Postuar më parë nga
bamatat
O Bluje,
Kjo qe thua ti eshte e vertete dhe shembull tipik i popullit punetor jane gjermanet ! Por kjo iu vjen si edukate familjare , qe ne vogeli ....... Megjithate , edhe ne rastin e nje populli punetor edukata familjare dhe shoqerore nuk eshte e mjaftueshme !
Duhet , para se gjithash , qe gjithe shoqeria , me krye shtetin , te bejne presion mbi individin qe jeta ndertohet vetem me pune , duke mbyllur ne maksimum shtigjet per ndertimin e jetes me mjete te paligjeshme !
Edhe ne Shqiperi , persa i takon zakonit te nje populli punetor , kemi krahina te ndryshme si Korca , Permeti , Gjirokatsra , Dibra , Kosova etj. , sic kemi popullsi dembele ne krahina te ndryshme !
Ne teresi populli ine albanez , eshte rritur popull kaçak , qe vidhte karvanet ne grykat e maleve kur kalonin , ose karritur dhite (qe i rriste vete natyra ) . Por Enveri , jo vetem i futi ne pune , por i beri te punonin edhe vetem me stimuj morale ! Pra ja qe punokemi ........ !
Te vesh nje popull ne pune , eshte pune qeverisjeje ! Me ane te "politikave" mbyllen shtigjet e abuzimit dhe mundesise se pervetesimit te paligjshem dhe hapen "rruget" e pervetesimit me pune duke u favorizuar edhe nga politikat ndihmuese te ekonomise !
Prandaj nuk punon shqiptari !
Abuzimi me pushtetin eshte skandaloz dhe hajduteri e mirefillte spektakolare ! Atehere yyyyrrraaaa , o burra shqiptaret merren me militantizem dhe fanatizem politik , edhe duke vrare dhe urryer njeri tjetrin ! S'kane faj , aty eshte leku !
Investime askush nuk ben dot pa qene i lidhur me politiken ! Edhe kur nuk je kundershtar politik i pushtetit , por je shtetas jo politik , bie vitktime e harbuterise se injoranteve tatimore , qe si hienat me ate instiktin e kafshes , e nuhasin menjehere qe nuk je pjese e pushtetit ! Atehere vjen dhe tall b.ythen duke te vene gjoba dhe shoferi i furgonit te tatimeve ! (Vje e te bo si shef tek dyqani )
Po te jesh kundershtar i pushtetit , je ne liste i programuar per tu viktimizuar ne te gjitha format , sigurisht nepermjet abuzimit !
Atehere ku te kete investime , pune dhe prodhim ?
Dy jane rruget kryesore qe mund te nxjerresh te ardhura :
1. Pushteti
2. Emigracioni (larg ketij pushteti )
E kupton pse ne Shqiperi nuk ka pune dhe prodhim dhe ka kaq shume braktisje te vendit ?
Nuk jane budallenj shqiptaret jooooo ! As dembela nuk jane ! Jane te pafuqishem qe keshtu sic jane , te percare (me punen e "mrekullueshme" te veglave te serbit ne Shqiperi) , te konkurojne Serbin dhe Grekun dhe ata qe rrine pas tyre , dhe te marrin drejtimin e vendit te tyre Shqiperise !
Mua kaq e thjeshte me duket !
E urrej qe arrij ta nxjerr nga goja sa me siper ! Dhente zoti dhe e kam gabim ............. pavaresisht se une jam i bindur se eshte plotesisht e verteta !
Krijoni Kontakt