Po thu a...pse nuk e pyete ti vetën tende së pari,çfarë po flet ky??!
Unë jam i vetdijshëm për ato gjëra e emra që ju i keni cekur...mirpo problemi është se Bibla është ndryshuar e poashtu edhe personaliteti i të dërguarëve. Mesiu që përmendet si emër në Bibël,përmendet edhe në Kur'an,porse në Bibël si zot kurse në Kur'an si i dërguar i Zotit.
Prandaj,këtu shihet ajo që e kisha unë pointen time,e t'lutem mos i merrni gjëra vetëm tekstualisht pa shikuar aspektin kuptimor.
Adam (Adam)
Shiyth(Seth)
Idris (Enocha)
Nuh (Noah)
Hud (Eber)
Saleh(Shelah)
Ibrahim (Abraham)
Lut (Lot)
Isma’il (Ishmael)
Is'haq (Isaac)
Yaq'ub (Jacob)
Yusuf (Joseph)
Ayyub (Job)
Shu'ayb(Jethro)
Musa (Moses)
Harun (Aaron)
Dawud (David)
Sulayman (Solomon)
Ilyas (Elijah)
Al-Yasa (Elisha)
Yunus (Jonah)
Dhu'l-Kifl (Ezekiela)
Zakariya (Zechariah)
Yahya (John the Baptist)
'Isa (Jesus)
Dhe Muhamedi vetem ne Kur'an.
Nje lidhje gjaku prej Ademit deri tek Muhamedi http://www.prophetofislam.net/relati...l_prophets.htm
Si mendon..s'po kuptoj ju kërkuat diçka dhe atë diçka e sollet vet,çfarë po thua?! Këtu pyetja është se a janë të gjithë pejgamberet e njëjt si në Bibël edhe në Kur'an...dhe nëse pyetja është bërë vetëm për emra atëherë themi se po ka disa,mirpo personalitetet dhe tregimet rreth atyre pejgambereve janë ndryshuar dhe Bibla e sotme nuk jep të vërteta mbi ta.
E tani e ke kuptu pyetjen .
Une nuk kerkova historine e njejte te profeteve ne Bibel dhe Kuran , por emrat.
Dhe tani pse muslimanet i sulmojne te krishteret rreth Bibles se e paraqet vjetersin e njeriut ne Toke afersishte 6600 vjet kur te njejten e jep edhe Kurani ?
Pra te dyjat japin te njejten jetegjatesi , pra te dyjat ja fusin "like bullshit "![]()
Jo vjetersin e Tokes por vjetersin e njeriut ne Toke , dallim qe verehet.
Une te thash qe nuk me duhen historite qe tregojne Bibla dhe Kurani por thjeshte emrat prej njeriut te pare (qe eshte njekohesishte profeti i pare) deri tek profeti i fundit. Llogarit afersishte vitet dhe e shef qe eshte "bullshit".
Krijoni Kontakt