Desha ti pyes besimtaret musliman nje pyetje :
A jane te gjithe pejngamberet ne Kur'an dhe Bibel te njejte , perveq Muhamedit qe eshte me i vonshem se Bibla ??
Desha ti pyes besimtaret musliman nje pyetje :
A jane te gjithe pejngamberet ne Kur'an dhe Bibel te njejte , perveq Muhamedit qe eshte me i vonshem se Bibla ??
o katunar cka tpaska rrok temperatura :P
.... le te ti thote dikush ata te Bibles dhe beje nje krahasim shiko kush, ku mungon. (:
S’dihet se kur është krijuar njeriu i parë dhe sa pejgamberë kanë qenë. Në Kur’an janë të përmendur me emër këta të dërguar:
Adem, Idris, Nuhë, Hudë, Salih, Ibrahim, Ismail, Is-hak, Lutë, Ja’kub, Jusuf, Shuajb, Musa, Harun, Davud, Sulejman, Ejjub, Dhulkifl, Junus, Iljas, Eljesa, Zekerijja, Jahja, Isa, Uzejr, Llukman, Dhulkarnejn dhe Muhammed.
Mëso Islamin nga Kur'ani e jo nga myslimanet!
Une vetem e dije se Adami dhe Eva kishin qene me prejardhje ilire hehehehehe .
C'a nenkupton me kete : Keni vu re se shqipetaret e moshuare kurre dalin ne pazare me grate e tyre ,burri ece para nja dhjete metra, prej gruas se tije. Kjo don te thote se Adami u krijua do vjete para Eves, dhe shqipetaret ende jane besnik dhe i mbane rregullat, burri para gruaja mbrapa, bile bile ndonje here ben vaki ku gruaja humbe ne tollovi te njeresve . hehehehe.
Nuk thuhet "pejngamber". Nga shkrimi yt, shoh nje lloje nencmimi.
Megjithate, permenden shum, perpos disave. Por mos permendje e tyre nuk e perjashton mundesin qe ata te mos ken qen Profet. Ne kur'an, me duket qe permenden 25 me emra, kurse sipas nje hadithi, thuhet qe ishin 124'000 Profet, dhe 313 Lajmëtar.
Zoti thot ne kur'an qe dergoj nga nje te derguar, tek çdo popull.
ai kur te bohet katunari met qujt katunar qaq mo![]()
Rrjedha e pejngambereve ka nje lidhje midis tyre , flas per ata me te degjuarit .
Si psh Nuhi eshte mos gabofsha nipi apo sternipi i Ademit , Ismaili eshte djali i Ibrahimit , Is-haku eshte djali i Ismailit , e keshtu me rradhe , deri tek Isai .
Pse si duhet ti them ?? Ti qe na qenke ekspert ne te lexuar dhe nxjerr kuptime pa qen hiq , so problem i imi.
Une e bera pyetjen shum qarte , a jane te njejte pejngamberet qe permenden ne Bibel dhe Kur'an kaq![]()
Unë jam besimtar muslimanë...dhe sa i përket pyetjes nuk jam një studius i thell i këtyre dy burimeve,mirpo mjafton që të themi se në atë që ka thirrur Bibla në atë ka thirr edhe Kur'ani,mirpo Bibla që ne e kemi sot është ndryshuar.
Dhe dy degë të të njëjtin trup nuk ndryshojnë vetëm nëse tek njëra nga to shtojmë ose shkëpusim diçka,prandaj mund të varirojnë në ketë apekt.
PAQE!
o jevg mos me cito mua dhe njehere mire?
Kend e quaj si e quaj ska cte behet vone ty. rri para kijve tua.
po i keshmi te kesh thote aj i moqmi o katunaro haha
Ketu paksa pak info por pak shume.
Ndryshuar për herë të fundit nga strange : 13-07-2011 më 10:25
Mëso Islamin nga Kur'ani e jo nga myslimanet!
Krijoni Kontakt