Në fakt gjuha vllehe ka huazar nga greqishtja për arsyen e vetme të kishës orthodokse greke, dhe ka huazuar më tepër se çdo gjuhë tjetër e Europës Juglindore. Shkaqet e tjera janë dytësore dhe lokale.Postuar më parë nga ^SHIU^
Në fakt gjuha vllehe ka huazar nga greqishtja për arsyen e vetme të kishës orthodokse greke, dhe ka huazuar më tepër se çdo gjuhë tjetër e Europës Juglindore. Shkaqet e tjera janë dytësore dhe lokale.Postuar më parë nga ^SHIU^
Ndryshuar për herë të fundit nga Uriel : 11-10-2011 më 16:48
relata refero
Po ta lexosh me vemendje shkrimin tim, do te shohesh qe une thashe: "Ka pasur vllehe..", eshte e kryera e foljes kam.
Kam lexuar nje dokument te vjeter te gjendjes civile osmane te Prizrenit te fund shekullit te 19, ku vllehet ishin nje nga grupet etnike te Prizrenit dhe ishin me mijera.
Ne Prishtine ka pasur dhe cifute, do ta mohosh dhe kete?
Qe po ja fusish kot donjiher o Fegi
Per Vllehet jane gjithe "VLLEHE" apo" Aromun" fillojne qe nga Skenderbu e deri te Arvanitet , per ne thuan qe jemi te ardhur nga AZIA edhe ate me kembengulje
Jam me nje forum Sllave , dhe aty i shifni se sa te poshter jane , edhe ate , vetem me ne shqiptaret .
Sa mendohet se eshte numri i vlleheve ne shqiperi?
vllehet jane njerez shume te mire, kam patur mundesine te jetoj nje fare kohe ne mesin e tyre
nuk kam pare nje vllahe pijanec, shume njerez punetor, familjare te devotshem, i mbajne grate ne pellembe te dores, zakonisht ata perpiqen te martohen midis tyre dhe martesat me jo vllehet nuk i shikojne me sy te mire.
respekt per vllehet , sikur te ishin gjithe shqiptaret si ata , do lulezonte shqiperia...
Je ne gabim, sepse Rina shkruajti bukur mir ne gjuhe letrare, madje - madje me nje stil pragmatik mjaft funskional dhe sintatikisht perfekt.
Kurse, ne perputhje me mbarimin e postimit te saj, ajo perdori THJESHT segmentin Geg, madje edhe te dialektizuar simbas krahines te ciles i takon.
THJESHT.
Nuk jam i mendimit qe duhesh ta etiketosh nje shqiptare si analfabete ne kete rast, perkundrazi, une e adhuroj postimin e saj sepse eshte THJESHT nje shkrim tejet i pasur, i cili fillon simbas rregullave te komunikimt publik standard dhe perfundon me nje pytje bukur mire te "ngjyrosur".
Pra, ketu nuk ka vend per nje term sic eshte "analfabetizmi" - i cili dihet mire cfar domethenje ka.
Kurse, ne perputhje me postimin dhe aludimin tuaj personal, nuk kam tjeter c'te them, pervec faktit qe ti je nje injorante me nje "I" te madhe.
A i morre vesht kto fjal oj ezezdit, a po t'vyn me ti perkthy dikush?
Qi ki qef e qi je bo merak qi s'po i merr vesh vllaznit e tu ty e fol shqipen qysh e kan fol gjysh't e vllaznive t'tu, munesh me na vet ndaqe, se ktu ka plot "analfabeta".
Gueghes and Toskes are an iron race, as hard as the rocks they inhabit.
Vetem burrat myslimane keqtrajtojne grate ?Kete nuk e kisha degjuar!
Cdo gje eshte relative...
Krijoni Kontakt