Postuar më parë nga
Hyllien
Tani shto 500 vjet, vijmë tek lufta në Kosovë, dhe ti më shan mua Rugovën sepse nuk luftonte. Me cfarë do e bëje luftën ti, kur sipas teje, atëhere na shpëtoi Islami, edhe pse atëhere ishim të lirë dhe me fenë e kulturën tonë dhe Kosova pas 500 vitesh që nën dominimin absolut Jugosllav ? Atëhere halli yt kundra Rugovës nuk është lufta, për ty shqiptarët kanë me qenë gjithmonë inferior, deri në momentin kur 100% e tyre të bëhen Islamikë si ti. Halli yt kundra Rugovës dhe shumë figurave kombëtare, dhe sekteve të tjera fetare që ti nuk ke rrespektin minimal është sepse Rugova formuloi për Kosovën një platformë perëndimore, madje në Perëndim, asnjë shtet tjetër nuk ka fituar pavarsinë me paqe sic e ka fituar Kosova(Nato qe e detyruar të futej, nuk kishte rrugëdalje, në mos gjithë bota do kolapsonte në barbarizëm derisa vullneti i 2,000,000 paqedashësve nuk po zbatohej). Ironikisht, ky shtet që sot po kaptohet nga islamikët, që ju vendos me urdhër dhe u pranua nga Thaci flamuri i plazhit me gjashtë yje, ishte shteti i vetëm në perëndim që ka dalur i pavarur duke mbajtur lart vlerat më universale njerëzore. Në histori vec tre figura ka të tilla që ishin kaq të fuqishme dhe fituan përparimin e një populli me forcën e paqes, dashurisë dhe vlerave universale njerëzore, Gandhi në Indi, Martin Luther Kingu në Amerikë, dhe Rugova në Kosovë. Por Gandhi me Rugovën qendrojnë edhe më sipër se e arritën në plan Shtetëror me platformë politike, ideologjike dhe filozofike të përkryer, e jo me vetshpërthime fizike e intelektuale Islamike apo fetare.
Krijoni Kontakt