Close
Faqja 7 prej 26 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 254
    Citim Postuar më parë nga Genti.. Lexo Postimin
    Deri sa i mbajne Tirqit si veshje kombetare mund te shpresojme qe nje dite edhe gjuhen do e kthejne :
    http://wn.com/Galichnik
    Disa video nga viti 1933 e ketej , shifet veshja e tyre qe eshte Shqiptare si dhe traditat e dasmave te njejte me shqiptaret , te njera video aty pash diku me plis te bardhe pas minutes 4 , sikurse ketu dikur qe ishte :
    Kjo Reka e eperme
    dhe ne video larte "Galichnik" i perkasin fisit MJAK.
    Personalisht i kam pare te gjitha keto video. Njehere pata degjuar kengen e Hajredin Pashes te kenduar nga keta banore.

Po e gjeta do ta sjell ketu ne forum.

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Deri sa i mbajne Tirqit si veshje kombetare mund te shpresojme qe nje dite edhe gjuhen do e kthejne :
    .
    Ka shkendija dhe nga arvanitasit. Kerkoni ne youtube keni valle dhe kenge arbanite ne gjuhen shqipe/arbanite.

Eshte interesant se te dy palet (arbnoret ne Greqi dhe Itali) kane ngjashmeri me te folmen gege. Une nuk e di kur ka ndodh dhe kush e beri kete ndarjen gege e toske, nuk besoj qe ka ekzistu me heret.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Rina_87 : 08-10-2011 më 17:23

Harambash Killer Maska e Gameness
    Anëtarësuar
    13-03-2006
    Vendndodhja
    Aty-ktu... por, parasegjithash në "kullën e fildisht".
    Postime
    623
    Citim Postuar më parë nga DYDRINAS Lexo Postimin
    Arbereshet ne Itali kane ruajtur fort gjuhen, traditat dhe origjinen e te pareve.

Lexo me poshte:

http://www.comune.sancosmoalbanese.cs.it/

Tabela rrugore dygjuheshe.

Forum i arberesheve:

http://www.jemi.it/

Shtepia e Arbereshve ne Itali:

http://www.arbitalia.it/

A thu a ka edhe ne Greqi tabela rrugore dygjuheshe per arvanitet...?!
    Gueghes and Toskes are an iron race, as hard as the rocks they inhabit.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-09-2010
    Vendndodhja
    www.arberiaonline.com
    Postime
    1,187
    Citim Postuar më parë nga DYDRINAS Lexo Postimin
    Personalisht i kam pare te gjitha keto video. Njehere pata degjuar kengen e Hajredin Pashes te kenduar nga keta banore.

Po e gjeta do ta sjell ketu ne forum.
    Eshte edhe Gjergj Puli nga ty , i cili sot eshte Babai i hostorise Sllavo-maqedonase
    Ja fjalori tij ( ne mes shkruan ne gjuhen Shqipe )

Anëtarësuar
    13-03-2006
    Vendndodhja
    Postime
    623
    Citim Postuar më parë nga Skorpioni Lexo Postimin
    nga regjioni i Napolit eshte kjo ?

Rrafshi i shqiptarve, pardon, Piana degli Albanesi gjindet ne Sicili.

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Citim Postuar më parë nga Skorpioni Lexo Postimin
    nga regjioni i Napolit eshte kjo ?
    Kjo eshte tragjedia e luftes se Skenderbeut , sepse Skenderbeu ishte nje luftetare pa strategji kombetare . Ne vende qe ti mbronte kufijte e shtetit te Arberise ai luftoi per nje evrope kurve qe ti mbroje nga Osmanlijte .

Skenderbeu do te ishte heroje per shqipetaret kurre ai me ushtaret e vete te kishte zgjeruare kufinin e arberesheve dhe fiseve tjera shqipetare,jo te shperndaje popullin shqipetare ne kater anet e evropes .

lufta e Skenderbeut pa strategji vetem se kishte prodhuare sa me shume emigrante refugjate shqipetare ne Itali dhe shume vise te evropes .

Nuk behet lufte per religjion kurre dihet se kombi eshte ne rrezik.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-09-2010
    Vendndodhja
    www.arberiaonline.com
    Postime
    1,187
    Citim Postuar më parë nga Rina_87 Lexo Postimin
    Ka shkendija dhe nga arvanitasit. Kerkoni ne youtube keni valle dhe kenge arbanite ne gjuhen shqipe/arbanite.

Eshte interesant se te dy palet (arbnoret ne Greqi dhe Itali) kane ngjashmeri me te folmen gege. Une nuk e di kur ka ndodh dhe kush e beri kete ndarjen gege e toske, nuk besoj qe ka ekzistu me heret.
    Kesaj propagande i japim rendesi me se shumti "greket" , se gjoja lumi Shkumbim i ndan si me thike geget e tosket , kurse harrojne qe edhe ne Maqedoni ka shumeToske dhe andej nuk kalon lumi Shkumbim

Anëtarësuar
    13-03-2006
    Vendndodhja
    Postime
    623
    Citim Postuar më parë nga Rina_87 Lexo Postimin

As un nuk e di kush e beri kete ndarje, por sigurisht qe nuk eshte n'favor te unitetit.

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Kesaj propagande i japim rendesi me se shumti "greket" , se gjoja lumi Shkumbim i ndan si me thike geget e tosket , kurse harrojne qe edhe ne Maqedoni ka shumeToske dhe andej nuk kalon lumi Shkumbim
    Po de besoj qe kjo ka ndodh gabimisht apo qellimisht nga dikush qe nuk u do te miren shiptareve, se nuk besoj qe ne te kaluaren ka pasur klasifikim apo emertim te tille, apo dhe qe ka pase "ndarje" ne cfaredo menyre.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-09-2010
    Vendndodhja
    www.arberiaonline.com
    Postime
    1,187
    Citim Postuar më parë nga TetovaMas Lexo Postimin
    Kjo eshte tragjedia e luftes se Skenderbeut , sepse Skenderbeu ishte nje luftetare pa strategji kombetare . Ne vende qe ti mbronte kufijte e shtetit te Arberise ai luftoi per nje evrope kurve qe ti mbroje nga Osmanlijte .

Skenderbeu do te ishte heroje per shqipetaret kurre ai me ushtaret e vete te kishte zgjeruare kufinin e arberesheve dhe fiseve tjera shqipetare,jo te shperndaje popullin shqipetare ne kater anet e evropes .

lufta e Skenderbeut pa strategji vetem se kishte prodhuare sa me shume emigrante refugjate shqipetare ne Itali dhe shume vise te evropes .

Nuk behte lufte per religjion kurre dihet se kombi eshte ne rrezik.
    Te me falish Tetovamas por nje figure si Skenderbu i mungon gjithe popujve tjere , shumekush e deshiron te kete nje si Skenderbeu , sidomos mjaftojne manapulimet e fqinjeve tane edhe ne shekullin XXi .

Faqja 7 prej 26 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •