Close
Faqja 8 prej 11 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 107
    Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Citim Postuar më parë nga Blis Lexo Postimin
    Kush ka qene i sigurte?! Une jam e lumtur qe nuk e kam jetuar ate kohe,por kam degjuar historite e familjes time.Xhaxhai flinte me pantallona,nga frika se mos vinin t'a arrestonin se ishte i perndjekur edhe prisnin dita dites t'a fusnin ne burg.Shyqyr qe ai sistem iku,se do kishe mundesin ti(une s'kisha shanc) te shkruaje ne forum per ''sigurite ''e tua
    Mu kujtua nje shprehje tani,"po te kesh mizen nen kesule,te djeg"
    Flinte me pantallona ai se kishte thyer ligjet e atij shteti,duke folur kunder sistemit
    majtas e djathtas,dmth thyer ligjit.
    E cfare shpreson nga shteti?Shteti do zbatoje ato ligje me te cilat punon.
    Sta ka fajin shteti qe fle me pantallona,ta ka fajin goja qe flet pa kontroll.
    -----
    Tema eshte per lirine si koncept ne ate kohe dhe ne kete kohe qe po jetojme.
    Krahasoji te dyja sistemet si te duash,ne te dyja sistemet liria e plote absolute
    nuk ekziston.
    Liria eshte e kufizuar dhe kushtezuar nga ligjet dhe rregullat qe vendos nje shtet.
    Siguria ne komunizem ishte me e madhe pasi shteti diktatorial eshte teper i fuqishem ne kontroll dhe ruajtjen e rendit dhe qetesise publike.Hidhi nje sy gazetave,lajmeve ne TV se cndodh ne cdo shtet demokratik sot.
    Cdo dite krime si vrasje,vjedhje etj.Kur keto ndodhin perdite si mund te ndjehesh isigurte dhe flasesh qe jemi te sigurte,kur ngjarje te tilla mund te ndodhin ne lagjen ku jeton,mund ti ndodhin komshiut qe ke afer.
    Ne te dyja sistemet nuk ka liri absolute.Nqs e kalon kufirin me ate liri personale ne cdo shtet demokratik do ndeshesh me probleme ligjore me shtetin dhe hysh ne bela.
    PSH Ndize radion ne maksimum ne oren 2 te mengjezit ne shtepi,vur edhe nje altoparlant te fuqishem.Cfare do ndodhe.Komshiu jot do te trokase ne dere por ishalla qofsh me fat qe nuk do hash ndonje dajak te forte.
    Ose polici do te beje vizite ne shtepi dhe te merr ne rajon,per prishje qetesie.
    Ne cdo shtet demokratik nuk ka as liri as siguri,ku eshte ajo siguri??? me krime aksidente qe ndodhin perdite.Mbeshtetuni ne llogjike kur postoni dhe jo ne tifozllikun per demokracine,votat e lira dhe lirine e fjales.
    Edhe liri te plote fjale nuk ka ne shtetet demokratike.Mund te shkruash,mund te flasesh ne radio apo TV,por nqs shprehesh me kercenime,nxit urrejtjen,nxit njerez qe te vrasin kete e ate,shkon ne gjyq dhe burg.Nje rast i tille ndodhi me nje person ne shtetin ku jetoj.Ai person per shkak se foli pa kontroll ne radio,kercenoi per vrasje
    shkoi ne gjyq dhe u denua 8 vjet.
    Shoh ca poste ketu qe flasin per ushqimin ne ate regjim dhe gjera te tjera qe skane lidhje fare me temen.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

i/e regjistruar Maska e martini1984
    Anëtarësuar
    02-04-2009
    Postime
    5,594
    Citim Postuar më parë nga benseven11 Lexo Postimin
    Flinte me pantallona ai se kishte thyer ligjet e atij shteti,duke folur kunder sistemit
    -----
    Tema eshte per lirine si koncept ne ate kohe dhe ne kete kohe qe po jetojme.
    Krahasoji te dyja sistemet si te duash,ne te dyja sistemet liria e plote absolute
    nuk ekziston.
    Liria eshte e kufizuar dhe kushtezuar nga ligjet dhe rregullat qe vendos nje shtet.
    Siguria ne komunizem ishte me e madhe pasi shteti diktatorial eshte teper i fuqishem ne kontroll dhe ruajtjen e rendit dhe qetesise publike.Hidhi nje sy gazetave,lajmeve ne TV se cndodh ne cdo shtet demokratik sot.
    Cdo dite krime si vrasje,vjedhje etj.Kur keto ndodhin perdite si mund te ndjehesh isigurte dhe flasesh qe jemi te sigurte,kur ngjarje te tilla mund te ndodhin ne lagjen ku jeton,mund ti ndodhin komshiut qe ke afer.
    Ne te dyja sistemet nuk ka liri absolute.Nqs e kalon kufirin me ate liri personale ne cdo shtet demokratik do ndeshesh me probleme ligjore me shtetin dhe hysh ne bela.
    PSH Ndize radion ne maksimum ne oren 2 te mengjezit ne shtepi,vur edhe nje altoparlant te fuqishem.Cfare do ndodhe.Komshiu jot do te trokase ne dere por ishalla qofsh me fat qe nuk do hash ndonje dajak te forte.
    Ose polici do te beje vizite ne shtepi dhe te merr ne rajon,per prishje qetesie.
    Ne cdo shtet demokratik nuk ka as liri as siguri,ku eshte ajo siguri??? me krime aksidente qe ndodhin perdite.Mbeshtetuni ne llogjike kur postoni dhe jo ne tifozllikun per demokracine,votat e lira dhe lirine e fjales.
    Edhe liri te plote fjale nuk ka ne shtetet demokratike.Mund te shkruash,mund te flasesh ne radio apo TV,por nqs shprehesh me kercenime,nxit urrejtjen,nxit njerez qe te vrasin kete e ate,shkon ne gjyq dhe burg.Nje rast i tille ndodhi me nje person ne shtetin ku jetoj.Ai person per shkak se foli pa kontroll ne radio,kercenoi per vrasje
    shkoi ne gjyq dhe u denua 8 vjet.
    Shoh ca poste ketu qe flasin per ushqimin ne ate regjim dhe gjera te tjera qe skane lidhje fare me temen.
    Per nje kenge te huaj te rrasnin ne burg,dhe jam nga ai brez qe nuk i ka thyer ligjet.Dhe nje mik i babes tim e futen ne burg vetem sepse tha nuk ka patate ne treg ne 1987 kjo.
    Po kishte ligj por varet per cfar apo si e shperdoronin dhe pa pune tifozlliku grate kur dilnin nga turni i dyte nuk guxonte njeri tju thoshte nje fjale,sepse e dinin cfare i priste.
    Kaq kisha perkohesisht......

Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Citim Postuar më parë nga jakoblenz Lexo Postimin
    Per nje kenge te huaj te rrasnin ne burg,dhe jam nga ai brez qe nuk i ka thyer ligjet.Dhe nje mik i babes tim e futen ne burg vetem sepse tha nuk ka patate ne treg ne 1987 kjo.
    Po kishte ligj por varet per cfar apo si e shperdoronin dhe pa pune tifozlliku grate kur dilnin nga turni i dyte nuk guxonte njeri tju thoshte nje fjale,sepse e dinin cfare i priste.
    Kaq kisha perkohesisht......
    Nuk te rrasnin ne burg per shprehjen"nuk ka patate ne treg".
    Ajo shprehje eshte shoqeruar me nje ligjerate jane thene edhe gjera te tjera
    per shtetin.,eshte share sistemi eshte bere ndonje krahasim,epitet.Nje gje duhet te kesh te qarte,ato qe jane futur ne burg,nuk kane folur keq vetem nje here,porka patur raste te perseritura,ka qene nje aktivitet.Eshte raportuar cdo ligjerate se cfare u tha nga spiune lagjesh,spiune ne pune,spiune ne dyqan si kliente dyqani dhe eshte krijuar nje dosje per ate person.Perpara se te flasesh shiko dosjen e personit "ska patate"pasi nuk eshte vetem ajo shprehje qe e ka futur ne burg.
    Nuk e merr persiper asnje gjykates te denoje asnjeri nqs nuk ka dosje se cfare ka bere ky person dhe kush eshte deshmitari qe ka raportuar.
    Sikur te njohesh dosjen e tij mund te habitesh.Ashtu flasin te gjithe te denuarit ...Jam i pafajshem ne cdo sistem.
    Vrasesi shkon ne gjyq,e pyet gjykatesi je fajtor.pergjigja e tij eshte Jam i pafajshem,ai ka vrare dhe thote eshte i pafajshem!!!!!
    Dikush perdhunon,shkon ne gjyq para gjykatesit dhe thote jam i pafajshem.Policia dhe prokuroria nuk te arreston kot,te arreston
    pasi ka prova te forta qe eshte thyer ligj.Realiteti nuk eshte gjithmone ashtu sic e degjon nga dikush i denuar padrejtesisht.
    Pse nuk pyet prokurorin qe ka dhene urdher per arrestimin e atij zotit "ska patate" dhe do habitesh
    qe ky person ka pas aktivitet dhe ka thyer ligje....
    kurre mos u beso atyre ish te denuar qe shprehen me futen ne burg per nje kenge....me futen ne burg se ska patate,me futen ne burg se pashe nje enderr etj
    jane genjeshtra qesharake material barcaletash,realiteti nuk ka qene ashtu.Pyet prokuroret qe njohin personin dhe dosjen e tij.
    Pse nuk u hapen dosjet,bile shume dosje jane zhdukur.
    Arsyeja eshte per te zhdukur historikun e veprave kriminale qe kane bere vete te burgosurit si dhe pislliqe dhe abuzime te tjera,emra personash me lidhje me njerez ne pushtet,lista e spiuneve
    qe mund te lere pasoja ne gjakmarrje/hakmarrje.Dikush eshte denuar se ka vjedhur miliona nga nje magazine dhe hap fjale qe u denua se pa nje enderr dhe e komentoi,
    Tashti ky person na del e rreh gjoksin si i persekutuar politik qe te perfitoje nga sistemi shperblime financiare,strehim,fitoje ndonje karrige ne pushtet dhe favore te tjera.
    As mos ki ndonje simpati per ato se batakcinj jane te gjithe.
    Ndryshuar për herë të fundit nga benseven11 : 02-07-2011 më 16:20
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-05-2011
    Postime
    107
    beneseven11,nuk i fliste goja jo.Ishin te perndjekur sepse xhaxhai tjeter,kishte emigruar jashte Shqiperise.Ne fillim ne Jugosllavi,Itali edhe ne fund Amerike.Kishte tradhetuar vellai,idealet e partise,edhe vendin meme.Kjo ishte arsyeja qe gjithe familja perndiqej nga sistemi.Pak me i lehte ne te gjykuar

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar më parë nga Hyllien Lexo Postimin
    Mund të na jepni një shembull konkret ? Jo për gjë se përsa i përket Albanologjisë është themeluar mbi të huajt, dhe kanë qënë Shqiptarët që mendonin ndryshe që sistemi i vrau dhe internoi.

Për të tjerat je shumë i paqartë, sepse kujton se cdo gjë është e bardhë ose e zezë, ndërkohë që në Europën Lindore sot janë në krye bijtë e sistemit paraardhës që ndryshuan rrobat dhe nga nëna Rusi shkuan tek nëna Amerikë.
    Me duket se je kontradiktore me veten."vrau dhe internoi mendimin ndryshe"pra, ne kete linje shkrauan dhe Albo.
    "Kujton se ishte c'do se c'do gje ishte bardhe e zi" Te thuash "kujton"eshte dhe fyese, pasi ai qe i ka henger ne kurriz nuk kujton.Duke shprehur mendimin e gjysmes se viktimizuar,mund te them se nuk ishte bardh e zi, por ishte gri e zi.Eshte ne nderin e gjysmes tjeter qe te jete e sinqerte me te verteten.Dreqi e mori, me mungon fjala , pasi po kerkoj ndere tek i pa nderi.

Perderisa kishte viktima dhe ne kete fushe atehere do te thote se kishte nje albanologji te pa vertete, ose me sakte te filtruar dhe te pranuar ashtu si i shkonte per shtat diktatorit.

Eshte e vertete qe albanologjia u ndertua mbi bazen e te huajve "te perzgjedhur",pasi historianet komuniste nga Kuci dhe Fterra, donin nja 20 vjet te mesonin shqip dhe jo kishin ide per ndonje gjuhe te huaj. Historiane morracake pa adrese shtepie.

Kush nga historiante tone e tha se nena e Gjergj kastriotit ishte serbe?
    Kush nga historianet tane tha se Skenderbeu u martua me vajzen e halles?Po dhe Enveri i kishte prinderit kusherinj te pare.
    Kush na tha se serbet kishin sundimet e tyre deri ne Korfuz, kush na tha se shqiptaret bashkejetonin me kedo qe hynte e dilte.Nje popull i pa organizuar, i percare dhe pa kulturen e shtet formimit.Shqiptaert, i bene te tjeret me shtet, i bene te tjeret me liri e pavarsi.Kush na tha se shqiptaret tradhetuan fene , pra nderin, kush na tha se c'ishte islami, kush na tha se c'ishin ligjet e kalifit Omar, kush na tha se mbi keto ligje shqiptaret muslimam dhunonin me pasion vellezrit e nje gjaku jo musliman.Ju shqiptaret na i paraqitni tolerante per fe, dashuri e vellazeri mes besimeve, jo mre, shko e pyet ate qe ka provuar urrejtjen e dhunen islmike.Na i paraqitet Ali tepelenen si nje hero kombetar,kur ishte nje horr e kriminel per shqiptar, ku kishte vrare e prere meshkujt e nje fshati te tere, ku kishte perdhunuar me te rene e c;do fshati ku shkelte.Kush na tha se perse na urrejne ,perse s'na duan asnje popull i keti globi?Ne paskemi qene dhe jemi me te miret?Kush na tha se balshajt kur kecenonin vatikanin per honorare, sulmonin malazezet e me tej dhe me kokat e tyre mbushnin kalane e shkodres?Kush na tha se Sulejman Vokshi kur ngelte pa pare dhunonte e grabiste nenpunsit perandorake?Kush na tha se nje dite ai pranoi te shkoje ne Turqi per nje jete te dyshimte morale?Kush na tha se Lidhjen e Prizrenit e organizuan turqit?Kush na tha se shqiptaret ju kundervune levizjes per liri te popujve ne kualicion kunder perandorise?Kush na tha se Enveri fallsifikoi dokumentin e pavarsise, kush na tha se futi dhe xhaxhain per tu bere pjese ne te?E pra i dashtun ka dhe keshtu.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Anesti_55 : 02-07-2011 më 16:41
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

i/e regjistruar Maska e puroshkodran
    Anëtarësuar
    07-02-2008
    Postime
    3,635
    Citim Postuar më parë nga benseven11 Lexo Postimin
    -----
    si nuk paska faj shteti? po ligjet kush i vendos?
    e ka fajin goja qe flet pa kontroll..... me ket arsyetim prej skllavi edhe sot nen kamzhikun e nexhmies do t'ishim

.................... Maska e iktuus
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    1,261
    Kjo eshte teme koti.
    Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-04-2008
    Postime
    529
    Citim Postuar më parë nga Blis Lexo Postimin
    Kush ka qene i sigurte?! Une jam e lumtur qe nuk e kam jetuar ate kohe,por kam degjuar historite e familjes time.Xhaxhai flinte me pantallona,nga frika se mos vinin t'a arrestonin se ishte i perndjekur edhe prisnin dita dites t'a fusnin ne burg.Shyqyr qe ai sistem iku,se do kishe mundesin ti(une s'kisha shanc) te shkruaje ne forum per ''sigurite ''e tua
    Ke shume te drejte. Jo cdo njeri e ka perjetuar njesoj ate sistem.

Nderkohe qe Andrea Stefani e familje mund te ken pas nje lloj sigurie, te tjeret kane jetuar nen tmerr.

i/e regjistruar Maska e puroshkodran
    Anëtarësuar
    07-02-2008
    Postime
    3,635
    Citim Postuar më parë nga -BATO- Lexo Postimin
    Ç'pate ti mor këlysh? Kush të tha që qenkam enverist i keq?
    Hiqm qafe dhe mos më cito më!
    klysh?
    nuk po flet me vllane ktu.
    enverist je me ça shkrun ne forum.
    une citoj ke t'm'teket. ka ike koha kur nuk lejont njerzit me fole.

Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Citim Postuar më parë nga puroshkodran Lexo Postimin
    si nuk paska faj shteti? po ligjet kush i vendos?
    e ka fajin goja qe flet pa kontroll..... me ket arsyetim prej skllavi edhe sot nen kamzhikun e nexhmies do t'ishim
    Shteti nuk vendos,nuk ka veto per te vendosur ligje,por sipas rastit propozon nje dokument qe te kthehet ne ligj.
    Ai dokument quhet projekt ligj.Ku shkonte ky dokument?Shkonte ne komitetin qendror dhe me pas ne kuvendin
    popullor te asaj kohe per tu votuar nga deputete idiote.
    Shteti ekzekuton ligje dhe propozon projektligje.
    -Kokat e politikes se nje shteti,komiteti qendror dhe komitete partish lokale ato i kane bere ligjet dhe u kane dhene
    fuqi(firme/vule) qe ligjet te ekzekutohen nga shteti.Fajin per ato ligje e ka Komiteti qendror i asaj kohe dhe politikanet
    komuniste qe moren pjese ne krijimin e ketyre ligjeve dhe aprovimi i tyre nga deputete robot idiote qe benin cthoshte Enveri.
    Mos e kerko fajin te shteti por te politika dhe komiteti qendror,anetaret e saj kane firmosur dhe dhene fuqi ligjit.
    Nga te gjitha cfare kam thene konkluzioni eshte ky:Respekto ligjin,nuk kam simpatine me te vogel per ate sistem te ndyre
    qe nuk merrte parasysh dhe abuzonte me te drejtat me elementare te njeriut dhe padrejtesite qe bente.
    Sklleverit jane ato ne burg dhe jo ato qe respektojne ligjin
    Ndryshuar për herë të fundit nga benseven11 : 02-07-2011 më 20:39
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Faqja 8 prej 11 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •