ne islam jan gjithsej 12 tarikate pra njeri prej tyre esht edhe bektashizmi
ne islam jan gjithsej 12 tarikate pra njeri prej tyre esht edhe bektashizmi
oh my gosh
ju terorista\\\\\\ mjekrosha te forumit shqiptar nuk ju doli komuniteti juaj,
por erdhet te prishni edhe komunitetin Bektash qe deri me sot nuk kan lujt njeri,
ne Shqiperi Te tere e dim ca eshte komuniteti bektash ju nga kosova sduhet te flisni.
Ju mjekerosha i rini larg Komunitetit Bektash se vetem qe flisni ju vin goja era pisa
Teritori Shqiptar Sot me sot nga saranda der ne shkoder kur skena pat probleme Feje
Rofte Shqiperia edhe shqiptaret
Rrespekte Per Komunitetin Bektash jeni nje nga Komunitet me te hapur ne shqiperi
[e kam fjalen ne parim]
Ndryshuar për herë të fundit nga mario_kingu : 31-07-2011 më 10:52
Partizoni
Besimtaret bektashian,dallojne nga besimtaret musliman,sepse bektashinjete kan me te leme(trashegimni),kurse muslimanet me te bleme.
Besimtaret bektashi,pine raki vere birre e shampanj,kurse keta te tjeret,pijne kur te duan,hahaha....
mos ngaterroni termat edhe ne bektashijt jemi musliman ,mund tthush ndryshojn nga sunit
Përshendetje!=jarigas;]Zbulesa 22: 18 Unë i dëshmoj secilit që i dëgjon fjalët e profecisë së këtij libri: » Atij që do t’i shtojë ndonjë gjë, Hyji do t’ia shtojë plagët e përshkruara në këtë libër.Kuptova si jo...por se vet Bibla thotë atë që muslimanët e ndjekun,adhurimin e vetëm një Zoti. Nga kjo ishte përgjigjeja e Jezuesit kur ai u përgjigj...është përmendur tek Marku,kapitulli 12,strofa 29 se:"...Dëgjo, o Izrael: Zoti, Perëndia ynë, është i vetmi Zot." Pra shikoni sesi Bibla argumenton atë që tha ai i dërguari Muhammed salAllahu alejhi we selem,bile ardhja e tij përmendet edhe në Bibel.E pra, myslimanet i kane shtuar shume gjera fjales se Hyjit, bile i kan eshtuar nje "profet"!!! Kuptove gje Tony??
Po po si jo...do i sjelli në një postim të ri dhe atë të shkurtër sepse ka shumë e shumë argumente...Silli Tony!! Le te jene bektashet paqesore, deshmitare te babezise islamike ne truallin shqiptar!!
Problemi qëndron se vet Bibla e argumenton këtë dhe se disa gjëra u ndryshuan e disa jo,prandaj ka aty kundërthënie...Genjeshtra.....vargu qe te solla me lart, bie ne kundershtim te plote me nje gje te tille!!
Prova është kjo:"...se asnjë priftë apo njeri i ditur i krishter nuk mund t'a gjej askund në Bibel fjalën TRINITET"Prova e jo llogje!!
Në të dyja thotë kështu,sepse Kur'ani dhe Sunneti janë një.Thote ne Kuran apo ne Sunet, siç beni ju muhamedanet??!!!
Ndryshuar për herë të fundit nga Elytony : 06-08-2011 më 05:41
Se Bibla është ndryshuar argumenton edhe kjo!!!!!
1. A e ka parë kush Zotin ?
a) Askush nuk e ka pare ndonjëherë zotin [1 Gjoni 4:12]
b) Amosi e ka pare zotin [Amosi 7:7]
c) Askush se ka pare zotin veç zotit [Gjoni1:18]
d) Abrahami e ka pare zotin [Zanafilla 18:1]...
e) Moisiu, Aaroni, Nadabi, Abihu dhe 70 pleq e kane pare zotin [Dalja 24]
2. A duhet ta duam zotin apo ta kemi frike ?
a) Duhet ta duam zotin [Ligji i përtirë 6:5]
b) Duhet ta kemi frike [Ligji i përtirë 6:13]
c) Duhet ta duam [Mateu 22:37]
d) Ta kemi frike [1 Pjetri 2:17]
e) Dashuria s'mund te përzihet me friken [1 Gjoni 4:18]
3. A gënjen Zoti ?
a) Zoti nuk gënjen, nuk e ndryshon mendjen" [1 Samueli 15:29]
b) Zoti gënjen Adamin se do vdesë ditën qe do haje frytin, por Adami jeton pas asaj, largohet nga edeni dhe jeton 930 vjet [Zanafilla 2:17 - Zanafilla 5:5]
c) Për zotin është e pamundur te gënjeje" [Hebrenjve 6:18 - gjë qe tregon se ai nuk është i gjithëfuqishëm]
d) Zoti gënjen [2 Thes 2:11]
4. A e mban Zoti premtimin ?
a) Zoti e mban premtimin, nuk ndryshon mendje, atë qe thotë e bën" [Numrat 23:19]
b) Zoti nuk e mban premtimin [1 Samueli 2:30]
c) Nuk e mban premtimin dhe ndryshon mendje [1 Sam 2:34]
5. Sa ka zgjatur Përmbytja ?
a) Përmbytja zgjati 40 dite [Zanafilla 7:17]
b) Apo zgjati 150 dite [Zanafilla 7:24]
c) Gati një vit, nga viti 600 i Noas [Zanafilla 7:11] deri ne vitin e 601 te Noas [Zanafilla 8:13]
6. Kur u “kryqëzua” Jezusi ?
a) Pas ngrënies se pashkës [Marku 15:15]
b) Para ngrënies se pashkës[Gjonit 13:1-2; 18:28; 19:14,17].
7. Cila është rruga e shpëtimit ?
a) Të besohet se Perëndia, Zoti është i vetmi Zot [Marku 12:29]
b) Te rrëfesh se Jezusi ishte Zoti dhe Perëndia e ringjalli prej se vdekurish [Romakëve 10:9-10]
8. Kush e inspiroj Davidin që të bëjë regjistrimin e Izraelit?
a) Zoti (2.Samuel 24:1)
b) Satanai (1.Kronikave 21:1)
9. Davidi duhej të zgjedhe në mes tri formave te dënimit. Njëra prej tyre ishte , që Zoti për një Kohë të caktuar t`ju dërgoj uri mbi atë vend. Sa vite ishte kjo kohe ?
a) Shtate vite (2.Samuel 24:13)
b) Tre vite (1.Kronikave 21:12)
10. Sa stalla kuajsh kishte Solomoni?
a) Dyzet mijë stalla (1.Mbreterve 4:26)
b) Katër mijë stalla (2.Kronikave 9:25)
11.Sa vjet ishte Ashaziahu kur filloi të mbretëroi?!!!!
a) "Ashaziahu ishte njëzet e dy vjeç kur filloi të mbretërojë, dhe mbretëroi një vit në Jeruzalem. E ëma quhej Athaliah, ishte mbesa e Omrit, mbretit të Izraelit."[2 i Mbretërve 8/26].
b) "Ashaziahu ishte dyzet e dy vjeç kur filloi të mbretërojë, dhe mbretëroi një vit në Jeruzalem. E ëma quhej Athaliah; ishte bij e Omrit."[2 i Kronikave 22/2].
Një rast tjetër ka të bëjë me Palin, me Letrat e tij, të cilat në fakt përbëjnë pjesën më të madhe të Dhiatës së re, ku shihet mjaft qartë se nuk ka kurrfarë dëshmie se ai ishte i frymëzuar nga Zoti përderisa i shkruante ato letra. Në një mori rastesh ai e bën të qartë se në letra po e shprehte mendimin e tij dhe jo të Perëndisë:
Një rast tjetër ka të bëjë me Palin, me Letrat e tij, të cilat në fakt përbëjnë pjesën më të madhe të Dhiatës së re, ku shihet mjaft qartë se nuk ka kurrfarë dëshmie se ai ishte i frymëzuar nga Zoti përderisa i shkruante ato letra. Në një mori rastesh ai e bën të qartë se në letra po e shprehte mendimin e tij dhe jo të Perëndisë:
“... s’kam urdhër nga Zoti, por po jap një mendim si njeri ...” ( 1 Korintasve, 7:25)
“…sipas gjykimit tim….” (1 Korintasve, 7:40)...
“…dhe mendoj se edhe unë kam Frymën e Perëndisë….” (1 Korintasve, 7:40)
“…Ja, unë, Pali, po ju them …” (Letra e Palit Galatasve, 5:2)
Si shihet, tek 1 Korintasve 7:40 vihet në dyshim edhe frymë¬zimi i mësimeve të Palit në tërësi. Aty tregohet se ai nuk ishte i sigurt as nëse e kishte Frymën e Perëndisë apo jo. Përse duhet të besohen për fjalë të Zotit letrat e Palit, nëse ai vetë e bën të njo¬hur aty se pohimi që ai e kishte frymën e Zotit, ishte mendim i tij personal dhe nuk ishte i konfirmuar nga Perëndia.
"A nuk e përfillin ata (me vëmndje) Kur’anin? Sikur të ishte prej dikut tjetër, përvrç prej All-llahut, do të gjenin në te shumë kundërthënie."[Nisa 82]
Krijoni Kontakt