Close
Faqja 9 prej 23 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 227
    i/e regjistruar Maska e EXODUS
    Anëtarësuar
    15-06-2003
    Vendndodhja
    Intravenous..
    Postime
    1,667
    Citim Postuar më parë nga OJQ 'Vlera' Lexo Postimin
    Të shtjellojmë mendimet tona në menyrë faktike,për sa i perket afersis sone me kulturen demokratike evropiane.
    Me sa verej une, tek ne mungon "toleranca" si koncept thelbesor i nje shoqerie demokratike, ne shkalle te gjere...
    Fajin per kete e ka kryesisht regjimi i shkuar, por edhe ne nuk jemi edhe aq te pafajshem. Nje mentalitet ky i ngritur mbi bazen e "forces se frikes" e ushtruar ndaj kundershtarit (e supozuar) per ta detyruar ate qe t'i bindet veçse "kushteve" qe ne vendosim. Nje lloj rrethi vicioz i mbyllur hermetikisht, qe i sherben vetem nevojave personale te nje individi apo grupi te caktuar, pa perfillur palen tjeter. Tip parametrash te nje jete xhunglore!

i/e regjistruar Maska e busavata
    Anëtarësuar
    22-10-2008
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    4,023
    Sa janë evropianet afër kulturës shqiptare ?

Citim Postuar më parë nga Robery Lexo Postimin
    Thirsty ti me thua be active, po une kur lexoj ca postime ncncnc...nuk ia dal po mar edhe nja 3 muaj te tjere pushime...shifemi ne shkurt nese nuk ka bere efekt helmi..

ciao plako...
    jooooooooooooo

mos i kushto aq vemendje
    behu si une
    We never really grow up, we only learn how to act in public.

Numeroj peshqit Maska e peshkaqeni33
    Anëtarësuar
    31-12-2005
    Vendndodhja
    Ce pyesni kot, as vet se di ku eshte.
    Postime
    584
    Citim Postuar më parë nga medaur Lexo Postimin
    Po cfare kulture europiane thua or mik i nderuar,lexo Ganimeten ca postime me lart dhe e kupton....pastaj cfare europianesh jemi ne.. te ne edhe i vdekuri duhet te jete vigjilent se i vjedhin pllakat e varrit e ja nxjerrin kockat dakallac..
    hahahahaha

Me fal qe po qesh, por ndonjeher nuk di i ziu njeri si te reagoj para makabriteteve te ketij lloji... te qaj, apo te qeshi?!
    Proletar te te gjitha vendeve bashkohuni

Nisuni ju para, sa te therras Saliun

çarli_mangup Maska e çarli_mangup
    Anëtarësuar
    22-03-2007
    Vendndodhja
    ch
    Postime
    250
    Tematkë intersante,edhe pse nuk është përcaktuar aspekti i afërsisës....! Eshtë fjala për afërsi gjografike apo shpirtërore ?

Sido që të jetë, kam përshtypjen time se ne jemi të përgjysmuar .... Sikur koka dhe mentalja , e kemi të orientuar nga orienti.... dhe fundshpinën nga Europa.... !

pak hibrid duket ky kombinim, por intresant...

New York Maska e mario_kingu
    Anëtarësuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    uuuu kjo eshte pyetje qe duhet menudar ndryshe
    shqiptaret ose cdo popull duhet te ket kulturen e vet si cdo vend

Kultura shqiptare eshte me e mira te pakten andej nga vi vet Jugu dhe shqiperia e mesme
    mendimi im personal ky
    Partizoni

i/e regjistruar Maska e Alti Elezi
    Anëtarësuar
    04-04-2010
    Postime
    794
    Citim Postuar më parë nga OJQ 'Vlera' Lexo Postimin
    Të shtjellojmë mendimet tona në menyrë faktike,për sa i perket afersis sone me kulturen demokratike evropiane.

400 vjet Poshte e 100 vjet anash.!

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga mario_kingu Lexo Postimin

Kultura shqiptare eshte me e mira te pakten andej nga vi vet Jugu dhe shqiperia e mesme
    mendimi im personal ky
    P.sh cfare konkretisht te pelqen? Shqiperia e mesme me thene te drejten hiq Kryeqytetin e Durresin, pa fshatrat, pjesa tjeter ne pjesen me derrmuese jane shume mbrapa kur vjen puna te emancipimi i femres dhe i mashkullit. Dhe ne keto qytete xhanem nuk jane te gjithe te emancipuar normal. Jugu cik me ndryshe por prape nuk behen pergjithesime. Ke lloj-lloj. Veriu gjithashtu ka plot perjashtime. Ndikojne shume faktore te tjere; Shkollimi, edukata dhe kultura familjare. Ndersa emigrimi duket sikur i emancipon por vetem ne' dukje' ama, se po ata te prapambetur ngelen prape.
    Me nje fjale ke qe jane shume afer kultures europiane ; te tjere qe u ka ngel ora ne mesjete, e te tjere ne komunizem.
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-08-2006
    Vendndodhja
    askund
    Postime
    9,007
    Citim Postuar më parë nga mario_kingu Lexo Postimin

mendimi im personal ky
    pse je largu atehere jugut te shqiperise?
    JO SEKS PARA MARTESE

i/e regjistruar Maska e roni_s
    Anëtarësuar
    29-07-2006
    Postime
    639
    Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    Ne shqiptaret pervecse jemi gjeografikisht evropiane asgje tjeter nuk na lidh me evropen, te pakten momentalisht.
    Shumekujt ketu fjalet e mia mund ti duken te renda aq me teper ku lexojne qe kete e thote nje musliman.
    Ti perkasesh nje kulture do te thote te kesh kontribuar ne ngritjen e asaj kulture, a kemi kontribuar ne ne kete kulture?
    Ti perkasesh kultures evropiane sigurisht eshte dicka e madhe sepse evropa perfaqson civilizimin, lirine e mendimit dhe shprehjen e tij qe sigurisht lindja vetem sa e enderron.
    Me kujtohet diku ne vitet 90 kur leviznim per here te pare per ne itali nje fshatar i shkrete u fut ne scaner ki futen valixhet dhe policet italiane qe u shkrine duke qeshur. Nje rast tjeter mbaj mend kur nje familje shqiptare po shkonte per ne amerike dhe skishin pare ndonjehere shkalle elektrike u rrezuan te gjithe nga shkallet. Keto jane fakte sa per te qeshur dhe aq per te qare por fundja keto jane bashkeqytetaret tane qe si ne kane pasaporte shqiptare.
    Jo me kot Kadare thote duhet te ribemi evropiane , me se fundmi nga goja e tij del realiteti i shumepritur qe ne duhet te ribehemi evropiane , se sa kohe do na duhet ?
    Pyeteni veten tuaj duke shikuar rretheperqark nesh a jemi gati?

mjafton me lexu kte...

Faqja 9 prej 23 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •