Close
Faqja 8 prej 21 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 209
    Citim Postuar më parë nga Force-Intruder Lexo Postimin
    O Yes... pa dashur te te kundershtoj, desha thjesht te te vije ne pah nje detaj qe ti e di, por qe me siguri te ka shpetuar.

Pemë=fryt ne kuptimin e dyte dhe te trete te fjales pemë, sipas fjalorit te gjuhes shqipe. Dmth mund te perdoret edhe si sinonim. Kaq. Ika me vrap nqs e kam gabim...
    S'ka problem që më kundërshton, nuk e kemi për herë të parë
    Thjesht me ishte krijuar idea se La Lune ka profil juriste, dhe ne në fakultet i kemi trajtu edhe këto ndarjet e pemës me frutin, në të dr.civile. Nuk ia kisha me te keq me thënë të drejtën, thjesht desha ta "ngacmoj" që ta zhvillonte më shumë...

Meqë jam non grata, vërtetë tani po bëj dalje...
    Klm të gjithëve.

P.S : Ti i poshtër je me metër në dorë, do japësh permasa dhe të dhëna të tjera ?!

Anëtarësuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Citim Postuar më parë nga Force-Intruder Lexo Postimin
    La Lune ... Kjo taktika nuk te kthej pergjigje se nuk me plas ca thua ti nuk funksionon. Me mire pranoje dmth qe e humbe debatin me Yes*
    Kjo te fisnikeron. Jepi doren fitimtares edhe kaq. Del e nderuar.

Nuk ka ndonje gje te keqe mos te ta mbaje te besh sherr me Yes*. Me taka shko 1.80 lol... as mu s'do ma mbante.
    Po nga ty nuk e prisja... ti ke pas mbajt ate titullin "warrior princess"... ca ka ndodh? lol
    Nuk ka debat F-I,sepse nuk po fjasim per asgje qe ka lidhje me temen,medalja ka gjithnje ky ane
    Pastaj ti mos i fry zjarrit,
    drague,nuk me ka lodhur ndonjehere F-I,e mendon gabim.

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar më parë nga Yes* Lexo Postimin
    S'ka problem që më kundërshton, nuk e kemi për herë të parë
    Thjesht me ishte krijuar idea se La Lune ka profil juriste, dhe ne në fakultet i kemi trajtu edhe këto ndarjet e pemës me frutin, në të dr.civile. Nuk ia kisha me te keq me thënë të drejtën, thjesht desha ta "ngacmoj" që ta zhvillonte më shumë...

Meqë jam non grata, vërtetë tani po bëj dalje...
    Klm të gjithëve.

P.S : Ti i poshtër je me metër në dorë, do japësh permasa dhe të dhëna të tjera ?!
    Lol.... te betohem ja futa kot...hahah... me paska dale plot me duket...
    Bej dalje bej... po sa te nisesh te besh dalje vje La Lune edhe me nje te djathte te shtri direkt...
    Ej... sherr femrash... eshte shume fun ^^

Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar më parë nga La_Lune Lexo Postimin
    Nuk ka debat F-I,sepse nuk po fjasim per asgje qe ka lidhje me temen,medalja ka gjithnje ky ane
    Pastaj ti mos i fry zjarrit,
    drague,nuk me ka lodhur ndonjehere F-I,e mendon gabim.
    Kjo eshte perplasja vendimtare. Po u terhoqe edhe kesaj rradhe, nuk do kesh me mundesi te perballesh me Yes* ne tema te tjera se do te te thyeje menjehere si çubuk me djathe...
    Yes* nga ana tjeter nuk futet ndonjehere ne keto temat qe ke qejf ti, keshtu do te jesh e humbur pergjithmone.
    Mos kujto se nuk e ve re njeri... ja ne te gjithe e vume re!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Mire e ka f-i, o sot o kurre, terheqja eshte shenje dobesie dhe nukdo kesh surrat te debatosh me asnje teme.
    Psh po e humb ca respektin per la lune se mendoja se ishte tamam warrior princes por ne fakt u thye ne mes nga Yes.
    Ndryshuar për herë të fundit nga xfiles : 01-12-2011 më 08:58

Anëtarësuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    LoL,nderkohe ju vjen keq te pres thonjte une?Se dreka iku qe iku.

Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Ec ikim cuna... la lune e hodhi peshqirin... kjo tema u be e merzitshme :/

CHEERFUL GIRL
    Anëtarësuar
    14-04-2008
    Postime
    3,536
    Lol , me falni qe nderhyj... por mu duk interesante tema, e doja te dija cila peme ishte .... ?

E ne qofte, ftohte e ngrice, ti duro se dimri do t ike nje dite...

Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar më parë nga Arvima Lexo Postimin
    Lol , me falni qe nderhyj... por mu duk interesante tema, e doja te dija cila peme ishte .... ?
    Eshte e thjeshte... njerezimi qe kur eshte krijuar e deri tani, nje m** ka ngrene. Ky eshte realiteti.

Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anëtarësuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Toni, lej ti fjalet e "dijetarit" apo hadithet e dobeta qe na sjell, po lexoje librin tend:

Per te folur rreth kesaj teme, se pari duhet ditur edhe zanafillen, dhe si tregojne librat fetar per zanafillen e femres.
    Edhe Krishterimi edhe Islami pajtohen me ate se edhe mashkullin edhe femren i ka krijuar Zoti, mirepo dallimi fillon menjehere tek "gabimi i Eves", per te cilin ne Kur'an thuhet ndryshe kurse ne Bibel ndryshe...
    Ne Bibel thuhet:

Njeriu u përgjigj: "Gruaja që ti më vure pranë më dha nga pema dhe unë e hëngra" (Zanafilla 3:12) (lexoje tere kapitullin nese don me kuptu)

Kurse, ne Kur'an per te njejten ngjarje thuhet:

"Shejtani i nxiti ata të dy (i mashtroi), që t'ua zbulojë atyre pjesët e turpshme që u ishin të mbuluara dhe tha: "Zoti juaj nuk ua ndaloi ju dyve atë pemë vetëm që të mos bëhi meleqë (engjëj), ose të mos bëheni prej të përjetshmëve". (Kuran 7:20) (lexoje tere suren, ose disa versete para ketij, e kupton me mire)

Nga kjo qe u tregua, Kur’ani ndryshe nga Bibla, fajin ua ve te dyve, edhe Adamit edhe Eves (Ademit dhe Haves) per gabimin e bere. Dhe askund ne Kur’an nuk mund te gjindet se Hava e nxiti Ademin per te ngrene nga pema, ose te kete ngrene para tij (pemen e ndaluar).
    Hava ne Kur’an nuk eshte nje nxitese, as joshese dhe as mashtruese. Per me teper, Hava nuk eshte per t’u fajesuar per dhimbjet e lindjes, me rastin e lindjes se femijes. Nga Kur’ani kuptojme se askush nuk ndeshkohet per fajin e tjetrit.... kurse ne Bibel thuhet:

"Zoti e ndeshkoi me dhimbje gjate lindjes" (Zanafilla 3:16)

Bile, kjo trashegohet (sipas Bibles) tek te gjitha femrat tjera... Menstruacionet, dhimbjet gjate lindjes, shtatzania, nga te krishteret, konsiderohet denim i drejte dhe i arsyeshem per gjinine femerore, sepse kete e kishte bere gjinia e tyre (gjinia femerore)... Une po ju pyes, a eshte e drejte kjo qe te ndeshkohet cdo femer per gabimin e Eves?

Faqja 8 prej 21 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •