Close
Faqja 7 prej 11 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 102
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    15-08-2011
    Postime
    145
    Se kuptoj gjithe kete mllef ne kete leter.
    Dhe ndarjen krahinore gjithashtu
    Dhe balten ndaj Kadarese.
    Kadareja eshte pa dyshim nje shkrimtar i madh qe nuk e kemi teper qe ta hedhim poshte.Po si cdo njeri te madh,regjimet e ndryshme kane tentuar te perfitojne prej tij.Kjo e ben ne disa raste kontrovers.Por ama ne vepren e tij te shkruar gjate periudhes komuniste me sa ka pasur mundesi dhe duke perdor artin e ka goditur kete regjim.Me art dhe jo me parulla.Do ishte mire qe keto hesapet e kohes se komunizmit te sqaroheshin si ne te gjitha vendet e tjera po si duket ne nuk kemi vullnet ta bejme kete se na duhen si mjet shantazhi.Kur Kadare ka qene kanddat per cmime te ndryshme nderkombetare,disa nga te cilat dhe i ka marre,per fat te keq nga Shqiperia kane vershuar lume letrat denigruese.Zakon shqiptar ky!

Geg e tosk,malci jallia
    jem nje komb me u da s'duron
    fund e maje nji asht Shqipnia
    e nji gjuhe krejt na bashkon

Ne kohen kur e gjithe bota po behet nje,ne je vetem jemi larg integrimit kombetar,po po na del dhe problemi i integrimit brenda shtetit.
    Ndryshuar për herë të fundit nga malesori1234 : 03-11-2011 më 07:38 Arsyeja: Plotesim

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar më parë nga malesori1234 Lexo Postimin
    Kur Kadare ka qene kanddat per cmime te ndryshme nderkombetare,disa nga te cilat dhe i ka marre,per fat te keq nga Shqiperia kane vershuar lume letrat denigruese.Zakon shqiptar ky!

.
    I nderuar anetari Malesori!
    Shqiptaret i nderuar nuk kane inate nese dikush prej tyre merr cmime , ne aq shume e kemi te zhvilluar ndjenjen kombetare seqe po bejme shqiptare me Xhorxh Bush , Napoleonin e duke shkuar deri tek Moisiu e Muhamedi.

Meqe jemi tek cmimet , te flasim per cmimin nobel .
    Ky cmim per letersine jepet qe nga viti 1901 e deri me sot se ka marre ndonje sherbetor i komunizmit e aq me teper nje kriminel si Ismail Kadare.

Per informacionin tend , ne vitet e komunizmit vajza e kadarese u dashurua me nje komshiun tim Renaton dhe fatkeqsisht Kadareja me lidhjet dhe pushtetin e tij ja shkaterroi jeten duke e rrahur neper rajone policie , me pas e internuan e deri sa perfundoi ne ne spitalin psikiatrik te Elbasanit.

Te jesh njeri i madh i nderuar nuk do te thote te shkruash disa libra por te jesh dhe human , eh cmimi Nobel seshte per kafshe.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    02-04-2010
    Vendndodhja
    unided states of europe
    Postime
    682
    Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    I nderuar anetari Malesori!
    Shqiptaret i nderuar nuk kane inate nese dikush prej tyre merr cmime , ne aq shume e kemi te zhvilluar ndjenjen kombetare seqe po bejme shqiptare me Xhorxh Bush , Napoleonin e duke shkuar deri tek Moisiu e Muhamedi.

Meqe jemi tek cmimet , te flasim per cmimin nobel .
    Ky cmim per letersine jepet qe nga viti 1901 e deri me sot se ka marre ndonje sherbetor i komunizmit e aq me teper nje kriminel si Ismail Kadare.

Per informacionin tend , ne vitet e komunizmit vajza e kadarese u dashurua me nje komshiun tim Renaton dhe fatkeqsisht Kadareja me lidhjet dhe pushtetin e tij ja shkaterroi jeten duke e rrahur neper rajone policie , me pas e internuan e deri sa perfundoi ne ne spitalin psikiatrik te Elbasanit.

Te jesh njeri i madh i nderuar nuk do te thote te shkruash disa libra por te jesh dhe human , eh cmimi Nobel seshte per kafshe.
    Ou....komshiu yt Renato Rrapi??? djali i asaj Janullesh qe spati lene hu pa thy ne Tirane.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    02-04-2010
    Vendndodhja
    unided states of europe
    Postime
    682
    Citim Postuar më parë nga Agim Doçi Lexo Postimin
    Or marinar - pa det dhe pa vark♪!
    Permenda emrat e dy burrave nacionalistë dhe nuk i permenda per ekskursionet e tyre. Djali Dem Alise, Dr. Ibrahimi (ose Braçe), ishte dhe dhander i shokut Manush Myftiut.
    Pra merru me esencën dhe jo me "informata", qe une kur fshija prapanicen - i lexoja me b.y...th...ë.
    Nuk ma merr medja qe je sot kunder Polluzhes dhe Pozharit i cili vdiq ne Turqi(!) dhe banonte tek rrugica e Kishes Katolike ne rrugen e Kavajes.
    Tung or Begtashi.
    Heu breh burr i madh i kombit shqiptar Agim Doci! Doja te keshilloja si admirues i juaj, se koha qe i kushtoni ketij forumi eshte nje pjese e humbur e kohes suaj te cmuar,por duke pare replikat tuaja dhe metaforat qe na sillni ndryshova krejtesisht mendje dhe them qe ja vlen.Jeni me te vertete shum i madh.

Betimi i Hipokratit
    Anëtarësuar
    05-06-2004
    Postime
    1,081
    Sa keq me vjen qe vazhdon te kembengule Doci.Po edhe librin e elenes e paske blere? Per librat e Ismailit jam i sigurt qe ke pritur ne rradhe per ti marre.Une po.Kur marr vesh qe del nje liber i tij sme zen gjumi deri sa ta marr.Tani une shpesh lexoj new york times online dhe te gjithe ato qe e lexojne besoj qe e kane pare.Nuk ka muaj qe mos te kete dicka rreth Kadarese.Per ty Agim skam lexuar ndonjehere.Ja pra pse e quajm te madh.

Search All NYTimes.com
    Books .World U.S. N.Y. / Region Business Technology Science Health Sports Opinion Arts
    Art & DesignBooksSunday Book ReviewBest SellersDanceMoviesMusicTelevisionTheaterVideo GamesStyle Travel Jobs Real Estate Autos Advertise on NYTimes.com..Books of The Times
    Power Struggles and Riddles, in Romance and Political Intrigue
    By CHARLES McGRATH
    Published: November 23, 2010
    Recommend
    Twitter
    Linkedin

Sign In to E-Mail

Print

Reprints

Share
    Close
    DiggRedditTumblrPermalink. .The name of the Albanian novelist Ismail Kadare regularly comes up at Nobel Prize time, and he is still a good bet to win it one of these days. He writes in a language that is not English. He comes from a country that most of us know next to nothing about, where he was oppressed not just by a run-of-the-mill totalitarian but by the bizarre and paranoid Enver Hoxha. He is fluent in the styles of modernism and postmodernism both. And, an unlooked-for bonus, he is seemingly incapable of writing a book that fails to be interesting.
    The good you do today;people will often forget tomorrow;do good anyway

i/e regjistruar Maska e Agim Doçi
    Anëtarësuar
    23-05-2002
    Vendndodhja
    Tiranë, Ministria e Mbrojtjes
    Postime
    2,799
    miki al2001
    Te gjitha librat e Kadares i kam me auografin e tij. Per mua te rekomandoj te futesh ne google, dhe pse jo ne forume shqiptare atdhetare. Mos harro qe: e kaluara e askujt nuk blihet me dollare apo euro! Nuk asht askush i pasur te blej te kaluaren e vet. Pra as Kadare. Ndersa e kaluara ime (krijimtaria poetike) asht ne Antologjine e Patriotizmit Shqyptar, fill mbas At Fishtes, Gjok Becit, H. MIlloshit, A.Dukes dhe Xhevahir Spahiut.!
    Mos u shqetso per asgja se nuk ke asgja ne dore me ia ble te kaluaren Kadares dhe madje as Elenes qe ka ba Liber per dashnoret e burrit te vet.
    Hajt kalofsh mire ne vogelsine tande.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    miki al2001
    Te gjitha librat e Kadares i kam me auografin e tij. Per mua te rekomandoj te futesh ne google, dhe pse jo ne forume shqiptare atdhetare. Mos harro qe: e kaluara e askujt nuk blihet me dollare apo euro! Nuk asht askush i pasur te blej te kaluaren e vet. Pra as Kadare. Ndersa e kaluara ime (krijimtaria poetike) asht ne Antologjine e Patriotizmit Shqyptar, fill mbas At Fishtes, Gjok Becit, H. MIlloshit, A.Dukes dhe Xhevahir Spahiut.!
    Mos u shqetso per asgja se nuk ke asgja ne dore me ia ble te kaluaren Kadares dhe madje as Elenes qe ka ba Liber per dashnoret e burrit te vet.
    Shume i nderuar Zoti Agim !
    Na ler ne njerezit e vegjel te komentojme publicistikat e te medhenjve .
    Nje keshille teper miqesore:- Mos u ulni ne nivelin tone Ju lutem ! Meruni me gjera teper me te rendesishme se nje person me emer miu , apo nje anonim me emer te huazuar .
    Koha juaj eshte e cmuar dhe asnje nga "kritike e medhenj" te forumit nuk e ka merituar ate.
    Me respekt
    nje shifror 2043
    Unë jam njeri i thjeshtë.
    Kënaqem me pak.
    Më mjafton më e mira.

du me q. pas buke Maska e Luke
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Postime
    37
    Më mjaftoi të lexoj fillimin për të kuptuar dhe fundin . Zoti Doçi duhet të fillojë të tregohet vërtet Shqipëtar duke mos u bërë iso ( ah më falni kjo është jugore) e ndasive krahinore që po ushqejnë me aq qumësht të helamtisur Jozi me kompani. Nëse mund të bëjë këtë atëherë do të ketë nderin që ta lexojë një Shqiptar i vërtetë . Vërtet zoti Doçi, ato letra i shkruante një Gjirokastrit por mos harro që për popullin këto komunikata dilnin nga dera apo deriçka e vogël e Nexhmijes dhe Ramizit . Këta janë nga Gjirokastra gjithashtu apo jo ? Ti nuk mund të jesh krenar që je nip tosk zotëri pasi ti je plot e përplot ndjenjë inferioriteti pse nga baba je Geg. Sa keq që shkrimet e tua nuk krahasoheshin me ato të Kadare-së pasi do të kishe bërë edhe luftë për të qënë atje . Nëse ndasitë krahinore theksohen nga ''intelektualë'' si ju ,atëherë është e pamundur të presësh diçka nga ne të tjerët Sa keq!
    Nese zoti do te egzistonte padyshim qe do te ish me prejardhje shqiptare

i/e regjistruar Maska e leci
    Anëtarësuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    miki al2001
    Pershendetje zoti Agim.
    Per shume kohe te kam lexuar,dhe ndonjeher per ne lexuesit e thjeshte,krijuesit duken sikur jane qenie jashtetokesore ose produkte abstrakte.dhe mendoja qe ti nuk ekzistoje sepse sinqerisht nuk me intereson fytyra e atij qe shkruan por me mahnisin vargjet qe poeti nxjerr nga thellesia e shpirtit.
    dhe duke lexuar debatet e tua me anetaret bindja ime qe mos kerko te njohesh shkrimtarin tend te preferuar se mund te zhgenjehesh,eshte plotesisht e bazuar ne fakte.
    Nuk eshte se ne olimpin e krijimtarise shqiptare ka vend per ndeshjen midis teje dhe Kadarese,i bien sikur te luaje futboll Brazili me Shqiperine.
    Prandaj vazhdo te thuresh vargje me dhuntine qe zoti te ka dhuruar,por per hir te te njejtit zot mos debato me ne kete menyre.

nga nje lexuesi yt
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

Betimi i Hipokratit
    Anëtarësuar
    05-06-2004
    Postime
    1,081
    miki al2001
    Me vjen keq qe humba kohen time shume te cmuar te merrem me ty.Ti je aq pa vlere saqe me vjen keq per veten time qe kam lexuar tek-tuk ndonje postim tendin.Ti duhet te jesh i lumtur or Doc qe te lexojne vetem anetaret e nderuar te ketij forumi pasiqe jam i sigurt qe ti me intelektin qe ke as mund te ulesh ne tavoline me 90% te tyre.
    The good you do today;people will often forget tomorrow;do good anyway

Faqja 7 prej 11 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •