Close
Faqja 34 prej 47 FillimFillim ... 24323334353644 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 331 deri 340 prej 465
    R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga D&G Feminine Lexo Postimin
    Ore bukurosh di te lexosh shqip ti? Mua nuk me intereson dhe aq debati, po ajo fjali me terhoqi vemendjen . Nese di dicka thuaje, ose ma co me mp nese s'do ti japesh drejtim tjeter temes. Per te tjerat diskutim te mbare.
    Pse kaq grindavec nje here.
    Ti nuk kërkove ku ndodhet thesari në MET sepse atë e gjen direkt tek faqet e katalogut, si dhe teoritë nga më kontroverset se si u gjet e nga e ka prejardhjen dhe a nëse, deri atje ka shkuar "është fabrikuar" nga JP Morgani e njerëz të tjerë të fuqishëm. Pra(sepse ka teori shumë kontroverse për këtë thesar) ti pyete për anijen nga Qipro duke bërë sikur pyete për MET-in. Ka ndryshim të madh.

Nëse nuk ke gjë për shqiponjën selxhuke joperëndimore me prejardhje je jashtë temës konkrete. Thesarin e MET-it dhe pavilionin ku ndodhet si vajzë e zgjuar dhe jogrindavece që pretendon se je mund ta gjesh vetë.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Hierark i lartë Maska e Uriel
    Anëtarësuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207
    Citim Postuar më parë nga Hyllien Lexo Postimin
    Ka disa zgjidhje. Të kam thënë Uriel sill kredencialet që ke që të të shtohet pesha në forum, në të kundërt nëse as referenca nuk na sjell dot mos fshi gjë. Tjetër gjë është të ftohet Dariusi në temë, madje un e kërkoj që të jetë pjestar i temës si SMO që un personalisht e perceptoj si të paanshëm dhe me eksperiencë disavjecare për të moderuar këto forume dhe me njohuritë dhe mëndjehapësine e duhur për mos marrur personalisht asnjë ironi.
    Nuk kam fshirë as edhe një postim nga çka pretendon. Në forum ekzistojnë dhe pjesëtarë të tjerë të stafit që gëzojnë të njëjtat privilegje me mua, ndaj mos të shkruajnë gishtat përpara mendjes. Pastaj nuk të takon ty të ftosh kolegët e mi dhe gjykosh neutralitetin e moderimit, siç nuk kanë ndonjë peshë relevante perceptimet e tua personale. Nga ana tjetër fokusohu tek çfarë po diskutohej - nuk bëhej fjalë për shqiponjën selxhuke por babilonase. Kjo do kursente dhe më tej rëndimin e panevojshëm të temës.
    relata refero

Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga Uriel Lexo Postimin
    Nuk kam fshirë as edhe një postim nga çka pretendon. Në forum ekzistojnë dhe pjesëtarë të tjerë të stafit që gëzojnë të njëjtat priviligje me mua, ndaj mos të shkruajnë gishtat përpara mendjes. Pastaj nuk të takon ty të ftosh kolegët e mi dhe gjykosh neutralitetin e moderimit, siç nuk kanë ndonjë peshë relevante perceptimet e tua personale. Nga ana tjetër fokusohu tek çfarë po diskutohej - nuk bëhej fjalë për shqiponjën selxhuke por babilonase.
    Atëhere ty të takon të gjesh postimet e fshira. Mund të kontaktosh dhe antarin e fundit galactika dhe kutjen që u fshinë disa postime.

Ku është shqiponja dy krenare e gjetur në lindje me origjinë jo-perëndimore po rifrazoj pyetjen që ju fshi baptistit. Duhet referencë vizuale dhe me libra ku është gjetur, si u përhap në perëndim kjo shqiponjë dykrenare e shpikur në lindje pra me origjinë jo-perëndimore etj etj.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

i/e regjistruar Maska e D&G Feminine
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    Ti nuk kërkove ku ndodhet thesari në MET sepse atë e gjen direkt tek faqet e katalogut, si dhe teoritë nga më kontroverset se si u gjet e nga e ka prejardhjen dhe a nëse, deri atje ka shkuar "është fabrikuar" nga JP Morgani e njerëz të tjerë të fuqishëm. Pra(sepse ka teori shumë kontroverse për këtë thesar) ti pyete për anijen nga Qipro duke bërë sikur pyete për MET-in. Ka ndryshim të madh.

Nëse nuk ke gjë për shqiponjën selxhuke joperëndimore me prejardhje je jashtë temës konkrete. Thesarin e MET-it dhe pavilionin ku ndodhet si vajzë e zgjuar dhe jogrindavece që pretendon se je mund ta gjesh vetë.
    lol
    ti me shkrin mua, je shume i lezecem
    Une nuk bej sikur pyes, po pyes me gjithe mend. Te dyja pyetjet qe bera asnje s'u pergjigje. Grindavec
    Te rafte nje nuse si Yes , lol

Kush i fshin këto postimet mor aman.
    Ka shume mundesi te kete qene Albo, sepse gjate kohes kur po lexoja une, tek kjo teme, ishim vetem une e ai ne linje, dhe vura re se shume postime "fironin"...

Mos e merr gjithmone kaq personale me te njejtin person gjithe kohes, ne lidhje me ket fakt
    Klm.

i/e regjistruar Maska e Kanina
    Anëtarësuar
    14-10-2010
    Postime
    542
    po behet pastrim postimesh!!!!!! te pakten te jepet ndonje sqarim sdo ishte keqe. jo per gje po do doja ta dija thjesht per kuriozitet. une seshte se kisha kundershtuar ndonje teori te ndonjerit se une i shkreti sjam as mjeshter per keto ceshtje qe te kundershtoj apo te hedh teori. kisha dhen thjesht nje mendim modest mbi ceshtjen . mesa duket ka mjeshtra ketu qe nuk e durojne dote "injorancen" tone. ketu eshte bere si puna e ligjit dhe maliqit. maliqi vendos se kush duhet te shkruaj se kush duhet te lexohet etj.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kanina : 23-07-2011 më 12:39

Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga D&G Feminine Lexo Postimin
    lol
    ti me shkrin mua, je shume i lezecem
    Une nuk bej sikur pyes, po pyes me gjithe mend. Te dyja pyetjet qe bera asnje s'u pergjigje. Grindavec
    Te rafte nje nuse si Yes , lol
    Faktikisht unë edhe datën e kam dhënë gabim, qëllimisht. Nuk dua të flas mbi këtë pikë më tepër, por lidhet me postimet e stërgjata të Baptistit mbi Konstantinopojën, kush e ka patur realisht dhe disa stema që janë vendosur nga ai por vec si "skece" dhe jo objektin aktual.

Për këtë thesar sic thashë, i blerë nga JP Morgani, një nga njerëzit më të fuqishëm të botës së atëhershme është arritur deri atje sa është thënë "është i fabrikuar". Dhe në MET sigurisht nuk është treguar gjithë koleksioni.

Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Shqiponja dy-krenare sipas një libri mbi heraldikën Europiane të 1578. Interesante është se sa më shumë kthehesh në kohë, aq më tepër zbehet interpretimi lindor, i popullarizuar aq shumë këto 200 vitet e fundit. Psh, ka libra ku ekzistojnë leksike Latino-Pellazge! Pra teoria e viteve 1000 AD është pak, komike.

Në fakt ka zhvillime interesante me shqiponjën. Përvec vjedhjes nga sllavët e të tjerë, sot ky fakt i hidhur i vjedhjes por që nuk thuhet si i tillë po mundohet që ti kthej shqiptarët që kanë vuajtur ndaj këtij populli, kundra simbolit të tyre. Një makinacion pervers, që mundohet që këtë shqiponjë ta bëj të të gjithëve dhe të askujt duke i obskuruar origjinën me thënie e kundërthënie që origjinojnë vec një burim i përbashkët, mashtrimi. Shikoni shkrimin pararendës ku kam cituar Kadarenë mbi Hymnin e Flamurit, është shumë domethënës në këto ditë që jetojmë. Kadareja nuk shkruajti pikërisht në këtë moment për këtë gjë kot, sepse kështu ju tek një ditë të bukur. Rrjedha e ngjarjeve e kërkon mobilizimin e klasës intelektuale shqiptare për rizbulimin e vlerave tona si popull.

Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 23-07-2011 më 13:55

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anëtarësuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Kontributi yt në temë është zero = 0. Nuk ka nevojë për aktivista kjo temë.

Nëse ke shqiponjën selxhuke me origjinë joperëndimore sille të lutem, nëse nuk e ke, mos u kap tek ylli me gjashtë cepa se është për një etapë të dytë.
    +1 aktiviste

Deri tani kam qënë lexuese e vëmendshme. Debati juaj më bëri kurioz dhe mendova të reshershoj pak në net. Dua të theksoj se më mungojnë njohuritë, jam ignorante në fushë dhe kjo që po sjell është përkthim nga gjermanishtja:

Pyetja është: Ju ka shkuar ndonjëherë në mendje që popujve të ndryshme të botës u ka shkuar në mënyrë të pavaruar nga njëri-tjetri mendja te shqiponja me dy kokë?

Këtë gjë pohon Prof. Dipl. Ing. Norbert Weyss (1909-1994) një shkencëtar nga Viena, i cili e ktheu në detyrën e tij jetësore studimin sistematik historik dhe përpunimin heraldik të çdo lloj forme të shqiponjës me dy koka. Ai zotëronte në mbi 35.000 dokumente vërtetuese, skica dhe objekte (shqiponjash). Pas vdekjes së tij ky koleksion iu dorëzua arkivit shtetëror të Austrisë dhe mund të vizitohet nga të interesuarit (është i paçensuruar pra).
    Norbert Weyss vërtetoi në mënyrë të besueshme, se shqiponja dykrenare kurrsesi nuk na vjen prej kulturës hetitike, por edhe ashtu si shpesh besohet, shqiponja ka lindur në një dyzinë popujsh të ndryshëm të pavarur nga njëri-tjetri.
    Kështu gjendet një Garuda dykrenare (përveç atij me një kokë që është zogu përrallor më shumë i paraqitur në Azinë Jugore, si Vischnus-i që u shërbente Zotërve të atjeshëm si zog kalërues.) në Sri Lanka. Por edhe tek indianët e epokës parakolumbiane të Perusë gjejmë një shqiponjë me dy koka. Kjo shqiponjë është gjetur edhe në Tibet dhe Pakistatin Verior, por edhe në vitin 1750 p.K. shfaqet në vizatime të qarta të kryera në pllaka mica që shërbejnë si gurë varri në Sudan.

Norbert Weyss, Die Entwicklung der Doppeladlerforschung, Österreichisches Wissenschaftsforum, 1988/1-2 und 1989/1-2

Kush e çoi shqiponjën dykrenare në Peru apo Sri Lanka?!

Mua më duket mbresëlënëse që kultura shpirtërore e popujve të ndryshëm të botës na sjell simbole identike.
    Ndryshuar për herë të fundit nga ☆Angie☆ : 23-07-2011 më 14:30
    Elegance is an attitude.

Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga angelina o2 Lexo Postimin
    +1 aktiviste

Deri tani kam qënë lexuese e vëmendshme. Debati juaj më bëri kurioz dhe mendova të reshershoj pak në net. Dua të theksoj se më mungojnë njohuritë, jam ignorante në fushë dhe kjo që po sjell është përkthim nga gjermanishtja:

Pyetja është: Ju ka shkuar ndonjëherë në mendje që popujve të ndryshme të botës u ka shkuar në mënyrë të pavaruar nga njëri-tjetri mendja te shqiponja me dy kokë?

Këtë gjë pohon Prof. Dipl. Ing. Norbert Weyss (1909-1994) një shkencëtar nga Viena, i cili e ktheu në detyrën e tij jetësore studimin sistematik historik dhe përpunimin heraldik të çdo lloj forme të shqiponjës me dy koka. Ai zotëronte në mbi 35.000 dokumente vërtetuese, skica dhe objekte (shqiponjash). Pas vdekjes së tij ky koleksion iu dorëzua arkivit shtetëror të Austrisë dhe mund të vizitohet nga të interesuarit (është i paçensuruar pra).
    Norbert Weyss vërtetoi në mënyrë të besueshme, se shqiponja dykrenare kurrsesi nuk na vjen prej kulturës hetitike, por edhe ashtu si shpesh besohet, shqiponja ka lindur në një dyzinë popujsh të ndryshëm të pavarur nga njëri-tjetri.
    Kështu gjendet një Garuda dykrenare (përveç atij me një kokë që është zogu përrallor më shumë i paraqitur në Azinë Jugore, si Vischnus-i që u shërbente Zotërve të atjeshëm si zog kalërues.) në Sri Lanka. Por edhe tek indianët e epokës parakolumbiane të Perusë gjejmë një shqiponjë me dy koka. Kjo shqiponjë është gjetur edhe në Tibet dhe Pakistatin Verior, por edhe në vitin 1750 p.K. shfaqet në vizatime të qarta të kryera në pllaka mica që shërbejnë si gurë varri në Sudan.

Norbert Weyss, Die Entwicklung der Doppeladlerforschung, Österreichisches Wissenschaftsforum, 1988/1-2 und 1989/1-2

Kush e çoi shqiponjën dykrenare në Peru apo Sri Lanka?!

Mua më duket mbresëlënëse që kultura shpirtërore e popujve të ndryshëm të botës na sjell simbole identike.
    Sigurisht, e shkrojta më parë, shqiponja është e të gjithëve dhe të askujt, drejt asaj po punohet nuk është ky as i pari as i fundit që shkruan me këtë mënyrë. Themeli Boasian dhe i Shkollës së Frankfurtit në shumë analiza historike, psikologjike etj fatkeqsisht po e shkatërron metodologjinë kërkimore. Që Shqiponja gjëndet ose është cuar në Sudan, me skecet që na janë paraqitur nuk ka ndonjë gjë për tu cuditur. Vetëm se e ka Austria, Serbia, Rusia etj etj njëkohësisht tani nuk do të thotë se e arritën në mënyrë të pavarur këtë simbol. Sudanezët e kanë kontrolluar për disa qindra vite Egjiptin, dhe aty zbuluan se cdo të thotë botë klasike. Bota u bë pjatancë gjatë errësirës fetare të krishtërimit mesjetar, kjo nuk do të thotë se ishte e tillë dhe më përpara.

Faqja 34 prej 47 FillimFillim ... 24323334353644 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Origjina e Himnit te Flamurit
    Nga Albo në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 22-12-2021, 11:51
  2. KF Elbasani, "TIGRAT VERDH E BLU"
    Nga ClaY_MorE në forumin Sporti nëpër botë
    Përgjigje: 479
    Postimi i Fundit: 04-10-2008, 00:26
  3. Historia ndryshe
    Nga karaburuni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 01-07-2005, 09:53
  4. Cili është synimi i AKSH-së?
    Nga Faik në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 65
    Postimi i Fundit: 04-12-2003, 04:22
  5. Abaz Ermenji
    Nga Eni në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 12-03-2003, 14:11

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •