Close

Rezultati i Sondazhit: A duhet të korrigjohet historia shqiptare, sipas kërkesave të Republikës së Turqisë?

Votues
291. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • PO

55 18.90%
  • JO

236 81.10%
Faqja 25 prej 104 FillimFillim ... 1523242526273575 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 241 deri 250 prej 1037
    i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Citim Postuar më parë nga javan Lexo Postimin
    Si Kishes? Po kisha ishte e Ilirise o ti. A ke tru apo trangull ne koke?

Kur nuk di histori, cfare ke qe fut hundet dhe sajon hajvanlleqe qe nuk korr as kombajna? Cfare kerkon ti tek revizionimi i historise nuk nuk di dhe kupton jo vetem historine, por as shqip?

Serbeve nuk u fali askush asgje. Ata e grabiten ate qe Shqiptaret u kishin lene me mirebesim per ta ruajtuar nderkohe qe ishin te zene duke bere luftera, sepse serbet qene SERVE, sherbyes te tyre pra.
    Un e pranoj se sdi te bej muzik (histori) , por ama di te leshoj kaseten. (citoj)

Ndersa ti mendon se din te besh muzik , por po pellet si gomar.

==

Në fakt, anzhuinët përcaktuan qysh në fillim hapësirën midis Durrësit e Vlorës ose më saktë midis Matit e Seman-Devollit, si zonë e interesave të tyre jetike në Shqipëri. Tokat jashtë tyre anzhuinët i panë para së gjithash në funksion të marrëdhënieve me shtetet aleate ballkanike, në radhë të parë me mbretërinë e Serbisë.

Aleanca me Mbretërinë Serbe pati gjithmonë përparësi për Karlin Anzhu dhe ky refuzoi të merrte në mbrojtje fisnikët shqiptarë, si Gropajt e Dibrës, tokat e të cilëve ndodheshin nën kërcënimin e pushtimit serb.

===

Anzhuinët vendosën në zotërimet e tyre një regjim të rreptë shfrytëzimi. Fonde të mëdha tokësore iu rrëmbyen pronarëve vendas, në radhë të parë kundërshtarëve të regjimit anzhuin, e u shpërndanë në të mirë të kurorës, të funksionarëve e feudalëve anzhuinë dhe të kishave, kuvendeve e manastireve katolike të themeluara me shumicë nga klerikët e huaj, të ardhur bashkë me anzhuinët e që përfaqësonin një mbështetje shoqërore e mjet diversioni ideologjik të tyre.

==
    Shqiperi eshte edhe Cameria

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-08-2011
    Postime
    25
    Citim Postuar më parë nga Hyllien Lexo Postimin
    Qenke fenomen ti, një observim shumë akut ky i yti. Dukesh që ke bagazh. Ti duhet të vendosesh nga babai yt Turk të rishkruash historinë. Pse vetëm ata në jug të marin pensione, edhe ti duhet të kërkosh madje me ngulm këtë gjë.
    Nuk meriton te te pergjigjem se bie ne nivelin tend shume te ulet te edukates

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga Ziti Lexo Postimin
    mund te jesh ti rumun i ardhur nga voskopoja sepse un jam shqiptar, me prejardhje pellazgesh.
    Sa mire i njihke rumunet e Voskopojes ti. I ke pas komshi?

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga maurisi Lexo Postimin
    Nuk meriton te te pergjigjem se bie ne nivelin tend shume te ulet te edukates
    E ke treguar nivelin tënd me 11 postimet e menjëhershme në këtë temë që të djeg kaq shumë, edukatë anadollaku.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

ʚϊɞSabr is Sweetʚϊɞ
    Anëtarësuar
    10-04-2011
    Vendndodhja
    In my thoughts free from the world
    Postime
    534
    Citim Postuar më parë nga Hyllien Lexo Postimin
    Po mirë, pa ju futur këtyre të tjerave, ti ke lexuar ndonjë libër Grek apo Sllav për Historinë ? Mirë Osmanët që nuk lëjnë gjë pa i thënë, por edhe ne na bëjnë Osman. Mirë jemi mo Kandy*, car ti bëjmë më Turkut, se nuk dua ta prish dhe gojën tani sepse sinqerisht jemi shtrirë barkas për ta. Ata thonë jemi Turq, Grekët thonë jemi Turq, Serbët(Serbët,Bullgarët,SllavoMaqedonasit(që vetëm ne i themi Maqedonas!)) thonë jemi Turq, Europa nuk thotë gjë, ose thotë dicka të ngjashme nën zë, ti më thua mua sjam Shqiptar(pra më drejtohesh mua që unë nuk jam dhe kushdo që e kundërshton Turqinë) atëher cfarë problemi ka këtu ? Cfarë tjetër kërkon Davutogluja ? Në rrugën e duhur është, ka 150 vjet kusur që e ka shtruar mirë këtë rrugë.

Unë nuk dua të jem pjesë hegjemonike e askujt, aq më pak Turkut, ka ikur ajo kohë jo vetëm për ne por për të gjitha shtetet që kanë qënë nën zgjedhën e një sunduesi apo kolonizatori nga Amerika Latine e gjer në Australi.
    Turqia s’po kerkon me na turqizu, sepse ka ne shtetin e vet me shume shqiptare sesa ne Kosove apo Shqiperi, por ata prape shqiptare i quajne, e jo turq. Qe s’punojne shqiptaret atje (dhe kudo neper bote)per ta ngritur me teper vetedijen kombetare tek brezat pasardhes, ajo eshte tjeter gje. Erdogani kur ishte ne Kosove para mases e tha pa far sforcimi qe ne Turqi kemi disa komunitete dhe ne mesin e tyre i permendi edhe shqiptaret.

Eshte normale qe ti nuk do te jesh pre e hegjemonizmit, por t’thuash qe i ka kaluar koha eshte qesharake. Kjo teori e fundizmit eshte nje spekulim qe u ofron fuqive hegjemonike nje justifikim teorik per risistemimin e sistemit boteror. Njehere e nje vakt para fundit te historise, u spekulua me shume entuziazem fundi i fese, permes analizes pozitiviste te Kontit dhe deklarates se Nices per “vdekjen” e Zotit dhe ja hop u duk se kaluam dhe nje hap te madh ne vazhden e rugetimit te dijes. Por t’jete e vertete kjo teoria evolucioniste e fundizmit, nga erdhi gjithe ai vrull dhe ndergjegjesim fetar i fundit te shekullit XX ?
    Mos iu besoni teorive verberisht, se shpesh jane foshnjore.
    I feel Kosovereign!

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636

Thumbs down

Citim Postuar më parë nga Pa_doreza2 Lexo Postimin
    Pershendetje Epanjohura, Bashkesija Islame e Kosoves se bashku me Naim Ternaven dhe ministrin turke i kan mendimet te perbashkta ministrija turke e ka bekimin dhe miratimin nga Naim Ternava se ka thene pa qellim Naimi se ne e kemi gjak te perzier me turqi kjo gje ka qen e pregaditur mir

nderimet e Mia
    Mirë, po Kosova eshte shtet dhe ka nje Presidenet, pse ky Naim Ternava e luajka rolin e Kryetarit te kosoves apo te Vizirit te Stamollit ?

Lirishtë mund te shkoje e te largohet dor per dore me te derguarine Stamollit, pasi ky thote se ne jemi eprzier me gjakë TURK ? ..po ç'jane keto marrina ore, apo demokracia i ka lejua njerzit deri en kete pike sa qe kane humbur vlerat kombetare, diku eshte problemi...

SA ME PARE T ETHEJE QAFEN EDHE KY NAIM TURKU !
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

ʚϊɞSabr is Sweetʚϊɞ
    Anëtarësuar
    10-04-2011
    Vendndodhja
    In my thoughts free from the world
    Postime
    534
    Citim Postuar më parë nga Edvin83 Lexo Postimin
    Sigurisht, turqve u djeg ne zemer gjendja e shqiptareve dhe gjuhes se tyre, aq shume sa nuk i zen gjumi per gjendjen tone.
    Kryeministri turk e do te miren e shqiptareve, edhe te atyre 3 milion shqiptareve qe jane ne Turqi, por qe nuk lejohen te hapin as edhe nje shkolle ne gjuhen shqipe, dhe nuk njihen si minoritet etnik e kulturor.
    "Pikellimi i Kosoves eshte pikellimi yne, gezimi i Kosoves eshte gezimi yne" tha Erdogani me gojen e tij.
    I feel Kosovereign!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin
    Un e pranoj se sdi te bej muzik (histori) , por ama di te leshoj kaseten. (citoj)

Ndersa ti mendon se din te besh muzik , por po pellet si gomar.

==

Në fakt, anzhuinët përcaktuan qysh në fillim hapësirën midis Durrësit e Vlorës ose më saktë midis Matit e Seman-Devollit, si zonë e interesave të tyre jetike në Shqipëri. Tokat jashtë tyre anzhuinët i panë para së gjithash në funksion të marrëdhënieve me shtetet aleate ballkanike, në radhë të parë me mbretërinë e Serbisë.

Aleanca me Mbretërinë Serbe pati gjithmonë përparësi për Karlin Anzhu dhe ky refuzoi të merrte në mbrojtje fisnikët shqiptarë, si Gropajt e Dibrës, tokat e të cilëve ndodheshin nën kërcënimin e pushtimit serb.

===

Anzhuinët vendosën në zotërimet e tyre një regjim të rreptë shfrytëzimi. Fonde të mëdha tokësore iu rrëmbyen pronarëve vendas, në radhë të parë kundërshtarëve të regjimit anzhuin, e u shpërndanë në të mirë të kurorës, të funksionarëve e feudalëve anzhuinë dhe të kishave, kuvendeve e manastireve katolike të themeluara me shumicë nga klerikët e huaj, të ardhur bashkë me anzhuinët e që përfaqësonin një mbështetje shoqërore e mjet diversioni ideologjik të tyre.

==
    Po ti qenke i sqaruar. Gomarit duhet t'i pellasesh, me qe ai kupton vetem gomarisht. Qe gomari di te punoje ne leme, te vere edhe kaseten, etj. per kete nuk kisha dyshim.

Ajo qe te sqarova ne Shqip dhe po ta them gomarisht kesaj radhe, eshte se edhe ajo qe citove ti eshte nje palacollek Sllav nga historia e Internacionales Komuniste te Shqiperise e ndertuar mbi dokumente te falsifikuara. Origjinalet jane shpene ne Rusi nga Shkodra. Dhe ti je zedhenesi jo sllav, por gomar per punen e sllavit.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga Kandy* Lexo Postimin
    "Pikellimi i Kosoves eshte pikellimi yne, gezimi i Kosoves eshte gezimi yne" tha Erdogani me gojen e tij.
    "Shqiperia eshte zemren time" Benito Mussolini aka Duce

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga Kandy* Lexo Postimin
    Turqia s’po kerkon me na turqizu, sepse ka ne shtetin e vet me shume shqiptare sesa ne Kosove apo Shqiperi, por ata prape shqiptare i quajne, e jo turq. Qe s’punojne shqiptaret atje (dhe kudo neper bote)per ta ngritur me teper vetedijen kombetare tek brezat pasardhes, ajo eshte tjeter gje. Erdogani kur ishte ne Kosove para mases e tha pa far sforcimi qe ne Turqi kemi disa komunitete dhe ne mesin e tyre i permendi edhe shqiptaret.

Eshte normale qe ti nuk do te jesh pre e hegjemonizmit, por t’thuash qe i ka kaluar koha eshte qesharake. Kjo teori e fundizmit eshte nje spekulim qe u ofron fuqive hegjemonike nje justifikim teorik per risistemimin e sistemit boteror. Njehere e nje vakt para fundit te historise, u spekulua me shume entuziazem fundi i fese, permes analizes pozitiviste te Kontit dhe deklarates se Nices per “vdekjen” e Zotit dhe ja hop u duk se kaluam dhe nje hap te madh ne vazhden e rugetimit te dijes. Por t’jete e vertete kjo teoria evolucioniste e fundizmit, nga erdhi gjithe ai vrull dhe ndergjegjesim fetar i fundit te shekullit XX ?
    Mos iu besoni teorive verberisht, se shpesh jane foshnjore.

Rrenë e jashtazkonshme kjo e jotja në shumicën e rasteve, ndoshte jo me ata pak që e quajnë veten Shqiptarë njësoj si ata pak që identifikohen si Arvanitas dhe thonë të njëjtën gjë. Në Turqi nuk pranojnë asgjë nga Shqiptarët. Disa herë madje jam përplasur me ta nga hymni, tek themeluesi i Gallatasarayt e deri tek Ataturku, dhe smë kanë lënë gjë pa thënë për shqiptarët. O kam qenë unë në Turqi e në kontakt me Turqit o nuk ka qënë njëri në forum, madje për një farë kohe kam jetuar me ta. Por ka një ndryshim, un nuk i shtrihem barkas askujt të mohoj identitetin tim. Ata që duan ta rishkruajnë historinë që ti përshtatet më mirë kthimi që kryen para 150 vitesh mund ta bëjnë këtë gjë, vec se bien ndesh me thënien e madhe të Pashko Vasës që e la amanet për gjeneratat e mëvonshme si platformë bashkimi kombëtar. Sot ju po mundoheni të paraqesni se pa Turqi nuk do kishte Shqipëri. Cfarë mbiell korr thotë populli. Ju po përhapni fraksionalizimin e kombit.

Për debatin ideologjik që do të fillosh me mua, po ta pres shkurt se jam i ekspozuar më tepër se sa ti mendon në këndvështrimin tuaj. Mos lexo shumë Sheik Imran Hoseinin se edhe versionin e atij lloji dijmë mirë se ku na con.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Faqja 25 prej 104 FillimFillim ... 1523242526273575 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •