Close
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 44
    el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga letaa Lexo Postimin
    po eshte e vertet kjo , ne kur`an lexon qe zoti ka derguar te cdo popull, nga nje Profet , qe d.m.th feja islame nuk eshte vetem ne arabi po ne te gith popujt
    Ne cilin vend?

Besimtar Musliman Maska e strange
    Anëtarësuar
    31-10-2006
    Postime
    4,278
    Citim Postuar më parë nga Marduk Lexo Postimin
    Pse s'e ka tregu Zoti bash kohen kur jan kriju? Pse me i ik qeky sen? Pse s'ka date te sakt. A nuk eshte Zoti gjithcka? I gjithdijshem? Pse s'e diti veq qete pytje kur u kriju njeriu shum e dobishme ish kan edhe per Shkencen. Pse me bezu ne Zot?

Qekaq pata une.
    Boll paske pas sa qe me qave koken. A bezon ti ajo eshte problem i yti. Jahudit kan pa mrekullira qe ju ka bere Musa a.s dhe se kan besu e ti me data paske me besu ajde mos na lodh shume. Ai eshte i Gjithdijshmi dhe di gjithecka ke per tu bindur edhe ti vet kur ta sheh melekun e vdekjes.

Te thash rri para kijve tu... cfare flase me tjeret ste intereson ty aspak pikë
    Ndryshuar për herë të fundit nga Uriel : 15-07-2011 më 17:16
    Mëso Islamin nga Kur'ani e jo nga myslimanet!

i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anëtarësuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    Citim Postuar më parë nga Elytony Lexo Postimin
    Unë jam besimtar muslimanë...dhe sa i përket pyetjes nuk jam një studius i thell i këtyre dy burimeve,mirpo mjafton që të themi se në atë që ka thirrur Bibla në atë ka thirr edhe Kur'ani,mirpo Bibla që ne e kemi sot është ndryshuar.
    Dhe dy degë të të njëjtin trup nuk ndryshojnë vetëm nëse tek njëra nga to shtojmë ose shkëpusim diçka,prandaj mund të varirojnë në ketë apekt.

PAQE!
    KU dhe kur eshte ndryshuar ne cilin kapitull na jepe nje date te caktuar apo cili ishte ndryshimi i saj nese ke mundesi te na tregoshe

Përkthimi në greqishten e vjetër Septuaginta, (shek. III para Krishtit.)
    Përkthimi në siriakishten e vjetër (150 pas K.)
    Përkthimi në siriakishten peshita (150 pas K.)
    Përkthimi në latinishten e vjetër (shek. IV pas K.)
    Përkthimi në latinisht Vulgata, nga Jeronimi (364 - 384 pas K.)
    Përkthimi koptik ose egjiptian (200 - 300 pas K.)

Codex Vaticanus (325 pas K.), gati gjithë Bibla, ruhet në bibiotekën e Vatikanit.
    Codex Sinaiticus (350 pas K.) tërë Dhiata e Re dhe gjysma e Dhiatës së Vjetër, gjendet në Muzeun Britanik.
    Codex Aleksandrus (400 pas K.) gjithë Bibla, Muzeu Britanik
    Codex Bazae (450 pas K.) ungjijtë dhe veprat e apostujve, gjendet në Bibliotekën Universitare në Kembrixh
    Codex Ephraemi (450 pas K.) Dhiata e Re, Biblioteka Nacionale, Paris
    Ndryshuar për herë të fundit nga Pa_doreza2 : 15-07-2011 më 16:58
    S’çarmatosem sa t’jetë jeta!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-07-2009
    Postime
    567
    Citim Postuar më parë nga strange Lexo Postimin
    Boll paske pas sa qe me qave koken. A bezon ti ajo eshte problem i yti. Jahudit kan pa mrekullira qe ju ka bere Musa a.s dhe se kan besu e ti me data paske me besu ajde mos na lodh shume. Ai eshte i Gjithdijshmi dhe di gjithecka ke per tu bindur edhe ti vet kur ta sheh melekun e vdekjes.

Te thash rri para kijve tu... cfare flase me tjeret ste intereson ty aspak pikë
    Aha tash po e kuptoj. Dmth nje Besimtart Islamik e refuzon me bisedu me dikend joBesimtart te Islamit? Si po doni me fitu boten me Islamizem kur s'ki pergjigje?

Qe mundesh tregomi prrallat e Musait se vertet i kam qef qysh e ka qa detit pergjyshme edhe po te qendron ne ajr uji? Hehe na knaqt.

All ov u are emptiness

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-07-2009
    Postime
    567
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Ne cilin vend?
    Haha Chino po vdes edhe une me lexu kete Sure!!!

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Haha Chino po vdes edhe une me lexu kete Sure!!!
    S'ma merr mendja qe Letaa dhe Figaro i mveshin Allahut sure qe nuk ekzistojne.
    Kaq poshte nuk mund te bie as nje Zot ne thonjeza!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-07-2009
    Postime
    567
    Kjo njeri quhet ''Pozerizem'' e thojn qe o ne Kuran po n'vertet se kan lexu hiq. Veq thojn: Qeshtu shkrun. Hiq pa shkru. Brainwashed njeri

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Ende spaskam mar nje pergjigje , por vetem tendence per me ndryshu temen .

Besimtar Musliman Maska e strange
    Anëtarësuar
    31-10-2006
    Postime
    4,278
    Aha tash po e kuptoj. Dmth nje Besimtart Islamik e refuzon me bisedu me dikend joBesimtart te Islamit? Si po doni me fitu boten me Islamizem kur s'ki pergjigje?

Qe mundesh tregomi prrallat e Musait se vertet i kam qef qysh e ka qa detit pergjyshme edhe po te qendron ne ajr uji? Hehe na knaqt.

All ov u are emptiness
    A pe sheh se dolen fjalet e mia o hut? Po ti kur sdo te kesh rastin te kenaqesh kur degjon histori te tilla o i hupt. Une e di me kend flas per cka flas dhe e di qe me njerz si ty sduhet te flase per gjera qe nuk i besoni ju.

Bota eshte pak ma e mencur se ti e disa ketu... dhe ata dita dites po e kuptojne te verteten...

(:
    Mëso Islamin nga Kur'ani e jo nga myslimanet!

i/e regjistruar Maska e Elytony
    Anëtarësuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015
    Bibla është ndryshuar prandaj edhe emrat e pejgamberëve kanë ndryshuar...prandaj edhe Kur'ani zbriti si argumentues i asaj që ishte në Bibël.

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •