at qe e thosh Darwini.

Problemet qe kan egzistuar ne Origjinen e specijes kan qen shum te vogla edhe jan permirsuar me zbulime me te reja edhe kjo teori eshte bere edhe me e fort se kur bile edhe njerz fetar ose Shkcetar fetar kete e pranojn edhe e perdorin per gjenerimin e ilacheve edhe mjekimeve te nndryshme edhe keshtu me radh, Teoria e evolucjonit perdoret si vegel shum e fort ne fushen e medicines, gjenetikes edhe shum shkencave te tjera te nderlidhura me kete edhe eshte treguar shum e sukseshme edhe cdo dit tregohet edhe me e sukseshme.

Une nuk besoj se jam pasardhes i njeriut qe i perngjan majmunit, une e di se jam pasardhes i primateve qe kan pas origjin te perbashket me majmunin.

Nga vet fakti qe njeriu ka nje ngjajshmeri gjenetike prej 95 - 98% me Majmunin edhe pse me majmunin jemi shum te larget prap kemi ngjashmeri shum te medha se njeriu me majmunin kan dallim te madh po kan afersi gjenetike te pa pame pershkak te paraardhesit te perbashket qe e ka pas me njeriun.

un nuk shof se ku ti dallon nga majmuni ???

a e din ti se njeriu ka aq shum ngjajshmeri me majmunin saqe ne meshkujt e kemi Y-DNA-n te njejt me ate te Shimpanzos.

Ka dallim ndermjet MONKEY edhe APE, Shimpanzua nuk eshte Monkey, shumpanzua eshte APE.

nje krahasim me Shimpanzon edhe Homo Sapiensin:

Scientific classification of CHIMPANZEE

Kingdom: Animalia
    Phylum: Chordata
    Class: Mammalia
    Order: Primates
    Family: Hominidae
    Subfamily: Homininae
    Tribe: Hominini
    Subtribe: Panina
    Genus: Pan

Scientific classification of HUMAN

Kingdom: Animalia
    Phylum: Chordata
    Class: Mammalia
    Order: Primates
    Family: Hominidae
    Tribe: Hominini
    Genus: Homo
    Species: H. sapiens

Shofe ket:

Pyetjes si eshte e mundur qe Muhamedi i ka dit keto gjera eshte shum e thjesht.

Keto gjera kan Egzistu para muahemdit, vechanrisht Embriologjia, krijimi i universit edhe 99% te gjerave tjera qe jan ne Kuran kan Egzistuar para muhamedit.

Pergjigje Bindese ???

Nuk ka njeri qe bind nje fetar, se feja kerkon besim te verber, vet fjala BESIM ose FAITH do te thot te besosh ne dicka qe nuk e din nuk e shef edhe nuk ke argumente, vet fakti qe ne fe ka rituale per lutje edhe larjen e trurit te besimtarve nuk ka te te lejoje ty ta shofish realitetin.

Poashtu un nuk kam has ASNJE Fetar qe te me binde me argumente qe ka zot ose Kurani eshte libri i zotit.

Gabim je! Tash ja ke futur kot.

Kurani eshte shkruar qe ne kohen e Muhamedit a.s.

Othmani i cili ishte shok i Muhamedit a.s. e dinte permendesh Kuranin, mirepo edhe ai edhe te tjeret para tij i tubuan te gjithe Hafizleret e tjere, qe ta tregojne sinqeritetin e tyre para popullit qe mos t'i akuzoje dikush per dicka.

Dhe kete gje e pohojne Orientalist me te flaket kunder islamit.

Ju si duket po na sillni pallavra kafenesh.

S'eshte e vertete se Kurani eshte shkruar me vone, po e verteta eshte se eshte shkruar ne kohen e Muhamedit a.s.
    Kurani ne asnje menyr nuk eshte shkruar qe ne kohen e Muahmedit.

Mer pak lexo.

Kurani eshte shkruar mas vdekjes se Muhamedit.

According to Shias, Sufis and scarce Sunni scholars, Ali compiled a complete version of the Quran mus'haf immediately after Muhammad's death. The order of this mus'haf differed from that gathered later during Uthman's era. Despite this, Ali made no objection or resistance against standardized mus'haf, but kept his own book.
    After seventy reciters were killed in the Battle of Yamama, the caliph Abu Bakr decided to collect the different chapters and verses into one volume. Thus, a group of reciters, including Zayd ibn Thabit, collected the chapters and verses and produced several hand-written copies of the complete book.

In about 650, as Islam expanded beyond the Arabian peninsula into Persia, the Levant and North Africa, the third caliph Uthman ibn Affan ordered the preparation of an official, standardized version, to preserve the sanctity of the text (and perhaps to keep the Rashidun Empire united, see Uthman Qur'an). Five reciters from amongst the companions produced a unique text from the first volume, which had been prepared on the orders of Abu Bakr and was kept with Hafsa bint Umar. The other copies already in the hands of Muslims in other areas were collected and sent to Medina where, on orders of the Caliph, they were destroyed by burning or boiling. This remains the authoritative text of the Quran to this day.

The Quran in its present form is generally considered by academic scholars to record the words spoken by Muhammad because the search for variants in Western academia has not yielded any differences of great significance. Historically, controversy over the Quran's content has rarely become an issue, although debates continue on the subject.

BURIME:

- Sahih al-Bukhari, 6:60:201
    - Mohamad K. Yusuff, Zayd ibn Thabit and the Glorious Qur'an
    - Observations on Early Qur'an Manuscripts in San'a
    - The Qur'an as Text, ed. Wild, Brill, 1996 ISBN 978-90-04-10344-3

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Sturmgewehr : 14-12-2011 mė 11:41
    Mia San Mia

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    01-05-2011
    Postime
    60
    Pash Zotin, a ja ke idene se cka po flet, o pasardhes i majmunit??

99.9% me shimpanzon hahahahahah.

Besimtare i denje i nje "teorie" e cila ende nuk eshte vertetuar.

Edhe nga shkenca qenke amator.
    Nuk ėshtė vėrtetuar? Mirė je apo ke pirė ndonjė gjė?

Na mor shkenctar banjosh lexoje...jo vetėm dimė evolucionin e plotė nga majmuni nė njeri por nga majmuni e ka prejardhjen e nga paraardhėsi i majmunit e ka prejardhjen...LOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLL

-Lexoje se le nam
    -Lexo se le akoma mė shumė nam

Dhe sa pėr Kuranin...mė i vjetri dhe s'ėshtė i plotė, ėshtė gjetur nė SANA nė Jemen dhe daton tė paktė 70 vjet pas Muhamedit...prandaj mos na trego pėrralla
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga endri19 : 14-12-2011 mė 11:51
    Leni kisha ene xhamija
    Feja e Shqiptarit asht Shqiptaria

Anėtarėsuar
    12-03-2008
    Postime
    315
    Citim Postuar mė parė nga endri19 Lexo Postimin
    Nuk ėshtė vėrtetuar? Mirė je apo ke pirė ndonjė gjė?

Na mor shkenctar banjosh lexoje...jo vetėm dimė evolucionin e plotė nga majmuni nė njeri por nga majmuni e ka prejardhjen e nga paraardhėsi i majmunit e ka prejardhjen...LOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLL

-Lexoje se le nam
    -Lexo se le akoma mė shumė nam

Dhe sa pėr Kuranin...mė i vjetri dhe s'ėshtė i plotė, ėshtė gjetur nė SANA nė Jemen dhe daton tė paktė 70 vjet pas Muhamedit...prandaj mos na trego pėrralla
    Gabim je.

eshte 20 vjet mas vdekjes te Muhamedit edhe bile permbledhja e kuranit kur eshte bere te shumtit te atyre qe e ka nmbajt mend jan vra ne luft, te pakten 70 veta te cilit kan qen te obliguar ta mbajn mend kuranin jan vra ne luft para se te behet permbledhja e Kuranit.
    Mia San Mia

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    01-05-2011
    Postime
    60
    Citim Postuar mė parė nga Sturmgewehr Lexo Postimin
    Gabim je.

eshte 20 vjet mas vdekjes te Muhamedit edhe bile permbledhja e kuranit kur eshte bere te shumtit te atyre qe e ka nmbajt mend jan vra ne luft, te pakten 70 veta te cilit kan qen te obliguar ta mbajn mend kuranin jan vra ne luft para se te behet permbledhja e Kuranit.
    Mė i vjetri i gjetur, jo kur ėshtė shkruar i pari...
    Leni kisha ene xhamija
    Feja e Shqiptarit asht Shqiptaria

Anėtarėsuar
    12-03-2008
    Postime
    315
    Citim Postuar mė parė nga endri19 Lexo Postimin
    Mė i vjetri i gjetur, jo kur ėshtė shkruar i pari...
    ah, po me fal, jam lodh duke ju pergjigj shokut IslamInfo edhe nuk te kuptova mir.
    Mia San Mia

i/e regjistruar Maska e gilberto
    Anėtarėsuar
    08-09-2009
    Vendndodhja
    Durres Albania
    Postime
    128
    Hej, mos u ben kryeneq palidhje, un te thash se ai ska ditur asgje nga ajo qe tash vone eshte kuptuar se paskan ditur dikush me heret, nepermjet dekodimit te shkrimit te tyre te lashte. Kjo eshte e para.

DHe e dyta: Ai ka permendur gjera qe as tek keta te fundit nuk gjenden? Ato nga i mori???

Mos e tepro, po pranoje te verteten.
    e para ....po flas ne ate menyre qe ti po flet ,,,sepsesesht nevoja te te pergjigjem me argument,,kur menyra jote eshte e tille thjesht po pershtatem,,,sepse me argumente do harxhoja kohen kot,,sepse per kte tem nuk duhen nji 2 apo 100 argumente por me mijra argumente,,,

e dyta....ti thua ai ka permendur me shume ,,,cfar me shume ,,,ti se di se ckan permendur kto civilizime nga e bere krahasimin me shume ,,me pak ,,,pa ditur gjithcka,,, dhe nese ka permendur me shume ,,ku i ke ,,na i sill,,,,

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anėtarėsuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Citim Postuar mė parė nga Sturmgewehr Lexo Postimin
    Cka nese eshte besimi ne zot pjes e pa ndashme e njeriut, plus kjo edhe nuk eshte bash e vertet, se besimi eshte mungese e dijenis.

Te shpresosh nuk eshte njesoj si te besosh.

...
    Nuk mendova ne besimin sipas religjionit.

Une mendoj se njeriu nuk do te ishte njeri sic eshte sot, nese nuk do te shpresonte vazhdimisht ne nje te ardhme (akoma) me te mire, me te lumtur, me te shendetshme, me interesante...
    Nje bote me njerez, te cilet do te dinin cdo gje, madje edhe oren apo sekondat kur do te vdesin, per mua personalisht nuk do te ishte e preferueshme. Pavaresisht se kush dhe si e percakton dozen e mjaftueshme te dijenis, konsekuencat do te ishin pothuajse te njejta. Edhe vendet, shoqerite, komunitetet, grupet...me te perparaura nuk do te kishin asnje kuptim, nese nuk do te egzistonin dallimet, diferencat, padrejtesite etj. ne pothuajse te gjitha aspektet e jetes njerzore. Nga perspektiva e sotme, nje bote njerzore pa dallime relativisht te theksuara (edhe sa i perket dijenis) do te ishte nje bote e "zombies". Por, fatmiresisht ide te tilla absolutiste jane utopike. Cdo tentim per realizimin e tyre sjelle lufte dhe shkaterrim, ose deshton.
    Religjionet aktuale, per te mbijetuar, ne shumicen e rasteve jane treguar mjaft pragmatike, duke ju pershtatur ne mase relativisht te mjaftueshme kushteve dhe rrethanave gjeografike, politike dhe shoqerore te vendeve apo regjioneve te caktuara. Ne te kunderten, ato nuk do te ekzistonin deri sot...

Faqja 22 prej 50 FillimFillim ... 12202122232432 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •