Close
Faqja 14 prej 27 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 266
    _____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Ok mire te ta jap kete here. Dialekt po quajme anglishten amerikane vs. ate angleze kurse theks do quajme anglishten e folur ne amerike?

Kam degjuar theksin nga Mississippi/Alabama dhe kam probleme ti kuptoj. Theksi i New York/New Jersey me duket i ashper. Te dyja keto thekse me duhet ti degjoj me vemendje ti kuptoj sidomos kur flasin shpejt.

Me shqipen problemi i dialektit eshte pak a shume i njejte. Probleme has nese nga jugu flasin aq shpjet qe harrojne ti vejne . (pike) fundit te fjalise. Po ashtu problem nese flasin shpejt gegnishten por zakonisht veriu flet me ngadale.

Tani te ngrejme nje dialekt dhe te perulim tjetrin, kjo s'ka kuptim. Nese Topalli di te flas letraren duhet ta bej sepse eshte figure publike, pastaj ne shtepi te flas si ti teket. Nuk i takon Topi-t te ja thoje asajt kete gje. Dicka e tille duhet te jete e vetedijshme per te gjithe figurat publike shqiptare qe te kuptohen me mire nga populli. Nese nuk mund te flas letraren atehere te flas ate qe flet.

[QUOTE=s0ni;3234638]

Gjyshja ime fut ndonje fjale turke aty, me kerkoi peshqirin ne turqisht njehere, qe s'ja mbaj mend si e tha tani....

mbase " Havli "

Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    ehu!!!!
    une lexova nje lajm dhe e komentova. kaq. i vertete apo i pavertete, nuk me takon mua ta vendos dhe as qe nuk me shkon nder mend te "investigoj" mbi vertetesine e cdo lajmi qe jepet ne forum.
    nese e ben ti nje gje te tille, urime per durimin.

nuk citova asnje anetar pasi pertoj te lexoj romane ne ore te vona.

se ku paskam bere gabim une tani!?!!?!?!?!?!.
    kjo pyetje do me leje pa gjume sonte.

naten e mire!
    Lajmin e lexove duke qenë gabim si lajm, dhe menjëherë u shprehe : "kur do bëhemi njerëz ne"?

Ç'a jemi ne kafshë gjë ?! Koment e quan ti këtë ? Jo veç që është fyerje, por kur bën një koment duhet lexuar jo vetëm "lajmi", por edhe komentet e tjera në lidhje mbi këtë "lajm", se a qëndron apo jo.
    Kjo nuk ka të bëjë me durimin (por mbase ti qenke shtatanik) por me dëshirën për të lexuar dhe anën tjetër të medaljes, dhe tek kjo temë, ka edhe disa mendime me vlerë, dhe jo thjesht e lagu apo nuk e lagu. Gjithashtu, temat e një forumi, të japin mundësi edhe me përballjen e mendimit ndryshe, dhe kjo është kënaqësi leximi për dikë që është mendjehapur, sepse dikush që dëgjon me vëmendje edhe mendimet ndryshe në jetën e përditshme, po kështu bën edhe në një forum virtual, ku diskutohet një problem.

Pastaj, ti vetë duke e njohur tifozerinë shkodrane, duhet së paku të të bënte të dyshoje si lajm, dhe mos të nguteshe...

http://www.forumishqiptar.com/showpo...7&postcount=82

Kur shprehet një tiranas, me repekt për tifozerinë shkodrane, nuk e di se si ti, që je shkodran, ia këput me gjyle topi ! Apo mos i ke parë edhe ti ndeshjet e Vllaznisë në maje të plepave, si kunati i shokut xhemal ?!
    Pastaj, unë thjesht një këshillë të dhashë, pse reagon kështu ?!

Natën e mirë edhe ty, flesh rehat, dhe na hajde nesër me naj menim t'pjekun, na përdredh naj temë ...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Fleur Blanche : 17-10-2011 më 18:53

i/e regjistruar Maska e Endri_
    Anëtarësuar
    16-02-2011
    Vendndodhja
    Tr
    Postime
    1,165
    Nga e more vesh ti "Yes" qe lajmi nuk eshte i vertete?

Une njof disa fanaticsa (tifo grupi i tirones) dhe me thane qe bamirin e kane shajt ne kor mbas golit te barazimit ultrasit e shkodres ,ato qe ishin ne krah te majte te ekranit mbas porte. Dhe eshte 100% e sigurte. Tashi a e kane shajt 20 sec apo 1 min c'rendesi ka ,por presidenti eshte shajt ne kor. Kjo sdo t'thote qe e kane shajt gjithe por nje grup i papergjegjshem qe ngaterro futbollin me politiken.

Ps. Sa per rrjedhjen nga nje familje sh te mire te josefines t'i kete me shendet sepse vete eshte thjesht nje femer e papergjeshme mbi ato qe thote ,e pamoralshme ,akuzon pa fakte kuturru per anticelula evropiane etj (shif kur shpike ndonje dite budallikun e rradhes t'na i qise me noi organizate tip al qaeda lol. Dhe me e keqja sdi te flase ,e permenda dhe me siper qe jozi flet me togfjalsha ,sdi as ku ka presje as pike.
    Lagja shishe rruga tapa ruju qenve se t'vin mrapa.

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar më parë nga Uriel Lexo Postimin
    Çështjet e gjuhës gjatë Rilindjes Kombëtare u zhvilluan në ato treva gjeografike të banuara nga toskë, si Korça dhe Manastiri, me shkollën e parë dhe alfabetin me gërma latine. Kur them shkollën e parë, nuk e kam fjalën për gjuhën të përdorur si mjet, siç përdoret nga kleri i kishave, por si identitet. Shkodra trashëgoi pasurinë intelektuale të klerit të mirëarsimuar katolik, që e shndërroi më së miri qëllimin e përdorimit të gjuhës së shkruar shqipe për interesa kombëtare, dhe si kryeqendër kulturore e Shqipërisë Veriore, nuk mund të përfaqësojë tërë dialektin geg, pasi Shkodër nuk do të thotë e tërë Gegëria, apo të paralelizohet me diversitetin kulturor italian Veri-Jug me Firencen në sfond. Jugu i Shqipërisë, për shkak të rrethanave favorizuese historike, ku hyn dhe pozita e favorshme gjeografike, kushtet sociale dhe ekonomike, ia ''imponoi'' këtë version të gjuhës shqipe pjesës tjetër të trojeve shqiptare, siç ka ndodhur rëndom në tërë vendet që mbartnin larmishmëri të tillë kulturore. Por çështë më e rëndësishmja dhe më thelbësorja, siç e ceka, është kuptueshmëria e kësaj gjuhe letrare, që paraqitet e lehtë.

Lëvrimi i gjuhës shqipe në kontekst akademik gjatë regjimit komunist, është i pazënvendësueshëm deri tani. Vetë fakti elementar i eleminimit të analfabetizmit në masë flet qartë duke mos kaluar më tej. Kur diskutohet në këtë pikë, nënkuptohet që duhet lënë anash politika, dhe të vlerësohet kontributi përsa i takon shkencërisht, nëse dikush i ka lexuar dy libra dhe të jetë i ndershëm intelektualisht.
    Sa here ja kam thene une ketyre kete gje por hajde mbushja mendte njerezve te maleve .lol .Te quajne dhe lokfobist me kete qendrim qe mban .
    Keta te veriut per cdo debat jug-veri marrin per baze shkodren si qender kulturore se vendet e tjera te veriut pothuajse i kane pase ne erresire te thelle kulturore . Jugu kishte kushtet e pershtatshme qe jua imponoj ,jo vetem gjuhen , por 20 vjecarin e fundit edhe menyren e jeteses . ''ku dinte dhia c'ishte tagjia'' ne kohen e shkuar e themi , se tani, dhia e di .

Soni moj goce e mbare.
    Ca na mer ameriken si shembull dialektesh aman.
    Apo na mer edhe bushin si shembull pale.......hapu Dhe te futem, me duhet te them.
    Pse mos valle saliu eshte orator i gjuhes shqipe ?
    Ai per turp e flet , por te pakten mundohet ta break-u ate theksin e tij prej tropotrashi sepse sdo e merrte njeri vesh pastaj.
    Ndersa topallja e flet edhe me krenari sikur eshte ndonje dialekt hyjnor.
    Na mbyten topallat na mbyten .
    lol

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Ja se e degjova ne youtube Topallen, nuk kam probleme ta kuptoj gjuhen e saj. Nese do ti beja kritike atehere per mua fjalite i ka shume te gjata, s'ka nuanca e folura dhe s'di te vej pike ne fund te fjalise. Kaq, ajo s'ka probleme dialektore por probleme ne te folur, edhe te fliste letraren mendoj qe po te njejten kritike do kisha per te.

Nejse, mendoj qe nje kritike e tille bere nga nje politikan tjeter eshte gje e ulet. Kesajt i thuhet hajde kush di te shaj me bukur...pshm smth poetic ato lol qe fut ne fund te fjalise ti jane futja kot me gjithe qe ve ne cdo shkrim. Ja keshtu dhe ky muhabet futja kot eshte, te zihemi si kalamaja kopshi.

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Nuk ishte kritike , ishte ironi , por sic e thashe me lart ''ku di dhia se ceshte tagjia'' . lol

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Nuk ishte kritike , ishte ironi , por sic e thashe me lart ''ku di dhia se ceshte tagjia'' . lol
    Dmth Topi e kishte me ironi kete. Kjo edhe me keq.
    I takon te kerkoje falje publike qytetarve shkondran dhe te tjeret qe flasin gjuhen gege sepse jane ndjere te ofenduar. Topi eshte president i republikes dhe perfaqeson te gjithe shqiptaret cfare do lloj dialekti te flasin.

i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Dhe tagjia gjithmone ka ardh nga jugu,per ti ushqyer dhite e veriut.
    Hajde mendje hajde.

i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Sa here ja kam thene une ketyre kete gje por hajde mbushja mendte njerezve te maleve .lol .Te quajne dhe lokfobist me kete qendrim qe mban .
    Keta te veriut per cdo debat jug-veri marrin per baze shkodren si qender kulturore se vendet e tjera te veriut pothuajse i kane pase ne erresire te thelle kulturore . Jugu kishte kushtet e pershtatshme qe jua imponoj ,jo vetem gjuhen , por 20 vjecarin e fundit edhe menyren e jeteses . ''ku dinte dhia c'ishte tagjia'' ne kohen e shkuar e themi , se tani, dhia e di .

Soni moj goce e mbare.
    Ca na mer ameriken si shembull dialektesh aman.
    Apo na mer edhe bushin si shembull pale.......hapu Dhe te futem, me duhet te them.
    Pse mos valle saliu eshte orator i gjuhes shqipe ?
    Ai per turp e flet , por te pakten mundohet ta break-u ate theksin e tij prej tropotrashi sepse sdo e merrte njeri vesh pastaj.
    Ndersa topallja e flet edhe me krenari sikur eshte ndonje dialekt hyjnor.
    Na mbyten topallat na mbyten .
    lol

Shihi thesaret,pa koment,dhe ironia me e madhe se ju duket vetja se i veni vule ne fund duke u zgerdhire.

Me dialekt geg nuk nenkuptohet vetem Shkodra,por nese se ke ditur jane edhe 2 milion shqiptar te Kosoves qe ti i quan njerez te malit.
    Keta njerez te "malit" qe ti i quan kane shkelur Londren kur babai yt punonte dhe kendonte ne koperativat ku shkruhej rusisht e kinezisht.

Te ka mbetur nenforumi ku moderon me 1 antare e tash shet kopalla edhe per dialekte dhe quan 4 milion shqiptar njerez te malit.

Faqja 14 prej 27 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •