Close
Faqja 6 prej 32 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 314
    AKA-MANO Maska e Maqellarjot
    Anëtarësuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Citim Postuar më parë nga Diella1 Lexo Postimin
    ^ Ato civilizime jane shuar dhe zevendesuar me eren e re kristiane, qe eshte dhe civilizimi me i fuqishem e i zhvilluar ne historine e njerezimit....Fakti qe u shuan provon qe krishterimi ishte me i forte se 'zoterat' e tyre pagane....
    kjo qe thua ti i perket nji teme tjeter. Megjithate une nuk rri dote pa thene dy fjale!

Ne qoftese ke lexuar dy libra lidhur me antikitetin dhe prehistorine, civilizimet pagane kane qene shume me te perparuara! Iliret dhe Keltet kane qene nji nga shoqerite me te peparuar te te gjitha koherave, flas ketu per perjudhen Para-Rromane! Burri me Gruan ishin pothuajse barabart! gje qe akom sote nuk eshte arritur plotesisht!

Mos u ofendo! nuk po te shajm Fen! thelbi i temes eshte dicka tjeter!
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

Anëtarësuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    ^ Ato civilizime jane shuar dhe zevendesuar me eren e re kristiane, qe eshte dhe civilizimi me i fuqishem e i zhvilluar ne historine e njerezimit....Fakti qe u shuan provon qe krishterimi ishte me i forte se 'zoterat' e tyre pagane....
    kjo qe thua ti i perket nji teme tjeter. Megjithate une nuk rri dote pa thene dy fjale!

Ne qoftese ke lexuar dy libra lidhur me antikitetin dhe prehistorine, civilizimet pagane kane qene shume te perparuara, !flas ketu per perjudhen Para-Rromane Iliret dhe Keltet kane qene nji nga shoqerite me te peparuar, madje ne disa aspekte shoqerore kan qene me largpmes se shoqerite me te civilizuara te koheve modernete!

Mos u ofendo! nuk po te shajm Fen! thelbi i temes eshte dicka tjeter!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Maqellarjot : 17-07-2011 më 21:01
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

he he hee... Maska e halla mine
    Anëtarësuar
    05-01-2011
    Vendndodhja
    brojë
    Postime
    1,466
    Propagand fetare, e nje niveli shume te ulet..
    Perpos Shqiperis s'degjon marrina te ketilla dikund tjeter.. ne evrop a bot..
    Fatmiresisht ky "civilizim" eshte ne agoni te thelle dhe i ka ditet e numeruara. Se sa "civil, i fuqishem e i zhvilluar" ka qene lexo.. nuk te them al-hasanin e arabies.. po Volterin, ai te tregon me se miri gjendjen dhe qyteterimin e kishes ne kohen e tij. Shqiperia(me Kosoven bashke) eshte vendi i te marreve pa dyshim.. po bindem cdo dite e me teper.
    Asnjë kompromis, kurr asnjëher.. deri n'apokalips!

he he hee... Maska e halla mine
    Anëtarësuar
    05-01-2011
    Vendndodhja
    brojë
    Postime
    1,466
    Citim Postuar më parë nga Djal Dimali Lexo Postimin
    Halla mine dhe edukata ben te sajen, por ta zem se dikush mundohet qe te te edukoj gabim, ekziston nje forc brenda njeriut qe mund ti themi intuit qe i thot kujdes shikoj njer mir e mir gjerat mos i mer ashtu sic ti thon.

Ajo esht ndjenja per mendimin tim (forca e nendijes qe esht pjes e identitetit tend qe kur ke lindur).
    Une mendoj se intuita ose nendija zhvillohet.. e ndryshon ne ballafaqim me vetedijen, rrethanat e ambientin. Nuk eshte gje e lindur dhe e perhershme.
    Me shume mbi kete sigurisht mund te thote Darius, ai mendoj se ka pergaditje te duhur..(megjithese atij personalisht kjo intuit a nendije i mungon fare).
    Asnjë kompromis, kurr asnjëher.. deri n'apokalips!

Anëtarësuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Citim Postuar më parë nga halla mine Lexo Postimin
    Une mendoj se intuita ose nendija zhvillohet.. e ndryshon ne ballafaqim me vetedijen, rrethanat e ambientin. Nuk eshte gje e lindur dhe e perhershme.
    Me shume mbi kete sigurisht mund te thote Darius, ai mendoj se ka pergaditje te duhur..(megjithese atij personalisht kjo intuit a nendije i mungon fare).

Nendija dhe vetdija! keto terma nuk i kam degjuar ndo nje here te perdoren ne gjuhen shqipe dhe sidomos ne kontekst te mirefillt filozofik! Me fal per kete pyetje por ka pothuajse 20 vjet qe une jame shkeputur nga shqipja e nivelit "akademik"! A do te thone keto Nendije/Vetdije= Priori/Intuition/Instinct/insight =Knowledge ( as opposed to Posteriori knowledge= fituar me eksperience)?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Maqellarjot : 17-07-2011 më 23:40

i/e regjistruar Maska e Djal Dimali
    Anëtarësuar
    28-04-2011
    Vendndodhja
    Belgjikë
    Postime
    251
    Diella1
    Krishterimi ka humbur influencen e vet atje ku ka lulezuar dhe qe ka qen vertet forc imponuese, flasim per vende si Gjermania, Anglia apo Italia.
    Ne ato vende qe permenda me lart tani i kushtohet pe shum rendesi shoqeris, individid, bashkpuminimt midis njerezve te cfar do lloj besimi apo bindjeje ne interes te shoqeris.
    Shqiperia ne shekujt e kaluar e kishte praktikuar kete gje instiktivisht sepse ata e kuptuan qe per te mbijetuar si shoqeri duhet te bashkpunonin me njeri tjetrin, sot ne per menimin tim mund te themi me plot goj qe jemi shkeputur nga e kaluara jon, dhe botkuptimi i te pareve ton.

Maqellarjot

Vetdija = kur ben nje veprim dhe e di se cfar po ben, e ke analizuar dhe ke mar nje vendim te till.

Nendija = kur ben nje veprim sipas intuites, domethen nese llogjikisht ajo nuk esht shum rendabel si veprim po ti prap e praktikon. Ne menyr inpulsive/instiktive si te thuash.

Nendija nuk esh e kontrollueshme dhe ti nuk e di se ca jan depozituar aty.

i/e regjistruar Maska e medaur
    Anëtarësuar
    21-06-2006
    Postime
    865
    Citim Postuar më parë nga Korcar-L1 Lexo Postimin
    @Milkway
    ti ke deficit capaciteti te lexuari , nuk mund te merem dhe me radaken tende. Kaq me ty

@medaur

arbereshet luftuan aq sa munden dhe me cfare munden. Por me kete lloj gjykimi i bije qe dhe kosovaret te luftonin vete dhe mos dyndeshin ne shqiperi.

@kavir
    U rite u bere sa nje L.... por prape nuk u poqe. Te qe Bogdani gjalle te kishte bere synet per se dyti

@Maqellarjot
    Me pak fjale po te them se nuk ta (na) i ka fajet njeri. Ky roli i viktimes eshte bere bajat.
    Ne kohen e turkut beme kerdine ne ballkan sot behemi si viktima. Mentalitet klanor ka pasur qe ne kohen e gjergjit dhe deri me sot, nuk eshte pasoje e turkut por pjelle e kushteve shoqerore, e gjeografike te shqiptareve qe nga ajo kohe.
    Ti dhe ndonje tjeter mund te shkruani patriotizma sa te doni por realiteti eshte krejt ndryshe.
    Korcari mos degjo ke shan ketu...leri injoroi..ajo qe desha te them eshte se fajet e nderrimit te fese i ka ne pjesen me te madhe kisha...jam i sigurte qe ke lexuar se ne vitet 1700-1800 kur u be nderrimi i madh i fese ne Shqiperi Vatikani dhe Patriarkana Ortodokse nuk kane cuar gati fare prifterinj e per me teper nuk kane arsimuar te tille nga rradhet e popullsise..duke e lene popullin pa bari.Kete e kam lexuar ne shume shkrime..turqit e shfrytezuan kete me se miri...dhe ja rezultati... qe ngrihet flamuri turk ne stadium te Korces...Kurse sa per ata qe thone se ortodokset jane greke dhe shfryjne e shajne per mua jane injorante..
    SHQIPERIA MBI TE GJITHA

i/e regjistruar Maska e medaur
    Anëtarësuar
    21-06-2006
    Postime
    865
    E nderuar Diella fakti qe ato u shuan provon se legjionet romake ishin ushtria me e forte e botes ne ate kohe..kur Roma pranoi krishterimin te tjeret nuk kishin shansin me minimal matematikor te mos ta benin...se pastaj vinin legjionet ...dhe rezultatin e kupton vete..
    SHQIPERIA MBI TE GJITHA

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Komuniteti Katolik nuk po kundërshton, ai Protestant nuk po kundërshton, ai Orthodoks nuk po kundërshton regjistrimin fetar, si dhe pjesës tjetër masive, ateistëve as i bëhet vonë, atëher lind pyetja interesat e kujt po mbron Spahiu ?

Ka disa gjëra, me regjistrimin fetar do hapet kutia e pandorës. Njëherazi do bie miti i 70 apo 80% të famshëm Musliman, edhe me ata që janë atje, nuk po them po të regjistrohen dhe emigrantët, që kompozicioni do ndryshoj rrënjësisht. Europa këtë e ka kusht, do të dijë më cin ka të bëj, dhe shifrat komuniste nuk mjaftojnë.

Përsa i përket kthimit të etnisë ka ligje që nuk bëhet dot. Nëse dikush e ka atësinë "Idajet" smund ta vendosi etninë Grek, se ska lidhje. Këto gjëra do verifikohen. Deri tani as 4,000 veta nuk kanë kthyer etninë në Grek, frika se vllehët do regjistrohen si të tillë nuk mban pasi asnjë shtet, përfshi i joni nuk i njef më si minoritet, kështu që numri është minimal i atyre që do kthehen pasi duhet ta dëshmojnë përkatësinë etnike.

Atëher protesta është kundër regjistrimit fetar vetëm. Kutia e Pandorës hapet sepse nëse Muslimanët në Shqipëri nuk dalin më shumicë, rrezikohet fuqishëm status quoja në Kosovë, nga ana tjetër rrezikohet jashtmase fragmentarizimi i Shqipërisë, ku një pjesë do vecohet dhe madje mund të radikalizohet. Parashikoj një shtim të paprecedentë fondesh Islamike për propagandë nëse ai numër bie nën 50%, që në Shqipëri ka shumë gjasa të ndodhi.

Nëse Shqipëria nuk do ndihmohet nga Europa, nëse nuk do krijohen vënde pune, atëher ky regjistrim është i dëmshëm. Nëse nga ana tjetër ka plan konkret nga Europa ti bëj ballë vërshimit të fondeve Arabe për të radikalizuar pjesën e mbetur atëher le të bëhet, sepse kemi mbetur me regjistrimin arbitrar të Hoxhës dhe ky është kushti besoj përfundimtar për futjen në BE.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

i/e regjistruar Maska e Djal Dimali
    Anëtarësuar
    28-04-2011
    Vendndodhja
    Belgjikë
    Postime
    251
    Hyllien
    Di gje ti se mos ka nje plan konkret nga europa?
    Mu me duket se vetem greket kan nje plan konkret per intersat e tyre.

Kush po e kerkon kete regjistrim etnik dhe pse?

respekte

Faqja 6 prej 32 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •