Close
Faqja 17 prej 30 FillimFillim ... 7151617181927 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 161 deri 170 prej 296
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    17-05-2009
    Vendndodhja
    Dallas Texas
    Postime
    751
    Turqia shqiperin do ka kishte bere te gjithe si Stambolli, por shqiperia duhet ne ndryshoj nje pjes te historis te saj, dhe bumi Turk do te jete kudo ne shqiperi..
    Fajin e ka historia e shqiperis

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar mė parė nga Mr Zeid Lexo Postimin
    Turqia shqiperin do ka kishte bere te gjithe si Stambolli, por shqiperia duhet ne ndryshoj nje pjes te historis te saj, dhe bumi Turk do te jete kudo ne shqiperi..
    Fajin e ka historia e shqiperis
    Cfare the mer faredale?

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga Pa_doreza2 Lexo Postimin
    Nė gazetėn “Tanin” nga Manifest i Ulemasė Shqiptare nė Stamboll thuhet: ”T’u qenė se populli fisnik shqiptar ėshtė osmanli dhe mysliman. ekzistojnė obligime fetare dhe kombėtare qė germat e arabishtes t’i skalisė nė kokė. Ne e shpallim vendimin e marrė se e pranojmė alfabetin arab pėr ta shkruar gjuhėn tonė....” Kėtė deklaratė e kanė nėnshkruar intelektualėt dhe profesorėt e Medresesė sė Fatihut, ndėr tė cilėt janė edhe emrat e profesorėve nga qytetet e Maqedonisė sė sotme: Muftiu i Manastirit – Rexhep Xhudi (Voka), profesori i Medresesė sė Fatihut - Ismail Haki nga Tetova, Hafiz Rexhoi nga Prilepi, Musa Qazimi nga Dibra, Arif Hikmeti nga Kumanova, Inspektori i Pėrgjithshėm pėr Maqedoninė Hysen Hilmi Pasha, Abdylhakim Hikmeti nga Gostivari etj . po ashtu edhe Riza Beu, Shaqir be Jegjeni, Sybi Efendii, Bedri Efendi, Haxhi Ali Elbasani, Haxhi Muhamed Vlora etj, kėrkonin qė gjuha shqipe tė shkruhet me shkronja turke-arabe dhe kėtė e justifikonin duke thėnė se Gegnija shkronjat latinisht nuk i pranon, kurse Riza beu nga Shkodra pohonte: ”se nuk ka nevojė tė mėsohet shqipja, neve na mjafton turqishtja. Nė shkolla vetėm turqisht lexohet.” Ose, siq u prononcua Shaqir be Jegjeni:” Nė Dibėr nuk ėshtė kush qė do shkolla shqipe, edhe nė past ndonjė, edhe ai do me shkronja arabe
    ....o ti shok, mos u ben monoton me keto budallakia !!!...po nga ai brum jane edhe rilindasit qe e shpetuan atdheun......kjo me larte nuk do te thote se perzonat me "pergjegjesi" shoqerore kane qene antikombetare !!! (cdokund eshte qarte e dalluar, "gjuha shqipe", "gjuha jone" etj...a nuk e sheh, vet e ke shkruar ??)....por se kane cajt koken per te gjet nje zgjidhje per hallet qe kane patur....kesaj i thone proces....dhe ne fund te ketij procesi doli ai perfundim qe e kemi sot....kush i shane rilindasit ???, ka bir nene qe e ben kete ???....perse nuk e shikjon ceshtjen me gjith kompleksitetin e saje, por vetem fraza te vecanta ???, ku n'hamamin e ke racionalitetin dhe objektivitetin ne keto shkrime ???....a nuk e sheh se i fryn atij fyelli qe e kritikon tek tjeret ???.....kesaj i thone polemike e kulluar.....dhe se polemika nuk ja vlen per diskutime serioze do ta mesosh, hic mos mbaj dert....paaaaah, cka nuk mban kjo toke.....

tung
    albanish by nature

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga mia@ Lexo Postimin
    E si u benkemi me shume Shqiptar duke u miqesuar me turkun?! Mezi po i zhdukim zakonet, traditat e prapambetura te tyre u dashka ti rifreskojme tani?
    ....oj qyqe, a nuk duhet me gatu per burrin mi ti iftarin apo syfirin ???, shume kohe duket paske....ai i mjeri, dhe thot e kam grun shqiptark.....

Nuk jan "zakone te tyre"....por zakone te nenes dhe babes tend, e nese jan te dikujt, atehere te arabit Muhamed qe ne i thojm perjgamber i muslimaneve, mos shko hic ma larg, pyete nenen ose baben, e nese i ke gjall edhe gjyshen ose gjyshin.......hajt tash thuaj, faleminderit o Nuho, se mu kishin verbu syte nga budallakia qe me rrethekon.....dil kthjellohu pak ne ajer te paster....hajt negoje cket bukuroshin ketu se ta don te miren....

tungi
    albanish by nature

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga dijetari Lexo Postimin
    Nese realitet ty te duket diqka jo reale ateher besoj se ke problem me besimin dhe realitetin ne kosove dhe ne teri shqiperin ,po e shohe se edhe ti qe qenke e regjistruar ne muajin e shtate te keti viti,paske probleme te dukshme me shumicen apsulutet shqiptare te fese islame .

Po te na thoje se shumica ne evrop esht e fes krishtere ne do te besojm dhe do te te themi ...brovooo ulisse e qellove ,.Fatmirsisht ne nuk kemi idhull ,sepse per ne esht Allahu xh u qe esht i adhuruar,dhe jo njerzite qe jan te vdekshem apo veq jan te vdekur.besoje realitetin dhe mesohu te jetosh ne realitet ,sepse nuk do te duhet te jet penges ne jeten tende ulisse.
    kam probleme me nje pakice qe po shkombetarizohet, turkofile, arabofile dhe grekofile.
    turkofile maqedonie si puna jote kam hasur neper tragete dhe aeroporte....shumica jemi ne, une dhe shqiptaret e tjere.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    05-07-2011
    Postime
    90
    Citim Postuar mė parė nga ulisse Lexo Postimin
    kam probleme me nje pakice qe po shkombetarizohet, turkofile, arabofile dhe grekofile.
    turkofile maqedonie si puna jote kam hasur neper tragete dhe aeroporte....shumica jemi ne, une dhe shqiptaret e tjere.

ti ke probleme me veten tende jo me pakicat.

Pse ju te shqiperise keni filluar te kaloni kufijte e nenes shqiperi ??? bile bile edhe ne aeroplane dhe trageta paskeni filluar te hipni.....po ne trena ?? shyqyr se vetem ne tv i keni pare

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga ulisse Lexo Postimin
    ...pakice ka ne nje vend te vetem ne "boten" tende....ajo pakice eshte ne "breket" qe i mban veshur....tash ik, se po u hidherova une, apapapapa....
    albanish by nature

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga Zarushja Lexo Postimin

Pse ju te shqiperise keni filluar te kaloni kufijte e nenes shqiperi ??? bile bile edhe ne aeroplane dhe trageta paskeni filluar te hipni.....po ne trena ?? shyqyr se vetem ne tv i keni pare
    kam pare tetovare qe ngrejne ****** ne mes te terminalit ne aeroportet e europes, si mund te jene keta nje race me mua? si mund te jete ky legeni zeidi apo ti???
    ju jeni dumbabista, keni zemren ne anadoll.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar mė parė nga Zarushja Lexo Postimin

E pra, se ty t'a kishte dhene Tito e pashai Turk qe e ke fis te dyfishte te drejten te shetitesh me tajare e me kolomotiva. Prandaj po te shohim qe ankohesh, se kishe status qeni ne Jugosllavi. Keput qafen, qen turk.

i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anėtarėsuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    ....o ti shok, mos u ben monoton me keto budallakia !!!...po nga ai brum jane edhe rilindasit qe e shpetuan atdheun......kjo me larte nuk do te thote se perzonat me "pergjegjesi" shoqerore kane qene antikombetare !!! (cdokund eshte qarte e dalluar, "gjuha shqipe", "gjuha jone" etj...a nuk e sheh, vet e ke shkruar ??)....por se kane cajt koken per te gjet nje zgjidhje per hallet qe kane patur....kesaj i thone proces....dhe ne fund te ketij procesi doli ai perfundim qe e kemi sot....kush i shane rilindasit ???, ka bir nene qe e ben kete ???....perse nuk e shikjon ceshtjen me gjith kompleksitetin e saje, por vetem fraza te vecanta ???, ku n'hamamin e ke racionalitetin dhe objektivitetin ne keto shkrime ???....a nuk e sheh se i fryn atij fyelli qe e kritikon tek tjeret ???.....kesaj i thone polemike e kulluar.....dhe se polemika nuk ja vlen per diskutime serioze do ta mesosh, hic mos mbaj dert....paaaaah, cka nuk mban kjo toke.....

tung
    eh kjo te dhembe o Tunxh se gjysherit e t'u ta kane lene amanet per ta kultivu dhe rujture gjuhen turke-arabe sigurish ai shkrim qe kam sjellur eshte nje e vertet e hidhur pore keshtu eshte raliteti i stergjysheve t'u dhe brez pase prezi trumbetuan duke the kofshim turq edhe Nuh Musa mendimet qe t'i i sjelle ketu derdhe lot krokodilli per nostalegjine e stergjysheve t'uaj .Dhe padishahute turk mos gabo me levizur nga vendi q' e ke sepse mundesh ta humbesh aleancen Turko-serbe per zhdukjen e Shqiptarve nga trojet e tyre Arberore kujtoje Mollen e KUQE afer NISHIT dhe kthjelle koken se late NAM me mendime te qenurit Turko fil
    S’ēarmatosem sa t’jetė jeta!

Faqja 17 prej 30 FillimFillim ... 7151617181927 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •