Nuk e di a ka ndonje nip a sternip gjalle Avni Rustemi? Besoj do na hyje se shpejti ne pune.
Nuk e di a ka ndonje nip a sternip gjalle Avni Rustemi? Besoj do na hyje se shpejti ne pune.
Ne Amerike, kam njohur te birin e A. Rustemit i cili nderroi jete para 4 vitesh. Me tregoi per te vetmen here qe kishte tentuar te vizitonte Shqiperine me gruan e tij. Kishte marre rrugen nga Italia, dhe e ndaluan ne Kosove Serbet. E mbajten disa dite te burgosur duke e pyetur arsyen pse donte te ikte ne Shqiperi, kishte dike qe e priste atje etj. Serbet nuk e lejuan sepse kishin frike qe ai do te bente ndonje kryengritje dhe e kthyen mbrapsh nga Italia. Arsyeja e tij ishte e thjeshte, per vizite.
Kurse nipin e A. Rustemit dhe ate e takova kur erdhi te vizitonte te atin ne spital. Sa njerez TE MIREEEE. Kishin deshire te dinin me shume per Shqiperine. I thonte femijeve qe une isha nga i njejti vend si gjyshi. Shqip nuk flisnin. Pershendetjet i biri i A. Rustemit dhe pse i semure me donte te ia beja ne shqip.
Malsori ka te drejte, edhe hitleri kur e pyeten se cdo te thonin per te mbas gjith atyre vrasjeve, thueht se u pergjigj se po te fitoj une e bej une historine.
Historia e Shqiperise eshte shtremberuar ose me sakt te them qe ata historian qe kane shkruar historine e Shqiprise ne te gjitha koherat kane qene te indoktrinuar apo te censuruar nga qeverite apo njerzit qe komandonin ne kohen e tyre. Keshtu qe sejcili prej tyre ka nuk ka pasqyruar realitetin 100% por vetem ate pjese qe i ka interesuar koniukturave te kohes se tyre. Edhe ne ditet e sotme psh doli nje far historie qe u fut neper shkolla ku nrihet ne qiell Partia Demokratike dhe levizja studentore, kur dihet shum mire qe u organizuan nga komunistet qe i kemi ende sot.
Po aushtu ne historine e sotme shkollore ju mesohet per ngjarjet e 97, ne nje menyre krejt te gabuar dhe shtrember, ne jemi gjal sot dhe i kaluam ato dite personalisht, keshtu qe dim arsyet dhe qellimet e verteta.
Prandaj kjo tregon se vertet ai qe fiton apo komandon ben edhe historine sipas interesave te kohes qe ai komandon e drejton.
Une di vetem nje fjale qe thote se per cdo ngjarje, per cdo individ, ne fillim eshte lavdia, pastaj vjen kritika dhe ne fund historia.
Por ne nuk kemi nje Akademi shkecash apo nje universitet historie, apo nje shtet, qe te caktoje nje program disa vjecar hulumtimesh, ne te gjitha bibliotekat, revistat, librat, gazetat, etj,,, per te na dhena pastaj nje histori reale te cdo ngjarje, dhe cdo individi pa censure dhe pa indoktrinin.
Une per vete duke arritur ne perfundimin e mesiperm kam hequr dore nga leximi i historise apo i pjeseve te saj nga autore te ndryshem pasi nuk i besoj me askujt, dhe pres qe nje dite dikush te shkruaj historine Shqiptare te vertet, dhe vetem ateher do ta lexoj dhe do vleresoj patriotet, atdhetaret deshmoret, etj,, dhe do urrej tradhtaret e vertet.
Nëse vërtet Avni Rustemi ka patur djalë apo nip siç shkruhet pak më lart,si nuk erdhën asnjëherë në Shqipëri?!Si nuk u lejua djali i trimit?!Po përse ai duhej t'i binte nga Kosova e ta ndalonin serbët?!Pse nuk u fut nga Italia?!Nuk di si t'i kuptoj këto gjëra!
Po mendohem shume por nuk e mbaj mend emrin e tij, sepse gjithnje e therrisja me mbiemer. Ta mbaja mend emrin do ta kisha gjetur lajmerimin e vdekjes (obituary) te tij dhe e sillja ketu. Ne ate kohe e lexova dhe ne internet lajmerimin e vdekjes. Sa inat me vjen me veten.
Takimi im me te dhe kur nderroi jete ndodhi ne vitin 2006. Po ashtu me tregoi dhe vitin kur ishte munduar te vizitonte Shqiperine por s'mbaj mend saktikisht, dua te them qe mbase ka qene nga vitet 80-te. Serbet e ndaluan dhe e kthyen mbrapsh, me tregoi qe e kishin trajtuar keq. Per te hyre ne Shqiperi po i binte nga veriu.
Nipi i A. Rustemit, sic thashe mepare e takova kur erdhi te shihte te atin ne spital me gjithe gruan dhe dy femijet e tij.
Une kur e takova te birin e Avniut nuk e kisha idene se kush ishte. Pashe emrin e tij ne liste te pacientave dhe menjehere qenka shqiptar. Kur hyra ne dhome dhe prezantova veten ai vete me pyeti nese e njihja babane e tij Avni Rustemin. Nese ai me ka genjyer mua atehere dhe une po ju genjej juve, por nuk besoj qe nje person te sajoje nje genjeshter te tille.
Mendoj qe nuk jam e vetmja qe kam takuar te birin e A. Rustemit sepse ai fliste shume lirshem dhe me deshire per Shqiperine. Shqip nuk dinte. Ishte nje njeri shume i mire, i dashur. Mbase do lexoj dikush qe e ka njohur shkrimin tim ketu dhe te na tregoje emrin e tij te pare. Po gjeta emrin do gjej dhe lajmerimin e vdekjes. Emri ishte emer tipik shqiptari por se mbaj qe se mbaj mend.
po cfare trimi o beso djali...i duhej enverit prandaj u be trim..kur nuk i duhej enverit behej frikacak..merre me mend te mos i lejohet djalit te '' heroit te popullit '' te hyje ne shqiperi..e ka ditur mire dulla se kurrfar heroi nuk ishte avni djali prandaj nuk ja qasi asnjehere djalin..pune perrallash edhe puna e avniut edhe puna e djalit te avniut..por edhe puna e atyre qe mundohen te na e shesin si patriot...
a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.
Ndryshuar për herë të fundit nga _MALSORI_ : 20-08-2011 më 16:49
a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.
Nje pyetje qe lind arsyeshem: Kush ishte burre i mire apo hero Avni Rustemi apo Ahmet Zogu, sepse sipas historise mua sme dalin mire llogarite sepse di qe Ahmeti e vrau Avniun dhe te dy burra te mire s'mund te jene, nejse se e thashe pakez me ironi pasi historianet kane folur qarte
duhet pyetur haxhi kroi, ne se eshte gjalle, per ceshtjen e avniut ne se kish te afert.
une deri me sot nuk di qe avniu te ket pasur grua apo femije.
ne lidhje me temen..
shqiperia por dhe kosova sic e dini ka nisur nje udhe te re.. parlamentarizma.. i thone..
thone se qo udhe te con ne perparim e begati..
ne se eshte e vertete qo..ahere i bie qe.. metodat me atentate e revolucione nuku jan te pelqyshme e te dobishme..
kemi ckemi me nje qeverri e zyrtar.. e tregojme dashurine apo urrejtjen me vote..
pra jo plumba por vota..
ki eshte thelbi.. i politikes se re.. qe do na coj perpara..
udha tjater te con ne 97 e 21.
Krijoni Kontakt