Close

Rezultati i Sondazhit: A duhet të korrigjohet historia shqiptare, sipas kërkesave të Republikës së Turqisë?

Votues
291. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • PO

55 18.90%
  • JO

236 81.10%
Faqja 45 prej 104 FillimFillim ... 3543444546475595 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 441 deri 450 prej 1037
    i/e regjistruar Maska e daniel00
    Anëtarësuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    Hehe sa shume e kapni me figuren e Skenderbeut . Mire pra po flas edhe une per Skenderbeun .

Ka qene Kampion i Krishterimit prandaj nuk ju besohet se si nje njeri i vetem mund te forcoje nje popull e ta bashkoje e te perballoje me pas Sulltanet e perandorise me ushtrira 200 mijeshe kur vinin deri ne zemer te Arberise me fushatat verore per marrjen e keshtjelles se Krujes se fushatat e zakonshme 50 mijeshe te pashallareve nuk jane gje ne krahasim .

Dhe ja pra qe juve islamikeve te sotem nuk ju besohet se si ka mundesi ky Kryetrim te kete mbijetuar e te kete fituar , te kete asgjesuar aq shume pushtues e kriminele islamike qe per ju jane frymezim .

Kriminele islame turq qe vrisnin popull e bastisnin , dhunonin gra e i benin skllave , skllaveronin edhe femije .

Pra te gjitheve u doli mbrojtes Skenderbeu dhe ketu ishte vlera e tij nder shekuj , drita qe solli ai mbeti ne te gjitha koherat mbi trojet arberore sa edhe sot e kesaj dite ai gjithmone shkelqen i lartesuar neper sheshe e juve pjella te erresires islame ju vret syte .

Islamiket para jush Adna , Moderator i turqve dhe talebanet te Maqedonise e te Kosoves , dijeni se e keni te trasheguar reagimin alergjik nga Skenderbeu ashtu si krijesat e erresires qe i frikesoheshin drites e lavdise qe Zoti i dha Skenderbeut .

Gjithmone i kam pyetur islamo turko arabet , si ka mundesi qe te fitoje Skenderbeut lufterat per gjithe jeten i pathyer ?

Skenderbeu forcen e pati drejtesine e vete Perendise e jo djall allahun e turqise . Beri luftimin e mire . Perendia siguron : Nese Une jam me ty kush mund te jete kunder teje ?

E pra une pyes sot , cila pjelle demoniake islame mund te dilte para Skenderbeut ?

Kush e ka provuar nga turqit e zgjedhur edhe ne dylyftim prijesish perpara luftimit te ushtrive , e ka ndotur token shqiptare me gjakun e vet .

Edhe shtriganet turq e besonin Njeri te Perendishem Skenderbeun , jo vetem qe dridheshin prej hijes se tij ne fushebeteje dhe por edhe pas vdekjes kockat ja bene hajmali qe t'i mbronin ne beteja hienat .

Se fundmi duhen shtuar fakte ne historine , si pershembull qe ushtria Turke koleksiononte veshe shqiptaresh , ata duke pasur fene e perbindshme islame nuk u bente pershtypje aspak as prerja e gjymtyreve as prerja e kokave se ua mesonte sheriati , as rrjepja e njerezve per se gjalli , por interesant ishte fakti qe veshet e shqiptareve ishin me te shtrenjtet ne shitjen qe benin koleksionistet turq qe ndiqnin pas ushtrine turke , sepse shqiptaret fitonin çdo beteje dhe shume here Skenderbeu e shfaroste ushtrine islame turke duke ua marre edhe flamujt e nuk i linte trupat e rene te shqiptareve te brutalizoheshin .
    Ndryshuar për herë të fundit nga daniel00 : 29-08-2011 më 23:33
    Ngjeshur me brezin e se vertetës,parzmoren e drejtësisë,mburojën e besimit dhe shpatën e Frymës.

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Gjithe keto postimet me lart me kujtojne " parrullat e partizaneve" ,qe na mesonte enveri neper kopshte e shkolla fillore , gjate WW2 . Lol
    A thua kete forum po e lexon i ndjeri xhaxhi enver prej varrit , edhe "pioneret" po mundohen te shkruajne sa me shume postime secili , per te mare ndonje deftese nderi nga i madhi enver.
    Lol
    Qeshim ne me budallallekun tend. Hoxha mbas luftes se dyte boterore u be diktator.

Frang Bardhi: viti i lindjes dhe vdekjes (1606 - 1643) "Tek shkel turku, nuk mbin bar"

Citim Postuar më parë nga Adna Lexo Postimin
    Nuk e mohoj se turqit ishin pushtues etj. thjesht ajo qe dua rishikim dhe fakte me shume ka te bej me Skenderbeun, ishte ai vertete nje realitet 100% ashtu sic e mesuam ne shkolla apo eshte i mveshur me tipare mitizmi Skenderbeu?!
    Ktu jane pikepytjet e mia, dhe jo vetem te miat por te shume e shume njerezve qe njoh (qe disa nuk jane as muslim bile).
    Ti tjetra me shume shume njerez te mencur qe njeh. Frang Bardhi serisht.

"Apologjia e Skënderbeut" botuar latinisht në Venedik më 1636. Titulli i saj i plotë është: "Gjergj Kastrioti epirotas, i quajtur zakonisht Skënderbe, princ trim mbi trima dhe i pathyeshem i shqiptareve, u kthehet bashkëatdhetarëve dhe atdheut të tij". "Vazhdimisht gjer në ditët e sotme,- shkruan autori,- bashkëkohësit tanë flasin për të dhe këndojnë me zë të lartë trimërinë e tij nëpër gostitë… dhe e quajnë Skënderbeun tonë me emrin "Kuçedra e Arbrit", d.m.th. dragoi i Arbërit-Epirit. Dhe sa herë që shqiptohen këto fjalë, kuptohet vetëm Skënderbeu".

"Unë e mora përsipër këtë barrë,- thotë Bardhi,- jo për ndonjë arsye tjetër, veç që të qes para syve të tu (lexues) të vërtetën lakuriqe, të panjollosur, sepse kjo s'ka nevojë të lyhet e të stoliset me fjalë të bukura edhe të rrema".

__________________________________________________ ________________________________________________

Ja cfare thote Andon Zako Çajupi (1866 - 1930), qe ka jetuar gjate kohes se perandorise Osmane.

Sulltani

Jam sulltan, mbret i vërtetë,
    shok të tjerë s'kam në jetë;
    gjakëtor e zemërderr,
    nga frika më bëjnë nder!
    Dola nga fund' i Azisë
    si rrebesh' i perëndisë:
    Vrava, preva e shkretova,
    botën me gjak e mbulova!')
    Kur zotova Anadollë,
    erdha mora dhe Stambollë,
    njerëzit i shkova në thikë,
    dhe, kush mbeti, rron me frikë!...
    Jam i keq si egërsirë,
    të urtët janë të mirë,
    dua të quhem i marrë,
    po puna të vejë barë.
    Thera grekër e bullgarë,
    thera ermenët e mjerë,
    thera sa munda të tjerë!
    Egërsirë si ariu,
    me fytyrë si njeriu,
    me dërgoi perëndia,
    që të vuaj' njerëzia!

Evropa që më shikon,
    të më bëjë gjë s'guxon,
    se ka mejtime të tjera...
    Prisha, vrava, preva, hera!
    Bëra.. po ç'nukë kam bërë?
    Prisha botënë të tërë!
    Mysliman' e të krishterë
    Kam dërguar n'atë jetë,
    me tepër se ç'vdiqnë vetë!
    Jam i zoti, rroj me pallë,
    s'dua të shoh njerëz të gjallë!
    Nat' e ditë gjak kërkoj,
    pa pirë gjak s'munt të rroj!
    Dhe tani q'u bëshë plak,
    nukë munt të fryhem gjak!
    Ata që kam nënë zgjedhë,
    të mundijë tok t'i mbledhë,
    me dorë time t'i vrasë,
    të pijë gjakn' e rajasë!
    Pse s'u bë nga perëndia
    me një kokë njerëzia,
    që ta presë menjëherë,
    të mos mbeteshin të tjerë!
    Të mbetej dheu i shkretë,
    se doje të rroje vete:
    me egërsira të rrojë,
    pa frikë të mbretëroje,
    se më duan e i dua,
    jemi një gjak e një sua!
    S'lash njeri pa të keq!
    Gra e burra, djem e pleq,
    dridhenë kur më kujtojnë:
    mëmatë më mallëkojnë,
    më mallëkojnë të vetë
    edhe qajnë dit' e natë!
    Qajnë! Po kush nukë qa?
    Qajnë burra, qajnë gra,
    qajnë maletë për pyje,
    qajnë fushatë për lule!...
    Kudo shkela u tha bari,
    ç'la pushka e dogji zjarri!...
    Egërsirë si ariu,
    hëngra dhe mish njeriu!
    Si kam dashur kam punuar,
    pse nukë jam i gëzuar?
    I lig jam, të liga dua,
    nga kush më vjen frikë mua?
    Nukë di se ç'kam i ziu,
    nga frika gjaku më ngriu...
    Me punëra që kam bërë,
    më duken armiq të tërë,
    mysliman' e të krishterë;
    sa dhe trimat shqipëtarë
    zun' e më punojnë varre!
    Humba Morën' e Vllahinë,
    Bullgarinë me Serbinë.
    Bosnjenë me Mal' e Zi,
    Gjiritnë me Thesali.
    Keshë kombn' e Shqipërisë,
    direk i gjithë Turqisë;
    pse s'më priti sa të vdesë
    pa të më dil i pabesë!
    Me Shqipëri të lëftonem,
    kam frikë mos turpëronem;
    kam frikë nga Skënderbeu
    mos dalë prapë nga dheu!...
    Se ç'mendoj, a ç'jam i marri!
    S'më bën dot gjë shqipëtari
    dhe sa të jem vet' i gjallë,
    nga zgjedha s'ka për të dalë.
    Pas meje në këtë jetë,
    guri mbi gurë mos mbetë!

C'paska qene Enver Hoxha dhe perpara se te linde ka diktuar cfare te shkruaje njerezia.

ps. Thuani turkut qe eshte kapur gabim me historine, duhet te ishte kapur me letersine shqiptare qe eshte e mbushur me levdata per shpetimtaret turkalesh.

Pse jo, po ashtu dhe sipas kerkesave te grekeve e serbeve!

i/e regjistruar Maska e Skorpioni
    Anëtarësuar
    18-12-2010
    Postime
    206
    Citim Postuar më parë nga ARIANI_TB Lexo Postimin
    A duhet të korrigjohet historia shqiptare, sipas kërkesave të Republikës së Turqisë?
    po qysh jo,

sot pas 600 viteve duhet ta ndryshojme historine sepse jemi miqesuar me Turqine (Skenderbeu ishte nje bandit malesh dhe nuk eshte e vertete qe e mundi ne çdo beteje dhe e poshtersoj nje superfuqi, perandorine Osmane)

ndersa pas 600 viteve te tjera, kur te behemi fqinje te mire me Serbet, duhet perseri ta ndryshojme historine (Adem Jashari ishte nje Terrorist dhe UCK-ja ishte nje organizate terroriste).

apo jo ?

PS.: Historine duhet ta ndryshoj Turqia e jo ne Shqiptaret. Duke filluar nga Sulltan Mehmeti qe e kishte nenen Serbe (dhe "sukseset" e tije te rrejshme) etj. e deri te Presidenti Ataturk qe ishte me nene e me baba Shqiptar. Duke mos anashkaluar edhe njohjen e 5 milion Shqiptarve si minoritet ne Turqi.
    Religion Is Curable

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    29-11-2010
    Postime
    607
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    Qeshim ne me budallallekun tend. Hoxha mbas luftes se dyte boterore u be diktator.

Frang Bardhi: viti i lindjes dhe vdekjes (1606 - 1643) "Tek shkel turku, nuk mbin bar"

Ti tjetra me shume shume njerez te mencur qe njeh. Frang Bardhi serisht.

"Apologjia e Skënderbeut" botuar latinisht në Venedik më 1636. Titulli i saj i plotë është: "Gjergj Kastrioti epirotas, i quajtur zakonisht Skënderbe, princ trim mbi trima dhe i pathyeshem i shqiptareve, u kthehet bashkëatdhetarëve dhe atdheut të tij". "Vazhdimisht gjer në ditët e sotme,- shkruan autori,- bashkëkohësit tanë flasin për të dhe këndojnë me zë të lartë trimërinë e tij nëpër gostitë… dhe e quajnë Skënderbeun tonë me emrin "Kuçedra e Arbrit", d.m.th. dragoi i Arbërit-Epirit. Dhe sa herë që shqiptohen këto fjalë, kuptohet vetëm Skënderbeu".

"Unë e mora përsipër këtë barrë,- thotë Bardhi,- jo për ndonjë arsye tjetër, veç që të qes para syve të tu (lexues) të vërtetën lakuriqe, të panjollosur, sepse kjo s'ka nevojë të lyhet e të stoliset me fjalë të bukura edhe të rrema".

__________________________________________________ ________________________________________________

Ja cfare thote Andon Zako Çajupi (1866 - 1930), qe ka jetuar gjate kohes se perandorise Osmane.

Sulltani

gjakëtor e zemërderr,
    nga frika më bëjnë nder!
    Dola nga fund' i Azisë
    si rrebesh' i perëndisë:
    Kur zotova Anadollë,
    Jam i keq si egërsirë,
    të urtët janë të mirë,
    dua të quhem i marrë,
    po puna të vejë barë.
    Thera grekër e bullgarë,
    thera ermenët e mjerë,
    thera sa munda të tjerë!
    Egërsirë si ariu,
    me fytyrë si njeriu,
    me dërgoi perëndia,
    që të vuaj' njerëzia!

Evropa që më shikon,
    të më bëjë gjë s'guxon,
    Prisha botënë të tërë!
    Mysliman' e të krishterë
    Kam dërguar n'atë jetë,
    Nat' e ditë gjak kërkoj,
    Dhe tani q'u bëshë plak,
    Ata që kam nënë zgjedhë,
    me dorë time t'i vrasë,
    të pijë gjakn' e rajasë!
    Pse s'u bë nga perëndia
    me një kokë njerëzia,
    që ta presë menjëherë,
    se doje të rroje vete:
    me egërsira të rrojë,
    pa frikë të mbretëroje,
    se më duan e i dua,
    jemi një gjak e një sua!
    S'lash njeri pa të keq!
    mëmatë më mallëkojnë,
    më mallëkojnë të vetë
    edhe qajnë dit' e natë!
    Qajnë! Po kush nukë qa?
    Qajnë burra, qajnë gra,
    qajnë maletë për pyje,
    Kudo shkela u tha bari,
    Egërsirë si ariu,
    hëngra dhe mish njeriu!
    pse nukë jam i gëzuar?
    I lig jam, të liga dua,
    Nukë di se ç'kam i ziu,
    Me punëra që kam bërë,
    më duken armiq të tërë,
    sa dhe trimat shqipëtarë
    zun' e më punojnë varre!
    Humba Morën' e Vllahinë,
    Bullgarinë me Serbinë.
    Bosnjenë me Mal' e Zi,
    Gjiritnë me Thesali.
    direk i gjithë Turqisë;
    pa të më dil i pabesë!
    Me Shqipëri të lëftonem,
    kam frikë nga Skënderbeu
    Pas meje në këtë jetë,
    guri mbi gurë mos mbetë!

C'paska qene Enver Hoxha dhe perpara se te linde ka diktuar cfare te shkruaje njerezia.

ps. Thuani turkut qe eshte kapur gabim me historine, duhet te ishte kapur me letersine shqiptare qe eshte e mbushur me levdata per shpetimtaret turkalesh.
    dua thesht te di ka diqka te vertet ne theniet se pasi u kthye skenderbeu ne kruj masakroi te gjith shqiptaret musliman se ata nuk pranonin te ktheheshin ne krishter, dhe vetem ateher kur gjergji e kuptoi se ishte e kot, ajo betej nuk fitohej se shqiptaret ishin tashme shumic muslimane, ti permend disa shkrime italiane venedikase mir boll, po hajde te shiqojm edhe arkivat turke se ata turqit ishin me ne rrjedhe se te gjithe te tjeret ata percjellnin hap pas hapi skenderbeun dhe ata e din me se miri, nuk duhet ta shiqojm vetem nje an por edhe anen tjeter, me gjitha kto SKENDERBEU per mua mbetet HERO jo hero krishter por HERO SHQIPTARE

. Maska e illyrian rex
    Anëtarësuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Citim Postuar më parë nga gjema Lexo Postimin
    dua thesht te di ka diqka te vertet ne theniet se pasi u kthye skenderbeu ne kruj masakroi te gjith shqiptaret musliman se ata nuk pranonin te ktheheshin ne krishter, dhe vetem ateher kur gjergji e kuptoi se ishte e kot, ajo betej nuk fitohej se shqiptaret ishin tashme shumic muslimane, ti permend disa shkrime italiane venedikase mir boll, po hajde te shiqojm edhe arkivat turke se ata turqit ishin me ne rrjedhe se te gjithe te tjeret ata percjellnin hap pas hapi skenderbeun dhe ata e din me se miri, nuk duhet ta shiqojm vetem nje an por edhe anen tjeter, me gjitha kto SKENDERBEU per mua mbetet HERO jo hero krishter por HERO SHQIPTARE
    D.m.th duhet te konsultohen edhe arkivat e Serbise qe te kuptojme se kush ishte lufta e UCK-se, e qe ishte lufta e te gjithe shqiptareve?
    Ne ato arkiva do te gjesh dokumente te ngjajshme si: po perballemi me sulme terroriste te cdo ditshme nga ana e seperatisteve dhe terroristeve shiptar, te cilet edhe pse i gezojne te gjitha te drejtat nga shteti serb, po e terrorizojne krahinen serbe Kosovo i Metohija, duke vrare, prere e masakruar popullsine e pafajshme te djepit te serbise...etj.

Vazhdo lexo ti kronistet e Perandorise Osmane, se aty e ke te mshefur 'te verteten e madhe' mbi Skenderbeun!!!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    29-11-2010
    Postime
    607
    Citim Postuar më parë nga illyrian rex Lexo Postimin
    D.m.th duhet te konsultohen edhe arkivat e Serbise qe te kuptojme se kush ishte lufta e UCK-se, e qe ishte lufta e te gjithe shqiptareve?
    Ne ato arkiva do te gjesh dokumente te ngjajshme si: po perballemi me sulme terroriste te cdo ditshme nga ana e seperatisteve dhe terroristeve shiptar, te cilet edhe pse i gezojne te gjitha te drejtat nga shteti serb, po e terrorizojne krahinen serbe Kosovo i Metohija, duke vrare, prere e masakruar popullsine e pafajshme te djepit te serbise...etj.

Vazhdo lexo ti kronistet e Perandorise Osmane, se aty e ke te mshefur 'te verteten e madhe' mbi Skenderbeun!!!
    po zoteri nese doni keshtu, ne arkivat e serbis qe eshte problem te hapen ne ket koh, po te hapen arkivat e serbis do kuptosh qart se kush vrau dhe pse vrau ahmet krasnicin, ali uken zahir pajazitin kush e qiti ne prit, madje do kuptosh se kush eshte xhavit haliti shpiuni numer nje i serbis ket nuk po e them un po e thot edhe kfori amerikan, do kuptosh edhe se pse as nje shok i adem jasharit nuk i erdhi ne ndihm kur 48or u mbajt i rrethuar me familje dhe nisi luften as nje shok i tina nuk i erdhi ne ndihm as sami lushtak e nuredint e ***** as selimt as hashimt qe ne shpin te tina tash jan ulur ne kulltuk, po tash serbia nuk i hap arkivat per ne, mbas nje kohe te gjat ndoshta do ti hap, sikur turkia qe vetem tash eshte ne gjendje ti hap arkivat me heret e ka mohuar ket mundesi

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Citim Postuar më parë nga gjema Lexo Postimin
    po zoteri nese doni keshtu, ne arkivat e serbis qe eshte problem te hapen ne ket koh, po te hapen arkivat e serbis do kuptosh qart se kush vrau dhe pse vrau ahmet krasnicin, ali uken zahir pajazitin kush e qiti ne prit, madje do kuptosh se kush eshte xhavit haliti shpiuni numer nje i serbis ket nuk po e them un po e thot edhe kfori amerikan, do kuptosh edhe se pse as nje shok i adem jasharit nuk i erdhi ne ndihm kur 48or u mbajt i rrethuar me familje dhe nisi luften as nje shok i tina nuk i erdhi ne ndihm as sami lushtak e nuredint e ***** as selimt as hashimt qe ne shpin te tina tash jan ulur ne kulltuk, po tash serbia nuk i hap arkivat per ne, mbas nje kohe te gjat ndoshta do ti hap, sikur turkia qe vetem tash eshte ne gjendje ti hap arkivat me heret e ka mohuar ket mundesi
    Dhe, ti i beson keto gjera vetem pse jane thene dhe shkruar nga nje apo disa zyrtare te policise apo sherbimeve sekrete te Serbise?!

Shkrimet dhe dokumentet, te cilat vertete do te ishin te rendesishme dhe interesante me gjase te madhe nuk jane publikuar dhe nuk do te publikohen kurre. Ato me te rendesishmet me siguri jane djegur moti.

Ato qe ke degjuar apo lexuar ti, e qe jane publikuar nuk jane fare dokumente sekrete dhe te besueshme, por propagande e qellimshme me disa thashethena dhe fakte te zakonshme, te paraqitura negativisht.

Askush nuk duhet te shpresoj se Serbia apo shtete te ngjashme ne arkivat e tyre te fshehta ruajn dokumente te rendesishme qe flasin te verteten dhe demtojne kombin dhe shtetin serbe. Propagande kunder shteteve tjera (sidomos kunder shqiptareve) e kualifikuar qellimisht si "top Secret" me siguri ka. Sepse ajo ishte, eshte dhe do te jete e nevojshme edhe sa per te bere presion ndaj personaliteteve te caktuara, ne kohe te caktuar.

Per masen e gjere kosovare do te mjaftonte publikimi i nje shkrimi "top secret" nga Serbia per herdhur dyshim mbi nje personalitet politik te Kosoves. Sepse do te mjaftonte vetem nje fakt i se kaluares qe nuk kishte fare lidhje me veprimtarine e mevonshme dhe te sotme.

Gjithashtu, gje qe ne kete kontekst eshte me e rendesishmja, kundershtaret politik ne Kosove e perdorin me qellim propaganden e tille serbe per ta demtuar kundershtarin (armikun) politik.

Pershendetje

ʚϊɞSabr is Sweetʚϊɞ
    Anëtarësuar
    10-04-2011
    Vendndodhja
    In my thoughts free from the world
    Postime
    534
    Sulltani

gjakëtor e zemërderr,
    nga frika më bëjnë nder!
    Dola nga fund' i Azisë
    si rrebesh' i perëndisë:
    Kur zotova Anadollë,
    Jam i keq si egërsirë,
    të urtët janë të mirë,
    dua të quhem i marrë,
    po puna të vejë barë.
    Thera grekër e bullgarë,
    thera ermenët e mjerë,
    thera sa munda të tjerë!
    Egërsirë si ariu,
    me fytyrë si njeriu,
    me dërgoi perëndia,
    që të vuaj' njerëzia!

Evropa që më shikon,
    të më bëjë gjë s'guxon,
    Prisha botënë të tërë!
    Mysliman' e të krishterë
    Kam dërguar n'atë jetë,
    Nat' e ditë gjak kërkoj,
    Dhe tani q'u bëshë plak,
    Ata që kam nënë zgjedhë,
    me dorë time t'i vrasë,
    të pijë gjakn' e rajasë!
    Pse s'u bë nga perëndia
    me një kokë njerëzia,
    që ta presë menjëherë,
    se doje të rroje vete:
    me egërsira të rrojë,
    pa frikë të mbretëroje,
    se më duan e i dua,
    jemi një gjak e një sua!
    S'lash njeri pa të keq!
    mëmatë më mallëkojnë,
    më mallëkojnë të vetë
    edhe qajnë dit' e natë!
    Qajnë! Po kush nukë qa?
    Qajnë burra, qajnë gra,
    qajnë maletë për pyje,
    Kudo shkela u tha bari,
    Egërsirë si ariu,
    hëngra dhe mish njeriu!
    pse nukë jam i gëzuar?
    I lig jam, të liga dua,
    Nukë di se ç'kam i ziu,
    Me punëra që kam bërë,
    më duken armiq të tërë,
    sa dhe trimat shqipëtarë
    zun' e më punojnë varre!
    Humba Morën' e Vllahinë,
    Bullgarinë me Serbinë.
    Bosnjenë me Mal' e Zi,
    Gjiritnë me Thesali.
    direk i gjithë Turqisë;
    pa të më dil i pabesë!
    Me Shqipëri të lëftonem,
    kam frikë nga Skënderbeu
    Pas meje në këtë jetë,
    guri mbi gurë mos mbetë!
    Ja pra nje nga argumentet qe fuqizojne kerkesen e Turqise dhe te disa shqiptareve qe jane te etur per ta ditur te verteten e tyre historike. Ndersa nga pjesa tjeter qe kane deshire t’i marin gjerat shabllon, pa bere nje sy kritiku, etiketohen si tradhtare, turq e arabe.

Sulltanin Cajupi e paraqet si kanibal, e edhe me te eger se nje kanibal, dhe imagjinone se c’efekt psiqik ka tek femijet e fillores (ku edhe mesohet) nje poezi e tille.

Pastaj nese Sulltani ishte vertet i tille, pse Pashko Vasa punoi ne sherbim te tij si guvernator i pergjithshem ne Liban? Valle ishte Pashko Vasa tradhtar (e qe ne e njohim si ideolog te nacionalizmit shqiptar), apo Cajupi shpif per Sulltanin??!

Ta shohim sesi i pershkruan Sulltan Abdylhamiti shqiptaret ne kujtimet e tija:

"Ndonese midis tyre ka edhe familje kristiane, shqiptaret qe si popull gjenden ne Evrope, jane vellezerit tane myslimane te te cilet mund te kemi besim ne çdo rast. (Sulltan Abdylhamiti “Kujtimet e mia nga politika”, Logos-A, Shkup, 2010)
    I feel Kosovereign!

Kur injoranca më sipër flet, ne të tjerët buzëqeshim në heshtje....

Faqja 45 prej 104 FillimFillim ... 3543444546475595 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •