Close
Faqja 7 prej 8 FillimFillim ... 5678 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 72
    -
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Citim Postuar më parë nga HELEN OF TROY Lexo Postimin
    Qe diten e pare te rregjistrimit me emrin tim ne kete forum mesazhet edhe kercenimet me erdhen me 0 postime vetem kjo flet vete
    Propozoj që të krijojmë një fond financiar për personat e persekutuar dhe që kanë pësuar abuzime psikologjike nga anëtarët ekstremistë të F.SH.
    E meritojnë një pension 300 euro.
    Ju kujtoj që meqë duam të hyjmë në Europë të plotësojmë edhe standartet euro-egjeo-aziatike që nuk lejojnë pension nën 300 euro.
    -

i/e regjistruar Maska e saura
    Anëtarësuar
    07-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    3,498
    Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    Kreshnik Spahiu ja arriti qellimit, sepse vete ligji i censusit, eshte thjesht nje hipokrizi e rradhes, prej se ciles do te dale copy-paste dokumentacioni aktual i gjendjes civile....
    fallsifikim i monizmit..dikur....remineshence e sotme.....
    ka vetem nje dallim qe per ata qe guxojne te deklarojne perkatesine e vertete etnike, jane dhe nja 1 milion leke gjobe, mos edhe me shume.....

shpresoj ne kete rast evropa te reagoje me drejtesi, per mbrojtjen e fjales se lire.

Persa i takon Spahiut, ne nje shtet serioz, duhej te ishte shkarkuar me kohe....

por, a eshte serioz ky shtet.....

Kur te bej greqia si shtet me serioz :P regjistrimin e minoriteteve do ja plotesojme dhe ne deshiren :P
    o me fal aty nuk ka minoritet jan 99.9 % greke :P
    L'invidia e la forma piu sincera di ammmmirazione.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    22-08-2009
    Postime
    389
    Qe diten e pare te rregjistrimit me emrin tim ne kete forum mesazhet edhe kercenimet me erdhen me 0 postime vetem kjo flet vete
    Ne rradhe te pare keto sjane fakte por nje shkrim dore,une nuk kerkova fakte nga asnje po nuk mund te degjoj fjale femijesh qe thone arvanitet kane frike te flasin .Nuk kane hic frike te flasin por nuk duan pergjigjen e kam shpjeguar me siper.
    I di te gjitha keto qe shkruan me siper edhe arvanitet e tjere

Teodor Bythgura Kollokotroni, Marko/Noti/kico Bocari nese do edhe emerat e te tjereve me thuaj .....

Erdha per qef se edhe ti femijen tende nuk do e coje nga mali mo kermillke,por sic ke ardhur ti ka ardhur babi tim,por qe une erdha me vize cobani nga bobshtica nuk behet llaf biles me pashaporten e cupes te tij.

Une fola per cobenjte ne pergjithesi?Jo . fola per ata qe i kam pare me syte tim.
    Taksixhinjte e korces nuk i njof por cobenjte e kishin me kollaj te marin viza,me kujtohet ne follorine kurre vinin ne polici flisnin cobance edhe ju viheshe viza direkt ....
    edhe habitesha clidhje mund te kete nje coban me nje grek edhe pse ju jepet viza kaq kollaj...?
    Kurre te behet rregjistrimi flasim prape......
    Keto qe postova ketu s'jane shkrime me dore por fakte reale e dashur HELENKE,dhe nqs deshiron ti lexosh (meqe je edhe ne Greqi) shko ne ndonje librari dhe kerko librin e ARISTIDH KOLES (ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΟΛΛΙΑΣ) por kujdes sepse vetem fakti qe do te kerkosh nje liber te tij eshte i mjaftueshem qe te hysh ne shenjestren e ASFALIES,dhe flas shume seriozisht,nqs do ndonje pjese nga libri i tij (natyrisht ne gjuhen greke) ku thekson keto fakte mund te te gjej une,dhe te ti dergoj ne pdf.
    Tani persa i perket emrit qe ke vene ketu ne forum mua personalisht me pelqen shume dhe skam asnje problem ,sa per cobenjte dhe per vizat ,natyrisht qe i merrnin me lehte,sepse 80% e zyrtareve te zyrave te emigracionit (Allodhapon) ishin me origjine Shqiptare dhe cobenj,bile kishte shume nga ata qe ishin me origjine nga KORCA dhe flisnin shume mire SHQIP.
    Por cobenjte i merrnin me lehte vizat edhe per faktin se Greket i qujne gjithe cobenjte Shqiptare si Greke te paster (nderkohe qe cobenjte greke e fhehin identitetin e tyre nga turpi,dhe talljet dhe perbuzjet)
    Dhe sa per arvanitet qe nga koha kur ''VDIQEN NGA SEMUNDJA,, te tre kryetaret e Lidhjes Arvanite Greke u frikesuan shume dhe nuk e flasin gjuhen Shqipe,por ne vitet 90 kishte nje lulezim te madh cesshtja e Arvaniteve dhe ata kishin nisur pak nga pak te flasin shqip,dhe per kete gazetat dhe mediat greke te kohes nisen nje sulm te pa pare kundra kesaj LIDHJEJE duke i quajtur Agjente te SHIK-ut dhe me vone nisen nje nga nje ti ''SEMURIN,,Kryetaret,
    Ne fillimet e saj Kjo Lidhje kishte mbeshtetjen e plotfuqishme te shume personaliteteve te rendesihem atehere ,qe kishin prejardje Arvanite,sic ishte MELINA MERKURI,THODHOROS PANGALLOS,ETJ .ETJ.

http://imageshack.us/photo/my-images/197/001bf.jpg/

Hape linkun dhe lexo ate pjese qe te prmtova nga libri i ARISTIDH KOLES
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kermilli : 12-09-2011 më 15:33

Citim Postuar më parë nga Kermilli Lexo Postimin
    Keto qe postova ketu s'jane shkrime me dore por fakte reale e dashur HELENKE,dhe nqs deshiron ti lexosh (meqe je edhe ne Greqi) shko ne ndonje librari dhe kerko librin e ARISTIDH KOLES (ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΟΛΛΙΑΣ) por kujdes sepse vetem fakti qe do te kerkosh nje liber te tij eshte i mjaftueshem qe te hysh ne shenjestren e ASFALIES,dhe flas shume seriozisht,nqs do ndonje pjese nga libri i tij (natyrisht ne gjuhen greke) ku thekson keto fakte mund te te gjej une,dhe te ti dergoj ne pdf.
    Tani persa i perket emrit qe ke vene ketu ne forum mua personalisht me pelqen shume dhe skam asnje problem ,sa per cobenjte dhe per vizat ,natyrisht qe i merrnin me lehte,sepse 80% e zyrtareve te zyrave te emigracionit (Allodhapon) ishin me origjine Shqiptare dhe cobenj,bile kishte shume nga ata qe ishin me origjine nga KORCA dhe flisnin shume mire SHQIP.
    Por cobenjte i merrnin me lehte vizat edhe per faktin se Greket i qujne gjithe cobenjte Shqiptare si Greke te paster (nderkohe qe cobenjte greke e fhehin identitetin e tyre nga turpi,dhe talljet dhe perbuzjet)
    Dhe sa per arvanitet qe nga koha kur ''VDIQEN NGA SEMUNDJA,, te tre kryetaret e Lidhjes Arvanite Greke u frikesuan shume dhe nuk e flasin gjuhen Shqipe,por ne vitet 90 kishte nje lulezim te madh cesshtja e Arvaniteve dhe ata kishin nisur pak nga pak te flasin shqip,dhe per kete gazetat dhe mediat greke te kohes nisen nje sulm te pa pare kundra kesaj LIDHJEJE duke i quajtur Agjente te SHIK-ut dhe me vone nisen nje nga nje ti ''SEMURIN,,Kryetaret,
    Ne fillimet e saj Kjo Lidhje kishte mbeshtetjen e plotfuqishme te shume personaliteteve te rendesihem atehere ,qe kishin prejardje Arvanite,sic ishte MELINA MERKURI,THODHOROS PANGALLOS,ETJ .ETJ.

http://imageshack.us/photo/my-images/197/001bf.jpg/

Hape linkun dhe lexo ate pjese qe te prmtova nga libri i ARISTIDH KOLES
    Me te vertet beson se do jem ne shinjeshter te asfalias lol nuk jetojme ne diktature jemi ne 2011 hello NE LIBRARI E BLEVA edhe e kam lexuar mire do ishte te lexoje edhe ti librin e ri ben 15 euro me duket...
    Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    22-08-2009
    Postime
    389
    Me te vertete e besoj,te thashe qe flas shume seriozisht.
    Titulli i librit eshte: ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ
    και η καταγωγη των ελληνων

ARVANITET dhe prejardhja e grekerve

Librin e ri kush e ka shkruajtur???

NQS mundesi te hysh ne ndonje bibloteke te shkollave te larta atje ne Greqi (TEI,UNIVERSTITET etj) kerko dhe do te gjesh shume libra historike qe flasin per Arvanitet ,dmth,Historine e vertete,jo ate qe servirin autoritetet dhe qarqe te caktuara

Citim Postuar më parë nga Kermilli Lexo Postimin
    Me te vertete e besoj,te thashe qe flas shume seriozisht.
    Titulli i librit eshte: ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ
    και η καταγωγη των ελληνων

ARVANITET dhe prejardhja e grekerve

Librin e ri kush e ka shkruajtur???

NQS mundesi te hysh ne ndonje bibloteke te shkollave te larta atje ne Greqi (TEI,UNIVERSTITET etj) kerko dhe do te gjesh shume libra historike qe flasin per Arvanitet ,dmth,Historine e vertete,jo ate qe servirin autoritetet dhe qarqe te caktuara
    Ne rradhe te pare dua te me sqarosh qfare shkruhet ne linku qe me dhe me siper
    edhe cfare duhet te mesoj une per karaiskakin qe dihet qe e kane vrare?
    Nga fjala HAK duhet te kuptoj dicka?
    Se ne sot e kesaj dite flasim akoma me fjale turke po kjo sna ben turk...
    http://1.bp.blogspot.com/_Il59jZewBP.../ARBANITES.jpg librin me siper e ka shkruajtur giorgos ikonomou edhe deklaron se nuk jemi shqiptar etj...
    Dihet mjaft mire qe as ne greqi po ashtu edhe ne shqiperi historia qe na mesuan ne shkolle nuk eshte e verteta edhe nese nje njeri do te mesoje me shume ka bibloteka edhe
    internetin sot e kesaj dite ...
    nuk besoj se jemi ne kine qe ndalohet te hyme ne faqe te ndryshme historije....
    Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    22-08-2009
    Postime
    389
    Ne rradhe te pare dua te me sqarosh qfare shkruhet ne linku qe me dhe me siper
    edhe cfare duhet te mesoj une per karaiskakin qe dihet qe e kane vrare?
    Nga fjala HAK duhet te kuptoj dicka?
    Se ne sot e kesaj dite flasim akoma me fjale turke po kjo sna ben turk...
    http://1.bp.blogspot.com/_Il59jZewBP.../ARBANITES.jpg librin me siper e ka shkruajtur giorgos ikonomou edhe deklaron se nuk jemi shqiptar etj...
    Dihet mjaft mire qe as ne greqi po ashtu edhe ne shqiperi historia qe na mesuan ne shkolle nuk eshte e verteta edhe nese nje njeri do te mesoje me shume ka bibloteka edhe
    internetin sot e kesaj dite ...
    nuk besoj se jemi ne kine qe ndalohet te hyme ne faqe te ndryshme historije....
    Sigurisht qe te kesh disa fjale Turke,ose Greke ne fjalor s'te ben Turk edhe as Grek,POR KUR I GJITHE FJALORI YT ESHTE SHQIPTAR ATEHERE KA SHUME MUNDESI TE JESH SHQIPTAR te pakten keshtu besoj une,
    Nga fjala HAK duhet te kuptosh qe KARAISKAQI fliste SHQIP, (sepse Greket thone qe s'fliste SHQIP)
    Ky Jorgo Ikonomi c'fare eshte qe flet dhe shkruan libra ne emer te te gjithe ARVANITASVE?????
    SEPSE AUTORI I LIBRIT QE TE SUGJEROVA ISHTE KRYETARI I LIDHJES SE ARVANITEVE TE MBARE GREQISE dhe me kete pozite mund te shkruane nje liber ashtu sic beri,pervecse KRYETAR ISHTE EDHE AVOKAT,STUDIUES,dhe KULTIVUES I FOLKLORIT ARVANITAS INJOHUR NE MBARE GREQINE DHE ME TEJ.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    22-08-2009
    Postime
    389
    Meqe po kembengul ,per prejardhjen e ARVANITASVE hidhi nje sy kesaj( eshte ne GREQISHT),Ketu e thote shume qarte qe ARVANITET erdhen ne Greqi nga Shqiperia e Jugut

http://users.sch.gr/aristhodas/arbanites.htm

-
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Kërmilli, shumë seriozisht e ke marrë këtë sqarimin e prejardhjes së arvanitasve.

Mendon vërtet që ka njeri që ka dilema për këtë?
    Arbëreshët e Italisë kanë këtu e 500 vjet që këndojnë "O e bukura More".
    Pra i këndojnë Peloponezit prej nga ikën, ti përmend jo po ky libri jo po kjo faqja.

Mund të sqarosh një njeri të paditur jo një njeri dashakeqës. Njeriu dashakeqës nuk e bën nga padituria e bën se ashtu i pëlqen.
    -

AKA-MANO Maska e Maqellarjot
    Anëtarësuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Per ata qe kane ndonje dyshim per prejardhjen e Arvanitasve apo ndikomin qe shqiptaret kane pasur ne historine e Greqise, le te hedhi nje sy "linkut" te meposhtem. Pohuar vet nga goja e grekeve, dhe ne Greqisht!

http://www.youtube.com/watch?v=DKSS4...yer_detailpage
    Ndryshuar për herë të fundit nga Maqellarjot : 13-09-2011 më 13:27
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

Faqja 7 prej 8 FillimFillim ... 5678 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •