Close
Faqja 5 prej 27 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 266
    i/e regjistruar Maska e Vidasusi
    Anëtarësuar
    11-11-2010
    Vendndodhja
    Atje diku...
    Postime
    273
    Po këta tiofzët për politikë apo për futboll kishin shkuar atje???

E hap komentin tim me kete fjali; Hallall ja befte Zoti Topit per ate qe i tha asaj Topalles katundare e ardhur ne kryeqytet qe i ka hy vetja ne qejf e ben si pronare e parlamentit. Ju ka dash thene kohe me pare qe ta mbyllte sqepin, por nejse me mire vone se kurre. Dhe sa per keto budallalleqet jo gegnishta jo antiverior jane te gjitha brockulla. Topi si Tiranas autokton flet te njejtin dialekt sikurse dhe geget e tjere. Per ato qe se kane haberin e gjerave kini parasysh se dialekti tiranas ben pjese ne ate qe quhet gegerishte e jugut. Pra thjesht dhe shkurt eshte dialekt i paster geg. Do te ishte absurde qe Topi te shante dialektin geg. Topalli eshte katundare ne sjellje dhe komunikim dhe kaq, dicka qe bie lehte ne syte e nje qytetari. Me vjen mire qe ka ende anti-katunare ne Shqiperi
    Ndryshuar për herë të fundit nga brooklyn2007 : 16-10-2011 më 17:31
    ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

Lazaratas Maska e Bel ami
    Anëtarësuar
    17-04-2002
    Vendndodhja
    Lazarat
    Postime
    1,184
    Mua nuk me duket se Bamiri "shau" dialektin apo te "folmen e Shkodres" por te "folmen e Jozefines.Ka nje dallim esencial ketu.Nese Jozefina eshte e afte dhe e gatshme qe te debatoje pa emocione dhe me qetesi per problemet e politikes Shqiptare, le ta beje kete, sepse sipas Kushtetutes Shqiptare eshte personi i dyte me i fuqishem ne Shqiperi ( pas Presidentit).Nese Jozefina di vetem te shaje dhe te ofendoje,, atehere duhet te dorehiqet nga posti qe mban, sepse per mua si qytetar i Shqiperise eshte turp qe Kryeparlametarja ime te perdore ate gjuhe dhe ate fjalor.Ketu nuk hyn fare dialekti apo e folmja.Topi i ka lare duart me PD-ne,por mesa shoh edhe Jozefina i ka te shkurtra ditet ne politike.
    ... E ku thuhene ne karte
    Fjalet e Gjuhes se Zjarrte!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-12-2003
    Vendndodhja
    Tiron
    Postime
    979
    Shkodres nuk i kane mbetur me shkodrane. Shkodra eshte katandisur vetem me maloke . Mbaj mend para disa viteve kur shikoje nje ndeshje futbolli ne shkoder edhe nese ekipi i vllaznise humbiste ata duartrokisnin ekipin kundershtar gje qe tregonte qytetarine shkodrane. Sot sapo fillon ndeshja e deri kur mbaron maloket qe i kane mbetur shkodres fatkeqsisht vetem shajne e hedhin gura e shishe. Shkodra nuk ka me qytetari, nuk eshte ne traditen e shkodraneve te shajne mikun ne vendin e tyre, aq me teper presidentin e vendit por sic thashe me pare shkodres i kane mbetur vetem palaco e maloke .

Citim Postuar më parë nga Bel ami Lexo Postimin
    Mua nuk me duket se Bamiri "shau" dialektin apo te "folmen e Shkodres" por te "folmen e Jozefines.Ka nje dallim esencial ketu.Nese Jozefina eshte e afte dhe e gatshme qe te debatoje pa emocione dhe me qetesi per problemet e politikes Shqiptare, le ta beje kete, sepse sipas Kushtetutes Shqiptare eshte personi i dyte me i fuqishem ne Shqiperi ( pas Presidentit).Nese Jozefina di vetem te shaje dhe te ofendoje,, atehere duhet te dorehiqet nga posti qe mban, sepse per mua si qytetar i Shqiperise eshte turp qe Kryeparlametarja ime te perdore ate gjuhe dhe ate fjalor.Ketu nuk hyn fare dialekti apo e folmja.Topi i ka lare duart me PD-ne,por mesa shoh edhe Jozefina i ka te shkurtra ditet ne politike.
    Indirekt e nencmoi dialektin e veriut, ndersa direkt ka sulmuar ne menyre mjaft te shemtuar kryetaren e parlamentit, nje tjeter instuticion. Topalli nuk eshte personazhi "me i ndritur" i politikes shqiptare apo PD-se, por sulmi i Topit eshte i ulet, aspak i denje per instuticionin te cilin ai supozohet te perfaqsoj.
    Topi ka ndermare veprime politike, jo institucionale, per te cilat normal do kete reagime. Duke i kthyer pergjigjet ne sulme personale, tregon edhe nje here qe le shume per te deshiruar si politikan.
    Mos shkruaj gjë kur je me nerva, sepse, ndërsa plaga e gjuhës është më e keqe se e shpatës, mendo ç’ka mund të jetë ajo e pendës

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    po luajne disa thejatro..

bejne sikur nuk e dine se c'dialekt flet bamir ram ruc topja.

ki eshte dialekti qe ka folur e po flet edvini bamiri ruci dulaku preci etj.

e kunder ketij dialekti u votua ne tiran dhe u zbua me vote qelbaniku edvin shefi i vertete i vegles bamir.
    nuk e futi ne m.ut Jozefina bamirin me dialektin e saj shkodran.
    U fut vete bamka ne gjiriz edhe se ka plot keshilltar gjuhe te afte gjuhesisht.
    Neperka bamir se bashku me zhaben ina rama e din mire se me cfar jan marre keto vite.

ja e folura e tyre.

Lazaratas Maska e Bel ami
    Anëtarësuar
    17-04-2002
    Vendndodhja
    Lazarat
    Postime
    1,184
    Citim Postuar më parë nga shigjeta Lexo Postimin
    Indirekt e nencmoi dialektin e veriut, ndersa direkt ka sulmuar ne menyre mjaft te shemtuar kryetaren e parlamentit, nje tjeter instuticion. Topalli nuk eshte personazhi "me i ndritur" i politikes shqiptare apo PD-se, por sulmi i Topit eshte i ulet, aspak i denje per instuticionin te cilin ai supozohet te perfaqsoj.
    Topi ka ndermare veprime politike, jo institucionale, per te cilat normal do kete reagime. Duke i kthyer pergjigjet ne sulme personale, tregon edhe nje here qe le shume per te deshiruar si politikan.
    Shigjeta, Topalli eshte sulmuar direkt nga Topi per shume arsye.Akuzat e Topallit ne adrese te Topit kane qene ne nivele personale, cka tregon se ata te dy kur kane qene nenkryetare te PD-se kane vuajtur nga sindromi i "pasardhesit".Topalli perfitoi nga ftohja mes Topit dhe Berishes dhe "behet me katolike sesa Papa" duke sulmuar Presidentin.Ajo qe mua me ben pershtypje eshte gjuha qe ajo perdor.Me ngjan sikur degjoj "shoqen Vito Kapo". Jetojme ne shek e 21.Shqiperia ka qindra intelektuale qe u vjen keq,por edhe turp kur degjojne qe kryeparlamentarja e tyre shfryn vetem vrer.Per mendimin tim kjo vjen si pasoje e mos dijes dhe pa aftesise.
    Mendoj se zonja Topalli me te vertete duhet te mare disa leksione etike,por edhe sesi te flase [ ketu nuk behet fjala per te folmen e Shkodres].Te mesoje se eshte Kryeparlamentare dhe se fjala e saj ka peshe,sepse eshte personi i dyte me i rendesishem ne Shqiperi.Une jetoj ne SHBA dhe nuk e imagjinoj dot nese Boehner do ti drejtohej me ate fjalor Obames.
    Ndersa Topi ka fajet e veta ne politike, duke u munduar te ruaje ekuilibrat politike ai me shume prishi pune sesa ndreqi.Topit nuk mund ti falet qe shkon dhe feston formimin e brigadave partizane maleve te Tomorit,apo mburet qe e kreu arsimin jashte me ndihmen e Enver Hoxhes.Ky eshte nje turp per te djathten!
    Shkurt debati Topalli-Topi u be thjesht per larje hesapesh brenda PD-se.
    ... E ku thuhene ne karte
    Fjalet e Gjuhes se Zjarrte!

Citim Postuar më parë nga Bel ami Lexo Postimin
    Shigjeta, Topalli eshte sulmuar direkt nga Topi per shume arsye.Akuzat e Topallit ne adrese te Topit kane qene ne nivele personale, cka tregon se ata te dy kur kane qene nenkryetare te PD-se kane vuajtur nga sindromi i "pasardhesit".Topalli perfitoi nga ftohja mes Topit dhe Berishes dhe "behet me katolike sesa Papa" duke sulmuar Presidentin.Ajo qe mua me ben pershtypje eshte gjuha qe ajo perdor.Me ngjan sikur degjoj "shoqen Vito Kapo". Jetojme ne shek e 21.Shqiperia ka qindra intelektuale qe u vjen keq,por edhe turp kur degjojne qe kryeparlamentarja e tyre shfryn vetem vrer.Per mendimin tim kjo vjen si pasoje e mos dijes dhe pa aftesise.
    Mendoj se zonja Topalli me te vertete duhet te mare disa leksione etike,por edhe sesi te flase [ ketu nuk behet fjala per te folmen e Shkodres].Te mesoje se eshte Kryeparlamentare dhe se fjala e saj ka peshe,sepse eshte personi i dyte me i rendesishem ne Shqiperi.Une jetoj ne SHBA dhe nuk e imagjinoj dot nese Boehner do ti drejtohej me ate fjalor Obames.
    Ndersa Topi ka fajet e veta ne politike, duke u munduar te ruaje ekuilibrat politike ai me shume prishi pune sesa ndreqi.Topit nuk mund ti falet qe shkon dhe feston formimin e brigadave partizane maleve te Tomorit,apo mburet qe e kreu arsimin jashte me ndihmen e Enver Hoxhes.Ky eshte nje turp per te djathten!
    Shkurt debati Topalli-Topi u be thjesht per larje hesapesh brenda PD-se.
    Kur thua qe Topalli sulmon Topin me nje gjuhe te papershtatshme, i rreferohesh kesaj interviste te dates 11 Tetor apo ndonje komenti tjeter qe nuk e kam hasur? Cfare ka thene Topalli ketu, eshte 100% e vertete dhe nuk shoh asgje fyese. Per me teper, nuk shoh asnje arsye per nje koment si ai qe ka bere Topi.

Këto ditë, presidenti Bamir Topi ka sugjeruar se do të mund të formonte një parti të re. Nëse kjo ndodh, a keni shqetësime se do të dobësohej Partia Demokratike?
    E para, nuk ka asnjë shqetësim. E dyta, kjo nuk është diçka e papritur, as e panjohur. Besoj se do të merrte nga e majta, sepse zoti Topi ka luajtur në fushën e majtë gjatë gjithë kësaj periudhe. Kjo nuk më intereson aq, sa më dhemb fakti që kjo është një fyerje ndaj karriges së presidentit.
    Pse mendoni se është fyerje?
    Në bazë të Kushtetutës, ai duhet të jetë figura që bashkon popullin dhe jo që punon për një parti të caktuar. Ai ishte i sinqertë pasi që doli vota e tij në sytë e të gjithë shqiptarëve – ‘live’, me të parë dhe me të dëgjuar.

shkeputur
    http://www.panorama.com.al/lajmi-i-f...anti-evropiane
    P.s. debatet ne privat, ne parti dhe ne publik jane tre te ndryshem. Ne kete rast Topi iu drejtua kryetares se parlamentit
    Ndryshuar për herë të fundit nga shigjeta : 17-10-2011 më 01:16
    Mos shkruaj gjë kur je me nerva, sepse, ndërsa plaga e gjuhës është më e keqe se e shpatës, mendo ç’ka mund të jetë ajo e pendës

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    mir eshte te mbillet ky sherr sepse.. seli rozja si maestro qe eshte mund ta perdore kte si "arsye" per ta bere shqiperine "Bejrut"..
    e kur them Bejrut.. dmth dicka shum me e tmerrshme se 97 ta e 21-shi..

nuk e di a do ta kuptoj Jozi me Berishen kte ceshtje..

hmm, nuk di shume mbi kete, dhe po lexoj qe presidenti vendit kur u pergjigj kundra Topallit, presidenti permendi emrat e shkrimtareve dhe politikaneve me origjine nga veriu, kur permendi gjuhen e saj ose te foluren e saj, nuk permendi gjuhen geke se kjo do ishte nje cmenduri, do ishte nje vetevrajse. Ai po flet se si shprehet ajo, dhe si politikanet e asaj kohe nuk do te shpreheshin si kjo, dhe po ta degjonin kete do ju vinte turp, keq....

E kam pare disa here kete, kjo nuk meriton te jete kryetarja e kuvendit, kjo meriton te jete pastruesja e vendit.

Topi thot te flasin gjuhen letrare ne menyre korrekte, hmm, si politikan nuk do habitesha nese ne nje fjalim, gjysma e fjalimit te tij eshte e mbushur me fjale te huaja

Cfare jane keto spiker e spikera, event qe perdorin keta?
    We never really grow up, we only learn how to act in public.

Faqja 5 prej 27 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •