Close
Faqja 11 prej 15 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 141
    Hierark i lartë Maska e Uriel
    Anëtarësuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207
    Citim Postuar më parë nga ^SHIU^
    Arsyeja pse vllehet kane huazuar fjale nga greqishtja eshte per shkak te tregetise me Greqine.
    Në fakt gjuha vllehe ka huazar nga greqishtja për arsyen e vetme të kishës orthodokse greke, dhe ka huazuar më tepër se çdo gjuhë tjetër e Europës Juglindore. Shkaqet e tjera janë dytësore dhe lokale.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Uriel : 11-10-2011 më 16:48
    relata refero

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga Rina_87 Lexo Postimin
    Nuk ka vlleh ne Kosove! Vllasali - vllasi eshte fjala!
    Po ta lexosh me vemendje shkrimin tim, do te shohesh qe une thashe: "Ka pasur vllehe..", eshte e kryera e foljes kam.

Kam lexuar nje dokument te vjeter te gjendjes civile osmane te Prizrenit te fund shekullit te 19, ku vllehet ishin nje nga grupet etnike te Prizrenit dhe ishin me mijera.

Ne Prishtine ka pasur dhe cifute, do ta mohosh dhe kete?

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-09-2010
    Vendndodhja
    www.arberiaonline.com
    Postime
    1,187
    Citim Postuar më parë nga vajz Lexo Postimin
    duhet te kete patur vlleh ne Kosove, pasi ishin popullsi pastorale qe levizte shpesh neper Ballkan, nje kerkim i thjeshte, ketu thote ne Prizren quheshin Gog, mos eshte fjale serbe kjo.

http://books.google.com/books?id=GCR...Kosovo&f=false
    Vllehet jane "Serb" sot , qe te mos mendoni qe jane shqiptarizuar .

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-09-2010
    Vendndodhja
    www.arberiaonline.com
    Postime
    1,187
    Citim Postuar më parë nga fegi Lexo Postimin
    Sipase nje shkrimi te nje historiani boshnjake,edhe Milosh Kopiliq esht me origjine Vllehe-Shqiptare?
    Qe po ja fusish kot donjiher o Fegi
    Per Vllehet jane gjithe "VLLEHE" apo" Aromun" fillojne qe nga Skenderbu e deri te Arvanitet , per ne thuan qe jemi te ardhur nga AZIA edhe ate me kembengulje
    Jam me nje forum Sllave , dhe aty i shifni se sa te poshter jane , edhe ate , vetem me ne shqiptaret .

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Sa mendohet se eshte numri i vlleheve ne shqiperi?

i/e regjistruar Maska e Marya
    Anëtarësuar
    10-05-2009
    Postime
    4,665
    vllehet jane njerez shume te mire, kam patur mundesine te jetoj nje fare kohe ne mesin e tyre
    nuk kam pare nje vllahe pijanec, shume njerez punetor, familjare te devotshem, i mbajne grate ne pellembe te dores, zakonisht ata perpiqen te martohen midis tyre dhe martesat me jo vllehet nuk i shikojne me sy te mire.
    respekt per vllehet , sikur te ishin gjithe shqiptaret si ata , do lulezonte shqiperia...

i/e regjistruar Maska e fegi
    Anëtarësuar
    29-05-2009
    Postime
    5,767
    Citim Postuar më parë nga Genti.. Lexo Postimin
    Qe po ja fusish kot donjiher o Fegi
    Per Vllehet jane gjithe "VLLEHE" apo" Aromun" fillojne qe nga Skenderbu e deri te Arvanitet , per ne thuan qe jemi te ardhur nga AZIA edhe ate me kembengulje
    Jam me nje forum Sllave , dhe aty i shifni se sa te poshter jane , edhe ate , vetem me ne shqiptaret .
    Edhe malazezet jane, me prejardhe shqiptaro-ilire veq ma te kqi ska?

Harambash Killer Maska e Gameness
    Anëtarësuar
    13-03-2006
    Vendndodhja
    Aty-ktu... por, parasegjithash në "kullën e fildisht".
    Postime
    623
    Citim Postuar më parë nga Marya Lexo Postimin
    ndihme
    na e perktheni cfare ka shkruajtur kjo rina analfabetja
    Je ne gabim, sepse Rina shkruajti bukur mir ne gjuhe letrare, madje - madje me nje stil pragmatik mjaft funskional dhe sintatikisht perfekt.

Kurse, ne perputhje me mbarimin e postimit te saj, ajo perdori THJESHT segmentin Geg, madje edhe te dialektizuar simbas krahines te ciles i takon.

THJESHT.

Nuk jam i mendimit qe duhesh ta etiketosh nje shqiptare si analfabete ne kete rast, perkundrazi, une e adhuroj postimin e saj sepse eshte THJESHT nje shkrim tejet i pasur, i cili fillon simbas rregullave te komunikimt publik standard dhe perfundon me nje pytje bukur mire te "ngjyrosur".

Pra, ketu nuk ka vend per nje term sic eshte "analfabetizmi" - i cili dihet mire cfar domethenje ka.

Kurse, ne perputhje me postimin dhe aludimin tuaj personal, nuk kam tjeter c'te them, pervec faktit qe ti je nje injorante me nje "I" te madhe.

A i morre vesht kto fjal oj ezezdit, a po t'vyn me ti perkthy dikush?

Qi ki qef e qi je bo merak qi s'po i merr vesh vllaznit e tu ty e fol shqipen qysh e kan fol gjysh't e vllaznive t'tu, munesh me na vet ndaqe, se ktu ka plot "analfabeta".
    Gueghes and Toskes are an iron race, as hard as the rocks they inhabit.

Citim Postuar më parë nga Marya Lexo Postimin
    vllehet jane njerez shume te mire, kam patur mundesine te jetoj nje fare kohe ne mesin e tyre
    nuk kam pare nje vllahe pijanec, shume njerez punetor, familjare te devotshem, i mbajne grate ne pellembe te dores, zakonisht ata perpiqen te martohen midis tyre dhe martesat me jo vllehet nuk i shikojne me sy te mire.
    respekt per vllehet , sikur te ishin gjithe shqiptaret si ata , do lulezonte shqiperia...
    Ke te drejte jan ne pergjithesi njerez te mire
    edhe nga qe sjan mysliman kjo gje i ndihmon ti shikojne gjera me llogjike...prandaj sillen mire ne gruja e tyre
    Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...

Dark Angel Maska e smokkie
    Anëtarësuar
    08-01-2004
    Vendndodhja
    verdalle
    Postime
    1,137
    Vetem burrat myslimane keqtrajtojne grate ? Kete nuk e kisha degjuar!
    Cdo gje eshte relative...

Faqja 11 prej 15 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •