Close
Faqja 8 prej 27 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 266
    i/e regjistruar Maska e fattlumi
    Anëtarësuar
    03-01-2010
    Postime
    3,412
    Citim Postuar më parë nga zari Lexo Postimin
    Gjuha zyrtare gjuhe bolshevike? Hahahahaha hapu dhe te te fus brenda...kush ishte ai legen qe te mesoi ty te ndezesh kompjuterin aman? Jozefina se bashku me kta maloket e tjere krijojne vetem percarje midis shqiptareve kur flasin me dialektin e tyre..
    Po ju edhe Fishten e perdhoset ,gjithqka qe vinte nga veriu ju e perdhoset.Pse? Sepse veriu i mbrojti gjenet dhe krenarine e te qenurit shqiptar dhe nuk ju bind baballareve tuaj qe benit vellezer kinezet e ruset ne emer te proletariatit stalinist.
    Perderisa perdhosni 4 milion shqiptare tjere qe nuk e flasin gjuhen qe ju e instaluat me dhune per te shtrire pushtetin e juaj 50 vjeqar,atehere edhe une nuk e dua ate dialekt,e dua dialektin e Fishtes dhe Jozefines.

Duke ju lexuar juve me shume po bindem se fara me e felliqte qe eshte instaluar ne trojet shqiptare prej ilirise e deri me sot eshte fara e komunisteve dhe stalinisteve qe getoizuan dhe degjeneizuan nje popull te tere duke e shitur tek te tjeret.Ende vazhdoni te keni ndikim ne Shqiperi.50 vite jane shume.
    Ndryshuar për herë të fundit nga fattlumi : 17-10-2011 më 09:24

Citim Postuar më parë nga Prometeu2 Lexo Postimin
    Kete "luften" kunder geges e filloi Saimir Tahiri me letren e tij te famshme: http://lajme.shqiperia.com/lajme/artikull/iden/1046994470/titulli/Tahiri-leter-Kryeparlamentares-Topalli-per-perjashtimin-nga-Kuvendi

Keta njerez duhet te dijne nje fakt, kombi shqiptar nuk eshte vetem ai qe jeton brenda kufinjve shteterore te Shqiperise, ne fakt ka me shume shqiptare qe flasin gege se sa toskerisht! Ne Kosove ke 2 milion, ne Maqedoni 700 000, ne Mal te Zi rreth 100 000, ne Shqiperi te Veriut sigurisht mbi nje milion, pra afersisht ke 4 milion shqiptare brenda dhe jashte kufinjeve te Shqiperise qe flasin kete dialekt, kurse toskerisht flasin jo me shume se 2 milion. Pra Topi, Tahiri e te tjere si keta, nuk guxojne te fyejne shumicen e kombit. Nese ky zoterotja ka probleme me Topallin, t'i zgjidhje ato probleme me te e jo te fyeje shumicen e kombit si pjese e fjalosjes qe mund ta kete me Topallin. Nuk duhet te harroje ky Top(tani) qe eshte edhe qytetar nderi i Kosoves, vendit ku pergjithesisht flitet vetem ne dialekt Gege.
    mjaft fole brockulla me bret

sipas CIA, Kosova nuk ka as 2 milion banore, pra ka afersisht 1.7 milion.
    ne Maqedoni ka afersisht 524 mije shqiptare, 33 mije i ke ne male te zi
    pra i bie, afersisht, 3.3 milion

Kombi shqiptar nuk eshte i perbere vetem nga 5.4 milion shqiptar
    kombi shqiptar nuk eshte i perbere vetem nga maqedonia, kosova, malizi dhe shqiperia
    Ku eshte fakt qe me shume flasin dialektin geg e jo ate tosk? ku eshte fakt qe jo me shume se dy milion shqiptare flasin toskerisht?

Topi te flasi kundra gegerishtes do ishte vetevrasje
    A i po flet per Topallin, te folurin e saj, menura se si ajo flet, shprehet, e jo per dialektin e saj.
    We never really grow up, we only learn how to act in public.

Larguar Maska e Noellag
    Anëtarësuar
    23-09-2009
    Vendndodhja
    Ne zemrat tuaja
    Postime
    2,583
    Citim Postuar më parë nga zari Lexo Postimin
    Gjuha zyrtare gjuhe bolshevike? Hahahahaha hapu dhe te te fus brenda...kush ishte ai legen qe te mesoi ty te ndezesh kompjuterin aman? Jozefina se bashku me kta maloket e tjere krijojne vetem percarje midis shqiptareve kur flasin me dialektin e tyre..
    He or klluf Pastro fjalorin nga goja e ndyre... Percarjen e beni ju me urrejtje krahinore
    Ndryshuar për herë të fundit nga Noellag : 17-10-2011 më 09:48
    Larguar

Duhet te perjetosh shume qe te behesh njeri

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar më parë nga fattlumi Lexo Postimin
    Perderisa perdhosni 4 milion shqiptare tjere qe nuk e flasin gjuhen qe ju e instaluat me dhune per te shtrire pushtetin e juaj 50 vjeqar,atehere edhe une nuk e dua ate dialekt,e dua dialektin e Fishtes dhe Jozefines.
    Neqoftese e don dialektin e Fishtes dhe Jozefina injorantes pse nuk e perdor ate, por vjen e shkuan me dialektin tone ketu?
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-10-2006
    Postime
    241
    Po clidhje ke ti me Fishten mori goditur? Vetem se ke lindur ne te njejtin qytet kur Fishta me shok perpiqeshin te bashkonin shqiptaret ti jozi e kta te tjeret vecse I percanime muhabete pallatiim eshte me I bukur se joti

Yes je ne vend te gabuar zemra, kuzhina eshte djathtas.

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Topi duhet te jep doreheqje.

Eshte e palejushme qe nje President shteti ta fyen nje pjese te madhe te kombit per perdorimin publik te dialektit te tyre. Situata dhe konteksti i ketij veprimi te papergjegjshem dhe padenje jane irelevante. ...

Pershendetje

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Topi ka ofendu rend shkodren dhe te gjitha ato vise ku flitet gjuha e Fishtes,duke e sulmu te foluren geg ai me nuk mund te jet kryetar i shqiperis, duhet te jap dorheqeje.
    Si mundet nje kryetar i shtetit qe ta ironizoi Jozefina topallin se ajo nuk po ditka te flas shqipen e hagji Qamilit por te Fishtes.
    Topi eshte kart e djegur e Edvin kristaq Rames dhe karraiera e tij politike eshte e mbaruar ashtu siq eshte edhe e edvinit.

Hierark i lartë Maska e Uriel
    Anëtarësuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207
    Epërsia ose imponimi i një versioni të gjuhës, në të tilla raste fitohet përherë nga niveli kulturor, arsimor dhe ekonomik. Shembuj ka plot, madje edhe tek fqinjët tanë, siç është Italia, ku Veriu i imponohet Jugut. Më tej, ajo që ka më shumë rëndësi: zgjidhet gjithmonë një version i kuptueshëm i gjuhës në të tëra krahinat, e cila klasifikohet si gjuhë letrare apo standarte, dhe në rastin konkret, gjuha aktuale letrare është mëse e kuptueshme. Nga ana tjetër, për lëvrimin dhe studimin e gjuhës shqipe nga zero (theksoj: 0), gjatë epokës së regjimit është punuar shumë, ku panë dritën e botimit shumë vëllime akademike të mirëfillta. Dhe botimet akademike ku formësohej kjo gjuhë, nuk mund të hidhen poshtë me lokalizma dhe dialekte, retrospektiva historike, apo gara të tipit: ''lagjia ime është më e bukur se e jotja''. Ndaj, lërini anash ndasitë krahinore!

Për temën: duhet të kihet e qartë, se Presidenti Topi, nuk ofendoi dialektin e zonjës së nderuar Topalli, por gjuhën e saj të varfër personale, që nuk rresht së ofenduari dhe së pasqyruari mungesë të thellë të kulturës politike. Veç në një vend si Shqipëria, një institucion shtetëror sulmon me fjalor të ulët një institucion tjetër shtetëror, ku mesa duket, zonja Topalli e pozicionon veten në rolin e sundimtarit absolut mesjetar që jep përgjegjësi veç para Zotit dhe ku shteti është vetë. Këto fenomene të shëmtuara politike, të servilizmit dhe infantilizmit mendor, e kanë shoqëruar klasën politike shqiptare gjatë gjithë periudhës së pluralizmit politik, dhe ku situata pasqyrohet tepër e pashpresë në të ardhmen.

Personalisht ndeshjen e ndoqa, dhe nuk hasa në ndonjë ofendim në kor ndaj Presidentit. Nuk janë në kulturën qytetare të sportdashësve shkodranë gjeste të tilla, dhe madje edhe nëse është inskenuar nga jashtë ndonjë grup i vogël militantësh huliganë, nuk përfaqësojnë askënd tjetër përpos vetes së tyre.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Uriel : 17-10-2011 më 11:45
    relata refero

i/e regjistruar Maska e Endri_
    Anëtarësuar
    16-02-2011
    Vendndodhja
    Tr
    Postime
    1,165
    Turpi rradhes.

Ndersa kur Josefina tall b.yth,en me shkodrant duke u thene "Sa po m'pelqeka shkodra kshu ,m'duket si venecia" ,askush sguxon te ngreje zonin. Mbytuni 5 here nvit edhe shani topin pastaj. Na myten injorantet,
    Lagja shishe rruga tapa ruju qenve se t'vin mrapa.

i/e regjistruar Maska e ajzberg
    Anëtarësuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Procka e radhes e politikaneve shqiptare ,tani dhe ne rangjet me te larta te shtetit.Sa do qe te cfajsojme njerin apo tjetrin te dy e dhjene ne sy te shqiptareve.Kjo ishte e para ,por e dyta dhe ajo qe ata kane dashur te thone me te vertete eshte qe ti tregojne Europes se sa politikane pa arsye ka ky vend qe deshiron te futet ne Europe ...........keshtu .......duket se e bejne pa vetedije ,por si duket bathet, zembreku qenka kurdisur dhe ata thjeshte rrotullohen si dy ingranazhe qe panvarsisht se ferkohen e konsumohen njeri me tjetrin i sherbejne fundja atij qe kurdis zembrekun...
    Dija eshte injorance e mesuar.....

Faqja 8 prej 27 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •