Close
Faqja 6 prej 26 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 254
    Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Para pak ditesh ishte dhe nje vizite e piktoreve nga Kosova dhe Shqiperia tek arbereshet e Italise (me ftesen e nje piktori arberesh), dhe atje i kemi nja 5 milione ma merr mendja , shume interesant si flisnin shqip, madje dhe nje shqiptare e Ukraines ka qene ne nje emison ne RTK dhe e cuditshme si po i ruanin ende traditen shqiptare, madje po kerkonin profesore te gjuhes shqipe nga Universiteti i Prishtines per te shkuar atje ne Ukraine per te ligjeruar gjuhen shqipe

Gjaku i shqiptarit nuk po humb ! gabim ishte Jeronim De Rada ne ato ditet e veshtira kur po e priste vdekjen...

Sic ka thene Zef Serembe:

Arberia matane detit na kujton
    Se ne te huaj jemi tek ky dhe!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Rina_87 : 08-10-2011 më 16:36

Ekzistencen e shqiptareve ortodokse atje e kam verejtur qe heren e pare qe kam udhetuar ne Maqedoni dhe veçanerisht gjate kalimit te Radikes.

Po bindja u perforcua dhe me tej, kur para rreth 10 viteve rastesisht me ra ne dore nje liber ku flitej per Grigor Prlicev, i cili sot quhet poet kombetar ne Bullgari dhe Maqedoni dhe nga ana tjeter e gjithe krijimtaria e tij bazohej 100% ne tema shqiptare.

Prlicev ka shkruar nje poeme per Skenderbeun dhe nje epike per nje vrasje ndershqiptare ne zonen e Rekes.

i/e regjistruar Maska e Skorpioni
    Anëtarësuar
    18-12-2010
    Postime
    206
    Citim Postuar më parë nga Rina_87 Lexo Postimin
    Para pak ditesh ishte dhe nje vizite e piktoreve nga Kosova dhe Shqiperia tek arbereshet e Italise (me ftesen e nje piktori arberesh), dhe atje i kemi nja 5 milione ma merr mendja , shume interesant si flisnin shqip, madje dhe nje shqiptare e Ukraines ka qene ne nje emison ne RTK dhe e cuditshme si po i ruanin ende traditen shqiptare, madje po kerkonin profesore te gjuhes shqipe nga Universiteti i Prishtines per te shkuar atje ne Ukraine per te ligjeruar gjuhen shqipe

Gjaku i shqiptarit nuk po humb ! gabim ishte Jeronim De Rada ne ato ditet e veshtira kur po e priste vdekjen...

Sic ka thene Zef Serembe:

Arberia matane detit na kujton
    Se ne te huaj jemi tek ky dhe!
    pas vdekjes se te Madhit Skanderbeg shumica e Shqiptarve qe kan ike n'itali, jan shkue ne Napoli (n'tokat qe Alfonso V ja ka dhane
    Skanderbegit, si falenderim qe e ka shptue mbretnin e tina prej francezve), e sot asnjo nuk e kie aty, tuton italion jon ba.
    Religion Is Curable

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Eshte e vertete se ne Maqedoni, ka shume shqipetare ortodoks te asimiluare .Sllavet e shfrytezuane religjionin ortodoks shqipetare per asmimilim te shqipetareve ,njekohesishte edhe Greqia veriore eshte e mbushur me shqipetare te asimiluare .

Politikanet shqipetare shipefolesat nuk kane asnje ide se si duhet menaxhuare ky problem . Udheheqesia shqipetare duhet te kerkoje nga Organizata e Kombeve te Bashkuare qe ta zbardhe nje diskriminim te fshehur qe ka bere komunizmi ne Maqedoni, ndaj shqipetareve ortodoks . Me deomos ketyre njeresve qe deklarohen si shqipetare ortodoks te ju kthehet identiteti i tyre kombetare ,bile bile duke ju ndertuare ne Maqedoni edhe kishat etyre ortodokse shqipetare.

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Arbnoret e Italise mund ta kene harruar gradualisht gjuhen, por besoj qe e din kush jane dhe nga vine.

Ne kemi dhe njerez ne diaspore qe dje jane shku ne vende te huaja, e femijet e tyre sot sta dine asnje fjale shqip, ndersa ne nje fshat arberesh te quajtur Çifti e flisnin shume bukur gjuhen shqipe.

Madje na ben te fala te gjitheve, sa te mire. se ishte atje per xhirim televizioni i RTK-se. E kishin muzeun e tyre te kostumeve dhe gjerave tradicionale dhe kombetare.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Rina_87 : 08-10-2011 më 17:02

Citim Postuar më parë nga Skorpioni Lexo Postimin
    pas vdekjes se te Madhit Skanderbeg shumica e Shqiptarve qe kan ike n'itali, jan shkue ne Napoli (n'tokat qe Alfonso V ja ka dhane
    Skanderbegit, si falenderim qe e ka shptue mbretnin e tina prej francezve), e sot asnjo nuk e kie aty, tuton italion jon ba.
    Arbereshet ne Itali kane ruajtur fort gjuhen, traditat dhe origjinen e te pareve.

Lexo me poshte:

http://www.comune.sancosmoalbanese.cs.it/

Tabela rrugore dygjuheshe.

Forum i arberesheve:

http://www.jemi.it/

Shtepia e Arbereshve ne Itali:

http://www.arbitalia.it/
    Ndryshuar për herë të fundit nga DYDRINAS : 08-10-2011 më 17:06

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Citim Postuar më parë nga Skorpioni Lexo Postimin
    Skenderbeu pa dyshim se ishte heroje i jone shqipetare , pore ai nuk kishte strategji luftarake kombetare . Lufta e Skenderbeut vetem se ju dha hapesire me te madhe sllaveve ortodoks qe te asimiliojne popullin tone ortodoks shqipetare.

Mbas 500 viteve faktet tregojne se Skenderbeu e demtoi ceshtjen tone kombetare( pikerishte shqipetaret ortodoks ) ne aspektin e asimilimit duke baskepuniare me sllavet e asaj kohe .

Me deomos ne kete raste duhet te behet nje analize e thelle historike , se Osmanlijte per 500 vjete roberi nuk asilmiluane asnje kombe ne ballkane ,perveq qe ishin munduare te jua japin qe popujte e ballkanit te pranojne religjionin islam .

Sllavet per 50 vite dominim ne Maqedoni dhe ish Jugosllavi arriten qe nje numer shume shume te madhe shqipetare te asimiliojne dhe ti humbin gjurmet e shqipetareve ortodoks .
    Njekohesishte Greqia e luajti te njeten politike te asimilimit te shqipetareve ortodoks.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    07-09-2010
    Vendndodhja
    www.arberiaonline.com
    Postime
    1,187
    Deri sa i mbajne Tirqit si veshje kombetare mund te shpresojme qe nje dite edhe gjuhen do e kthejne :
    http://wn.com/Galichnik
    Disa video nga viti 1933 e ketej , shifet veshja e tyre qe eshte Shqiptare si dhe traditat e dasmave te njejte me shqiptaret , te njera video aty pash diku me plis te bardhe pas minutes 4 , sikurse ketu dikur qe ishte :
    Kjo Reka e eperme
    dhe ne video larte "Galichnik" i perkasin fisit MJAK.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Genti.. : 08-10-2011 më 17:13

i/e regjistruar Maska e Skorpioni
    Anëtarësuar
    18-12-2010
    Postime
    206
    Citim Postuar më parë nga DYDRINAS Lexo Postimin
    Arbereshet ne Itali kane ruajtur fort gjuhen, traditat dhe origjinen e te pareve.

Lexo me poshte:

http://www.comune.sancosmoalbanese.cs.it/

Tabela rrugore dygjuheshe.

Forum i arberesheve:

http://www.jemi.it/

Shtepia e Arbereshve ne Itali:

http://www.arbitalia.it/
    nga regjioni i Napolit eshte kjo ?
    Religion Is Curable

Faqja 6 prej 26 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •