Close

Rezultati i Sondazhit: A duhet të korrigjohet historia shqiptare, sipas kërkesave të Republikës së Turqisë?

Votues
291. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • PO

55 18.90%
  • JO

236 81.10%
Faqja 21 prej 104 FillimFillim ... 1119202122233171 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 201 deri 210 prej 1037
    R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga Kandy* Lexo Postimin
    Qe po t’kallxoj une ca po kerkon Davutoglu.

Kur flet ky njeri, vertet meriton vemendje te plote, sepse eshte strateg deri ne ate mase, sa qe ka aritur t’i beje edhe armiqte ta lavderojne.
    Ne librat e tij : “Transformimi qyteterimor dhe bota muslimane” dhe “Thellesia strategjike” hapesire shume te madhe i jep Ballkanit. Ideja e tij eshte qe ta riktheje Ballkanin ne qender te politikeberjes gjitheboterore, ashtu sic kishte rolin ne Perandorine Osmane. Kerkon qe te shnderohet nga bastioni i krizave, ne qender te nderveprimit paqesor, nderqyteterimor dhe nderkulturor. Dhe kjo mendon ai do te arihet permes rishikimit te historise nga perspektiva e historise se qyteterimeve.

Ai kerkon domosdoshmerisht te ndertohet nje prototip i intelektualit (vecanerisht nga shqipateret) me besim te forte ne vetvete dhe me bagazh te forte kulturor.
    Ne te kunderten mendon qe Ballkani do te mbetet pergjithmone i gjykuar te vuaj si zone tampon e perleshjeve mes fuqive hegjemonike te ndryshme politike.
    Edhe vizita e tij ne Ballakan po i sherben kesaj ideje, dhe mesa duket po i ecen shume mire me te gjitha shtetet, dhe vecanerisht me Kosoven.

Po mirë, pa ju futur këtyre të tjerave, ti ke lexuar ndonjë libër Grek apo Sllav për Historinë ? Mirë Osmanët që nuk lëjnë gjë pa i thënë, por edhe ne na bëjnë Osman. Mirë jemi mo Kandy*, car ti bëjmë më Turkut, se nuk dua ta prish dhe gojën tani sepse sinqerisht jemi shtrirë barkas për ta. Ata thonë jemi Turq, Grekët thonë jemi Turq, Serbët(Serbët,Bullgarët,SllavoMaqedonasit(që vetëm ne i themi Maqedonas!)) thonë jemi Turq, Europa nuk thotë gjë, ose thotë dicka të ngjashme nën zë, ti më thua mua sjam Shqiptar(pra më drejtohesh mua që unë nuk jam dhe kushdo që e kundërshton Turqinë) atëher cfarë problemi ka këtu ? Cfarë tjetër kërkon Davutogluja ? Në rrugën e duhur është, ka 150 vjet kusur që e ka shtruar mirë këtë rrugë.

Unë nuk dua të jem pjesë hegjemonike e askujt, aq më pak Turkut, ka ikur ajo kohë jo vetëm për ne por për të gjitha shtetet që kanë qënë nën zgjedhën e një sunduesi apo kolonizatori nga Amerika Latine e gjer në Australi.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 26-08-2011 më 23:27
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

albania is the best Maska e ismani
    Anëtarësuar
    14-06-2009
    Vendndodhja
    tetova
    Postime
    583
    o jo O Zotri, Or Sulltan!: Historin ne nuk mundem t´e nderrojm Kjo nuk eshte zakon! kurr s´ka qen as nuk ka me kon! Qfar ke bo ti,Ashtu e lom!.Siqe ka ndodh! se per kete nuk duem me u lodhe!..OOO Zotri Sulltan,mund te provoni me ndonje shqipetare qe eshte tradhtare! se populli jon kete kurr se ka ber!.Ne nuk guxojm keshtu me gabu!.Se populli jon ka mena denu!.E neve populli si te na denon!.Na vrasin na djegin dhe nuk di qfar na bej!, Por ma mir e lem kete histori si ka qen per gjithmon!...Rrofte POPULLI JON SHQIPTAR

100 vite shtet 100 VJET KRENARI 100 VITE SAKRIFIC TERE JETEN TE BASHKUM KOSOV ILIRD CAMERI MALSI

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Po kerkohet forcimi i Ballkanit ne pergjithesi, dhe i shqiptareve ne vecanti. Nese mireqenia jone varet nga nxjerja e geshtenjave nga zjari (ama vec per te miren e vetes sone si parim) pse mos ta bejme kete. T'mos leme kund geshtenje pa rokullisur, boll sherbyem si loder ne duart e meshires se huaj.
    Sigurisht, turqve u djeg ne zemer gjendja e shqiptareve dhe gjuhes se tyre, aq shume sa nuk i zen gjumi per gjendjen tone.
    Kryeministri turk e do te miren e shqiptareve, edhe te atyre 3 milion shqiptareve qe jane ne Turqi, por qe nuk lejohen te hapin as edhe nje shkolle ne gjuhen shqipe, dhe nuk njihen si minoritet etnik e kulturor.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-08-2011
    Postime
    25
    Kur lexoj kesi lloj postimesh ,me shume me duket se shkruajne greket se sa shqiptaret.

Njeriu me se pari duhet te shohe prejardhjen e vete se sa te tjerve.

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar më parë nga maurisi Lexo Postimin
    Kur lexoj kesi lloj postimesh ,me shume me duket se shkruajne greket se sa shqiptaret.

Njeriu me se pari duhet te shohe prejardhjen e vete se sa te tjerve.
    mos u bo qesharak o Mersin haxhija

. Maska e illyrian rex
    Anëtarësuar
    11-10-2009
    Vendndodhja
    ne fronin tim
    Postime
    4,491
    Kryqi i Paqes paska votu PO!

Ec e bjeri n'fije!

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Na del pune pastaj me prinderit e edukuar. Garant nuk do t'i lejojne femijet e tyre te frekuentojne shkolla te tilla qe per sinonim kane banalitetin.
    Funderrina qe i vie turp ta quash funderrine azie s'ka c'te kerkoje ne shkolla shqipe - me sa dijme ne SHQIPTARET - shkollat nuk na i hapet ju, e as ne nuk i hapem per ju. Ne shkollat shqipe mesohet shqip. Nese funderrinave aziatike nuk u pelqen kjo gje - jeni te lire te hapni shkollat tuaja ku funderrina e ndien veten si ne ne kanal te vet.

---
    p.s.:
    Le te konsiderohet kjo si pergjegje zyrtare e "Arrnautllukut" ndaj kerkeses se paftyre.
    Keshtu porosisin, e kete pergjegje japin "arrnautet" e "kafiret" shqiptar per ata qe kerkojne prej tyre te mos kete "fjale fyese". Dhe se turkut - samaritan s'mund ti thuhet. Dhe ne s'mund te zbulojme fjale me jo fyese se turk - nuk eshte faji yne perse turkut i vie inat ti thuash turk.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 27-08-2011 më 05:51
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar Maska e landi45
    Anëtarësuar
    10-04-2008
    Postime
    1,711
    pse jo simbas interesave turkut,,,,grekut,,,serbit,,,maqedonit,,,malazezit, , dhe kujtedo,,,

fundja ne nje qeveri kurve kemi pse jo,,,,

dhe nje popull dele qe ha cdo lloj bari

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    ****, ademgashi_dk, agu_dk, ajzberg, Antiproanti, ARIANI_TB, Baptist, BlooD_VenoM, BlueBaron, derjansi, Diella1, dielli1, DoLpHiN, don, rri mirë, Drenica 97, drenicaku, e panjohura, Edvin83, elza, Enkeleu, fegi, Fishtani1, Foleja_, Gameness, Genti.., Geri Tr, Gi de Masha, Goca_e_Tivarit, Gogi, Gregu, Hard, Hyllien, Illyri, illyrian rex, IL__SANTO, ismani, Izadora, javan, Kermilli, Kreksi, kriko-38, l-island, Longarus, Lordlover, MaDaBeR, mario_kingu, medaur, mesia4ever, Mexhi, Nikk, Pa_doreza2, Pirate of Love, PLAKU, Pleakley, Principat, projekti21_dk, qeveriablu, Rrushi_CH, s0ni, Scion, Shpend Hajdari, Station, The_Capital, troptit, ubermensch-, ulisse, Uriel, Vidasusi, xfiles, Yes*, ylli_pr

e tregon vete sodazhi sa ne pakice jane turqit e forumit

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Turqia nuk ka çka ti beje gomarit e i bie samarit,
    Pasi qe Sarkozi ua keputi shkurte se "turqia nuk është Europë dhe se turqit nuk jane familje europiane, me shurt jane te padeshiruar ne familjen tonë, atehere turqit u kthyen kah revanshizmi, i hupen shpresat dhe mendja iu shkoi te perandoria osmane; pse mos të provokoje bashkimin europianë më këtë strategji tjeter ?

Keta hapa jane te rrezikshem shumë për ne, ne syt e Erdoganit kur nenshkruan shifej qarte se eshte nje revanshizem, nuk eshte fjala ketu vetem për fhsirje e korrigjim te historisë, thjeshte është PAKTI, dhe kam frikë se ndoshta eshte nenshkrua edh ap e ditur ne..?
    Kush na pyet neve ?
    Mos na pyti Sali Berisha neve; A doni a nuk doni te hyni ne Ligen Islamike ?..
    ...dhe mbetem sot e kesaj dite...SHqiperia ne ligen ISLAMIKE.. tani presim fshirjen e historise dhe me ne fund PAKTI TURKO SHQIPTAR §

E pabesushme eshte se te behet aqê buj e madhe vetem per ndryshim te disa fjaleve ne librat e historisë, ministrat e te derguarit diplomatikë enden Prishtinë Tiranë -Stambollë pa nderpre keto dite, eshte e pa besueshme kjo, kam frikë se qeshtja eshet edhe mê e nderlikuar, po na shkeli edhe njehere çizmja anadollake, se ebsoj qe me do te ringjallemi...ky akt qe bejne udheheqesit tane eshte nenshkrimi i aktit te vdekjes se shqiptareve dhe mbizotrimi osmanli dhe ate pas 100 vjete, ne prag te 100 vjetorit te PAMVARSISË së Shqiperisë, kjo eshte skandaloze, e turpshme, VETVRASJE !
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kreksi : 27-08-2011 më 05:45
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Faqja 21 prej 104 FillimFillim ... 1119202122233171 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •