Close
Faqja 18 prej 21 FillimFillim ... 81617181920 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 171 deri 180 prej 209
    i/e regjistruar Maska e Skorpioni
    Anëtarësuar
    18-12-2010
    Postime
    206
    Citim Postuar më parë nga Skorpioni Lexo Postimin
    “Kjo tani është ashti i eshtrave të mi dhe mishi i mishit tim! Le të quhet Zojë,sepse kjo u mor nga .....”.
    korrigjim

kshtu thuhet ne realitet:

“Kjo tani është ashti i eshtrave të mi dhe mishi i mishit tim! Le të quhet Burrnesh, sepse kjo u mor nga Burri”.

pra ZOJE .... e jo grua
    Religion Is Curable

Anëtarësuar
    18-12-2010
    Postime
    206
    Ne te gjitha fete e botes tregohet shum kjarte qe njeriu i pare ka qene androgyn e pasatj eshte NDARE ne mashkull dhe ne femer . (<- PIKE)
    Religion Is Curable

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Ne te gjitha fete e botes tregohet shum kjarte qe njeriu i pare ka qene androgyn e pasatj eshte NDARE ne mashkull dhe ne femer . (<- PIKE)
    Asgjë nuk është e vertete nga kjo qe thua. Secili mund ta lexoj se ti ke dhene shpjegime edhe kunderthenes, bile njeher ke thene se njeriu u nda ne dhjetra copa dhe ku ta dij une, dmth, ti jep shpjegime te pa verteteta dhe kontradiktore.
    Adam (ha-adam) domethënë njeri, njerëzim, d.m.th. kemi të bëjmë me një emërim të përbashkët (njësi kolektive), dhe jo për një emër personal të njeriut të parë përshkruhet raporti në mes njeriut (adam) dhe tokës/dheut (adamah: tokë; botë).
    Gruaja u nxerr nga njeriu dhe iu dha emrin grua, kjo mund te konfirmohet.
    Ndarja ndodhi pasi njeriut iu dha mundesia e proves se lirise, njeriu mbeti tokesor - me mundesi shpetimi nepermes rilindjes qiellore, sepse deshtoj duke u ndikuar nga mekati. "Zoti Hyj e dëboi njeriun prej kopshtit të Edenit që ta punojë tokën prej së cilës qe krijuar". "sepse pluhur je dhe në pluhur do të kthehesh”
    \Deri neser po flasim, por nuk ka tjeter rrezulltat. Realisht ti asnjeher nuk sjelle deshmi se nga i merr as fjalet, as emrat as asgje vetem sa flet ashtu duke ja futur kot, prandaj kjo nuk dmth se ke thene dicka, apo dicka te vertete sepse secili mund te flet por kur njeriu flet duhet te jap edhe arsye dhe deshmi, prova per ta bindur lexuesin, ty keto te gjitha po te mungojne.
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 21-12-2011 më 22:42
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    korrigjim

kshtu thuhet ne realitet:

“Kjo tani është ashti i eshtrave të mi dhe mishi i mishit tim! Le të quhet Burrnesh, sepse kjo u mor nga Burri”.

pra ZOJE .... e jo grua
    Nuk është e vertete, aspak e vertete. as nuk thuhet burrneshe as nuk thuhet burri.

Jo vetem njeher por me dhjetra here perdoret emri "grua" Kjo eshte e verteta:

22 Zoti Hyj e përftoi gruan prej brinjës që ia kishte nxjerrë njeriut dhe e solli te njeriu. 23 Atëherë njeriu klithi:

“Kjo tani është ashti i eshtrave të mi

dhe mishi i mishit tim!

Le të quhet Grua,

sepse kjo u mor nga njeriu”.

24 Për këtë arsye njeriu do ta lërë të atin dhe t’ëmën e vet dhe do të jetojë bashkë me gruan e vet e do të bëhen një trup i vetëm.

25 Të dy ishin të zhveshur: njeriu dhe gruaja e nuk ndjenin farë turpi.

Ky i tha gruas:
    2 Gruaja iu përgjigj;
    6 Atëherë gruaja pa se pema ishte e mirë
    gruaja mori prej frutit
    njeriu e gruaja e tij u fshehën para Zotit Hyj
    9 Zoti Hyj e thirri njeriun

Gruaja që ma dhe për shoqe
    Atëherë Zoti Hyj i tha gruas
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 21-12-2011 më 22:49

Anëtarësuar
    18-12-2010
    Postime
    206
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Nuk është e vertete, aspak e vertete.

Jo vetem njeher por me dhjetra here perdoret emri "grua" Kjo eshte e verteta:

22 Zoti Hyj e përftoi gruan prej brinjës që ia kishte nxjerrë njeriut dhe e solli te njeriu. 23 Atëherë njeriu klithi:

dhe mishi i mishit tim!

Le të quhet Grua,

24 Për këtë arsye njeriu do ta lërë të atin dhe t’ëmën e vet dhe do të jetojë bashkë me gruan e vet e do të bëhen një trup i vetëm.

Ky i tha gruas:
    2 Gruaja iu përgjigj;
    gruaja mori prej frutit

sigurisht qe ne bibel permendet shum here emri "grua", por jo ne ate fjali qe po flasim ne.

aty thuhet ZOJE (burreneshe) dhe fund

poashtu jezusi (gjoja se i ka thene) i thot nenes se vet ZOJE e jo grua

po a ka noj budalle n'ket bote qe i therret nenes se vet "grua" ? - po lere pashe nderin

dmth. jahudite nuk e kan dit çka do me thane ZOJE, e krishterve dikush ju ka kallxue qe Zoje do me thane grue, per ate arsye ne biblat e reja (qe nga mesjeta e ketaj) eshte perkthye si "grua". se me heret gjithmone aty ka qene ZOJE.

Jahudite ende nuk e dijne çka do te thot fjala 'MANA' qe gjoja se kan henger ata (e jo dikush tjeter), apo jo
    Ndryshuar për herë të fundit nga Skorpioni : 21-12-2011 më 23:09
    Religion Is Curable

Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    sigurisht qe ne bibel permendet shum here emri "grua", por jo ne ate fjali qe po flasim ne.
    Per cilen fjalë po flasim na pos asaj te zanafilles? Mos shit kopalla ketu tash.
    Pikerisht kjo është pra, Bibla - fjalë e Zotit, dhe pikerisht kjo eshte qe po flasim - Zanafilla. Nuk dij se per cfar tjeter po flet ti, ndersa tema si dhe biseda jone eshte per zanafillen. Tash ndoshta ti don te thuash dicka tjeter apo ..., por realisht nuk flitet dicka tjer por fjala eshte per zanafillen dhe ato pershkrime qe i dhash, jane nga zanafilla. Ato e deshmuan te kunderten e asaje qe thua. Nëse ke nje deshmi tjeter sjelle te lutem, nse nuk ke, ateher ajo mbetet e pa vlerë.

aty thuhet ZOJE (burreneshe) dhe fund
    Ne zanafillë flitet ndryshe nga ajo qe thua, askund nuk thuhet as burri as burrnesha, sa te duash veja piken apo fundin, se fundi erdhi pasi qe nuk po ke cka te thuash, por e verteta eshte se zanafilla flet ne kete gjuhe:

dhe mishi i mishit tim!

Le të quhet Grua,

Ky i tha gruas:
    2 Gruaja iu përgjigj;
    gruaja mori prej frutit

poashtu jezusi (gjoja se i ka thene) i thot nenes se vet ZOJE e jo grua
    Në këmbë, përbri kryqit të Jezusit, qëndronin nëna e tij, pastaj motra e nënës së tij, Maria e Klopait edhe Maria Magdalenë. Jezusi, kur pa nënën e vet dhe, pranë saj, nxënësin që donte, i tha nënës:

“Grua, ja, yt bir!”

Pastaj i tha nxënësit:

“Ja, nëna jote!”

Prej asaj ore nxënësi e mori me vete. (Gjn 19; 25-27)

Kjo ka kuptimin e nënës së re, apo Eves së re sepse iu drejtua nxënësit, Nuk i kupton ti keto "formula: te rënda janë per ty.

po a ka noj budalle n'ket bote qe i therret nenes se vet "grua" ?
    Ne ketë botë ka mjaft budalla, por budallaku shihet dhe eshte i dukshem. Budaalla jane ata qe nuk e kuptojne te verteten. Per ndryshe Jezusi ashtu tha. Atij aspak nuk ju duk budallak, budallak eshte kur njeriu nuk e beson dhe nuk e nderon Jezusin dhe Shkrimin e Shenjt. Marinë Jezusi e emëroj grua - “Ja, nëna jote!” - pra eshte gruaja e re - nëna e re, sikurse ishte Eva - grua nena e te gjithve, tash erdhi ne botë - qiellori - Jezusi - Njeriu i ri - u nxjerr nga krahrori i njeriut - Marisë - gruaja e re.

Pse e quan Jezusi nënen e sajë Marinë grua?

Jezusi na kujton zanafillen. Gjarperi "dinak" simbolizon djallin.
    Roli i Marise duke u emërtua nga Jezusi "grua' shihet qarte qysh ne librin e pare te Shkrimit Shenjt, ne Zanafille: "Armiqësi do të vë ndërmjet teje e gruas, ndërmjet farës sate e farës së saj: fara e saj do të ta ndrydhë kokën, kurse ti do t’ia sulmosh themrën." (Zan 3, 15).

Ky rresht I Shkrimit të Shenjt, në Zanafillë dhe emërrtimi i Marisë grua nga Jezusi tregon qartë rrolin e Marisë në Historinë e Shelbimit, Jezusi sigurisht qe nuk eshte një grua por fjala është per Faren e Grues.

Fara e Gruas eshte Fjala e Misheruar - Jezusi i cili do te ja shtypë koken gjarperit, ndersa Gruaja, se ciles i takon Fara apo Biri i saje, eshte e nëna e Tij, Maria.

po lere pashe nderin
    Eh pasha "nderin e partisë", nuk vdes edhe lehtë kjo te ata "te pa fetë".
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 21-12-2011 më 23:36

Anëtarësuar
    18-12-2010
    Postime
    206
    23. Da sprach der Mensch: Das ist doch Knochen von meinem Knochen und Fleisch von meinem Fleisch; man wird sie Männin heißen, darum daß sie vom Mann genommen ist.

23. Atëherë njeriu tha: “Kjo qenka asht nga eshtrat e mia dhe mish nga mishi im; këtë do ta quajn Burrnesh, për arsye që ajo është marrë nga Burri”.

thuhet keshtu per arsye qe behet fjale per dy gjysma nga i njejti trup, dhe ne gjuhet e vjetra semite, brinjes dhe anes i thuhet njejt. Pra ju ka munguar fjala per me perkthye saktesisht.

(perkthim pas perkthimi)

Ne Septuaginta kjo gjysma e Adam Kadmos-it quhet Zoe (zoj), ndersa ne testamentin e ri quhet Eva

Ja ketu per shembull:

20 Dhe burri i vuri gruas së tij emrin Zoe, sepse ajo ishte ëma e tërë të gjallëve.
    zoja/ema e te gjithve

---------------------------------

24. Darum wird ein Mann Vater und Mutter verlassen und an seinem Weib hangen, und sie werden sein ein Fleisch

24. Për këtë arsye nje burrë do ta lërë t'jatin dhe t'ëmën e vet dhe ti ngjitet gruas së vet, dhe ata do të jenë një mish.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Skorpioni : 23-12-2011 më 00:22
    Religion Is Curable

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anëtarësuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    I gjith ky tregim "Adami dhe Eva hëngrën frutin e ndaluar " ka për qëllim që përmes simboleve të na tregoj gjë.Por,në fund të fundit i gjith tregimi vlon nga kundërthënjet logjike.Sipas tregimit Adam dhe Eva bënë diçka të keqe.Por, nuk ishin në gjendje të bëjnë dallimin midis të mirës dhe të keqës para se të hajnë frutin.Kështu e kemi në Genesis (Zanafilla).
    Si mundë të pritet prej një personi që nuk është në gjendje të bëjë dallimin çështë e mirë dhe e keqe ,të bëjë keq apo të bëjë vazhdimisht mirë !
    As Adami as Eva nuk janë fajtorë për asgjë .
    Kjo situatë e përshkruar në Bibël është e njejtë sikur të kemi dy daltonist që nuk mundë të shohin ngjyrën e kuqe.Ti japim dy "molla", një të kuqe dhe një të gjelbër.Si mundë të shpresojnë Adam dhe Eva që do të hanë mollën e gjelbër -atë që ju është urrdhruar e jo të kuqen ?
    Asesi nuk mundë të jenë fajtorë ,sepse janë në parajsë dhe nuk mundë të bëjnë dallimin midis të keqës dhe të mirës.Zoti i dënoi ( i largoi nga parajsa ) kinse bënë diç të keqe -kjo është e njejtë sikur një daltonist ta akuzojmë pse nuk mundë të bëjë dallimin e ngjyrave të kuqe dhe të gjelbër !

Fetarët më mirë le të koncentrohen që të gjejnë simbole të fshehura se sa të budallepsen me molla,dardha,kumbulla,rrush.
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Iliro-Thrakas Maska e Sturmgewehr
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Postime
    315
    Eshte e njejta sikur te vendosish nje chokollat mbi tavolin edhe ti thuash femijes tende, UNE SHKOJ NE PUN, MOS E PREK CHOKOLLATEN SE DO VDESISH edhe pse termi vdekje ne Parajs ka aq kuptim sa termi Gur prej Druri.

Tash ti vjen prej puna edhe e shef se fmija jote e ka mar chokollaten edhe e kap edhe e torturon gjith jeten.

Historia e Adamit edhe Eves lene qe nuk ben sens po esht qesharake.

poashtu ky mit ka egzistuar edhe para feve Abrahamike ( Islamit, Krishterimit edhe Hebreizmit ), ne Sumeri ka egzistuar ne babiloni si pun e mitit te Gilgameshit edhe keshtu me radh.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Sturmgewehr : 23-12-2011 më 06:15
    Mia San Mia

Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anëtarësuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Citim Postuar më parë nga Sturmgewehr Lexo Postimin
    Eshte e njejta sikur te vendosish nje chokollat mbi tavolin edhe ti thuash femijes tende, UNE SHKOJ NE PUN, MOS E PREK CHOKOLLATEN SE DO VDESISH edhe pse termi vdekje ne Parajs ka aq kuptim sa termi Gur prej Druri.
    Nuk eshte e njejta: Ne kete rast ke te besh me femije, qe s'eshte i pjekur dhe nuk merret ne pergjegjesi. Kurse Ademi dhe Hava ishin BURR dhe GRUA, plotesisht te pjekur dhe e dinin se kjo nuk u lejohet, sepse perndryshe DENOHEN.

Dhe kjo eshte e pashmangshme me lirine e zgjedhjes: Shperblimi dhe Denimi, sepse ata jane pergjegjes per veprat e veta.

Tash ti vjen prej puna edhe e shef se fmija jote e ka mar chokollaten edhe e kap edhe e torturon gjith jeten.
    Jo, sikur t'ia beje kete nje femije do te ishe budalla.

Historia e Adamit edhe Eves lene qe nuk ben sens po esht qesharake.
    Nuk eshte qesharake dhe plus ben sens shume.

poashtu ky mit ka egzistuar edhe para feve Abrahamike ( Islamit, Krishterimit edhe Hebreizmit ), ne Sumeri ka egzistuar ne babiloni si pun e mitit te Gilgameshit edhe keshtu me radh.
    Ka ekzistuar, sepse mesimet profetike kane ekzistuar gjithmone, problemi eshte se disa prej tyre pastaj njerezit i kane "zbukuruar" me shpifjet e veta.

Poashtu "parajsa dhe ferri" kane ekzistuar aq sa ekzistojne njerezit!!!

Faqja 18 prej 21 FillimFillim ... 81617181920 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •