Close
Faqja 26 prej 32 FillimFillim ... 162425262728 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 251 deri 260 prej 313
    i/e regjistruar Maska e Alti Elezi
    Anëtarësuar
    04-04-2010
    Postime
    794
    Citim Postuar më parë nga DYDRINAS Lexo Postimin
    Cfare kupton me brenda temes e jashte temes? Pastaj bamatat ate pune ka gjithe diten e gjithe naten, sa ne Tema, sa ne Shekulli, sa ketu e sa kush e di se ku.

Po nuk ka asgje normale ne kete pseudo teme! Eshte thjeshte nje tryeze pensionistesh, ne te cilen bera gabim qe u ula dhe prej ketij shkrimi i them stop.
    Brenda temes,ajo cka quhet teme per shtjellim me sa di une,keshtu quhet.
    Se nga shkon Bamtat-i,se di une dhe cfare shkruan,po nga njeher me mire te shkruash kot,sesa te kundershtosh kot.

Po cila teme ne forum paska mbledh kaq intelektuale,sa po quhen tema NORMALE?

Lux Libera Nos Maska e Shkelqesia_E_Tij
    Anëtarësuar
    23-09-2002
    Vendndodhja
    Where ladies pray the God
    Postime
    1,028
    Citim Postuar më parë nga DYDRINAS Lexo Postimin
    Cfare kupton me brenda temes e jashte temes? Pastaj bamatat ate pune ka gjithe diten e gjithe naten, sa ne Tema, sa ne Shekulli, sa ketu e sa kush e di se ku.

Po nuk ka asgje normale ne kete pseudo teme! Eshte thjeshte nje tryeze pensionistesh, ne te cilen bera gabim qe u ula dhe prej ketij shkrimi i them stop.
    Fole ti i RD-se dhe i 55-se per tryeza pensionistesh kur je vete invalid

Deri dje ate Temen e valvisje si flamur ketu ne forum kur Mero Baze ishte sekser i doktorit, sot po e shan.... Mos peshty atu ku ke ngrene buke i thone nje fjale nga mehalla ime..

Blossoms of heaven, Ashes of hell...

Kalorës i Lirisë Maska e BlueBaron
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Në Tironën e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Citim Postuar më parë nga bamatat Lexo Postimin
    Bluje ,

Per sasine e kromit dhe llogarite qe ke bere , nuk jam ne gjendje tani te te jap te drejte ose jo . Di qe ne statistikat nderkombetare Shqiperia zinte vendin e trete ne bote si eksportuesi me i madh dhe vendin e pare ose te dyte si mbajtes i rezervave .

Por ne thelb diskutimet tona jane te ndryshme ne drejtim !

Nuk diskutohet qe fshataret "nuk jane budallenj" dhe zgjedhjet i kane bere me mencuri , pavaresisht se me sakrifica te medha , duke preferuar te punojne si raja tek greku etj. ! Per kete nuk ka nevoje te jesh nga jugu apo nga veriu !

Ne shtrojme pyetjen : PSE ? Pse duhet nje shqiptar te ndjeje me shume leverdi duke punuar si raja tek greku per vjeljen e ullinjve dhe te mos ndjeje leverdi tek ullinjte e tij ku eshte dhe pronar ????

E kupton diferencen e diskutimeve ? Ky eshte , me sa kuptoj une , dhe problemi qe shtron hapesi i temes ! Dhe ky eshte problem imediat perpara shqiptareve ! Jo ullinjte vetem , por prodhimi vendes ne pergjithesi !

Ketu behet nje gafe shume e trashe ! Prodhimi ngaterrohet si fenomen enverist ! Eshte e vertete se Enveri i shtroi te gjithe shqiptaret ne pune dhe donte te prodhonte edhe tanke , por ky fenomen , nuk eshte e drejte te krijoje idene per tu percmuar prodhimi shqiptar dhe akoma me keq se "Shqiperise nuk ka cfare i duhet te prodhoje ..."

Une nuk gjej asnje logjike ne keto TEZA , pervecse logjike injorantesh ose akoma me keq antishqiptare !

Bamke, nuk e kisha vene re pergjigjen tende.

Po mbase eshte bere pertac o Bamke, prandaj punon mbledhesi ullinjve tek greku.

Nje shoku im i gjimnazit, beratas shpesh na tregonte nje histori tragji-komike. Stergjyshi i tij kish qene pronar tokash andej nga Berati. Kishte fshataret qe i punonin token dhe ndarja behej sipas sistemit te atehershem. Nje nga fshataret ishte pertac i madh. Mazallah se punonte.
    Edhe e pyet fshatarin, pronari: Pse nuk e punon token ??? Te gjitha mjetet t'i kam dhene, çfare do me shume ???
    Fshatari i pergjigjet: Jo nuk dua asgje, por dua t'jua heqesh mjetet edhe atyre te tjereve.

Thelbi eshte mes deshires per pune dhe pertacise ...
    Mund të shkëpusësh Çunat nga TIRONA, por kurrë nuk mund të shkëpusësh TIRONËN nga zemra e Çunave !!!

he he hee... Maska e halla mine
    Anëtarësuar
    05-01-2011
    Vendndodhja
    brojë
    Postime
    1,466
    Citim Postuar më parë nga Alti Elezi Lexo Postimin
    Dhe une e di,qe ti e di!
    C'fare Alternative?
    Po ta lexosh(nga pyetja duket qe se ke lexuar fare)pergjigjen e ke ne fund.
    Kjo duhet te jete pergjegja:
    Për këtë arsye është e vështirë lëvizja nga statuskuoja ekzistuese megjithëse me ndihmën e Zotit e aleatit strategjik të Shqipërisë e shqiptarëve, Shteteve të Bashkuara të Amerikës, nuk ka për të qenë mision i pamundur pasi shqiptarët brenda dhe jashtë Shqipërisë i kanë energjitë dhe potencën fizike e intelektuale që shqiptarët të kenë një të ardhme krejt tjetër. Nuk duhet vetëm të besojmë e shpresojmë, por të punojmë me të tëra forcat që vazhdimësia komuniste në Shqipëri të ketë një fund
    Beson ne kete??
    Une nuk besoj as ne aleancen strategjike me SHBA-ne..
    e as ne energjite fizike dhe intelektuale te shqiptareve..

Kane kaluar 20 vite, gati çerek shekulli dhe po te egzistonte vetem njera nga keto dy risurse sot nuk do t'ishim ne piken zero. Sot jemi ne piken zero ose me poshte.. vete pergjigja niset nga kjo premise.
    SHBA-te kane aleance me krejt boten.. dhe kjo jona nuk eshte aleance por mardhenie normale, s'jemi kurrfare aleati i privilegjuar.. veq e rrejme veten.
    Per risursen e dyte jam shpreh mjaft ne postimet e meparshme dhe s'ka nevoje t'i perseris.

Shqiptaret s'do te kene asnjeher te ardhme tjeter.. gjithmone do te jene te fundit. Kjo eshte deshira e Evro-sllavise qe 100 vjet e ketej dhe keshtu do vazhdoje. S'ka asnje shans ndryshimi. Historia nuk fillon me 1990.
    Hapi i pare qe duhet te bejme eshte vetedijesimi per kete mallkim nga evropa.

Keto jane mendime te mia te lajthitura sigurisht.. dhe edhe nese askush nuk eshte dakord me to, s'me ben fort pershtypje.
    Asnjë kompromis, kurr asnjëher.. deri n'apokalips!

Kalorës i Lirisë Maska e BlueBaron
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Në Tironën e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Duke shpresuar qe hapesi i temes Projekti21 te me pergjigjet.

Jam kurioz te di, a e ka idene Projekti21 se safitonte ne muaj nje fshatar qe korrte tonelata me grure ???
    A e di Projekti21 se me çfare i ushqente dhe vishte femijet e tij nje fshatar qe milte lopen ???
    A e di Projekti21 se kur shkoje per mik ne shtepine e fshatarit qe grurin e mbillte, e ujiste dhe ne fund e korrte, ishte gje e madhe t'i sillje nje buke gruri nga qyteti ???

A do t'a linte jeten e Europes Projekti21 per te punuar ne kooperativen ku korreshin tonelata grure, te punonte dhe te paguhej sa nje fshatar dhe t'i rriste e ushqente femijet e tij me buke misri ???
    Mund të shkëpusësh Çunat nga TIRONA, por kurrë nuk mund të shkëpusësh TIRONËN nga zemra e Çunave !!!

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Po investimet me cfare lekesh behen ?
    Kryesisht me leke te fituar jasht vendit, nga ivestime te huaja, permes kredive dhe privatizimit te disa ndermarrjeve te shtetit...

A ke bere ndonjehere sipermarrje private vete ti apo ke qene gjithmone i punesuar ?
    Ska lidhje me temen.

Nuk te ka qelluar qe te rrish edhe pa ngrene , apo pa bere fundjava se ke kursyer per te ngritur ne kembe restorantin , apo dyqanin !
    ?

Ti flet si pjesa dermuese e shqiptareve qe jane kthyer parazite dhe vetem konsumojne ........
    Cfare ishin dhe cfare benin "pjesa dermuese e shqiptareve", para se te ktheheshin "parazite dhe vetem konsumojne" ?

Citim Postuar më parë nga kleadoni Lexo Postimin
    Po ben krahasim 2010 me 1967??? Jeni shume te afte te kapni ca shifra (nuk po them qe nuk jane te sakta) por nuk e vrisni çik mendjen te beni nje krahasim jo shifror. Pa patur fare nevoje te llogarisesh faktin qe ishim ne komunizem apo ne demokraci, shekulli XX eshte shume here me ndryshe se shekulli XXI per shume shume vende te botes e jo me per Shqiperine. Shtoni edhe ca llogaritje te tjera te tipit nr i popullsise, niveli i jeteses, perqindja e tokave per prodhim, niveli i globalizimit etj etj e pastaj beni krahasim midis dy shekujsh.
    Po mire cfare shifre do quhej sukses sipas teje, se as shifrat nuk mjaftokan mesa duket. Mos duhet te prodhojne 1 milion here me shume? U dashkan vetem llafe kot ne ajer per te mbushur mendje. Ato shifra gjeta dhe ato solla, po ke te tjera qe vertetojn te kunderten, silli. Po besoj se jane me mire ato te 67-es kur ishim me vellezerit komuniste se ato te 80-es kur nuk kishim as buke.

Tema u hap me qellimin per te treguar se ne komunizem prodhohej cdo gje dhe tani nuk prodhohet asgje. Gje qe eshte komplet e pavertete pasi sot prodhohet qindra here me shume.

Albania-ECONOMY

Albania Index

Salient Features: Until 1991, centrally planned Stalinist economy. Economic reforms crippled by economic and social disintegration in early 1990s. In 1992, new Democratic government announced "shock therapy" program to establish a market economy.

Gross Domestic Product (GDP): L16,234 million in 1990, US$450 per capita, a drop of 13.1 percent from the previous year; preliminary figures indicated a 30-percent drop for 1991.

Gross National Product (GNP): Estimated at US$4.1 billion in 1990; per capita income estimated in range US$600- US$1,250; real growth rate not available.

Government Budget: Revenues US$2.3 billion; expenditures US$2.3 billion (1989). Note: Albania perennially ran a substantial trade deficit; government tied imports to exports, so deficit seems to have been greatly reduced if not eliminated.

Labor Force: 1,567,000 (1990); agriculture about 52 percent, industry 22.9 percent (1987). Females made up 48.1 percent of the labor force in 1990.

Agriculture: Arable land per capita is the lowest in Europe. Self-sufficiency in grain production achieved in 1976, according to government figures. A wide variety of temperate-zone crops and livestock raised. Up to 1990, Albania was largely selfsufficient in food; thereafter drought and political breakdown necessitated foreign food aid.

Land Use: Arable land 21 percent; permanent crops 4 percent; meadows and pastures 15 percent; forest and woodland 38 percent; other 22 percent.

Industry: Main industries in early 1990s were food products, energy and petroleum, mining and basic metals, textiles and clothing, lumber, cement, engineering, and chemicals.

Natural Resources: Chromium, coal, copper, natural gas, nickel, oil, timber.

Imports: US$255 million (1987 estimate). Major commodities: machinery, machine tools, iron and steel products, textiles, chemicals, and pharmaceuticals.

Exports: US$378 million (1987 estimate). Major commodities: asphalt, bitumen, petroleum products, metals and metallic ores, electricity, oil, vegetables, fruits, tobacco.

Trading Partners: Italy, Yugoslavia, West Germany, Greece, East European countries, and China.

Economic aid: In fiscal year 1991 United States government provided US$2.4 million; the European Community (EC) pledged US$9.1 million; and Italy provided US$196 million for emergency food aid, industrial inputs and the education system. In July 1991 the EC enrolled Albania in its program for technical assistance to former communist countries.

Currency: Lek (pl., leke); exchange rate in January 1992 L50 per US$1.

Fiscal year: calendar year.

Data as of April 1992

Ja dhe bilanci ne vitin 2000 import-export dhe deficiti (ne milion USD)

COUNTRY EXPORTS IMPORTS BALANCE
    Italy 185 384 -199
    Greece 33 288 -255
    Germany 17 66 -49
    Yugoslavia 7 9 -2
    Turkey 2 58 -56
    United States 2 16 -14
    France 2 15 -13
    Macedonia 2 24 -22
    Austria 2 12 -10
    Bulgaria n.a. 26 n.a.

Read more: Foreign trade - Albania - export http://www.nationsencyclopedia.com/E...#ixzz1g3MOTA6j

Qe te kesh nje ide me te qarte per sa me siper beji llogarite e inflacionit te USD me kete kalkulatorin ketu per periudhen 1990-2010 atehere do te kapsallitesh syte tamam .

http://www.dollartimes.com/calculators/inflation.htm
    Se kuptova ku e ke llafin. Shpjegoje me mire te lutem duke sjelle vetem shifrat qe kane rendesi, jo faqen te gjithen.

Citim Postuar më parë nga BlueBaron Lexo Postimin
    Duke shpresuar qe hapesi i temes Projekti21 te me pergjigjet.

Jam kurioz te di, a e ka idene Projekti21 se safitonte ne muaj nje fshatar qe korrte tonelata me grure ???
    A e di Projekti21 se me çfare i ushqente dhe vishte femijet e tij nje fshatar qe milte lopen ???
    A e di Projekti21 se kur shkoje per mik ne shtepine e fshatarit qe grurin e mbillte, e ujiste dhe ne fund e korrte, ishte gje e madhe t'i sillje nje buke gruri nga qyteti ???

A do t'a linte jeten e Europes Projekti21 per te punuar ne kooperativen ku korreshin tonelata grure, te punonte dhe te paguhej sa nje fshatar dhe t'i rriste e ushqente femijet e tij me buke misri ???
    Paraprakisht kam një kërkesë për të gjithë pjesëmarrëit në bisedë. Luteni t’i përmbaheni temës. Sikur të ishit përgjigjur vetëm për temën, kjo temë do të mbyllej pas 3-4 postimesh. Mirëpo, të prirur për t’u marrë me hapësin e temës, me paragjykime e disa të prirur për t’i ikur fakteve gjejnë rrugë të tjera, kështu nëse vazhdohet edhe më tej me këso zgjatimesh nuk do të arrijmë askund dhe nuk do të ketë të sosur.

Nga përgjigjet tuaja kam ardhur deri te një përfundim se më të zhurmëshmit janë ata që sistemi i atëherëshem ua kishte marrë pasurinë, pasuri që disa aso kohe e kishin fituar nga fajdet dhe nga paratë me qesim. Fshtari i varfër kishte një nevojë për para, merrte nga pasaniku; nuk arrinte ta paguante dhe pasaniku ( beu ) ia merrte tokën. Prandaj unë them se për atë kohë dalin dy shtresa: njëra e pakënaqur që iu kishte marrë pasuria ( jo hallall) dhe tjetri i lumtur që i ishte kthyer toka që e kishte pasur trashëgim nga baba e babgjyshi, prandaj edhe këtu del sheshit gjithë kjo zhurmë dhe polemika mes anëtarëve.

Atëherë që t’i ikim këtij konflikti po e ndryshojmë temën. Mos të flitet për kohën e shkuar, sepse po e zëmë se Shqipëria gjallon vetëm nga vitet e 90-ta e këtej. Pra flitni vetëm për atë që prodhohet sot. Mos e krahasoni me kohën e shkuar. E gjithë kjo zhurmë s'është gjë tjetër vecse: Luftë klasash ( edhe në forum )!

BlueBaronit:

Ndonëse pyetjet janë jashtë temës, unë po të përgjigjem sipas kërkesës tënde.

1. Jam kurioz te di, a e ka idene Projekti21 se safitonte ne muaj nje fshatar qe korrte tonelata me grure ???

*Pak ka rëndësi sa merrte. E rëndësishme është a i plotësonte nevojat e jetës së përditshme me ato para që merrte( kjo nuk është masë, sepse ta zëmë: atje një hamburger kushton 1,5 euro, ndërkaq këtu në Danimakë afër 7 euro. Kështu më mirë t’i kalon atje me 500 euro, se unë me 1000)

2. A e di Projekti21 se me çfare i ushqente dhe vishte femijet e tij nje fshatar qe milte lopen ???

* Për ushqim nuk e di, por se do të keni ngrënë kjo nuk ka dyshim. Sa për rrobat: unë kam parë fotografi familjare të miqve të mi të asaj kohe dhe nga pamja e jashtme nuk dukeshin keq, madje më pëlqente veshmbathja. Mund të them se ishte një modë e përparuar për atë kohë

3. A e di Projekti21 se kur shkoje per mik ne shtepine e fshatarit qe grurin e mbillte, e ujiste dhe ne fund e korrte, ishte gje e madhe t'i sillje nje buke gruri nga qyteti ???

•Edhe këtë e marr me mend, sepse mire më kujtohet kur një eventualisht 2 muaj në vit hanim bukë gruri. ( Jo në vitet e 80-ta). Më kujtohet si gjimnazist shpesh blinim nga 1/4 e bukës dhe e hanim "thatë". Sa lezet që kishte!

4. A do t'a linte jeten e Europes Projekti21 per te punuar ne kooperativen ku korreshin tonelata grure, te punonte dhe te paguhej sa nje fshatar dhe t'i rriste e ushqente femijet e tij me buke misri ???

* Sa për këtë pyetje, përgjigjen e ke te tama që kam hapur më herët: E duam atdheun, por jo për të jetuar në të. Pse?
    Ndryshuar për herë të fundit nga projekti21_dk : 13-12-2011 më 12:17
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

i/e regjistruar Maska e bamatat
    Anëtarësuar
    07-01-2010
    Vendndodhja
    Ne malet e Laberise atje ku Dielli dhe Shqiponja rrine bashke
    Postime
    1,070
    Citim Postuar më parë nga BlueBaron Lexo Postimin
    Bamke, nuk e kisha vene re pergjigjen tende.

Po mbase eshte bere pertac o Bamke, prandaj punon mbledhesi ullinjve tek greku.

Nje shoku im i gjimnazit, beratas shpesh na tregonte nje histori tragji-komike. Stergjyshi i tij kish qene pronar tokash andej nga Berati. Kishte fshataret qe i punonin token dhe ndarja behej sipas sistemit te atehershem. Nje nga fshataret ishte pertac i madh. Mazallah se punonte.
    Edhe e pyet fshatarin, pronari: Pse nuk e punon token ??? Te gjitha mjetet t'i kam dhene, çfare do me shume ???
    Fshatari i pergjigjet: Jo nuk dua asgje, por dua t'jua heqesh mjetet edhe atyre te tjereve.

Thelbi eshte mes deshires per pune dhe pertacise ...
    O Bluje,

Kjo qe thua ti eshte e vertete dhe shembull tipik i popullit punetor jane gjermanet ! Por kjo iu vjen si edukate familjare , qe ne vogeli ....... Megjithate , edhe ne rastin e nje populli punetor edukata familjare dhe shoqerore nuk eshte e mjaftueshme !

Duhet , para se gjithash , qe gjithe shoqeria , me krye shtetin , te bejne presion mbi individin qe jeta ndertohet vetem me pune , duke mbyllur ne maksimum shtigjet per ndertimin e jetes me mjete te paligjeshme !

Edhe ne Shqiperi , persa i takon zakonit te nje populli punetor , kemi krahina te ndryshme si Korca , Permeti , Gjirokatsra , Dibra , Kosova etj. , sic kemi popullsi dembele ne krahina te ndryshme !

Ne teresi populli ine albanez , eshte rritur popull kaçak , qe vidhte karvanet ne grykat e maleve kur kalonin , ose karritur dhite (qe i rriste vete natyra ) . Por Enveri , jo vetem i futi ne pune , por i beri te punonin edhe vetem me stimuj morale ! Pra ja qe punokemi ........ !

Te vesh nje popull ne pune , eshte pune qeverisjeje ! Me ane te "politikave" mbyllen shtigjet e abuzimit dhe mundesise se pervetesimit te paligjshem dhe hapen "rruget" e pervetesimit me pune duke u favorizuar edhe nga politikat ndihmuese te ekonomise !

Prandaj nuk punon shqiptari !

Abuzimi me pushtetin eshte skandaloz dhe hajduteri e mirefillte spektakolare ! Atehere yyyyrrraaaa , o burra shqiptaret merren me militantizem dhe fanatizem politik , edhe duke vrare dhe urryer njeri tjetrin ! S'kane faj , aty eshte leku !

Investime askush nuk ben dot pa qene i lidhur me politiken ! Edhe kur nuk je kundershtar politik i pushtetit , por je shtetas jo politik , bie vitktime e harbuterise se injoranteve tatimore , qe si hienat me ate instiktin e kafshes , e nuhasin menjehere qe nuk je pjese e pushtetit ! Atehere vjen dhe tall b.ythen duke te vene gjoba dhe shoferi i furgonit te tatimeve ! (Vje e te bo si shef tek dyqani )

Po te jesh kundershtar i pushtetit , je ne liste i programuar per tu viktimizuar ne te gjitha format , sigurisht nepermjet abuzimit !

Atehere ku te kete investime , pune dhe prodhim ?

Dy jane rruget kryesore qe mund te nxjerresh te ardhura :

1. Pushteti
    2. Emigracioni (larg ketij pushteti )

E kupton pse ne Shqiperi nuk ka pune dhe prodhim dhe ka kaq shume braktisje te vendit ?

Nuk jane budallenj shqiptaret jooooo ! As dembela nuk jane ! Jane te pafuqishem qe keshtu sic jane , te percare (me punen e "mrekullueshme" te veglave te serbit ne Shqiperi) , te konkurojne Serbin dhe Grekun dhe ata qe rrine pas tyre , dhe te marrin drejtimin e vendit te tyre Shqiperise !

Mua kaq e thjeshte me duket !

E urrej qe arrij ta nxjerr nga goja sa me siper ! Dhente zoti dhe e kam gabim ............. pavaresisht se une jam i bindur se eshte plotesisht e verteta !
    Ndryshuar për herë të fundit nga bamatat : 13-12-2011 më 12:38

Faqja 26 prej 32 FillimFillim ... 162425262728 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •