...........
...........
Ndryshuar për herë të fundit nga Elytony : 07-08-2011 më 10:38
Unë nuk u përgjigja për tjetër por se iu përmbajta temës duke hudhur poshtë atë që the dhe të tregova fare mirë se vet Bibla thotë atë që tha edhe i dërguari i fundit Muhammed salAllahu alejhi we selem,prandaj nuk e di çka ka këtu jashtë temës. Dhe muslimanët nuk janë ata që kanë shtuar diçka në Bibël dhe nuk e kam iden pse thua se muslimanët kanë shtuar gjëra.E humbe fillin Tony??!
Me kerkove nje varg nga Bibla ku te thuhej se ju(myslimanet) jeni te humbur dhe une ta solla: Zbulesa 22: 18 Unë i dëshmoj secilit që i dëgjon fjalët e profecisë së këtij libri: » Atij që do t’i shtojë ndonjë gjë, Hyji do t’ia shtojë plagët e përshkruara në këtë libër.
Pra, myslimanet qe i kane shtuar gjera te tjera, madje edhe nje profet te fundem,jane te humbur......kurse ti u pergjigje tjeter per tjeter.....nuk kishe kuptuar nje gje kaq troç!!!
Nuk thash se ne e vërtetojmë pejgamberllakun e Muhammedit salAllahu alejhi we selem nga një libër sikur se është Bibla. Por disa fjalë përmbrenda Biblës nuk kanë mundur të ndryshohen prandaj edhe ato dëshmojnë për ardhjen e këtij të dërguari. Si mund t'a bindi unë të krishterin për Muhammedin salAllahu alejhi we selem me varge kur'anore,kur ai nuk e beson aspak Kur'anin!!!! Po kjo a ka logjikë?!!!Aha, ...eshte ndryshuar, por perseri juve ju vjen per mbare te provoni pejgamberllekun e Muhamedit duke u mbeshtetur ne nje liber te ndryshuar!!!! Ka logjike ketu??!!
Po jam në gjendje t'ua shpjegoi...Vertet jane te ndryshem??!! Je ne gjendje te shpjegohesh me mire??
Eh,mirë që i paske kuptuar!!!!Pajtohem me ty....budallejte i kuptojne kesi gjerash...!!!
Mbulesa është urdhër nga All-llahu i Lartësuar dhe ajo ka kohën,prandaj t'a kemi këtë parasysh..sepse çdo ritual Islam ka kohën e vet.....dhe si e tille, duhet te mbuloje fytyren kur eshte perpara burrave e te vere shami ne koke, apo jo??!!
Mah, ju rrofte Islami, ç'te te them...lum si ju dhe motrat e bijat tuaja!!!
Deshe ti apo jo,unë apo kushdo qoftë Islami është,ishte dhe do ekzistoj përgjithmonë si Fe.
Myslimanet i shtuan edhe nej profet tjeter.....gje qe eshte akoma me keq!!!
...edhe per kete arsye, kerkoni qe te na mbushni mendjen nepermjet Bibles'?? Po kjo ka logjike sipas teje??!!Nuk thash se ne e vërtetojmë pejgamberllakun e Muhammedit salAllahu alejhi we selem nga një libër sikur se është Bibla. Por disa fjalë përmbrenda Biblës nuk kanë mundur të ndryshohen prandaj edhe ato dëshmojnë për ardhjen e këtij të dërguari. Si mund t'a bindi unë të krishterin për Muhammedin salAllahu alejhi we selem me varge kur'anore,kur ai nuk e beson aspak Kur'anin!!!! Po kjo a ka logjikë?!!!
Shpjegoje pra.......Po jam në gjendje t'ua shpjegoi...
Pse ti nuk i kishe kuptuar??!!Eh,mirë që i paske kuptuar!!!!
Ehe....e ku thuhet ne Kuran per mbulesen dhe per kohen??!!Mbulesa është urdhër nga All-llahu i Lartësuar dhe ajo ka kohën,prandaj t'a kemi këtë parasysh..sepse çdo ritual Islam ka kohën e vet.
....dhe une mund te pergjigjem: "deshe apo nuk deshe ti, kanceri eshte, ishte dhe do te jete pergjithmone si ....e pastaj???Deshe ti apo jo,unë apo kushdo qoftë Islami është,ishte dhe do ekzistoj përgjithmonë si Fe.
Ndryshuar për herë të fundit nga jarigas : 07-08-2011 më 10:50
Jarigas
Kujt i shtuan ore...sjell argument!Myslimanet i shtuan edhe nej profet tjeter.....gje qe eshte akoma me keq!!!
Jeni i krishter?!?...edhe per kete arsye, kerkoni qe te na mbushni mendjen nepermjet Bibles'?? Po kjo ka logjike sipas teje??!!
Sunnah është rruga që ka ndjek pejgamberi salAllahu alejhi we selem,për tjetren e dini ju mirë.Shpjegoje pra.......
Mos bëj përgjigjeje në formë pyetse!!Pse ti nuk i kishe kuptuar??!!...
Kur'ani nuk sqarohet nga çdokush!!!Ehe....e ku thuhet ne Kuran per mbulesen dhe per kohen??!
Përgjigjeje e saktë.....dhe une mund te pergjigjem: "deshe apo nuk deshe ti, kanceri eshte, ishte dhe do te jete pergjithmone si ....e pastaj???
Argumenti po ta ben "muuuu" o Tony, por si duket se eshte aq i madh saqe nuk e kap dot syri yt!! A ka profet qe quhet Muhamed ibn Abdallah ne Bibel??? E pra, ky per Biblen nuk egziston dhe si i tille nuk mund te beje pjese ne librat e shenjte.
Ka rendesi?Jeni i krishter?!?
..ahahahhahha...kjo eshte pergjigje inteligjente??!!Suniti a nuk eshte ai qe ndjek sunen e Muhamedit??Sunnah është rruga që ka ndjek pejgamberi salAllahu alejhi we selem,për tjetren e dini ju mirë.
Nuk ishte pergjigje, Tony!! Ishte thjesht pyetje....a ke pergjigje'''Mos bëj përgjigjeje në formë pyetse!!
E megjithate ne Kuran, Allahu thote se e ka bere te kuptueshem per te gjithe??? A nuk eshte kjo kontradikte???Kur'ani nuk sqarohet nga çdokush!!!
Nuk ishte pergjigje o rob'i Allahut.......Përgjigjeje e saktë.
Jarigas
Po vet Bibla paralajmëron ardhjen e Muhammedit salAll-llahu alejhi we selem...prandaj mos ia fut kot!Argumenti po ta ben "muuuu" o Tony, por si duket se eshte aq i madh saqe nuk e kap dot syri yt!! A ka profet qe quhet Muhamed ibn Abdallah ne Bibel??? E pra, ky per Biblen nuk egziston dhe si i tille nuk mund te beje pjese ne librat e shenjte.
Ka si jo.Ka rendesi?
ahahahaha,qesh ti qesh...Se sipas teje si rruga si personi e njëjta qenka...ahahahhahha...kjo eshte pergjigje inteligjente??!!Suniti a nuk eshte ai qe ndjek sunen e Muhamedit??
Po ka.Nuk ishte pergjigje, Tony!!Ishte thjesht pyetje....a ke pergjigje'''
Jo aspak nuk është kontradiktore,sepse çdo njeri që do mund t'a kuptoi Kur'anin,kurse ai që nuk do i jep forma dhe trajta tjera që ia plotësojnë dëshirat.E megjithate ne Kuran, Allahu thote se e ka bere te kuptueshem per te gjithe??? A nuk eshte kjo kontradikte???
Pse atëherë the...:"dhe une mund te pergjigjem"...?!!Nuk ishte pergjigje o rob'i Allahut .......
Silli provat!!
Shpjegohu pse!!Ka si jo.
MIre pra, une te pyeta se a e ke gjetur fjalen "sunet" ne Kuran e ti m'u pergjigje se sunit dhe sunnet jane dy gjera te ndryshme!! Une s'fola per sunitet, por meqe ti the nje gomarllek te kalibrit islamik, une vazhdova diskutimin.....ahahahaha,qesh ti qesh...Se sipas teje si rruga si personi e njëjta qenka.
Sille..!Po ka.
Prape po devijon debatin!!Ti thua "çdo njeri qe do.."....pra nuk lind problemi i shpjegimit me ata qe duan!!! Atehere nuk ka nevoje te sqarohet nga kurkush, apo jo??!! Kurse ata qe nuk duan......Allahu e din me se miri...Jo aspak nuk është kontradiktore,sepse çdo njeri që do mund t'a kuptoi Kur'anin,kurse ai që nuk do i jep forma dhe trajta tjera që ia plotësojnë dëshirat.
Ne shqipen letrare i dashur Tony, fjala pergjigje perdoret edhe ne kuptimin e fjales se huaj "replike", pra kur une thashe "mund te pergjigjem..", ti nuk mund te me thuash "pergjigje e sakte" sikur ti te kishe bere ndonje pyetje!!! E sidoqofte, meqe s'e paske kuptuar, ajo replika deshi te nxjerre ne pah kotesine e asaj qe kishe shkruar ti....Pse atëherë the...:"dhe une mund te pergjigjem"...?!!
Jarigas
O burr i dheut nëse do me diskutu ia nisim pyetje për pyetje sepse shumë po më dukesh i ri,sinqerisht edhe pse nuk e di moshen tuaj.
Unë studioj gjuhën angleze dhe ti vjen më tregon jo 'replike' e budallakina tjera....po ik prej gjërave që nuk i njeh.
Krijoni Kontakt