Close
Faqja 42 prej 47 FillimFillim ... 324041424344 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 411 deri 420 prej 465
    Alter ego Moderatus Maska e yllbardh
    Anëtarësuar
    18-08-2007
    Vendndodhja
    as vetë se di.... :)
    Postime
    808
    Citim Postuar më parë nga Dasius Lexo Postimin
    Shqiponja eshte simboli i nje mbreterie te krishtere. Kjo eshte arsyeja pse e perdori Skenderbeu, pse e perdorin serbet, malazezet, kisha greke, rumunet, ruset, austriaket, pse e perdornin Habsburget, spanjollet, kisha qipriote, e shume te tjere.
    Gaboheni kur thuani se Skenderbeu e përdori shqiponjën dykrerëshe për shkak se ishte symbol i një mbretërie të krishtere. Ai si dhe të gjithë fisnikëria e cila gjendej nën Byzantin kishte stemën e vetë heraldike, sepse nuk mundë që të llogaritesh si një nga fisnikët në qoftë se nuk kishe stemën e veçantë familjare e cila në shumicën e rasteve bazohej në até sunduese por me një variacion, kjo ishte zakonisht kështu me ato familje që nuk kishin një traditë të gjatë të së qenit fisnikë d.t.th. që ishin fisnikëruar së voni, gjithashtu e thashë se shumica por jo të gjithë sepse kemi stema që s'kanë asgjë të përbashkët me até sunduese.

Pastaj kur e trajton shiponjën dykrerëshe si symbol i krishterimit edhe këtu gabon se ja ky symbol ja kush tjetër është vetë symboli më i fuqishëm i besimeve të vjetra që nga krishterimi konsiderohen edhe si besime pagane. Ky symbol përdoret për shkak se të gjithë ata të përmendurit nga ju dhe të tjerët duan dhe kanë dashtë që të tregojnë vazhdimësi të traditës romake dhe asgjë tjetër, në një farë mënyre që ti legjitimojnë pretendimet e tyre e njëjta gjë sikurse me titullin e Cezarit që pothuajse të gjithë perandorët modernë të Evropës kanë përqafuar.
    Ndryshuar për herë të fundit nga yllbardh : 04-09-2011 më 17:05
    Shqiptari që derdhë gjak shqiptari nuk meriton të quhet shqiptarë

Dominus Albanae Maska e Geri Tr
    Anëtarësuar
    17-08-2009
    Vendndodhja
    Tirana the Shitty Metropolis
    Postime
    1,837
    Simboli i shqiponjes dykrenare eshte simbol pagan dhe jo kristian,eshte sic jane kafshet e tjera policefale qe rrjedhin nga mitologjite greke dhe egjiptiane,edhe dhia me dy brire qe e ka ne kokore Skenderbeu vjen prej mitologjise egjiptiane dhe perfaqeson nje perendi te quajtur Amon
    Të gjitha gjërat që ne shohim apo duken, janë vetëm një ëndërr brenda një ëndrre

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga Geri Tr Lexo Postimin
    Simboli i shqiponjes dykrenare eshte simbol pagan dhe jo kristian,eshte sic jane kafshet e tjera policefale qe rrjedhin nga mitologjite greke dhe egjiptiane,
    Egjiptiane?! greke?! spekullime termash, nejse...

Citim Postuar më parë nga Geri Tr Lexo Postimin
    edhe dhia me dy brire qe e ka ne kokore Skenderbeu vjen prej mitologjise egjiptiane dhe perfaqeson nje perendi te quajtur Amon
    Une e di.... goat nurse of Zeus....dhine e kishte ne helmete, shqiponjen me dy koka simbol, dhe flamur, qe te dyja te Zeus-Jupiterit.

Po mir e ke ti, ta jevgjizojme dhe Skenderbeun

Jemi qe jemi, dhe ministri tyrk i arsimit na kenaqet.

Valerian II, antoninianus, Reverse: IOVI CRESCENTI (Jupiter growing) : Jupiter represented as a child, on the back of Amalthea's goat.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 13-09-2011 më 14:22

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anëtarësuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    Citim Postuar më parë nga javan Lexo Postimin
    Ty te prish pune edhe shume madje, realiteti qe ky pis shqiptar, e beri zap konglomeratin sllav, avar, mongol, tatar, kinez,dhe hun qe njihet me eufemizmin turk ne ditet e sotme. Per kete qellim po shkruan pikerisht ne temen e flamurit Shqiptar, te Kastrioteve, Pirrove etj.

Me qe une nuk merrem me realitete hardcore dhe softcore dhe me mendjet e semura njerezore, na deshmo me prova ato qe the se:

1.Gjin Kastrioti ftoi garrizone turke per te mbaj nen kontroll ate zoterimin e vet prej 3 fshatrash (sic na e paraqet ti dhe miqte e tu sllave te llojit Shmit).
    2.Gjergj Kastrioti u arratis me Turqit nga Shqiperia, me deshiren e vet dhe perseri u kthye po me deshiren e vet.
    3.Qe Skenderbeu ishte mbeshtetur nga Turqit (ndonjehere).

Ja me poshte ca nga Turqit qe luftojne kunder Turqve.

[Kryengritesit Shqiptare mbrojne fshatin nga Turqit]

PS. Po te ishe besimtar musliman dhe jo TURK (ndryshe nga si deshiron te hiqesh) do kishe ditur se Kurani thote qe jo cdo pene dhe cdo shpifje e shkruar, por vetem PENA E DIJETARIT eshte me e vleshme se gjaku i martirit. Si Turk qe je nuk e kupton dot.
    Kta ne foto me duken grek qe luftojne turqit e jo "turk" qe luftojne turqit.

Citim Postuar më parë nga Gordon Freeman Lexo Postimin
    Kta ne foto me duken grek qe luftojne turqit e jo "turk" qe luftojne turqit.

Les insurgés albanais défendent leur village contre les soldats turcs.
    Kryengritësit shqiptarë mbrojnë fshatin e tyre kundër ushtarëve turq.

Anëtarësuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    Citim Postuar më parë nga Dalan Lexo Postimin

Les insurgés albanais défendent leur village contre les soldats turcs.
    Kryengritësit shqiptarë mbrojnë fshatin e tyre kundër ushtarëve turq.
    po eshte mendimi im sepse une i njoh kostumet greke dhe shqiptare (jug-veri,sepse ska asnje mundesi te jene jugore) e pastaj libri mund te jete edhe propagande sepse ka shum lloj librash te cilet paraqesin luftetar te revolucionit grek dhe i etiketojne me "albanese" apo "suliote".

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    po eshte mendimi im sepse une i njoh kostumet greke dhe shqiptare (jug-veri,sepse ska asnje mundesi te jene jugore) e pastaj libri mund te jete edhe propagande sepse ka shum lloj librash te cilet paraqesin luftetar te revolucionit grek dhe i etiketojne me "albanese" apo "suliote".
    Hahhahahhahahahahahhahahahaha propagandë ? Cfarë propagande ore i marrë ?
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Anëtarësuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    Citim Postuar më parë nga Hyllien Lexo Postimin
    Hahhahahhahahahahahhahahahaha propagandë ? Cfarë propagande ore i marrë ?
    eshte propagande e shqiptareve historian qe jetojne ne Itali qka ka rendesi gjuha qe perdoret ne libra...

tani arberoret e vendosin vet se cka jane

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    eshte propagande e shqiptareve historian qe jetojne ne Itali qka ka rendesi gjuha qe perdoret ne libra...

tani arberoret e vendosin vet se cka jane
    Esht e shkrujtme frengjisht mer, ca italie thua ti???

apo futja kot te dukesh interesant.

Atdhetar Maska e Dasius
    Anëtarësuar
    21-07-2010
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    288

Ore Mr Gordon!

Te jesh grek dhe te leshosh nga keto bajgat edhe kuptohet, por te jesh minoritar (sic ma merr mendja qe duhet te jesh ti) dhe te leshosh pallavra te kesaj natyre.........kete vetem Bollano mund ta beje. (qe ne fakt s'eshte minoritar fare)

P.s. Ja qe nuk njifke asgje jo me nga kostumet, po as nga historia e memedheut tend, Greqia. Minimumi qe mund te besh eshte qe te hapesh ndonje faqe te wikipedias.
    Atdheu mbi të gjitha
    Tradhtarët në të s'ëmës

Faqja 42 prej 47 FillimFillim ... 324041424344 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Origjina e Himnit te Flamurit
    Nga Albo në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 22-12-2021, 11:51
  2. KF Elbasani, "TIGRAT VERDH E BLU"
    Nga ClaY_MorE në forumin Sporti nëpër botë
    Përgjigje: 479
    Postimi i Fundit: 04-10-2008, 00:26
  3. Historia ndryshe
    Nga karaburuni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 01-07-2005, 09:53
  4. Cili është synimi i AKSH-së?
    Nga Faik në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 65
    Postimi i Fundit: 04-12-2003, 04:22
  5. Abaz Ermenji
    Nga Eni në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 12-03-2003, 14:11

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •