[QUOTE=bani;3205541]po ti shikoje njeher mrekulline matematikore , pastaj shprehu ,
Zoti ringjalli edhe te vdekurin nepermjet Jezu Krishtit , kjo sdo te thote se Zoti eshte doktorr, kjo eshte thjesht shenje qe Zoti ekziston dhe eshte prezent, cdo mrekulli ka arsyen e vet se pse ka ardhur.
kjo ska te beje as me islam e as me krishterim , mund t'a pranosh qe eshte mrekulli nqs shikon mrekulli aty , nqs nuk shikon mrekulli mund t'a denoncosh si genjeshter.[/QUOT
kam nje pyetje per ty Na thuaj nje mrekulli qe ka ndodh ne keto shekujt e fundit e qe shkence nuk e ka hudh posht apo nuk ka dhan shpjegim!
Margus, lexo nepermjet fjaleve. Bani po tallet me keto mrekullite matematikore.
besimi dhe e verteta nuk jan nje!!
tek besimi mund te ket "mrekulli" e vertet te shpjegon fenomenin dhe me nuk eshte mrekulli !
Ti mund te besosh se djeli ben ve,gomari pjell....etj etj per ty bota eshte mrekulli
por ne momentin qe smuhesh shkon e mer nje aspirin dhe nuk pret mrekulli!
Nuk eshte mire me shkru per kuranin. Ai eshte nje liber andej nga arabia saudite, shume larg nga anet tona. Shtrirjen me te madhe islami e ka marre andej nga indonesia.
“Njëra prej Mrekullive Më të Mëdha” [74:35]
Kurani karakterizohet me një fenomen të veçantë që nuk gjendet në asnjë libër tjetër me autor njerëzor.
Çdo element i Kuranit është i hartuar matematikisht – suret, strofat, fjalët, numri i shkronjave të
caktuara, numri i fjalëve nga e njëjta rrënjë, numri dhe shumëllojshmëria e emrave hyjnor, shkrimi i
veçantë i fjalëve të caktuara, mungesa apo ndryshimi i qëllimshëm i shkronjave të caktuara brenda
fjalëve të caktuara, dhe shumë elemente të tjera të Kuranit, e edhe më shumë përmbajtja e tij. Janë dy
aspekte madhore të sistemit matematikor të Kuranit: (1) Hartimi letraro-matematikor, dhe (2) Ndërtimi
matematikor që përfshinë numrat e sureve dhe strofave. Për shkak të këtij kodimi matematikor
gjithëpërfshirës, edhe shtrembërimi më i vogël i tekstit të Kuranit ose renditjes fizike menjëherë del në
shesh.
Kerkoj nje ballafaqim me myslimanet e forumit per te diskutuar konkluduar diku rreth kesaj mrekullie si edhe ndryshimeve qe kerkoi te behen ne fene Islame Rashad khalifa , i cili akuzohet nga myslimanet e sotshem si heretik.
Ndryshuar për herë të fundit nga bani : 18-10-2011 më 05:21
Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT
Krijoni Kontakt