E kam fjalën për "Shqiptarët" që mendonin ndryshe. Besoj u sqaruam. Sa për kurriz, un sot e kësaj dite nuk haj bukë në Shqipëri prej atij sistemi, sepse të afërmit e mij janë varrosur sipas dëshmive të gjallë në një ndër të vetmet kryengritje që u bë kundra Enver Hoxhës. Dhe sot po ato klyshë janë në krye vec kanë ndërruar rrobat. Po më mirë po e lejmë me aq, se zorr se del më i persekutuar se mua ti sado të kesh hequr makabritetet e sistemit.
Albanologjia, në thonjëza, pasi Enveri shkatërroi arkivat katolike dhe ja fali Titos cfarë mbeti, u bazua në botëkuptimin e ngushtë të Gjermanëve(Zoti qoftë me ta se pa ata nuk do kishim as atë botëkuptim), pra cdo gjë fillonte dhe mbaronte tek Iliria nën kuadrin Grek dhe pastaj Romak. Kush mendonte ndryshe hante burgun, dhe e kanë hëngër plot veta.Perderisa kishte viktima dhe ne kete fushe atehere do te thote se kishte nje albanologji te pa vertete, ose me sakte te filtruar dhe te pranuar ashtu si i shkonte per shtat diktatorit.
Eshte e vertete qe albanologjia u ndertua mbi bazen e te huajve "te perzgjedhur",pasi historianet komuniste nga Kuci dhe Fterra, donin nja 20 vjet te mesonin shqip dhe jo kishin ide per ndonje gjuhe te huaj. Historiane morracake pa adrese shtepie.
Askush nuk e ka thënë, as tanët as të huajt, përvec propagandës sllave që ti lexon mesaduket. Voisana Tripalda nuk është Serbe, është Shqiptare, dhe madje nga një fis shumë i njohur i tillë. Un nuk kam problem të pranoj nëse ishte Serbe, sepse nuk kam problem të pranoj që më pas fisi primar u martua me Paleologët(Grek, dhe kjo dihet), dhe se prej kësaj martese por dhe konsideratave shumë të larta kristiane për të, pasardhësit e Skënderbeut janë të vetmit mbretër legjitim të Bizantit(kjo nuk dihet ose nuk thuhet)).Kush nga historiante tone e tha se nena e Gjergj kastriotit ishte serbe?
Kush nga historianet tane tha se Skenderbeu u martua me vajzen e halles?
Përrallat Serbe mund t'ia lini Serbëve, Scmittave e monstrave të tjerë në shërbim të islamizmit dhe wahabizmit Shqiptar. Skënderbeu ka me qindra reference ku specifikisht i referohet vetes si Shqiptar dhe jo si ShqiptaroSerb apo si Serb, meqënëse Islamikët duan të na thonë se Serbët ishin dhe me të fortë në ato kohëra. Rrjedhimisht Skënderbeu mund ti referohej princit të Tarantos me krenarinë Serbe të mamasë së vet, por ja që ju referua me atë Shqiptare të gruas dhe fisit të vet. Kjo që solle këtu se mora vesh pse e solle, qe si ajo goditja e ulët e boksiereve, pa pik lezeti.
Po pra, kush na tha do shtoja unë që pavarësia u shpall në Decic një vit më parë nën luftën legjendare të Katolikëve Shqiptarë ? Kush na la të mësonim veprat Arbëreshe që katërcipërisht flasin për të qënurin e tyre Pellazg ? Dhe kush nuk na tha që lëvizjet e para për Europën e Bashkuar kanë lindur pikërisht nga kjo farë dhe sic e the dhe vetë pavarsitë e gati gjithë rrajonit kanë patur individë shqiptarë, kryesisht krishterë në to(bën vecanti vec rasti i dinastisë së Muhamet Alisë në Egjipt). Kush e degjeneroi gjuhën shqipe me standartin e shpikur komunist ? Kush i vrau katolikët shqiptarë dhe përse komuniteti katolik qe i vetmi që Enver Hoxha u kujdes solemnisht ti shkatërronte ? Kush i asgjesoi kuadrot e shkolluar jashtë ? Pse i asgjesuan ?Po dhe Enveri i kishte prinderit kusherinj te pare.
Kush na tha se serbet kishin sundimet e tyre deri ne Korfuz, kush na tha se shqiptaret bashkejetonin me kedo qe hynte e dilte.Nje popull i pa organizuar, i percare dhe pa kulturen e shtet formimit.Shqiptaert, i bene te tjeret me shtet, i bene te tjeret me liri e pavarsi.Kush na tha se shqiptaret tradhetuan fene , pra nderin, kush na tha se c'ishte islami, kush na tha se c'ishin ligjet e kalifit Omar, kush na tha se mbi keto ligje shqiptaret muslimam dhunonin me pasion vellezrit e nje gjaku jo musliman.Ju shqiptaret na i paraqitni tolerante per fe, dashuri e vellazeri mes besimeve, jo mre, shko e pyet ate qe ka provuar urrejtjen e dhunen islmike.Na i paraqitet Ali tepelenen si nje hero kombetar,kur ishte nje horr e kriminel per shqiptar, ku kishte vrare e prere meshkujt e nje fshati te tere, ku kishte perdhunuar me te rene e c;do fshati ku shkelte.Kush na tha se perse na urrejne ,perse s'na duan asnje popull i keti globi?Ne paskemi qene dhe jemi me te miret?Kush na tha se balshajt kur kecenonin vatikanin per honorare, sulmonin malazezet e me tej dhe me kokat e tyre mbushnin kalane e shkodres?Kush na tha se Sulejman Vokshi kur ngelte pa pare dhunonte e grabiste nenpunsit perandorake?Kush na tha se nje dite ai pranoi te shkoje ne Turqi per nje jete te dyshimte morale?Kush na tha se Lidhjen e Prizrenit e organizuan turqit?Kush na tha se shqiptaret ju kundervune levizjes per liri te popujve ne kualicion kunder perandorise?Kush na tha se Enveri fallsifikoi dokumentin e pavarsise, kush na tha se futi dhe xhaxhain per tu bere pjese ne te?E pra i dashtun ka dhe keshtu.
Pse Shqiptarët i bënë të tjerët me shtet, mos më pyet mua, pyet Vlorajt, ose më saktë lexo Eqremin që thotë "UN JAM OTOMANIST". Në Greqi lufta është bërë Shqiptarë Krishterë vs Shqiptarë Otomanë, dhe ky ka qenë fati ynë. Ti mos më shko tek Serbët e te Skënderbeu mua. Problemet fillojnë qysh me pavarsinë, por nëse do të hapësh kutinë e Pandorës ik hape. Me cin kujton se flet ? Pse nuk e di unë që trecereku i "dëshmorëve" që zejnë rrugët sot janë futja pordhës dhe janë vendosur nga sistemi atje ? Pse nuk e di unë kush janë shembujt Shqiptar të vërtetë ? Por lind pyetja, pas 1990, pasi fituam këtë liri epike, pse nuk ndodhi ky proces ? E megjithatë me ato gjëra që un dhe familja ime kam hequr, un nuk dua të kërkoj për dosje se kush ka firmosur, nuk dua të shikoj të shkuarën 50 vjecare që errësoi dhe degjeneroi nga trutë një popull të tërë, sepse vet ky popull nuk po e dëshiron këtë gjë, është tejet i lodhur nga këto eksperimente sociale. Ti sic thashë, nëse do revizionizëm hape kutinë nga Vlorajt, hape tamam nga rroli i fuqive Europiane në copëtimin e Shqipërisë tek rroli i callmaxhive Otomanë Shqiptarë tek qëndresa "heroike" derisa mbetëm territori i fundit pa shpallur Pavarsinë.
Për këto gjëra pyet Nexhmije Hoxhën, dhe ata që vendosën Enverin në krye mos më pyet mua.
Megjithatë qëllimet e tua ngjajnë jo gjenuine, sepse referenca e Skënderbeut është dicka krejtsisht e pavërtetë dhe një shpikje sllave, ashtu sic Grekët e pretendojnë të tyrin vetëm sepse pasardhësit u martuan me linjën perandorake të Bizantit, dhe kjo pjesë është e vërtetë dhe as e kam problem ta pranoj se është fakt historik. Por ajo që the sipër është gënjeshtër e hapur këto vitet e fundit me rritjen e islamofashizmit dhe vahabizmit në Kosovë dhe Maqedoni, ku rezultatet po shikohen nga masakrimi i Nënë Terezës tek Pietër Bogdani por pa kursyer dhe Skënderbeun.
E njëjta "hijack" që u bë në Shqipëri po bëhet në Kosovë, një Dejavu i frikshëm për ata që dinë dicka nga historia dhe rrjedhja e ngjarjeve. E megjithatë historia ecën përpara, cfarë ndodhi ndodhi, u islamizua një pjesë u islamizua, un skam cfarë të bëj vec të shpresoj në një zbehje graduale të këtyre ndikimeve. Cdo hapje e historisë së këtyre 100 viteve të fundit, vec do krijoj fraksionalizime të mëtejshme që janë të panevojshme, sepse populli nuk është gati të përballet me këto gjëra. Jo për gjë, por as Perëndimi nuk u morr me krimet komuniste sic po vazhdon të merret me krimet Fashiste dhe Naziste edhe pse kanë kaluar 50 vjet. Dhe pse-në e këtij fenomeni është temë voluminoze më vete, që as kam ndërmend ti futem, sepse as ka dëshirë më njëri me lexu.
Krijoni Kontakt