Close
Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 68
    i/e regjistruar Maska e Kanina
    Anëtarësuar
    14-10-2010
    Postime
    542
    Citim Postuar më parë nga Anesti_55 Lexo Postimin
    .Ju konsumoni shumeenergji per te drejten e flamurit,dhe te ndjere jo komode ne kete perballje ,plogeshtoheni dhe leni probleme madhore si arsimimin , e zhvillimin socialkulturore te cilat, duke prodhuar vlera intelektuale dhe potenciale ekonomike , te cojne dhe ne arritjen e sigurte te se drejtes per flamur gjuhe etj.Ju keni pase kushte te favorshme ,me te medha se shqiptaret e shqipnise.Keni pas mundesi te perfitoni nga kultura perendimore , si ne edukim, ne sjellje ne zhvillim intelektual, ne ate ekonomik e tj.Pra ju dhe ketu nuk mundet te integroheni.Pra ketu nuk eshte ceshtje e maqedonesve ,apo serbeve e croateve, por difekti eshte tek ju.kjo eshte ceshtje kulturimi.Ti do te sillesh ashtu sic je edukuar,si tek ai shembulli i dy qeneve te nje nene.Njeri vraponte pas pjates dhe tjeri pas leprit.Persa kohe kerkon ti gjumosh pjates ,s'te mbetet opsion tjeter, vecse ne nje moment tjeter te besh pepjekje per nje te zot tjeter qe te shpresosh per nje pjate me te pasur.Kete bete ju keto 100 vjet.keruat pjate ne europe e neper bote ,trokitet dhe ne xhamine e Zvicrres, por me kot, e tani po kerkoni pjate dhe ne Shqiperi.
    Per nje individ, nese kerkon te jetoje ne vendin e tij, duhet qe gardualisht te integrohet ne te, ne ambjntin qe e rrethon,te marre e te jape me shoqerine pa dallime rracore ,te behet pjese e jetes se perditshme sipas grupmoshave, te beheni pjese e muzikes multikulturore, te librit artistik, te cfaqeve dhe te aktiviteteve te ndryshme e keshtu je brenda asaj te pergjitheshme dhe del ne jete si nje produkt konkurues i sje.Nese ky individ ushqehet me ndjenjen e urrejtjes,ndaj gjuhes se tjetrit, ndaj muzikes, artit, e cdo gje tjeter ne saje te fese, atehere te mbetet te integrohesh ne nje tjeter vend , por dhe ketu duhet te jeshe i parapregatitur ,pra te kesh njofte ne distanec gjuhen , artin kulturen e atij vendi, ti kesh pelqyer ato qe me pare dhe keshtu ti ke nje infrastrukture lehtesuese .Por nese feja jote te ndalon ,te interferojne tek ty keto elemente kulturore te ndryshme nga tuajat , atehere diferenca nbga pylli eshte vetem disa hapa.

ateher po ta vendos ceshtjen ne nje pozicion tjeter ne menyre qe zgjedhja te vendosi ty ne keto kushte. imagjino ti qe je i krishter ne shqiperi. imagjino nje shqiperi jo me shqiptare(pra jo tolerant fetar ku praktikimi i fese tende per ty do te ishte nje penges e madhe) por le te themi me popullsi nga ato islamike arabe te cilat jane ekstremiste. imagjino qe flasin arabisht, flamur me ata me shkronja arabe me gjysem hene etj. imagjino tani presionin qe do te ushtronte shumica myslimane arabe mbi ty si i krishtere qe je dhe jo vetem por edhe per shkak te diferencave te tejra kulturore(gjuha ne radhe te pare). imagjino psh sikur niveli kulturor dhe ekonomik te ishte si ne arabin saudite qe te themi te drejten nuk eshte keq nga aspekti ekonomik, arsimor etj nuk ke pse te ankohesh.
    ne keto kushte ti cfare do te beje??!!!!! tani do ta shikojme se sa te parendesihme do te jene per ty gjuha, flamuri,feja identiteti jote.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kanina : 27-07-2011 më 06:36

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar më parë nga Kanina Lexo Postimin
    ateher po ta vendos ceshtjen ne nje pozicion tjeter ne menyre qe zgjedhja te vendosi ty ne keto kushte. imagjino ti qe je i krishter ne shqiperi. imagjino nje shqiperi jo me shqiptare(pra jo tolerant fetar ku praktikimi i fese tende per ty do te ishte nje penges e madhe) por le te themi me popullsi nga ato islamike arabe te cilat jane ekstremiste. imagjino qe flasin arabisht, flamur me ata me shkronja arabe me gjysem hene etj. imagjino tani presionin qe do te ushtronte shumica myslimane arabe mbi ty si i krishtere qe je dhe jo vetem por edhe per shkak te diferencave te tejra kulturore(gjuha ne radhe te pare). imagjino psh sikur niveli kulturor dhe ekonomik te ishte si ne arabin saudite qe te themi te drejten nuk eshte keq nga aspekti ekonomik, arsimor etj nuk ke pse te ankohesh.
    ne keto kushte ti cfare do te beje??!!!!! tani do ta shikojme se sa te parendesihme do te jene per ty gjuha, flamuri,feja identiteti jote.
    kam hase nje diskutim mes du klerikeve katolike te vatikanit qe diskutonin ne nje teme "sa pak tolerance ne kuran.Pra prekej fenomeni i konvertimit qe ndodhte vetem ne njerin sens dhe jone te kundert.Pa u zgjatur ,ato e quanin normale qe nese nje i krishtere do te vendoste te jetonte ne nje vend islamik duhet te konvertohej, pasi do te ndodhej atje ne nje presion te vazhdueshem, pershkak te besimit te kundert.Pra dhe une pranoj se do te beja te njeten gje.Por ketu ceshtja ndryshon.Shqiptaret jane ne vend te tyre, por qe kane bashkejetuar prej shekujsh me maqedonasit dhe ne te njeten fe.Kane nje histori te integruar , te perbashket , por qe u prish me ardhjen e invadimit perandorak.jane shqiptaret qe ndyshun besimin dhe une mendoj se duhet te jene perseri ato qe duhet te ribejne konvertimin.Te pretendosh qe te krishteret e rajonit duhet te konvertohen ne muslimane eshte jo vetem cmenduri por dhe e pa moralshme.
    Por meqenese me kerkove nje mendim personal.Atedheu me eshte sjelle jo si njerke po si kurve , pra gjithejeten kam dashte te arratisem nga ky vend, problematike dhe se realizova dot.Do te behesha nje perendimore i mire,pa ndjenja nacionalizmi per etnine e do te kaloja rehat keto vite qe me kane mbete.Nuk e realizova dot.Une nuk merrem meflamure ,me demostrata, me derrderre qe jam i sigurte qe vetem mua nuk me sherbejne por ndonje pisi politik.Ne demokraci ,megjithese fati me dha qe te bashkejetoj me po ate mejdis qe me shkatrroi jeten ne diktature , une i vura vetes detyre te pershtatem e te gjej mundesi , dhe kete e kam bere pothuajse shume mire.Une jam internacionalist,por anti islam.Nuk me duhet maua se je grek, serb ,maqedon, itlian ,gjerman, amerikan,apo franceze,nese nuk arrije te dale i barabaret mes tyre, do te ndjehesha i pa afte.Me kane arrestuar tre here greket , por me pas me therisnin dhaskale , kur te tjeret i largonin nga italia,mua me lusnin te qendroja e te shpresoja per dokumente, Nje oficer madhor italian, pikerisht me ka thene se italia ka nevoje per njerez te mire dhe ne kemi orjentim ti afrojme ato e jo ti braktisim .Pra dhe une shqiptar jam , por ja qe gjej mundesi integrimi.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Anesti_55 : 27-07-2011 më 07:08
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

i/e regjistruar Maska e Djal Dimali
    Anëtarësuar
    28-04-2011
    Vendndodhja
    Belgjikë
    Postime
    251
    Anest nese un jetoj ne token e te pareve kam te drejt te mbaj cdo fe qe te dua , te kem cdo ideologji qe te dua.
    Per te vetmen arsye se jam ne vendim tim.

Nese zotria jote deshiron qe te kerkoj azil ne arabin saudite nuk me intereson.

Ketu behet fjal per nje popull qe jeton ne trevat e tija ne nje shtet qe nuk esht i tj ose qe nuk e konsideron si te tijn.

Kam ven re qe e ke ber zakon ceshtjet athdhetare i perzien me fen.
    .
    Emocioni i ben castet e jetes te paharueshme ndersa arsyeja dhe vetdija i bejn ato te rendesishme

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar më parë nga Djal Dimali Lexo Postimin
    Anest nese un jetoj ne token e te pareve kam te drejt te mbaj cdo fe qe te dua , te kem cdo ideologji qe te dua.
    Per te vetmen arsye se jam ne vendim tim.

Nese zotria jote deshiron qe te kerkoj azil ne arabin saudite nuk me intereson.

Ketu behet fjal per nje popull qe jeton ne trevat e tija ne nje shtet qe nuk esht i tj ose qe nuk e konsideron si te tijn.

Kam ven re qe e ke ber zakon ceshtjet athdhetare i perzien me fen.
    .
    nese shkruaj nje replike me "X" kjo duhet te vleje dhe per ty.Pak me siper eshte trajtuar dhe replika qe ti po hap ketu, por nuk je ne gjendje ta kuptosh.
    Ti je ne vendin tend dhe maqedonasi ne vendin e tij, por une nuk jam ne forum maqedonas qe ti them atyre se dhe ato duhet te ndryshojne ,por ne nje forum shqiptaresh.Nese kamngul se kerkon te besh si te duash ti,atehere , nuk po na cudit se kete keni bere deri me sot, por nuk ju ka zili kush jeten qe beni.Rri ashtu si je.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Anesti_55 : 27-07-2011 më 07:43
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

Anëtarësuar
    28-04-2011
    Vendndodhja
    Belgjikë
    Postime
    251
    Anest po nese vendi im quhet vendi i atij?
    Dhe tema esht Shqiptaret e maqedonis kerkojn pashaporta te Shqiperis
    Pashaporten shqiptare ka te drejt qe ta ket cdo person qe deshiron nese njeri nga prinderit e tij esht Shqiptar.
    Nuk me duket shqetesuse, as destabilizuse, shqetesuse per mua esht qe nje shqiptar i fes a e ka problem ta shikoj si bashkkombas te barabart nje shqiptar te fes b.
    Emocioni i ben castet e jetes te paharueshme ndersa arsyeja dhe vetdija i bejn ato te rendesishme

Aurum Venator
    Anëtarësuar
    30-01-2010
    Postime
    77
    pse mos me i marr turke? bashksia islame ash e perbashket, edhe pasaportat me i pas t perbashkta.

Anëtarësuar
    28-04-2011
    Vendndodhja
    Belgjikë
    Postime
    251
    Corvus ktu flitet per komb jo per fe

Aurum Venator
    Anëtarësuar
    30-01-2010
    Postime
    77
    Shqyptari i maqedonies e ka kombin me fe

i/e regjistruar Maska e Kanina
    Anëtarësuar
    14-10-2010
    Postime
    542
    Pra dhe une pranoj se do te beja te njeten gje.
    Meqe e thua ti une po te besoj. po si tia bejme atyre miliona myslimaneve ne mes te krishtereve dhe atyre miliona te krishtereve ne mes te myslimaneve qe nuk duan te konvertohen?!!! ti detyrojme me dhune?!!!!

jane shqiptaret qe ndyshun besimin dhe une mendoj se duhet te jene perseri ato qe duhet te ribejne konvertimin.
    sinqerisht kjo nuk me duket arsye e mjaftueshme per te arsyetuar konvertimin. kjo seshte me shume se ato arsyetimet qe bejne myslimanet kur thone se feja myslimane erdhi pa dhune se na ruajti nga asimilimi dhe me kete arsyetim gjithe shqiptaret duhet te behen mysliman. arsyetime pa lidhje ne te dyja rastet sespe nuk eshte me puna se kush fe erdhi e para apo e dyta se kush erdhi me deshire apo pa deshire. rendesi ka qe tani gjendja eshte e tille dhe si i behet per bashkejetes pa presion dhune etj

do te kaloja rehat keto vite qe me kane mbete.
    nga kjo ketu po kuptoj se qenke i moshuar. nuk paske moshen time te kisha menduar si nje bashkemoshatar imi. me duhet te te them se duhej te kisha biseduar me ty ne nje menyre tjeter(sidomos ne nje diskutim te disa diteve me pare) me pak me shume respekt te pakten vetem per respekt te moshes, te kam folur deri tani si nje bashkemoshatar imi. pra si nje 20vjecar.

.
    Une jam internacionalist,por anti islam.
    ti internacionalist. ideja eshte e mire edhe pse nuk kemi mundesi ta zbatojme kete ide ne shume rajone te botes. ndoshta ne te ardhmen kjo do te ndodhi edhe ne ato zona te cilat nuk munden sote per sote te jene internacionaliste. ketu normalisht perfshihet edhe ballkani.
    por nga ana tjeter je anti islam. ketu je ne kundershtim me veten. o internazionalist o anti islam. sepse te dyja bashke nuk shkojne. internacionalisti eshte per cdo komb per cdo kultur per cdo fe pa dallim. mund ti quajme internacionalistet edhe kosmopolit. pra njerez liberal ne shume aspekte sociale dhe politike. ti me kete anti islam je gjysem internacionalist. po te thoje se je anti radikaleve fetar ateher je ne nje linje me internacionalismim tend dhe ketu do te isha dakort me ju 100%. me sa duket ti je per internacionalizem te krishter. kete do ta quaja radikalizem jo interncaionalisem. nese do te ndryshoj dicka ne kete bote fillo ndrysho paksa mendimet e tua. dmth behu pak me doreleshuar me myslimanet sepse jam i bindur se ke nejrez plote midis tyre qe jane vertet per tu vleresuar qe do te jetonin shume mire ne internacionalizem multikulturalizem e ne cfaredo tjeter. sidomos kur behet fjale per mysliamn shqiptare.
    duhet te kuptosh qe problemi eshte me radikalet(e te gjitha feve) jo me myslimanet ne teresin e tyre.

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Ketu nuk do bejme historine e maqedonkes.As arsyet si u nda e kush e ndau,keto jane ceshtje te mbyllura qe i duhen historianeve per ti arshivuar.Ju konsumoni shumeenergji per te drejten e flamurit,dhe te ndjere jo komode ne kete perballje ,plogeshtoheni dhe leni probleme madhore si arsimimin , e zhvillimin socialkulturore te cilat, duke prodhuar vlera intelektuale dhe potenciale ekonomike , te cojne dhe ne arritjen e sigurte te se drejtes per flamur gjuhe etj.Ju keni pase kushte te favorshme ,me te medha se shqiptaret e shqipnise.Keni pas mundesi te perfitoni nga kultura perendimore , si ne edukim, ne sjellje ne zhvillim intelektual, ne ate ekonomik e tj.Pra ju dhe ketu nuk mundet te integroheni.Pra ketu nuk eshte ceshtje e maqedonesve ,apo serbeve e croateve, por difekti eshte tek ju.kjo eshte ceshtje kulturimi.Ti do te sillesh ashtu sic je edukuar,si tek ai shembulli i dy qeneve te nje nene.Njeri vraponte pas pjates dhe tjeri pas leprit.Persa kohe kerkon ti gjumosh pjates ,s'te mbetet opsion tjeter, vecse ne nje moment tjeter te besh pepjekje per nje te zot tjeter qe te shpresosh per nje pjate me te pasur.Kete bete ju keto 100 vjet.keruat pjate ne europe e neper bote ,trokitet dhe ne xhamine e Zvicrres, por me kot, e tani po kerkoni pjate dhe ne Shqiperi.
    Per nje individ, nese kerkon te jetoje ne vendin e tij, duhet qe gardualisht te integrohet ne te, ne ambjntin qe e rrethon,te marre e te jape me shoqerine pa dallime rracore ,te behet pjese e jetes se perditshme sipas grupmoshave, te beheni pjese e muzikes multikulturore, te librit artistik, te cfaqeve dhe te aktiviteteve te ndryshme e keshtu je brenda asaj te pergjitheshme dhe del ne jete si nje produkt konkurues i sje.Nese ky individ ushqehet me ndjenjen e urrejtjes,ndaj gjuhes se tjetrit, ndaj muzikes, artit, e cdo gje tjeter ne saje te fese, atehere te mbetet te integrohesh ne nje tjeter vend , por dhe ketu duhet te jeshe i parapregatitur ,pra te kesh njofte ne distanec gjuhen , artin kulturen e atij vendi, ti kesh pelqyer ato qe me pare dhe keshtu ti ke nje infrastrukture lehtesuese .Por nese feja jote te ndalon ,te interferojne tek ty keto elemente kulturore te ndryshme nga tuajat , atehere diferenca nbga pylli eshte vetem disa hapa.
    Hiqni urejtjen ju, s'ka rendesi se si reagon ai tjetri,nje dite dashuria e mund urejtjen.Ju nuk keni mundesi te tranformoni gjendjen me fuqine e shkopit magjik,por gradualish, por gjithmone duke filluar nga vetja.
    Persai perket pasaportes dhe nje here ju them, mos u merrni me politikane karagjoze e intigrante.ju nuk jeni ne gjendje te kuptoni intrigene tyre se nukjeni pjese e jetes tone.Ne neshqiperi ndajme pasaporta dhe celesa bashkie , por keto jane per specifika te vecanta dhe jo per shperndarie masive.Mos u beni qesharak.Pra kur mori bergovici cels te tiranes duke qene srboboshnjak, perse mos ta marre une qe jam shqiptar?Me ket llogjike shkohet , por duhet te ndjekesh rrugen e tij qe ju afrua perfitimit te celsit jo i etni, por si njesi kulturore e arrire.Bej dhe ti te njeten gje dhe do te shikosh se do te behesh pronar i shume celsave e noshta dhe ate serb.

Ah se harova te them
    Kjo shprehje nuk me perket mua qe ju them te verteten ne veshtrimin tim,ne menyren me te sinqerte, por atyre qe ju ferkojne koken dhe ju mashtrojne per te krijuar nje suport politik, per te krijuar nje parti te re ashtu sic e komenton dhe kryeministri shqiptar.Une dhe kryeministri jemi ne te njenten linje me ju, por je ne gjendje psiqike te thuash se dhe kryeministri Berisha qenka i shitur dhe po ju fuska thiken pas shpine.?E shikon qe nuk duhet te flase byytha para mendjes?

Une po mundohem te ta tregoje integrimin ne praktik ,se si munde te funkcionoje nje integrim me popujt sllave (shkije )kurse ju mundoheni te tregoni fiziolofi te integrimit. Edhe ne komunizem kishte integrim ,pore integrim i zhytur ne tradheti vetem per ata shqipetare te ndershem (poshteni albanci )

Nuk e kame te qarte , se filozofia e juaj e integrimit bazohet ne evropen perendimore apo per ballkanin. me rracen sllave ??

Ne raste se po flitni per nje integrim evropiane , ndoshta ka hapsire te bisedohet me ju , pore ne te kunderten ne qofte se mendon se shqipetaret e maqedonise, se pari duhet te integrohen me sllavo maqedonet , dhe mandej me BE , atehere argumentet e juaja jane te pa baze , dhe ky integrim s'ka per te ndodhur asnjehere.asnjehere Integrimi i BE , nuk behet me pakica ,me muhalla pore me popuj sovrane .

Me qe jeni per integrimin e shqipetareve me maqedonet sllave . A ka mundesi ju zoteri te tregoni se si do te duken shqipetaret e maqedonise ne ate integrim.???

Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •