Close
Faqja 7 prej 23 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 227
    i/e regjistruar Maska e freeopen
    Anëtarësuar
    22-07-2011
    Postime
    1,516

Smile

Citim Postuar më parë nga Endri_ Lexo Postimin
    Kultures evropiane? Ciles kulture evropiane? E degjoj shpesh si term.
    Merr nje italian dhe nje gjerman jane si nata me diten per nga kultura. Italiani te vret po t'i shash nenen Ose merr nje anglez qe thote f.u.ck edhe tu honger buke
    Po kur i thua nje italiani ''Salùtem' a ssòreta'' ose ''int'a a' fessa e' soreta''
    cfare ben ASGJE,perkundrazi qesh.
    MOS I NDY TEMAT no name

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar më parë nga OJQ 'Vlera' Lexo Postimin
    Po te mos ishte ajo shpata e Gjergjit sdo ishte as lapsi i rilindasve i nderuar bashkekombas.
    Morali eshte pjese e kultures,eshte pjese e dinjitetit kombetar.Gjithsesi flas per moral vlladashes.Ta ndjesh fjalen "komb" ne zemer te punosh per rendin shoqeror aty ku perket.Aty ku mblidheshin fisniket shqiptar te Gjergjit,mbizoteronte ndjenja e dashuria kombetare,e aty ku mblidhen sot demokratet mbizoteron korrupsioni e vllavrasja.
    M keqkuptove, dhe te faleminderit qe i permende rilindasit.E ato do ti cmoj me kete thenie:

"Ngjyra e pendes se dijetarit eshte me e shtrenjte se gjaku i deshmorit".

Ta permbyll mendimin me afer temes: Po ti ruanim ato vlera te bukura te lartpermendura,do te ishim me afer Europes.Kjo ishte poenta.
    Kultura evropiane nuk i ka rrenjet nga shpataret apo kaloresit templare i nderuar.
    Moral mund te marim qe nga kulturat e egjyptit te lashte e tek babilonasit apo epoka e arte arabe. Por te gjithe keto kultura te siperpermendra kane qene te ngritura mbi barbarizmin apo dhunes.
    Kultura evropiane qe kerkojme ti perngjasim pati progresin e saj vetem atehere kur u shkeput nga faktoret negative qe permenda me lart.
    Heroi yne kombetar Skenderbeu nuk ishte me pak se kaloresit templar ndaj dhe sjellja e tij si argument per moral apo kulture nuk eshte e pershtatshme per temen qe po diskutojme.
    Thenia qe ke permendur eshte shume e bukur dhe eshte thene nga profeti Muhamed a.s sot e 1400 vjet me pare.
    Respekte!
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

i/e regjistruar Maska e Endri_
    Anëtarësuar
    16-02-2011
    Vendndodhja
    Tr
    Postime
    1,165
    Citim Postuar më parë nga freeopen Lexo Postimin
    Po kur i thua nje italiani ''Salùtem' a ssòreta'' ose ''int'a a' fessa e' soreta''
    cfare ben ASGJE,perkundrazi qesh.
    Qesh verirori se ne pergjithesi te jugut jane me kokeshkrete se ne
    Lagja shishe rruga tapa ruju qenve se t'vin mrapa.

Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    U be puna duhet me ardh ne Shkoder te degjoj "Me fal". Per kete "Me fal" te perditshme qe perdor ti kam "I'm sorry" une. Po e thashe ne shqip dihet qe me del nga zemra lol. Mbase dhe fakti qe jetoj larg se di dhe aq mire realitetin andej.

Epo sheqyr qe me kuptoi dikush .
    Siduket me eshte mesuar veshi perdite me I'm sorry dhe dua ta degjoj ne shqip "Me fal" ne rruge, ne dyqan, etj. dmth ne jeten e perditshme.
    Mbase është edhe fakti që jeton prej vitesh larg, dhe pastaj prap dalim edhe tek individualizmi. Dikujt i vjen më për mbarë ta thuaj në gjuhë të huaj, dikujt tjetër në gjuhën mëmë, kjo lidhet me shijet e personit më tepër, po ashtu edhe me lidhjen që ka krijuar mbase edhe me një kulturë të huaj, nga ajo e kulturës mëmë.
    Tani sa për Shkodrën :-), me thënë të drejtën jemi pak njerëz krenarë, por jemi edhe shumë të dashur - provoje po deshe ti :-D.

Më shumë kjo: "më fal" e kemi më të vështirë me njerëzit shummmmëëë të afërt, sepse kjo lidhet më shumë me zgjedhjen e mënyrës se si do t'ia thuash. Pra nëse ke lënduar pa e menduar dikë shumë të rëndësishëm për ty, më shumë kërkon të gjesh mbase një mënyrë më të veçantë t'i kërkosh të falur. Pra do ta dallosh pak nga të tjerët.
    Mua më ka ndodhur, që edhe për gjëra të vogla, për edukatë njerëzit me të cilët kam qenë duke folur më kanë kërkuar të falur, sepse shqiptarët në përgjithësi nuk janë njerëz të ftohtë akull, që nuk dinë ta thonë atë fjalë. Përkundrazi iu vjen shumë natyrshëm...sidomos edhe kur e kanë si etikë personale.

E mos i thuaj Endrit : shyqyr, sepse nuk është shqip, por i thuhet : oh sa mirë ! :-)

Ika ika ... :-)

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga kleadoni Lexo Postimin
    Po moj shoqe po se te drejte ke ti ne kete rast! Ne shqiptaret jemi shume krenar per te thene "me fal" kur themi dicka pa u menduar, apo kur bejme dicka jo te mire.
    Edhe une e kam me te lehte ta them ne italisht apo anglisht apo ne ndonje gjuhe tjeter sesa ne shqip e jo per krenari, aspak! Thjesht me vjen me spontane ta them ne nje gjuhe tjeter.
    Ah keshtu e di dhe une, nuk e kemi dhe aq ne fjalor sic te huajt. Per mendimin tim duhet te behet pjese e fjalorit te perditshem. Jo vetem kjo fjale por 'te lutem' apo pershendetje 'miredita' 'mirembrema' kur iken ne restorant etj.

Shqiperia eshte aq e vogel saqe kur shkon ne dyqan per te blere dicka njihen me njeri tjetrin njerezit dhe nese njihen e bejne kete pershendetje, por kur ste njohin jo dhe aq. Mbase kjo eshte, te shohin gjithe cudi kush je dhe nga cudia harrojne.

Citim Postuar më parë nga Yes* Lexo Postimin
    Mbase është edhe fakti që jeton prej vitesh larg, dhe pastaj prap dalim edhe tek individualizmi. Dikujt i vjen më për mbarë ta thuaj në gjuhë të huaj, dikujt tjetër në gjuhën mëmë, kjo lidhet me shijet e personit më tepër, po ashtu edhe me lidhjen që ka krijuar mbase edhe me një kulturë të huaj, nga ajo e kulturës mëmë.
    Tani sa për Shkodrën :-), me thënë të drejtën jemi pak njerëz krenarë, por jemi edhe shumë të dashur - provoje po deshe ti :-D.

Më shumë kjo: "më fal" e kemi më të vështirë me njerëzit shummmmëëë të afërt, sepse kjo lidhet më shumë me zgjedhjen e mënyrës se si do t'ia thuash. Pra nëse ke lënduar pa e menduar dikë shumë të rëndësishëm për ty, më shumë kërkon të gjesh mbase një mënyrë më të veçantë t'i kërkosh të falur. Pra do ta dallosh pak nga të tjerët.
    Mua më ka ndodhur, që edhe për gjëra të vogla, për edukatë njerëzit me të cilët kam qenë duke folur më kanë kërkuar të falur, sepse shqiptarët në përgjithësi nuk janë njerëz të ftohtë akull, që nuk dinë ta thonë atë fjalë. Përkundrazi iu vjen shumë natyrshëm...sidomos edhe kur e kanë si etikë personale.

E mos i thuaj Endrit : shyqyr, sepse nuk është shqip, por i thuhet : oh sa mirë ! :-)

Ika ika ... :-)
    E ke gabim une thashe sheqyr me e lol. Fjale turke? Shqip e di une.

Sa per Shkodren, sdua te degjoj asnje fjale!!! Gjithe jeten me kane dhemb veshet duke degjuar mamane te flas. Tezja mbaroi ekonomikun atje por ne ate kohe nuk linte Enveri me shume se nje pjestar te familjes te shkonte larg qytetit per studime. Daja qe me fat qe beri letrat me mik, keshtu dhe ai po ne Shkoder. Me duket ne ate kohe degat qe zgjidhje ishin te caktuara nga nje qytet ne tjetrin, prsh Tirane pedagogji, Shkoder ekonomiku...dicka e tille. Nejse, mami im me e vogla e femijeve e kishte enderr te shkonte si dy te tjeret por s'ju realizua deshira dhe hajde kush e degjon po filloi. E fillon historine nga e para, mbas nje ore eshte akoma duke folur aha. Biles ja mbaroj dhe fjaline qe eshte duke thene ndonjehere. Thuaji po deshe qe e kemi degjuar x100 here, sdo ta dij vazhdon me te veten

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Kultur i thoni asaj:
    Me u zhulav
    Mu rre si grat
    Mos me ba Bismla para ushqimit.
    ........................
    A ,mjer per mua.... Edhe krushqi po thirrni te bej Arbri me Albanin.
    Njeri tha jon rrezu shqiptart ne ashensor nejse.po nji rast po ta them se kure ne nji rast u ndal ashensori anglezt sdishin qa dreqi u ba e nji shqiptar i tha dreqit ik lesho rrugen dhe bismila u nis lifti.

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar më parë nga ganimet Lexo Postimin
    Kultur i thoni asaj:
    Me u zhulav
    Mu rre si grat
    Mos me ba Bismla para ushqimit.
    ........................
    A ,mjer per mua.... Edhe krushqi po thirrni te bej Arbri me Albanin.
    Njeri tha jon rrezu shqiptart ne ashensor nejse.po nji rast po ta them se kure ne nji rast u ndal ashensori anglezt sdishin qa dreqi u ba e nji shqiptar i tha dreqit ik lesho rrugen dhe bismila u nis lifti.
    O ganimet , ne shkolle nate e mesuar shqipen?
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

***LOVE*** Maska e Tironcja_BLN
    Anëtarësuar
    01-02-2008
    Vendndodhja
    Berlin City
    Postime
    3,440
    Sa janë shqiptarët afër kulturës evropiane?

yyyyyyyyyyyyyyyyyyy jemi shume shume larg kesaj gjeje
    zemra ime tull shpirti jot llac dashurija jon pallat 15 kac

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Sa janë shqiptarët afër kulturës evropiane?
    Kultura evropiane nuk ekziston.

Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    Ah keshtu e di dhe une, nuk e kemi dhe aq ne fjalor sic te huajt. Per mendimin tim duhet te behet pjese e fjalorit te perditshem. Jo vetem kjo fjale por 'te lutem' apo pershendetje 'miredita' 'mirembrema' kur iken ne restorant etj.

Shqiperia eshte aq e vogel saqe kur shkon ne dyqan per te blere dicka njihen me njeri tjetrin njerezit dhe nese njihen e bejne kete pershendetje, por kur ste njohin jo dhe aq. Mbase kjo eshte, te shohin gjithe cudi kush je dhe nga cudia harrojne.
    Jo jo, ato pershendetjet i kemi! Te pakten une ne cdo vend qe futem pershendes dhe me pershendesin Ate "te lutem" jo shume, por faleminderit apo mirdita, mirembrema i kemi dhe i perdorim.

Ndersa per "me fal" mes njerezish te afert, me kujtohet para ca kohesh vellai im qe me thote: te te jap nje puthje a me fal? LOL E pamundur te thote "me fal" shkurt e shqip

La vita non si spiega, si VIVE!

Faqja 7 prej 23 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •