Close
Faqja 5 prej 51 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 507
    Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    A sa i perket qeveriablu: Le t'i tregoj dikush se une sjam fajtor. Ne postimin tim une e trajtova temen ashtu sic e kerkonte Eurostar, dhe e dhash mendimin tim.

Ti kceve me ofendime duke na thene se ne e kemi bere jeten ne bote FERR.

Dhe me do pallavra tjera qe askujt qe e lexon kete teme si interesojn.

Po une e kuptoj frustrimin tend, sepse cdo here ti thej hundt, per ate te pengoj.

Me vjen keq qe ke armiqesi ndaj meje, une vetem po ta sqaroj ate qe une e mendoj.

Mire do te ishte qe mos perzihesh si biber ne cdo postim timin.

PAQE!

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar mė parė nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Te me falesh por nuk te therras dot me nickun qe ke .
    Nicku im nuk ka asnje konotacion politik,ashtu ja kam futur kot dhe tani edhe mua me pengon....por kthim mbrapa ska

Duke mos qen Jesus i vertet ( pra qe nuk ka ardhur mesia qe pritej ) I bie qe edhe Muhamedi automatikisht te dali jashte loje. Pse ? Sepse ai shume thenje ne kuran i ka pikerisht per Jesusin ( Isa ) . Ka shume ajete qe une nuk po i sjell sepse ju tashme i njihni, por nese doni mund edhe tua sjell.
    Fakt eshte qe egzistimi i nje personazhi te till qe Bibla e paraqet si Isusin nuk e verteton asnje burim historik i pavarur jashtebiblik...ama asnje,ka pasur tentime falsifikimi nga ana e murgjeve por ato jane dekonspiruar....e neqoftese nuk ka egzistuar fare- natyrisht qe bie ne uje gjith krishterimi dhe islami...ky eshte qendrim i Jevrejeve qe kategorisht e mohojne Isusin sepse AI nuk paraqitet as ne dhjaten e vjeter ,(ne te vertet parashihet Mesija por jo me atributet e Isusit) as ne Talmud e as ne nje ndonje shkrim te historianeve te asaj kohe romak,grek apo judej....Cudi nje person i till dhe ngjarje te bujshme te lidhura me kete person nuk jane verejtur dhe shkruar ....cudi qe per ngjarjet mbi Herodin ,Poncije Pilatin ( qe gjykoi Isusin) qe kane sunduar ne kohen kur ka jetuar Isusi ka shkrime dhe mund te rekonstruktohen ngjarjet !!!
    Dmth , perfundimi i bie qe nese mesia nuk ka ardhur, Jezusi, shenjtoret, kishat ortodokse, protestane , kristjane, etj dhe Muhamedi, xhamit dhe feja Islame bektashit etj, jane te ngritura pa sanje baze. Se di nese e kam gabim apo jo ?
    Po,Jevrejet ende presin Mesine (shpetimtarin ) dhe nuk e pranuan Isusin as atehere as sot (arsyet qe ceka me larte ).Akuzat e krishtereve jane qe Ata (judejet) nuk njohen Shpetimtarin Isusin nga Nazareti dhe i akuzuan per vrasjen e tij...dhe ketu fillon edhe antisemitizmi i krishter i shprehur permes fjalise "Judenjet vrases te Zotit".
    Nuk ka kontraverze per kete qendrim te Jevrejeve eshte ashtu sic thua TI qe -Kisha me te gjitha degezimet e saj,Islami me te gjitha degezimet e tij nuk eshte gje tjeter pos varijante te Judaizmit dhe nuk jane legjitime.Ky qendrim eshte nga prespektiva Judeje ndersa krishterimi thote qe Beslidhja e vjeter eshte abroguar me arrdhjen e Isusit dhe tani vlen ligji i ri qe e perhap Isusi.Ndersa Islami permes Muhamedit ka per qellim te thote qe edhe Judejet edhe te krishteret devijuan apo nuk e mbajten besimin e drejte qe shpallte Zoti....Pra,te gjitha palet akuzojne njeri tjetrin ....me nje fjale ashtu sic tha para disa viteve presidenti i shtetit te Izraelit publikisht "Bibla eshte mitologji e popullit Hebre dhe te tjeret ose i kane keqkuptuar apo i kane pershkruar..."

Pra, nuk e ke gabim !!! shikuar nga pikpamja Hebreje.

Pershendetje !
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar mė parė nga IslamInfo Lexo Postimin
    Po une e kuptoj frustrimin tend, sepse cdo here ti thej hundt, per ate te pengoj
    Islaminfo e dim qe vetshpallesh fitues por kjo tregon varferin tende intelektuale sepse askush nuk pretendon qe te fitoj ne nje debat,qellimi eshte te shkembehen mendime dhe secili ne rruge te vet...ndersa fyerjet qe perdor tregojne edhe tjetren varferi ate te Besimit dhe edukates...

Do ti komentoja edhe Ceshte shkenca,ceshte teori,ceshte evulucioni,pse bota eshte ferr nga besimtaret sikur TI,per Harun Jahjen etj. (akuza ime nuk ka te beje me besimtaret e devotshem dhe te moralshem-atyre ju perkulem deri ne toke.Por ti nuk je i till) dhe thenie te tua te meparshme ne citimet me larte.
    Por ,nga respekti per Eurostar1 qe te mos devijoj tema nuk do ju pergjigjem dhe do te takohemi ne tema perkatese qe ta hjeki llomin tend religjioz pra takohemi ! Apo prap vetshpallesh fitues
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Qeveriablu, une e kuptoj nevojen tende per te terhjekur verejtje ndaj vetes, mirepo kjo aspak nuk duhet te te dergoj deri ne ekstremin kur futesh ne nje teme si rrugac, duke postuar nje postim ofendues per besimtaret, duke u tallur e treguar mendjelehtesine tende.

Shkrimi im ne kete teme s'kishte te beje asgje me ty as per se afermi e as per se largi, ate qe une ja shkruva Milkway, ti e coptove nje pjese te saj dhe filloje te tallesh, kurse une nuk te ofendova aspak, sepse sipas teorise qe t'i e beson, ne menyre fanatike, ti e ke prejardhjen nga majmunat. Nuk eshte ofendim kjo.

Une besoj se e kam prejardhjen nga njeriu.

Vet menyra se si ti u fute ne kete teme eshte e pahijshme dhe jodinjitoze, aq me shume tejet nencmuese per ty, saqe edhe ate pak respekt qe e kishe e humbe komplet.

Skam nevoje per ty per sqarime se cka eshte shkenca, evolucioni, darvinizmi, etj etj etj, se si une " e paskam bere kete bote ferr ", dhe marrezira tjera te ketij lloji, sepse askush s'te kerkoj nje gje te tille prej teje dhe as kjo teme nuk eshte per kete gje.

S'ka nevoje Eurostar te ta terhjek verejtjen, ti e fute ateizmin ketu, a tema s'kishte te beje asgje me ateizmin, madje vet ky forum eshte per tolerancen nderfetare, e ska te beje asgje me ateizmin.

Andaj trego pak respekt per vetveten heren tjeter dhe mos e nencmo aq shume!

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Une besoj se e kam prejardhjen nga njeriu.
    Cili njeri, ai i Neandertalit apo ai i Kromanjonit??!!
    , madje vet ky forum eshte per tolerancen nderfetare, e ska te beje asgje me ateizmin.
    Gabim!! Ky nenforum eshte per tolerance te fetareve ndaj te tjereve, dmth e kunderta e asaj qe ngjet neper forumet fetare!!
    Sepse edhe ashtu kemi te bejme me pseudo-intelektual ketu qe besojn se teorine e darvinit askush se ka kundershtuar.
    Askush me dy fije mend e nje fije dituri, s'e ka kundershtuar!!
    Ndersa fetaruce qe s'kane dy klase shkolle e pellasin poshte e perpjete per "shkence" islame ka plot.......por atat s'ngrejne peshe ne arsimimin boteror!!
    Teoria e darvinit nuk eshte vertetuar qe te kete nevoje dikush ta kundershtoj.
    O hoxhe, kush ta ka thene ty se nuk eshte vertetuar??!! Harun Jahja apo "profesorat" harape te mejtepit??!!
    Po ti hape nje liber biologjie te shkolles se mesme se ndoshta behesh njeri!!
    Krejt ato jane hipoteza dhe mendime ne baze te disa fosileve qe i kane gjetur ne nje kohe kur shkenca ishte shume e prapambetur.
    Kush ta ka thene se Darwini u mbeshtet mbi fosilet, per teorine e evolucionit, o hoxhe me zile??!! Po si mer jahu, nuk ke turp te shkruash hajvanlleqe pa pasur as njohurine me te ceket mbi kete lemi??!!
    Pastaj u pa se ato ose ishin falsifikime ose ishin te krejt disa krijesave tjera, ndersa ato me te rendesishmet: krijesat qe ishin gjys-keshtu gjys-ashtu, as qe u gjeten, prandaj ende ngelin vetem vizatime.
    O hoxhe, per ēfare po derdellit??!! Shko mer jahu ne shkolle te mesme perseri se paske ngel tulle!!!
    Kjo eshte nje dogme, sepse askush se ka pare evolucionin me syte e vet, dhe askush se ka perseritur ate me eksperimente.
    Ndersa Allahun, xhinet, Dexhallin, hene e ndare pergjysem, Xhebrahilin, bijat e Allahut, i keni pare ju, eh??!!
    Po ti, qe pellet nate e dite per "shkencen" ne Kuran, e ke pare zgjerimin e Universit??!!
    Andaj ateistat jane dogmatiket me te mdhenj ne kete bote.
    Fjala "dogme" perdoret vetem per fene, o hoxhe me zile....!
    Jarigas

Citim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin
    Nicku im nuk ka asnje konotacion politik,ashtu ja kam futur kot dhe tani edhe mua me pengon....por kthim mbrapa ska

Fakt eshte qe egzistimi i nje personazhi te till qe Bibla e paraqet si Isusin nuk e verteton asnje burim historik i pavarur jashtebiblik...ama asnje,ka pasur tentime falsifikimi nga ana e murgjeve por ato jane dekonspiruar....e neqoftese nuk ka egzistuar fare- natyrisht qe bie ne uje gjith krishterimi dhe islami...ky eshte qendrim i Jevrejeve qe kategorisht e mohojne Isusin sepse AI nuk paraqitet as ne dhjaten e vjeter ,(ne te vertet parashihet Mesija por jo me atributet e Isusit) as ne Talmud e as ne nje ndonje shkrim te historianeve te asaj kohe romak,grek apo judej....Cudi nje person i till dhe ngjarje te bujshme te lidhura me kete person nuk jane verejtur dhe shkruar ....cudi qe per ngjarjet mbi Herodin ,Poncije Pilatin ( qe gjykoi Isusin) qe kane sunduar ne kohen kur ka jetuar Isusi ka shkrime dhe mund te rekonstruktohen ngjarjet !!!
    Po,Jevrejet ende presin Mesine (shpetimtarin ) dhe nuk e pranuan Isusin as atehere as sot (arsyet qe ceka me larte ).Akuzat e krishtereve jane qe Ata (judejet) nuk njohen Shpetimtarin Isusin nga Nazareti dhe i akuzuan per vrasjen e tij...dhe ketu fillon edhe antisemitizmi i krishter i shprehur permes fjalise "Judenjet vrases te Zotit".
    Nuk ka kontraverze per kete qendrim te Jevrejeve eshte ashtu sic thua TI qe -Kisha me te gjitha degezimet e saj,Islami me te gjitha degezimet e tij nuk eshte gje tjeter pos varijante te Judaizmit dhe nuk jane legjitime.Ky qendrim eshte nga prespektiva Judeje ndersa krishterimi thote qe Beslidhja e vjeter eshte abroguar me arrdhjen e Isusit dhe tani vlen ligji i ri qe e perhap Isusi.Ndersa Islami permes Muhamedit ka per qellim te thote qe edhe Judejet edhe te krishteret devijuan apo nuk e mbajten besimin e drejte qe shpallte Zoti....Pra,te gjitha palet akuzojne njeri tjetrin ....me nje fjale ashtu sic tha para disa viteve presidenti i shtetit te Izraelit publikisht "Bibla eshte mitologji e popullit Hebre dhe te tjeret ose i kane keqkuptuar apo i kane pershkruar..."

Pra, nuk e ke gabim !!! shikuar nga pikpamja Hebreje.

Pershendetje !
    Pikerisht miku im, eshte dhe dicka qe do ta quaja interesante, se askush nga filozofet, poetet e shumte qe kan jetuar ne kohen e " Jesusi-t " nuk kan shkruar asnje rrjesht ne librat e tyre qe kan arritur deri ne ditet e sotme. Bile dhe vete bibla eshte shkruar pothuajse 200 vjet pas kohes se referimit jetik te Jesusi-t. Pse ? !!!

Edhe dicka tjeter interesante. Per Jesusi-n dhijata ose bibla flet vetem per momentin se ku dhe kur lindi dhe pjesen tjeter te veprimit te tije si bir apo Zot etj qe e quajn. Pse nuk eshte shkruar asnje fjale per perjudhen e tije ne rini apo adoleshence ?

Ka edhe shume aspekte te tjera por per momentin le ti sqarojme keto. Do ishte mire qe te kishte dhe pjesmarrje nga ndonje njohes i ungjijeve qe te diskutonim apo te perplasnim faktet duke i argumentuar ne fakte dhe jo ne deshira.

Pershendetje dhe kalo mire

Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Pikerisht miku im, eshte dhe dicka qe do ta quaja interesante, se askush nga filozofet, poetet e shumte qe kan jetuar ne kohen e " Jesusi-t " nuk kan shkruar asnje rrjesht ne librat e tyre qe kan arritur deri ne ditet e sotme. Bile dhe vete bibla eshte shkruar pothuajse 200 vjet pas kohes se referimit jetik te Jesusi-t. Pse ? !!!
    Nuk ka asnje shkrim per Poncije Pilatin dhe gjykimin e tij te Isusit .
    Nuk egziston asnje shkrim historik nga koha e Isusit qe verteton egzistimin e tij.
    Ungjijt jane kanonizuar mbas shekullit te II duke ju falemenderuar Irinej-it i cili nga te shumta shkrime zgjodhi 4. per arsye te panjohura !!!te tjeret u dogjen.
    Problem i madh eshte edhe historianet,filozofet e asaj kohe p.sh.historiani dhe filozofi Judeo - grek me i njohur i asaj kohe dhe qe jetoi ne ne Jeruzalem ne kohen e Isusit Fil Judaiku 20 p.e.s. -50 pas e.s. edhe pse ka shkruar detajisht ngjarjet per ate regjion asnjehere nuk permend Isusin, Seneka 4 -65 apo Plini 23-79 nuk permendin gje,njejte eshte edhe per historian tjere te asaj kohe !!!!
    Gjithashtu Judenjet si popull i librit ne ate kohe nuk permendin Isusin -p.sh. Justi nga Tiberijadi eshte bashkekohanik i Isusit dhe shkruan biografine e Herodit dhe asgje nuk dine per Isusin nga Nazareti !!!
    Kjo do i bije njejte sikur te kerkojm tekste historike te Luftes se II boterore dhe mos te mundim te gjejme emrat e Hitlerit dhe Stalinit !
    Edhe une pyes si TI- PSE ?
    Edhe dicka tjeter interesante. Per Jesusi-n dhijata ose bibla flet vetem per momentin se ku dhe kur lindi dhe pjesen tjeter te veprimit te tije si bir apo Zot etj qe e quajn. Pse nuk eshte shkruar asnje fjale per perjudhen e tije ne rini apo adoleshence ?
    Per jeten e Isusit informata mund te mirren vetem nga Ungjillet,por neqoftese Ungjillet jane biografija e Isusit atehere dic nuk shkon sepse ne te mungojne elemente kyce per biografine e Isusit.Nuk e kemi pershkrimin e pamjes se tij,nuk kemi te dhene te sakte per vitet e tij,mungon periudha e femijerise dhe adoloshences pervec detajeve te lindjes dhe nje detaj i vogel kur ne moshen 12. vjecare ligjeron ne Tempullin e Jerusalemit.Pra,ungjillet tregojne me shume vetem muajt e fundit te jetes se Isusit.
    Dhe dicka eshte shume me rendesi te pergjigjen apologjetet e krishterimit Pse letrat e Palit derguar kolonive krishtere askund nuk permendin cudirat qe ka bere Isusi,fjalimet e Isusit,fjale te tij apo ringjalljen.Ndersa letrat e Palit jane 20 vite me pare (diku ne vitin 50 era e re.) se kur jane kanonizuar Ungjejt te themi me te vjetrin Ungjilli sipas Markut (viti 70 era e jone).Per cudi ne keto ungjill pershkruhen gjera fantastike qe nuk i permend Pali si sherime nga Isusi te semundjeve te pasherueshme,ngritja nga varri,Isusi ecte mbi uje,ringjallja e tij ,qetesimi i fortunes vie nga qortimi i tij,nga 5 cope buke dhe 2 peshk u ngopen 5.000 persona etj.etj......

--------------------------------
    Ja nje "leter lakmuesi" per te krishteret qe te tregojne sa jane tolerant ne diskutime te "nxehta" ,pra le te tregojne vehten qe jane me larte se sa mbrojtesit e Muhamedit qe ne cdo kritik jo vetem te ofendojne por edhe te kercenohen permes Mesazheve Private se do te "hekim koken".
    Une personalisht besoj qe ndjekesit e Isusit nuk jane te nje niveli te till si te lartepermendurit dhe pranojne dialogun konstruktiv....pra,"kush nuk mendon si NE,nuk eshte kunder NESH " zbatone kete thenie te Isusit
    Pra,ju pergjigjuni e mbasandej Une do ju bombardoje me pyetje te ndryshme,Pa Pardon.Nuk do tregoje meshire ndaj Isusit edhe pse e kam "Xhan" shume te dashur
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qeveriablu : 02-10-2011 mė 20:56

Eshte e cuditshme fakti qe te gjithe besimtaret qofshin te krishtere apo musliman, i braktisin temat qe kane te bejne me fakte dhe ngjiten pas temave provokues ku dhe plasin ofendime sa personale ashtu dhe fetare.

Une mendoj qe duke sqaruar dyshimet qe njerzit kane per fene, atyre u ofron mundesine qe te qartesohen dhe ku i dihet ndoshta dhe te perqfojne nje fe qe ka fakte dhe argumenta bindese per tu besuar.

Mirpo e gjith kjo behet duke bere nje diskutim te shendoshe mbi fakte dhe argumenta dhe jo duke i bere bisht temave kaq te rendesishme per te vertetuar dyshimet qe ne kemi dhe qe jane po aq penguse per njerzit qe nuk e kuptojne fene. Nejse,

Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Eshte e cuditshme fakti qe te gjithe besimtaret qofshin te krishtere apo musliman, i braktisin temat qe kane te bejne me fakte dhe ngjiten pas temave provokues ku dhe plasin ofendime sa personale ashtu dhe fetare.

Une mendoj qe duke sqaruar dyshimet qe njerzit kane per fene, atyre u ofron mundesine qe te qartesohen dhe ku i dihet ndoshta dhe te perqfojne nje fe qe ka fakte dhe argumenta bindese per tu besuar.

Mirpo e gjith kjo behet duke bere nje diskutim te shendoshe mbi fakte dhe argumenta dhe jo duke i bere bisht temave kaq te rendesishme per te vertetuar dyshimet qe ne kemi dhe qe jane po aq penguse per njerzit qe nuk e kuptojne fene. Nejse,
    Eurostar, nuk eshte e vertete se besimtaret vetem provokojn, madje nese do ta thonim te kunderten do te ishte me e sakte.

E ke shembullin konkret, ku dikush qe ishte na aut fare, nderhyri ne biseden time me dikend tjeter duke i akuzuar te gjithe besimtaret se ata e kane shnderruar kete bote ne ferr.

Pastaj i jep argument me liber se e kunderta eshte e vertete, ai fillon me tallje dhe duke komentuar autorin e librit.

Padyshim se duke i sqaruar gjerat rreth fese do t'i qartesoheshin njerezve shume gjera, mirepo duhet te kete njeri te mirefillte qe pyet sinqerisht dhe pret pergjigje dhe nuk fillon me tallje, gje qe rralle mund te gjesh.

A sa i perket krishterizmit, cdokush me pak dije mund ta fitoj debatin me ta, sepse ata bazat i kane te dobeta, jologjike dhe shume kunderthenese.

Kalofsh mire.

Eurostar, nuk eshte e vertete se besimtaret vetem provokojn, madje nese do ta thonim te kunderten do te ishte me e sakte.

E ke shembullin konkret, ku dikush qe ishte na aut fare, nderhyri ne biseden time me dikend tjeter duke i akuzuar te gjithe besimtaret se ata e kane shnderruar kete bote ne ferr.

Pastaj i jep argument me liber se e kunderta eshte e vertete, ai fillon me tallje dhe duke komentuar autorin e librit.

Padyshim se duke i sqaruar gjerat rreth fese do t'i qartesoheshin njerezve shume gjera, mirepo duhet te kete njeri te mirefillte qe pyet sinqerisht dhe pret pergjigje dhe nuk fillon me tallje, gje qe rralle mund te gjesh.

A sa i perket krishterizmit, cdokush me pak dije mund ta fitoj debatin me ta, sepse ata bazat i kane te dobeta, jologjike dhe shume kunderthenese.

Kalofsh mire.
    Ok Islaminfo, me informo per situaten.

Pervec Kuranit dhe haditheve, ku e verteton ekzistencen e Jesusi-t dhe formimit te kishes se pare + pasardhjen Islamike me baze dhe mbeshtetje ne dhijate te re. Pra nese vete shtepia Abrahamike nuk e pranon kishen dhe Jezusin dhe per rrjedhoje as islamin qe e aprovon ardhjen e Jezusit ( Ises ). Si mundet qe feja juaj te pranoje dicka qe nuk ka baza dhe nuk njihet nga hebrenjte. Ato ishin lajmeruar per ardhjen e ( mesis ) Ata sot e kesaj dite e presin. Shenjat qe jane lajmruar ne dhijaten e vjeter nuk kane konkluduar ne asnje njeri dhe shume shenja te tjera qe lajmerojne ardhjen e tije akoma nuk kane ndodhur. Shtepia Abrahamike nuk njeh dhe nuk pranon te kete ardhur ( Mesia ) Ndersa feja Islame u bashkua dhe mbeshtetet teorine e kishes mbi Jesusi-n, pervec ne disa ndryshime per te, por jo qe nuk ekziston Jesusi ( Isa). Pra ju e pranoni ardhjen e tije por jo sic thot kisha qe eshte Zot, ju e pranoni si Profet.

Pershendetje
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga EuroStar1 : 03-10-2011 mė 13:40

Faqja 5 prej 51 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •