Close
Faqja 8 prej 8 FillimFillim ... 678
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 72 prej 72
    Citim Postuar më parë nga Kermilli Lexo Postimin
    Meqe po kembengul ,per prejardhjen e ARVANITASVE hidhi nje sy kesaj( eshte ne GREQISHT),Ketu e thote shume qarte qe ARVANITET erdhen ne Greqi nga Shqiperia e Jugut

http://users.sch.gr/aristhodas/arbanites.htm
    Ore ti lexo postimet qe ne fillim une nuk thashe kurre dicka per ta thashe vetem per librin qe kane nxiere edhe ti me kerkove link
    a po gaboj une?
    Ti ngul kembe te me thuash dicka qe e di mjaft mire
    ate qe nuk besoj une qe ata kane frike prandaj nuk flasin shqip ose flasin shqip duke para mbrapa
    kemi nxiere nje emer kaq te mire sa edhe mua me vjen turp te flas shqip rruges
    se edhe mua me shikojne si ajdut xhepash pa patur faj por cti besh?
    nuk kane frike por nuk dua as emrin tone te degjojne ka nje ndryshim
    flas sepse i kam njojtur .
    Tani nese ti nuk je ne gjendje te me kuptosh problemi qendor ne ty jo ne mua!
    Me kerkove librin ta dhashe tani skam kohe une te sqaroj e lagu se lagu se ketu lak duan kucedrat e forumit te kane ne shinjester
    .
    Ndryshuar për herë të fundit nga HELEN OF TROY : 13-09-2011 më 14:58
    Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...

i/e regjistruar Maska e bamatat
    Anëtarësuar
    07-01-2010
    Vendndodhja
    Ne malet e Laberise atje ku Dielli dhe Shqiponja rrine bashke
    Postime
    1,070
    Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    Jam dakord me postimin tend. Do te merresh me gjykata, e do harxhosh pare, por nue fund te fundit ekzistojne dokumentat per te vertetuar ligjerisht seicili origjinen e mohuar.

Por kjo forme ligjore e drejte, nuk u pranua por u quajt me e lehte te beheshin deklarimet personale nepermjet censusit, ku seicili te shprehej lirisht. Por, mesa duket, duke patur parasysh ate qe thua ti per nevojat ekonomike te njerezve, qeveria vendosi te ndjeke politiken e "strucit" dhe duke u tallur qartesisht me anetaret e etnive "te mohuara" gjate monizmit.

Megjithate qendrimi eshte i prere, qofte i partive qe mbrojne te drejtat e tyre, qofte edhe OMONIA-s, se "nuk marrim pjese po nuk u ndryshua ligji".

Kjo tregon nje shkalle te larte qytetarie dhe ndjeshmerie te minoriteteve.
    Ja kete nuk duroj dot une ! Edhe ben njemije e nje poshtersi me pafytyresine me te madhe (e kam fjalen per greket dhe grekun ne pergjithesi , duke te perfshire edhe ty brenda ) edhe na hiqen te zgjuar ! Leri kakerdhiat o Lia ! Sa numeronte Sulltani ne kohe te Turqise greqer ne Allvani , kaq numeronte edhe Komisioni i ndarjes se Kufijve ne 1913 . Po kaq numeronte edhe Zogu , po kaq numeronte edhe Enveri (kuptohet kur them po kaq marr parasysh edhe rritjen e numrit te banoreve njelloj me ritmin e shqiptareve )

Por ti dhe greqerit e tjere , ngaqe nuk i bini dot ndesh te gjithe ketyre dokumentave , duke perfituar nga politika qe shan monizmin , perfitoni te thoni se "ju eshte ndryshuar origjina gjate rregjimit" ! Se ne shqiptaret ju kemi vjedhur ca greqer juve minoritareve , ketu brenda ne Shqiperi !

O Lia bejini duva (thote turku) baba Saliut se te ishte ndonje burre ne krye te Shqiperise , ato kakerdhia qe beni lart e poshte duke ndotur Atdheun tone , do t'ua merrte do tua ziente dhe do t'ua jepte per supe , mengjes . dreke dhe darke ! Dhe po te tepronte le te vinin dhe ata te Athines dhe te barkoseshin !

Na beni dhe te squtin pale !

Faqja 8 prej 8 FillimFillim ... 678

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •